Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Kraan Warm Water Loodgieter

Loodgieter in de buurt?

Loodgieter in de buurt?

Loodgieter gezocht in jouw buurt?

Vroeg of laat heeft iedereen nood aan een goede loodgieter. Een badkamer renoveren, lekkende kraan vervangen, een nieuwe cv-ketel installeren, … Er zijn heel wat klussen in huis waarbij je een loodgieter nodig hebt. Af en toe heb je zelfs heel snel een loodgieter nodig omdat er bijvoorbeeld een acuut vochtprobleem opduikt. Via Casius vind je snel lokale loodgieters voor dringende problemen en voor het onderhoud van jouw sanitair.

Snel een loodgieter nodig? Wij helpen je snel en vrijblijvend aan een professionele loodgieter.

Sanitair is een ruim begrip, dus loodgieters zijn vaak van vele markten thuis. Je kan beroep doen op een loodgietersbedrijf voor een check-up van je verwarming, om rioleringswerken zoals ontstopping of een aansluiting uit te voeren, om een badkamer te vervangen of om eenvoudig een kraan te herstellen. Je kan altijd werken zelf uitvoeren, maar de ervaring van een loodgieter blijft onmisbaar. Gespecialiseerde loodgieters hebben nu eenmaal veel kennis en werken bovendien een pak sneller.

Wat zijn de taken van een loodgieter?

Loodgieters hebben een uitgebreid takenpakket. Bij loodgieters denk je spontaan aan sanitair en verwarming, en dat is bij vele loodgieters ook een groot deel van hun takenpakket. Of je nu een volledige badkamerrenovatie plant of gewoon een kraan wil laten vervangen, onze loodgieters komen graag bij je langs om je te uit de nood te helpen.

Wil je jouw centrale verwarming onder de loep nemen? Een cv-ketel vervangen door een zuiniger type? Ook dan klop je best aan bij een loodgieter. Ze kunnen jouw oude verwarmingsketel herstellen of vervangen. Onze loodgieters hebben ook kennis van vloerverwarming en zonneboilers of kunnen je de recentste updates geven over de troeven van warmtepompen.

Verstopping verhelpen of, nog beter, vermijden? Laat je aansluiting nakijken door een ervaren loodgieter.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een loodgieter.

Wat bepaalt de prijs van loodgieterij?

De kost van loodgieterij hangt af van verschillende factoren. Afhankelijk van de uit te voeren werken, wisselt de prijs. Weet je al welke werken je wil uitvoeren en zoek je een manier om de kosten te drukken? Dan kan je gratis verschillende offertes van vakmannen vergelijken.

Eens je jouw vakman hebt gevonden, kan je ook enkele premies voor sanitair gaan opvragen om je investering terug te verdienen.

Wat is het uurloon van een loodgieter?

Een loodgieter betaal je voor zijn werk ongeveer € 40 tot € 60 per uur. Natuurlijk is elke loodgieter vrij om zijn eigen tarief te rekenen, maar de meeste loodgieters in jouw buurt zitten zeker tussen die vork. 

Veel loodgieters hanteren ook een vast bedrag voor bepaalde jobs die veel terugkeren, denk maar aan: het periodiek onderhoud van je cv-ketel, het opsporen van een lekkage of een afvoer ontstoppen.

Loodgieter

Wat kost een loodgieter

Soort opdracht Richtprijs
Cv-ketel € 1.500 - € 5.000
Onderhoud centrale verwarming € 100 - € 150
Nieuwe radiator € 200 - € 800
Volledige centrale verwarming € 7.000 - € 15.000
Zonneboiler € 4.000
Warmtepomp € 1.500 - € 15.000
Kraan vervangen € 50 - € 700
Leidingen leggen € 150 per uur
Vloerverwarming € 30/50 per m²

Loodgieter met spoed nodig?

Heb je een acuut probleem in je woning? Plots een gesprongen kraan of weigert de verwarming dienst? Dan wil je natuurlijk een loodgieter met spoed bij je thuis zien verschijnen. De waterschade van een lek kan al snel groot zijn en je wil dus dat het probleem snel verhopen wordt. Ook al zijn vakmannen vaak druk bezet, voor een noodgeval zullen veel loodgieters snel tijd maken om je te helpen.

Via de gratis offerteknop kom je snel in contact met betrouwbare vakmannen uit de buurt.

Wat te doen bij verstopping?

Een van de meest vervelende problemen is een verstopping in je toilet. Dit is alleszins een probleem dat je snel wil verhelpen. Een loodgieter kan je ook bij deze klus helpen. Maar mogelijk kan je zelf eerst proberen om het probleem te verhelpen. We geven je graag enkele tips!

Zo kan je vooraleer je een loodgietersservice belt zelf met een rubberen handschoen proberen om de verstopping te verwijderen. Je kan ook met een rubberen ontstopper druk uitoefenen op de verstopping om deze zo los te wrikken. Lukt dat niet dan kan je nog proberen met heet water (en detergent) om bijvoorbeeld een verstopping met vetresten op te lossen. Ook met een eenvoudige metalen kleerhanger is het soms mogelijk om een verstopping te verhelpen. Lukt dit allemaal niet, dan is het tijd om een loodgieter te bellen. Wij helpen je graag snel aan een erkende loodgieter in jouw buurt.

