Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gentse loodgieters

Loodgieter in de buurt?

Loodgieter gezocht in jouw buurt?

Vroeg of laat heeft iedereen nood aan een goede loodgieter. Een badkamer renoveren, lekkende kraan vervangen, een nieuwe cv-ketel installeren, … Er zijn heel wat klussen in huis waarbij je een loodgieter nodig hebt. Af en toe heb je zelfs heel snel een loodgieter nodig omdat er bijvoorbeeld een acuut vochtprobleem opduikt. Via Casius vind je snel lokale loodgieters voor dringende problemen en voor het onderhoud van jouw sanitair.

Snel een loodgieter nodig? Wij helpen je snel en vrijblijvend aan een professionele loodgieter.

Sanitair is een ruim begrip, dus loodgieters zijn vaak van vele markten thuis. Je kan beroep doen op een loodgietersbedrijf voor een check-up van je verwarming, om rioleringswerken zoals ontstopping of een aansluiting uit te voeren, om een badkamer te vervangen of om eenvoudig een kraan te herstellen. Je kan altijd werken zelf uitvoeren, maar de ervaring van een loodgieter blijft onmisbaar. Gespecialiseerde loodgieters hebben nu eenmaal veel kennis en werken bovendien een pak sneller.

Wat zijn de taken van een loodgieter?

Loodgieters hebben een uitgebreid takenpakket. Bij loodgieters denk je spontaan aan sanitair en verwarming, en dat is bij vele loodgieters ook een groot deel van hun takenpakket. Of je nu een volledige badkamerrenovatie plant of gewoon een kraan wil laten vervangen, onze loodgieters komen graag bij je langs om je te uit de nood te helpen.

Wil je jouw centrale verwarming onder de loep nemen? Een cv-ketel vervangen door een zuiniger type? Ook dan klop je best aan bij een loodgieter. Ze kunnen jouw oude verwarmingsketel herstellen of vervangen. Onze loodgieters hebben ook kennis van vloerverwarming en zonneboilers of kunnen je de recentste updates geven over de troeven van warmtepompen.

Verstopping verhelpen of, nog beter, vermijden? Laat je aansluiting nakijken door een ervaren loodgieter.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een loodgieter.

Wat bepaalt de prijs van loodgieterij?

De kost van loodgieterij hangt af van verschillende factoren. Afhankelijk van de uit te voeren werken, wisselt de prijs. Weet je al welke werken je wil uitvoeren en zoek je een manier om de kosten te drukken? Dan kan je gratis verschillende offertes van vakmannen vergelijken.

Eens je jouw vakman hebt gevonden, kan je ook enkele premies voor sanitair gaan opvragen om je investering terug te verdienen.

Wat is het uurloon van een loodgieter?

Een loodgieter betaal je voor zijn werk ongeveer € 40 tot € 60 per uur. Natuurlijk is elke loodgieter vrij om zijn eigen tarief te rekenen, maar de meeste loodgieters in jouw buurt zitten zeker tussen die vork. 

Veel loodgieters hanteren ook een vast bedrag voor bepaalde jobs die veel terugkeren, denk maar aan: het periodiek onderhoud van je cv-ketel, het opsporen van een lekkage of een afvoer ontstoppen.

Vloerverwarming prijs

Wat kost een loodgieter

Soort opdracht Richtprijs
Cv-ketel € 1.500 - € 5.000
Onderhoud centrale verwarming € 100 - € 150
Nieuwe radiator € 200 - € 800
Volledige centrale verwarming € 7.000 - € 15.000
Zonneboiler € 4.000
Warmtepomp € 1.500 - € 15.000
Kraan vervangen € 50 - € 700
Leidingen leggen € 150 per uur
Vloerverwarming € 30/50 per m²

Loodgieter met spoed nodig?

Heb je een acuut probleem in je woning? Plots een gesprongen kraan of weigert de verwarming dienst? Dan wil je natuurlijk een loodgieter met spoed bij je thuis zien verschijnen. De waterschade van een lek kan al snel groot zijn en je wil dus dat het probleem snel verhopen wordt. Ook al zijn vakmannen vaak druk bezet, voor een noodgeval zullen veel loodgieters snel tijd maken om je te helpen.

Via de gratis offerteknop kom je snel in contact met betrouwbare vakmannen uit de buurt.

Wat te doen bij verstopping?

