Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
loodgieter sanitair

Wat doet een loodgieter?

De verschillende taken van een loodgieter op een rijtje

Wat doet een loodgieter?

Een loodgieter heeft een uitgebreid takenpakket. Loodgieters houden zich bezig met het plaatsen, onderhouden en herstellen van sanitair en leidingen. Voor zowel het sanitair in keuken als in de badkamer ben je bij hem of haar aan het juiste adres. En wanneer we spreken over een uitgebreid takenpakket, dan liegen we niet. Kranen vervangen, een nieuwe afvoer plaatsen, een boiler aansluiten? Of wat dacht je van minder voorkomende opdrachten zoals kleine rioleringswerken, installatie van een warmtepomp of plaatsen van buisisolatie.

Doet een loodgieter ook verwarming?

Voor het plaatsen en onderhouden van een centrale verwarming of het jaarlijks onderhoud van een verwarmingsketel denk je misschien eerder aan een installateur of chauffagist. In de praktijk zien we dat veel loodgieters zich zowel op loodgieterij als verwarming richten. En ook omgekeerd zal de doorsnee verwarmingsinstallateur perfect in staat zijn om een deel van of het volledige sanitair te vervangen. Om het kort samen te vatten: ja, de meeste loodgieters hebben voldoende kennis om ook de verwarming de woning te voorzien en onderhouden.

loodgieter leidingen

De taken van een loodgieter

 • Leidingen plaatsen, verplaatsen, herstellen en vervangen
 • Sanitair installeren, onderhouden en vervangen
 • Verwarmingsinstallaties plaatsen, herstellen, onderhouden en vervangen
 • Plaatsen van vloerverwarming
 • Kranen herstellen en vervangen
 • Afvoer plaatsen en vervangen
 • Lekkages opsporen en vervangen
 • Ontstoppingen
 • Plaatsen van buisisolatie, beter gekend als leidingisolatie
 • Kleine rioleringswerken
 • Installeren van warmtepompen
 • Plaatsen van zonneboilers
 • Plaatsen en onderhouden van airconditioning

Wat kost een loodgieter?

De gemiddelde prijs per uur van een loodgieter hangt voornamelijk af van zijn ervaring. Een vakman die al 20 jaar in het vak zit zal vaak een hogere prijs vragen dan een startende loodgieter. Gemiddeld kost een goede loodgieter je tussen de 35 en 60 euro per uur.

Zoek je een goede loodgieter?

Is jouw vaste loodgieter op pensioen en ken je niet meteen een andere loodgieter in de regio? Het is aangeraden om te kiezen voor een erkende loodgieter die je een goede service biedt. Als je boiler kapot is, ben je niet veel met een loodgieter die pas na twee weken een kijkje komt nemen. Bij Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste loodgieters in de buurt. Elke vakman voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Offertes loodgieters aanvragen

Recente opdrachten loodgieter

woensdag 29 juni 2022

Mazouttank verwijderen

Mazouttank reinigen en neutraliseren


Loodgieterij Brussel
dinsdag 28 juni 2022

Elektrische boiler plaatsen

Wij zijn een architectenbureau en zijn voor de verbouwing van ons nieuw kantoor op zoek naar een oplossing voor warm water. Er komt een kitchenette en een douche. De kitchenette moet normaal functioneren, de douche zal niet veel gebruikt worden. We zijn op zoek naar de meest eenvoudige oplossing met een elektrische boiler. De bekabeling en elektrische aansluiting zal voorzien worden door onze aannemer elektriciteit. Nu is er niks aanwezig van boiler Wat zijn de mogelijkheden? Met welk budget moeten we rekening houden (inclusief plaatsing)?


Loodgieterij Sint-Jans-Molenbeek
maandag 27 juni 2022

Waterleiding aanleggen

In het appartement moeten er volledige nieuwe leiding gelegd worden. Het app is 60m²


Loodgieterij Jette
maandag 27 juni 2022

Boiler plaatsen

M'n huidige boiler lekt en is volgens mij aan vervanging toe. Deze hangt wel op het eerste verdiep in de trappenhal. Elektrische boiler.