Loodgieter in de buurt

Vergelijk snel en vrijblijvend loodgieters in de buurt

Professioneel loodgietersbedrijf in jouw regio gezocht? Casius brengt je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen. Via het groene formulier kan je eenvoudig enkele offertes van betrouwbare vakmannen gaan vergelijken.

Offertes loodgieter aanvragen

Recente loodgietersopdrachten

dinsdag 18 januari 2022

WC afvoerbuis vervangen

Ik zoek iemand die mij kan helpen het probleem te ontrafelen van mijn toiletbuis. Waarschijnlijk verstopt of we gaan ze moeten vernieuwen. Buis van 40 doormeter van electrisch toilet. 13 meter lang. Steekt door buis van 110. De buis steekt er 33 jaar in. Is een geribbelde buis. Heb laatst (december) verstopping gehad. Is door ontstoppingsdienst ontstopt maar er is geen garantie dat de buis volledig vrij is omdat de rioolrat er niet helemaal doorgaat. Volgens deze is het aangeraden om gewoon nieuwe buis te steken. Ik kan wel helpen. Bvb, trekkabel bevestigen aan buis en langs buiten uittrekken, nieuwe buis aan trekkabel bevestigen en langs binnen binnenhalen.


Loodgieterij Heist-op-den-Berg
dinsdag 18 januari 2022

6 radiators plaatse en aansluiten op condensatieketel

Wij hebben centrale (condensatieketel) verwarming op het gelijkvloers en willen dit naar boven trekken. Er moeten dus 6 radiatoren geplaatst worden.


Loodgieterij Harelbeke
zondag 16 januari 2022

Waterleiding heraanleggen doorheen hele huis

Reparatie huidige leidingen van het water in het volledige huis omdat zij van lood zijn. Aanleggen nieuwe leidingen op een bovenverdieping waar de nieuwe badkamer komt.


Loodgieterij Turnhout
zondag 16 januari 2022

Infiltratieput plaatsen

Voor een renovatie wensen wij een regenwaterpijp en infiltratieput te plaatsen.


Loodgieterij Merksem
zaterdag 15 januari 2022

Elektrische boiler plaatsen

Wij willen graag een gasgeiser vervangen door slimme elektrische boiler.


Loodgieterij Beveren-Waas
zaterdag 15 januari 2022

Grijs water afvoer: afvoerbuizen in kelder vervangen

Ik wil graag de afvoerbuizen in de kruipkelder vervangen (7 m oude verwijderen) 19 m nieuwe leggen, zou vormen we 2 circuits om tot 1, in het vooruitzicht van riolering in de straat. bovengrondse afvoer buizen zijn nog in orde.


Loodgieterij Zoersel
vrijdag 14 januari 2022

Waterleiding aanleggen

Ik zoek nog iemand om het sanitair te doen. De waterleiding moet nog aangelegd worden. Het is nieuwbouw


Loodgieterij Zemst
woensdag 12 januari 2022

Waterschade herstellen

Na een lekonderzoek blijkt dat: 1. De sifon/verzamelputjes in de garage zijn lek. 2. De siliconen kitnaden van de douche zijn gescheurd. 3. (lucht) lek op de toiletafvoer We zoeken iemand om de schade te herstellen aan de grond en de muren


Loodgieterij Mortsel
dinsdag 11 januari 2022

Boiler plaatsen

Plaatsen van onderkast elektrische boiler van 10l met overloop in onze nieuwe keuken.


Loodgieterij Oostende
maandag 10 januari 2022

Problemen met leidingen van regenwaterput naar huis

Geen regenwater meer naar binnen maar volle regenput. De 2 wc zijn aangesloten op regenwater en ook een buitenkraantje. Maar komt geen water meer in. We vinden het probleem niet.


Loodgieterij Lokeren
zaterdag 08 januari 2022

Elektrische boiler vervangen

Wij hadden graag onze oude elektrische boiler 100liter vervangen door een nieuwe. Eventueel met doorstroming.


Loodgieterij Ranst
woensdag 05 januari 2022

waterleiding leggen in renovatie

Loodgieterij in volledige woning die gerenoveerd wordt.


Loodgieterij Gent
dinsdag 04 januari 2022

Vernieuwing standpijpen en waterleidingen

Appartementsgebouw van 4 appartementen + kelder; vernieuwen van de standpijpen en waterleidingen met de bedoeling achteraf ieder een aparte watermeter te hebben.


Loodgieterij Deurne
dinsdag 04 januari 2022

Radiatoren verplaatsen op gelijkvloers en nieuwe plaatsen (incl. leidingen) op verdiepen

Ik zoek een werkman die radiatoren op de gelijkvloers kan verplaatsen en ook nieuwe radiatoren kan plaatsen op de drie bovenste verdiepingen van ons herenhuis. Momenteel worden de drie bovenste verdiepen verwarmd door gedateerde gaskachels. Dit wilt zeggen dat er dus ook nieuwe leidingen moeten worden geplaatst naar de bovenste verdiepen.


