Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
loodgieter sanitair

Wat doet een loodgieter?

De verschillende taken van een loodgieter op een rijtje

Wat doet een loodgieter?

Een loodgieter heeft een uitgebreid takenpakket. Loodgieters houden zich bezig met het plaatsen, onderhouden en herstellen van sanitair en leidingen. Voor zowel het sanitair in keuken als in de badkamer ben je bij hem of haar aan het juiste adres. En wanneer we spreken over een uitgebreid takenpakket, dan liegen we niet. Kranen vervangen, een nieuwe afvoer plaatsen, een boiler aansluiten? Of wat dacht je van minder voorkomende opdrachten zoals kleine rioleringswerken, installatie van een warmtepomp of plaatsen van buisisolatie.

Doet een loodgieter ook verwarming?

Voor het plaatsen en onderhouden van een centrale verwarming of het jaarlijks onderhoud van een verwarmingsketel denk je misschien eerder aan een installateur of chauffagist. In de praktijk zien we dat veel loodgieters zich zowel op loodgieterij als verwarming richten. En ook omgekeerd zal de doorsnee verwarmingsinstallateur perfect in staat zijn om een deel van of het volledige sanitair te vervangen. Om het kort samen te vatten: ja, de meeste loodgieters hebben voldoende kennis om ook de verwarming de woning te voorzien en onderhouden.

loodgieter leidingen

De taken van een loodgieter

 • Leidingen plaatsen, verplaatsen, herstellen en vervangen
 • Sanitair installeren, onderhouden en vervangen
 • Verwarmingsinstallaties plaatsen, herstellen, onderhouden en vervangen
 • Plaatsen van vloerverwarming
 • Kranen herstellen en vervangen
 • Afvoer plaatsen en vervangen
 • Lekkages opsporen en vervangen
 • Ontstoppingen
 • Plaatsen van buisisolatie, beter gekend als leidingisolatie
 • Kleine rioleringswerken
 • Installeren van warmtepompen
 • Plaatsen van zonneboilers
 • Plaatsen en onderhouden van airconditioning

Wat kost een loodgieter?

De gemiddelde prijs per uur van een loodgieter hangt voornamelijk af van zijn ervaring. Een vakman die al 20 jaar in het vak zit zal vaak een hogere prijs vragen dan een startende loodgieter. Gemiddeld kost een goede loodgieter je tussen de 35 en 60 euro per uur.

Zoek je een goede loodgieter?

Is jouw vaste loodgieter op pensioen en ken je niet meteen een andere loodgieter in de regio? Het is aangeraden om te kiezen voor een erkende loodgieter die je een goede service biedt. Als je boiler kapot is, ben je niet veel met een loodgieter die pas na twee weken een kijkje komt nemen. Bij Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste loodgieters in de buurt. Elke vakman voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Offertes loodgieters aanvragen

Recente opdrachten loodgieter

donderdag 21 september 2023

Plaatsen keerklep en afsluitkraan

Zoek een loodgieter voor het plaatsen van afsluitkraan en een belgaqua EA gekeurde keerklep op watertoevoer huis.


Loodgieterij Ledeberg (Gent)
woensdag 20 september 2023

Waterleiding aanleggen

Nieuwe waterleiding en waterafvoer voor spoeltafel Wat moet er aan de waterleiding gebeuren?: Nieuwe leiding aanleggen Zoekt u een vakman voor de water- of gasleiding?: Water


Loodgieterij Oostende
woensdag 20 september 2023

Installatie gaskachel leidingen

Gaskachel reeds aanwezig in de woning, maar nog niet aangesloten op aardgas. Gasleidingen wel reeds in orde; moet enkel nog aangesloten worden op het toestel zelf.


Loodgieterij Sint-Kruis (Brugge)
woensdag 20 september 2023

Toilet vervangen

Vervangen van volledige toilet, oude weghalen, nieuwe plaatsen en aansluiten voor gebruik.


Loodgieterij Brielen
dinsdag 19 september 2023

Afvoerleiding naar riool vervangen

Vervanging afvoerleiding WC naar riool. Door een barst in het verzamelputje ( de afvoer van het regenwater komt hier samen) was deze afvoer deels belemmerd. De te vervangen leiding ligt in de voortuin. De grond boven de buizen is verwijderd. De lengte van de te vervangen leiding is ongeveer 6m


Loodgieterij Hasselt
maandag 18 september 2023

Lek in kelder opsporen

J'ai une fuite dans ma cave. Je ne suis pas sûr de l'origine de la fuite.


