Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
loodgieter sanitair

Wat doet een loodgieter?

De verschillende taken van een loodgieter op een rijtje

Wat doet een loodgieter?

Een loodgieter heeft een uitgebreid takenpakket. Loodgieters houden zich bezig met het plaatsen, onderhouden en herstellen van sanitair en leidingen. Voor zowel het sanitair in keuken als in de badkamer ben je bij hem of haar aan het juiste adres. En wanneer we spreken over een uitgebreid takenpakket, dan liegen we niet. Kranen vervangen, een nieuwe afvoer plaatsen, een boiler aansluiten? Of wat dacht je van minder voorkomende opdrachten zoals kleine rioleringswerken, installatie van een warmtepomp of plaatsen van buisisolatie.

Doet een loodgieter ook verwarming?

Voor het plaatsen en onderhouden van een centrale verwarming of het jaarlijks onderhoud van een verwarmingsketel denk je misschien eerder aan een installateur of chauffagist. In de praktijk zien we dat veel loodgieters zich zowel op loodgieterij als verwarming richten. En ook omgekeerd zal de doorsnee verwarmingsinstallateur perfect in staat zijn om een deel van of het volledige sanitair te vervangen. Om het kort samen te vatten: ja, de meeste loodgieters hebben voldoende kennis om ook de verwarming de woning te voorzien en onderhouden.

loodgieter leidingen

De taken van een loodgieter

 • Leidingen plaatsen, verplaatsen, herstellen en vervangen
 • Sanitair installeren, onderhouden en vervangen
 • Verwarmingsinstallaties plaatsen, herstellen, onderhouden en vervangen
 • Plaatsen van vloerverwarming
 • Kranen herstellen en vervangen
 • Afvoer plaatsen en vervangen
 • Lekkages opsporen en vervangen
 • Ontstoppingen
 • Plaatsen van buisisolatie, beter gekend als leidingisolatie
 • Kleine rioleringswerken
 • Installeren van warmtepompen
 • Plaatsen van zonneboilers
 • Plaatsen en onderhouden van airconditioning

Wat kost een loodgieter?

De gemiddelde prijs per uur van een loodgieter hangt voornamelijk af van zijn ervaring. Een vakman die al 20 jaar in het vak zit zal vaak een hogere prijs vragen dan een startende loodgieter. Gemiddeld kost een goede loodgieter je tussen de 35 en 60 euro per uur.

Zoek je een goede loodgieter?

Is jouw vaste loodgieter op pensioen en ken je niet meteen een andere loodgieter in de regio? Het is aangeraden om te kiezen voor een erkende loodgieter die je een goede service biedt. Als je boiler kapot is, ben je niet veel met een loodgieter die pas na twee weken een kijkje komt nemen. Bij Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste loodgieters in de buurt. Elke vakman voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Offertes loodgieters aanvragen

Recente opdrachten loodgieter

vrijdag 02 december 2022

Renovatie sanitaire leidingen en afvoer

Sanitaire leidingen moeten vervangen worden in appartement met 2 badkamers, 2 toiletten en een keuken.


Loodgieterij Antwerpen
vrijdag 02 december 2022

Waterleiding aanleggen badkamer

Leiding plaatsen van badkamer 1e verdiep naar zolder voor installatie kleine badkamer


Loodgieterij Geraardsbergen
donderdag 01 december 2022

Toevoerleiding appartementen

In gebouw 1993 (6 verd, 12 app + winkel) bekijken hoe het mogelijk is om een individuele waterleiding te leggen naar elk appartement. Bedoeling is dat elk appartement een eigen meter heeft bij de watermaatschappij ipv 1 gemeenschappelijke. Alternatief is de individuele oude meters vervangen, meeste zijn van 1993 waarschijnlijk 8 te vervangen.


Loodgieterij Berchem-Sainte-Agathe
donderdag 01 december 2022

Waterleiding vernieuwen

Huidige situatie: Enkele afvoerbuis voor wasmachine 30mm Gewenste situatie: Dubbele afvoerbuis voor wasmachine en droger minstens 40mm breed


Loodgieterij Bonheiden
donderdag 01 december 2022

Waterleiding aanleggen

Er zou een koudwaterleiding en een afvoer voor een wasmachine naar een andere kamer verlegd moeten worden. Ook een stukje afvoer van de keuken zou nog vernieuwd moeten worden. Alles is perfect bereikbaar via de kelder.