Loodgieterij Merksem
zaterdag 25 juni 2022

Units aansluiten + gaten boren

Ik heb enkele rond openingen in een gewone stenen muur van diamater 10cm en 15cm voor enkele decentrale ventilatie units. 1 in slaapkamer en 1 in de living.


Loodgieterij Sint-Amandsberg
vrijdag 24 juni 2022

Nieuwe boiler plaatsen

Oude aardgasboiler (1977) vervangen De nieuwe moet ook op aardgas werken ook terug met doorstromer


Loodgieterij Herenthout
vrijdag 24 juni 2022

Radiator verplaatsen

Radiator verplaatsen. Moet verplaatst worden of buizen moeten verlengd worden.


Loodgieterij Tienen
woensdag 22 juni 2022

Gasvuur plaatsen

Ik zoek een installateur om een gasvuur te vervangen.


Loodgieterij Mortsel
dinsdag 21 juni 2022

Lek opsporen en herstellen

Ik heb een lekkage bij mijn brander. Het lek moet dus opgespoord en hersteld worden


Loodgieterij Lille
vrijdag 17 juni 2022

Nieuwe gasleiding plaatsen.

Gasleiding moet deels in muur, door kast en gyproc plafond gelegd worden. Moeilijk om foto's te nemen. Best iemand uit de buurt die dit kan komen bekijken. Liefst contact via email, tel enkel kantooruren.


Loodgieterij Gentbrugge
woensdag 15 juni 2022

Regenwaterpomp herstellen of vervangen

Onze regenwaterpomp valt telkens stil. Zuigkracht is te weinig om het nog getrokken te krijgen. Ik hoor aan de filter een licht fluitend of pruttelend geluid. Een lek die ervoor zorgt dat er lucht in de leiding zit? Graag juiste diagnose stellen en herstellen. Als er dan toch een loodgieter moet komen: we hebben ook een tuinkraan die lek is en vervangen moet worden. Het gaat om de pomp Leader Inoxplus 230


Loodgieterij Zonhoven
woensdag 15 juni 2022

Loodgieterij: nieuw toilet en kraan plaatsen

Nieuw toilet plaatsen, nieuwe kraan in keuken plaatsen en nakijken verwarmingsketel.


Loodgieterij Herzele
woensdag 15 juni 2022

Vervanging van toilet en douche kraan

De wc moet vervangen worden. In de douche moet de thermostatische kraan en douchekop vervangen worden. Ook eventueel een nieuw verwarmingselement.


Loodgieterij Wilrijk
dinsdag 14 juni 2022

Afvoer lavabo herstellen en boiler nakijken

Wij zoeken een loodgieter die een afvoer van een lavabo kan herstellen en een boiler Vaillant kan nakijken vooraleer deze dient gekeurd te worden.


Loodgieterij Gent
dinsdag 14 juni 2022

Lavabo met kraan vervangen

Er dient een gebroken lavabo uit een grenenhouten meubeltje verwijderd en vervangen te worden alsmede de op die lavabo gemonteerde gebroken grohe mengkraan Heeft de nieuwe vervanglavabo niet dezelfde afmeting als de gebroken oude lavabo dan moet met een zaag wat bijgezaagd worden in het meubeltje.


Loodgieterij Berchem (Antwerpen)
dinsdag 14 juni 2022

Reparatie zonneboiler

We zijn op zoek naar een vakman die onze zonneboiler kan herstellen. De hoofdruk blijft openstaan. Als ik het koud water opzet loopt er heel heet water heel hard van boven uit.


Loodgieterij Mol
maandag 13 juni 2022

Toevoer en afvoer aanpassen

Momenteel staat de wasmachine in de keuken op de plaats van de vaatwasmachine. De wasmachine zou verplaatst moeten worden naar de ingang van de kelder, waar de droogkast al staat. De water toevoer en afvoer zou doorgetrokken moeten worden van de keuken naar de ingang. Eventueel, indien nodig moet stopcontact ook doorgetrokken worden vanuit de keuken of kelder. De droogkast is nu aangesloten aan een stekkerdoos uit de kelder. Zie foto's in bijlage.