Loodgieterij Melsbroek
maandag 18 september 2023

Sanitaire leidingen

Ik ben op zoek naar een loodgieter om een aansluiting aan te leggen voor een wasmachine en eventueel vaatwasmachine. Ik zou ook graag de mogelijkheden bekijken voor de aanleg van vloerverwarming.


Loodgieterij Essen
maandag 18 september 2023

Leidingwerk in badkamer en toilet

1. Spoelbak wc dient vervangen te worden naar een besparend model. 2. Douche/tegels douche dient herkit te worden. Oude voegen dienen verwijderd en opnieuw gedaan te worden. Wat moet er aan de waterleiding gebeuren?: Installatiewerken in badkamer en toilet Zoekt u een vakman voor de water- of gasleiding?: Water


Loodgieterij Waasmunster
zaterdag 16 september 2023

Afvoer vaatwas en was machine stuk

Er is een probleem met de watertoevoer van de Washakie in keuken waardoor zowel de vaatwasser als wasmachine niet werken


Loodgieterij Brussel
donderdag 14 september 2023

Waterleiding aanleggen

Wat moet er aan de waterleiding gebeuren?: Nieuwe leiding aanleggen Zoekt u een vakman voor de water- of gasleiding?: Water


Loodgieterij Heverlee
woensdag 13 september 2023

Filter regenwaterput + vervanging terugslagklep

er werd reeds een regenwaterput gestoken in de tuin (aansluiting WC en buitenkraan) 1. plaatsing van een filter 2. vervanging van de terugslagklep (die stuk is gegaan)


Loodgieterij Deurne
dinsdag 12 september 2023

Vervangen riolering

Ik ben op zoek naar iemand voor het vernieuwen van onze riolering & opmetsen van onze septische put. Riolering binnenshuis is ongeveer 10 meter (thv toilet, badkamer & berging) en dan nog een kleine 15 meter van voorgevel tot gezamelijke straatriolering.


Loodgieterij Wevelgem
dinsdag 12 september 2023

vervangen kranen + verstopping + installatie thermostaatknoppen

Ik heb enkele klussen die moeten uitgevoerd worden op mijn appartement: - vervanging kraan wasmachine (lekt) - vervanging handenwaskraantje toilet (lekt) - vervanging/herstel douchekraan (sluit niet meer aan op muur en creert hierdoor vochtprobleem) - installatie 2 Honeywell thermostaatknoppen (meegenomen door vorige huurder) - verstopte gootsteen (soda/azijn helpt niet)


Loodgieterij Brussel
dinsdag 12 september 2023

Af- en aanvoerbuizen herstellen/vervangen

Appartementsgebouw 5 verdiepingen, 8 app (1968) heeft te kampen met lekken door oude leidingen, vooral afvoer. Maar we willen alles laten controleren en vervangen/herstellen. Iemand ervaring mee? Ervaring met e-pipe? Dank!


Loodgieterij Brussel
dinsdag 12 september 2023

Regenwater pomp/ systeem werk niet

Regenwaterpomp werkt niet dus zoeken we een loodgieter om ons te helpen


Loodgieterij Poppel
maandag 11 september 2023

Elektrische geiser plaatsen

Ik wens geen boiler te plaatsen maar overweeg de installatie van een elektrische geiser. Mijn huidige boiler is +/- 25 jaar oud. Ik verwacht vroeg of laat een panne.


Loodgieterij Ninove
zaterdag 09 september 2023

kraantje onder wastafel

ik zoek een loodgieter die een lekkage kan herstellen onder de wastafel in badkamer,kraantje ook vervangen denk ik,want kan het niet meer dichtdraaien


Loodgieterij Melsele
donderdag 07 september 2023

Herstelwerken riool

Er zit een lek in in onze rioleren waardoor onze waterput vervuild is.


Loodgieterij Oostende
donderdag 07 september 2023

Inspectie van de rioolbuis + eventuele herstellingswerken.