Loodgieterij Mol
woensdag 30 november 2022

Waterleidingen aanleggen

Rioleringswerken: Aanleggen nieuwe tracées, doorvoeren door muur, aansluiting op bestaande septische put, aansluiting op verzamelleiding in straat, dubbele sifonput plaatsen.


Loodgieterij Gent
woensdag 30 november 2022

Leidingen aanleggen en warmte installaties

wij zijn op zoek naar een loodgieter die de werken in onze woning kan uitvoeren: - Trekken nieuwe leidingen - aansluiten warmtepomp - Ophangen chauffages -...


Loodgieterij Wetteren
dinsdag 29 november 2022

Wc plus afvoer en vloeren afbreken en terug gepast betegelen...

Afbreken van wc en vloer en plaatsen van afvoer naar de straat 18 meter. 18 meter lang en 1 meter breed slijpen en afbreken maximum 1 meter diep straat kant van vloer naar wc 50 cm diep. plaatsen van afvoer terug vullen en betegelen. Zeker bijkomende werken


Loodgieterij Deurne
zondag 27 november 2022

Waterleiding aanleggen

Het gaat over een appartementsgebouw met 4 units. We hebben een lekdedectie firma laten komen om een gedetailleerd rapport te laten maken van de huidige stand van zaken. Er zijn verschillende gebreken aan de oude leidingen waaronder enkel grote. het gaat over oude loden leidingen. De firma adviseert om alles te vervangen in het volledig gebouw. Wij zoeken een firma die deze werken redelijk dringen kan uitvoeren gezien er momenteel veel water naast de afvoerleidingen loopt wegens kapotte leidingen. We hebben een rapport van de lekdetectie firma.


Loodgieterij Oostende
vrijdag 25 november 2022

Lek in de badkamer van de onderburen

Er is een lek bij de onderburen, ik ken de oorzaak niet. We zouden graag iemand hebben die zo snel mogelijk kan komen kijken en de werken kan uitvoeren.


Loodgieterij Berchem-Sainte-Agathe
donderdag 24 november 2022

Trillings/contactgeluid regenwaterpomp en droogkast weren

Op zoek naar een vakman die een oplossing kan plaatsen voor contactgeluid (ontkoppelen van trillingen) van regenwaterpomp en droogkast. De regenwaterpomp is momenteel aan de muur bevestigd, en de droogkast tegen de muur geplaatst. Dit zorgt echter voor overlast met resonantiegeluid bij de buren.


Loodgieterij Boechout
woensdag 23 november 2022

Leidingwerk in badkamer en toilet

Er moet op het gelijkvloers een wc bijgeplaatst worden + een badkamer + wc op zolder.


Loodgieterij Oordegem
woensdag 23 november 2022

Waterleiding aanleggen

Na het verwijderen van de vloeren van de keuken en berging wat ik zelf ga doen zoek ik een loodgieter om de aflopen , de warm en koud water leidingen en de leidingen van de radiatoren klaar te leggen zodat de vloerder verder kan. Waar nu de berging is komt in de toekomst de badkamer. Deze leidingen moeten dan in de kelder aangesloten worden op het bestaand systeem. De keuken en berging zijn niet onderkelderd, maar de gang die aanpaalt wel en er moet dus door de keldermuur gegaan worden onder de vloer van de keuken.


Loodgieterij Bost
woensdag 23 november 2022

Waterleiding aanleggen

Er is een lek/gat in de afvoerbuis van de douche en lavabo's van de badkamer. Het gat bevindt zich thv de muur van de hal beneden en werd veroorzaakt door het boren van een gat ter ophanging van de spiegel. Er is een lekdetectie gebeurd en een verslag opgemaakt. Hopelijk vinden we hier iemand die het lek kan dichten, liefst zo weinig invasief mogelijk.


Loodgieterij Wachtebeke
woensdag 23 november 2022

Vervangen boiler badkamer

Electrische boiler (15j) in de badkamer is defect en dient vervangen te worden. Dacht aan een capaciteit van 100 liter. Kan helpen om oude boiler af te haken en naar buiten te dragen.


Loodgieterij Strombeek-Bever
woensdag 23 november 2022

Vervangen huidige CV ketel met elektrische boiler.

Wegnemen waterverwarmer, plaatsen nieuwe elektrische boiler 150L, aanleggen leiding in opbouw naar boven. Aanleggen kw en ww naar keuken, keukenkraan op de gootsteen.