Loodgieterij Duffel
zondag 12 juni 2022

Leidingswerken

Gasleiding stukje afbreken en lek nakijken water voor mogelijkheden, enkele waterkranen plaatsten alleen kranen. Gasleiding is 1 kleine koperen aftakking naast schouw living die weg moet is het dringendst. Er zit een klein druppellek in kruipkelder na hoofdkraan deel tussen kraan en aansluiting op lood vervangen door nieuwe buis. Badkamer wasmachinekraan een stuk buis tussenschroeven (hetstuk is er) zodat kraan wat verder van muur komt. Onder gootsteen kraan tussen zetten voor de tuinslang.


Loodgieterij Sint-Niklaas
vrijdag 10 juni 2022

Gasleidingen vervangen

Een zeer verouderde leiding die van in de kelder naar het gelijkvloers loopt om daar naar de keuken en badkamer op te splitsen moet vervangen worden.


Loodgieterij Schoten
dinsdag 07 juni 2022

Gas- + sanitairleidingen plaatsen

Ik zit met een nieuwbouw en zou de gasleidingen nog moeten plaatsen naar de boiler toe alsook sanitaire leidingen + de radiatoren zelf en ik zoek iemand die deze werken voor mij kan uitvoeren.


Loodgieterij Haasdonk
dinsdag 07 juni 2022

Herstellingswerken waterlek

Er is sen waterlek bij een afvoer. Er is een lekdetectie gebeurd.


Loodgieterij Merksem
maandag 06 juni 2022

Vervangen regenpijp + installatie vulautomaat voor regenwaterton

Ik vermoed dat de regenpijp ondergrond niet goed aangesloten is. Ik wil ook een vulautomaat voor een regenton aan de regenpijp installeren.


Loodgieterij Scherpenheuvel
zondag 05 juni 2022

Boiler vervangen

Vervangen/plaatsen van elektrische boiler van 5 à 10 liter onder gootsteen in keuken.


Loodgieterij Kessel-Lo
zondag 05 juni 2022

Boiler vervangen

Elektrische boiler 50liter + aansluiting op bestaande gas cv Vaillant. Voorkeur onmiddellijk warm water. Afstand tot douche 1meter


Loodgieterij Dilbeek
zaterdag 04 juni 2022

Waterpomp herstellen

IN huis zijn de toiletten aangesloten op het regenwater via waterpomp. Het water wordt niet meer opgepompt.


Loodgieterij Zottegem
zaterdag 04 juni 2022

Afvoerbuis bijplaatsen naar de riolering

Afvoerbuis met afloop bijplaatsen


Loodgieterij Vliermaalroot
zaterdag 04 juni 2022

PVC waterleiding aanvoer en afvoer plaatsen

Aansluitend aan ons keukenmeubel overwegen we om een inbouwafwasmachine te plaatsen. Hiervoor dient er een PVC aanvoer- en afvoerbuis van water te worden voorzien evenals een elektrische leiding. De afstand die moet worden overbrugd is voor de waterleiding is maximaal 1,5 meter en voor de elektrische leiding 2 meter.


Loodgieterij De Panne
vrijdag 03 juni 2022

Regenwaterput+installatie vervangen

Vervangen van een regenwaterput (3m³ naar 7,5 of 10m³). Ook plaatsen/verbinden/aansluiten van nieuwe pomp en filters+aansluiten op bestaand circuit van wasmachine/WC. Huidige installatie dateert van jaren 70/80 en werkt al jaren niet meer. Optioneel: aansluiten afvoer veranda op regenput.


Loodgieterij Aartselaar
vrijdag 03 juni 2022

Elektrische boiler plaatsen

Een slimme elektrische boiler van 80 of 100L plaatsen om warmwater te voorzien in badkamer en eventueel keuken


Loodgieterij Kuringen
donderdag 02 juni 2022

Aansluiting vaatwasser installeren

Ik zoek een loodgieter om een nieuwe aansluiting te plaatsen in onze berging, er staat al een wasmachine en er is een lavabo voor de afvoer dus normaal zou het mogelijk zijn.


Loodgieterij Sint-Niklaas
Offertes loodgieters vergelijken