Sinds een bepaalde tijd komt er vocht in de kelder. Wij vermoeden een probleem met een ondergrondse rioleringsbuis. Wij wensen graag beroep te doen met kennis van zaken en de herstelling van het probleem.


Loodgieterij Berchem-Sainte-Agathe
dinsdag 05 september 2023

Gasleiding aanleggen

Van Stookolie naar gas gaan. Gas ligt voor in de straat. Er moet een gasleiding naar binnen worden gelegd.


Loodgieterij Kessenich
maandag 04 september 2023

elektrische boiler 100l Atlantic ontkalken en onderhoud

Het is een elektrische boiler van 100L van het merk Atlantic hangend in de hoogte boven het toilet. Volgens de eigenaar is deze in geen 10j ontkalkt geweest of echt nagekeken qua onderhoud, hij bleef wel altijd werken. Er is ook gedruppel in dat witte opvangbak eronder en het gebeurt soms in de winter dat de opvangbak overloopt en dat hij er een emmer moet onder zetten om het op te vangen. Ik kan eventueel foto's van de boiler toevoegen voor een beter beeld.


Loodgieterij Ledeberg (Gent)
maandag 28 augustus 2023

Afvoerleiding vervangen naar beerput

De afvoerleiding naar de beerput is halverwege de terras kapot. De terras en een stuk tuin moeten open om een nieuwe buis te trekken. Binnen is er minimaal werk, buis ligt bloot.


Loodgieterij Oostende
zondag 27 augustus 2023

Vernieuwing oude waterleiding en afvoeren

Vernieuwing van bestaande oude waterleiding in het kader van een vloerrenovatie en klaar zetten aansluitingen en afvoeren.


Loodgieterij Geetbets
zaterdag 26 augustus 2023

Leidingen vernieuwen

Ik ben de eigenaar van een appartement in een 3-appartementsgebouw van 1974 en ik wil graag de leidingen laten vernieuwen.


Loodgieterij Kessel-Lo
zaterdag 26 augustus 2023

Leidingen vervangen + boiler plaatsen

Ik heb iemand doen komen kijken en onze boiler zijn leidingen zijn kapot in badkamer maar de buis van gas laat ook gas door dus dit ook vervangen


Loodgieterij Liedekerke
donderdag 24 augustus 2023

Nieuwe gasleidings plaatsen

We zoeken een loodgieter om een nieuwe gas leiding te plaatsen


Loodgieterij Sint-Andries
donderdag 24 augustus 2023

Waterleiding aanleggen

Hallo,graag zou ik een loodgieter vinden die mij kan helpen om de de 2 toiletten terug te laten werken daar er nu een installatie is aangesloten op regenwaterpomp die nu stilgevallen is en ook omdat ik gezien heb dat er geen vlotter aan die buis gekoppeld is in de regenput zelf...maar ik zou ook graag die 2 toiletten toch willen voorzien om op gewoon stadswater te plaatsen indien er zich toch een probleem voordoet en u toiletten toch blijven werken. Wat moet er aan de waterleiding gebeuren?: Nieuwe leiding aanleggen Zoekt u een vakman voor de water- of gasleiding?: Water


Loodgieterij Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek
woensdag 23 augustus 2023

Lek opsporen en repareren in de kelder

Lek opsporen en herstellen in kelder


Loodgieterij Ekeren (Antwerpen)
dinsdag 22 augustus 2023

renovatie leidingen badkamer en keuken.

ik zoek een sanitairman voor het plaatsen van nieuwe leidingen (watertoevoer en afvoer) voor een nieuwe badkamer en keuken. ook nog voor vloerverwarming bij te leggen


Loodgieterij Dormaal
dinsdag 22 augustus 2023

Riolering herstellen , of misschien nieuwe buizen leggen.

De rioleringsbuis naar de verzamelput is kapot met verzakking vd ondergrond tot gevolg. Ik heb offerte voor verzekering nodig en planning voor herstelling . Misschien is vernieuwen van de ondergrondse rioolbuizen en van de verzamelput nodig. Buizen liggen in 1 lijn en afstanden zijn niet groter dan 12m van de keuken/badkamer/rioolput. T'is een oude woning


Loodgieterij Ham
Offertes loodgieters vergelijken