Loodgieterij Eeklo
dinsdag 22 november 2022

Vloerverwarming + loodgieterij

totale oppervlakte vloerverwarming gelijkvloers: +/- 70 m2 (de oppervlakte waar de trap is + badkamer er bijgerekend (geschat). oppervlakte eerste verdiep: soort verwarming: vloer of plafondverwarming slaapkamer 1: 17,32m2 slaapkamer 2: 16,94m2 badkamer: 9,21m2 totale oppervlakte kamers: 43,47m2 aantal toiletten: 2 (één beneden waar er al voorziening is, één boven in de badkamer (recht er boven) waar nog geen voorziening is. We hadden wel graag al voorziening gehad op zolder voor een toilet, een bad/douche en een lavabo alsook verwarming. Buitenkraan: ja De keuken die er staat zouden we restaureren en dus ook verder gebruiken. We zagen dat er onder de wasbak een kleine boiler(?) zit


Loodgieterij Oordegem
maandag 21 november 2022

Lek kraan herstellen

Onderaan de kraan in de keuken is een lek en deze moet gemaakt worden.


Loodgieterij Mechelen
maandag 21 november 2022

Verplaatsen boiler

Ik zou graag mijn boiler willen verplaatsen naar toilet. Da's naast waar hij nu staat in badkamer.


Loodgieterij Wilrijk
maandag 21 november 2022

Terras in arduin

Leggen en voegen arduin terras 24m², stabiliséwerken reeds uitgevoerd.


Loodgieterij Belsele
zondag 20 november 2022

Sanitaire herstellingen

Ik ben zoek op naar een loodgieter om verstopping van ons WC te herstellen. De WC zit in de kelder. Er is een buisverkeerd gemonteerd.


Loodgieterij Leuven
donderdag 17 november 2022

Leidingwerk in badkamer en toilet

waterleidingen warm-en koud water ca 30 cm verplaatsen (aanpassen aan keukenplan) + ook afvoer verplaatsen van vaatwasmachine (de leiding moet naast de vaatwasser komen,; mag er niet achter wegens plaatsgebrek)


Loodgieterij Antwerpen
donderdag 17 november 2022

Lekkende badkraan

Lekkende badkraan: ZUCCHETTI KRAANWERK ZX3162 ZX3162 - SPIN 4-gats badset


Loodgieterij Rumst
donderdag 17 november 2022

Nieuwe afvoer + aansluiting vaatwasser aanpassen

Er zou een nieuwe afvoer geplaatst moeten worden onder de afwasbak en we zouden graag aanpassingen laten uitvoeren voor het aansluiten van onze vaatwasser


Loodgieterij Vliermaal
woensdag 16 november 2022

Elektrische boiler badkamer

Vervangen van de boiler in onze badkamer


Loodgieterij Deurne (Vl-Br)
woensdag 16 november 2022

Sanitaire leidingen leggen

Vakman gezocht om nieuwe waterleidingen te leggen bij de renovatie van een halfopen bebwouwing. Ook voor aansluiting riolering etc.


Loodgieterij Heestert
dinsdag 15 november 2022

Boiler in badkamer vervangen

Vervanging boiler badkamer Oude boiler Ariston is lek, onder garantie.


Loodgieterij Antwerpen
dinsdag 15 november 2022

Binnekraan vervangen en buitenkraan stevig bevestigen

We hebben een buitenkraan op de koer die lekt, omdat de afsluiting aan de binnenkant niet meer goed sluit. De kraan aan de binnenkant mag vervangen worden en die aan de buitenkant goed bevestigd.


Loodgieterij Antwerpen
maandag 14 november 2022

Terras herstellen

Terras herstellen met klinkers van 14cm x14 cm, voor een oppervlakte van ongeveer 8 vierkante meter.


Loodgieterij Brussel
maandag 14 november 2022

Herstel of vervangen van boiler Siemens

Mijn Siemens SF0110 negen jaar oud lekt sinds gisteren. Herstelling nog mogelijk? Er moet iets gebeuren want er komt nog steeds water uit ook al heb ik gisteren de toevoerkraan gesloten en de stekker uitgetrokken. Met een voorraad van 10 L water heb ik voldoende voor mijn afwas. Dus ik wens nazicht van de bestaande boiler door een technieker + advies volgende stap.


Loodgieterij Sint-Katelijne-Waver
Offertes loodgieters vergelijken