Een van de meest vervelende problemen is een verstopping in je toilet. Dit is alleszins een probleem dat je snel wil verhelpen. Een loodgieter kan je ook bij deze klus helpen. Maar mogelijk kan je zelf eerst proberen om het probleem te verhelpen. We geven je graag enkele tips!

Zo kan je vooraleer je een loodgietersservice belt zelf met een rubberen handschoen proberen om de verstopping te verwijderen. Je kan ook met een rubberen ontstopper druk uitoefenen op de verstopping om deze zo los te wrikken. Lukt dat niet dan kan je nog proberen met heet water (en detergent) om bijvoorbeeld een verstopping met vetresten op te lossen. Ook met een eenvoudige metalen kleerhanger is het soms mogelijk om een verstopping te verhelpen. Lukt dit allemaal niet, dan is het tijd om een loodgieter te bellen. Wij helpen je graag snel aan een erkende loodgieter in jouw buurt.

Loodgieter in de buurt

Vergelijk snel en vrijblijvend loodgieters in de buurt

Professioneel loodgietersbedrijf in jouw regio gezocht? Casius brengt je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen. Via het groene formulier kan je eenvoudig enkele offertes van betrouwbare vakmannen gaan vergelijken.

Offertes loodgieter aanvragen

Recente loodgietersopdrachten

dinsdag 28 juni 2022

Elektrische boiler plaatsen

Wij zijn een architectenbureau en zijn voor de verbouwing van ons nieuw kantoor op zoek naar een oplossing voor warm water. Er komt een kitchenette en een douche. De kitchenette moet normaal functioneren, de douche zal niet veel gebruikt worden. We zijn op zoek naar de meest eenvoudige oplossing met een elektrische boiler. De bekabeling en elektrische aansluiting zal voorzien worden door onze aannemer elektriciteit. Nu is er niks aanwezig van boiler Wat zijn de mogelijkheden? Met welk budget moeten we rekening houden (inclusief plaatsing)?


Loodgieterij Sint-Jans-Molenbeek
maandag 27 juni 2022

Waterleiding aanleggen

In het appartement moeten er volledige nieuwe leiding gelegd worden. Het app is 60m²


Loodgieterij Jette
maandag 27 juni 2022

Boiler plaatsen

M'n huidige boiler lekt en is volgens mij aan vervanging toe. Deze hangt wel op het eerste verdiep in de trappenhal. Elektrische boiler.


Loodgieterij Merksem
zaterdag 25 juni 2022

Units aansluiten + gaten boren

Ik heb enkele rond openingen in een gewone stenen muur van diamater 10cm en 15cm voor enkele decentrale ventilatie units. 1 in slaapkamer en 1 in de living.


Loodgieterij Sint-Amandsberg
vrijdag 24 juni 2022

Nieuwe boiler plaatsen

Oude aardgasboiler (1977) vervangen De nieuwe moet ook op aardgas werken ook terug met doorstromer


Loodgieterij Herenthout
vrijdag 24 juni 2022

Radiator verplaatsen

Radiator verplaatsen. Moet verplaatst worden of buizen moeten verlengd worden.


Loodgieterij Tienen
woensdag 22 juni 2022

Gasvuur plaatsen

Ik zoek een installateur om een gasvuur te vervangen.


Loodgieterij Mortsel
dinsdag 21 juni 2022

Lek opsporen en herstellen

Ik heb een lekkage bij mijn brander. Het lek moet dus opgespoord en hersteld worden


Loodgieterij Lille
vrijdag 17 juni 2022

Nieuwe gasleiding plaatsen.

Gasleiding moet deels in muur, door kast en gyproc plafond gelegd worden. Moeilijk om foto's te nemen. Best iemand uit de buurt die dit kan komen bekijken. Liefst contact via email, tel enkel kantooruren.


Loodgieterij Gentbrugge
woensdag 15 juni 2022

Regenwaterpomp herstellen of vervangen

Onze regenwaterpomp valt telkens stil. Zuigkracht is te weinig om het nog getrokken te krijgen. Ik hoor aan de filter een licht fluitend of pruttelend geluid. Een lek die ervoor zorgt dat er lucht in de leiding zit? Graag juiste diagnose stellen en herstellen. Als er dan toch een loodgieter moet komen: we hebben ook een tuinkraan die lek is en vervangen moet worden. Het gaat om de pomp Leader Inoxplus 230


Loodgieterij Zonhoven
Offertes aanvragen