Loodgieterij Deurne
maandag 27 december 2021

Vloerverwarming + badkamer installeren

Begin maart starten we de renovatie van onze nieuwe woning - gelijkvloers. Vloerverwarming - uitbreken van 100m² vloertegels tot op chape, isoleren, installeren van watergedragen, traditionele vloerverwarming en terug betegelen. Badkamer: 7.35m² - uitbreken van bestaande situatie (incl wandtegels, sanitair, bad), vernieuwen van waterleidingen, inloopdouche, nieuw badmeubel, vloer-en wand betegelen, toilet bijplaatsen, lavabomeubel.


Loodgieterij Leest
zaterdag 25 december 2021

Sanitair plaatsen

Plaatsen van 1 of (meerdere) verwarmingen en gootsteen in de keuken en een nieuw badkamermeubel plaatsen.


Loodgieterij Wetteren
donderdag 23 december 2021

Aanleggen waterrecuperatiesysteem

Voor een labo willen wij een waterrecuperatie-vat plaatsen. Dit vat zou het koelwater van 4 autoklaven (dat momenteel naar het riool loopt) via een extra aftakking moeten opvangen en bufferen. Dit water zou dan gebruikt kunnen worden voor de wasmachines, wc's etc. in onze sociale ruimtes. Alle toepassingen bevinden zich op gelijkvloers, maar er dient wel een bepaalde afstand overbrugt te worden, dus ik vermoed dat er d'office een pomp-systeem moet worden geïnstalleerd. Voor de leidingen denk ik dat het meeste zonder breekwerk kan gebeuren. Gezien de bron van het water, lijkt een reinigingsfilter overbodig, maar zo eventueel een kalkfilter wel aangewezen zijn (ifv wasmachine). Graag specialist ter plaatse om de opties te bekijken.


Loodgieterij Evergem
maandag 20 december 2021

Gasboiler vervangen

Afbreken oude gasboiler en vervangen door nieuwe gas- of elektrische boiler. Enkel voor het warm water. Ongeveer 15 jaar is de boiler nu.


Loodgieterij Antwerpen
donderdag 16 december 2021

Afkoppeling van regen- en afvalwater op privédomein

Afkoppeling van regen- en afvalwater op privédomein.


Loodgieterij Stekene
woensdag 15 december 2021

Vervangen boiler op aardgas

Wij zijn dringend op zoek naar iemand die onze boiler kan vervangen. Het oude exemplaar betreft een Bulex Renova - Thema Classic, die voor het eerst gebruikt werd in 2004. De opdracht dient zo snel mogelijk te worden uitgevoerd.


Loodgieterij Ukkel
dinsdag 14 december 2021

Boiler vervangen

Boiler in appartement dat ik verhuur is stuk. Het gaat om een elektrische boiler van 8 jaar. Het is 150L.


Loodgieterij De Haan
maandag 13 december 2021

Lavabo kraan en afvoerdop

Verwijderen van oude lavabo kraan en afvoerdop en plaatsen van een nieuwe klik afvoer dop en lavabo kraan.


Loodgieterij Mariakerke
zondag 12 december 2021

Verstopping leiding onder centrale verwarmingsketel herstellen

Ik ben op zoek naar een loodgieter die een lekkende leiding kan vervangen/ontstoppen. Ik denk een afvoerleiding. Deze is gelegen net onder de centrale verwarmingsketel


Loodgieterij Sint-Andries
zondag 12 december 2021

Nieuw toilet plaatsen

Ik wens een nieuw toilet te plaatsen. Dit is ter vervanging van een bestaand toilet. GEEN hangtoilet en toilet nog niet aangekocht. Aan en afvoer ligt er dus al.


Loodgieterij Schellebelle
vrijdag 10 december 2021

Enkele loodgieterij werkjes uitvoeren

Lek dichten van bad en boiler controle en mogelijks gasvuur plaatsen in de garage.


Loodgieterij Wondelgem
vrijdag 10 december 2021

Lek in koudwaterleiding verhelpen

Ik heb een lek in de koudwaterleiding onder de chape ve badkamer in aanbouw. Het verslag vd lekdetectie-expert is onderweg, maar ik had begrepen dat er best een nieuwe verbinding gemaakt wordt om het lekpunt "droog te leggen", eerder dan de kapotte leiding te vervangen. De nieuwe verbinding is max 2,5 m lang, schat ik. Ik had alvast een gedetailleerd bestek voor de verzekering gewild. Na ontvangst vh lekrapport en goedkeuring vd verzekering, hoop ik dat het euvel zo snel mogelijk kan verholpen worden.


Loodgieterij Antwerpen
vrijdag 10 december 2021

Radiatoren en buizen plaatsen

7 radiatoren en buizen plaatsen over 2 verdiepingen. Er dient ook nog een thermostaat te worden geplaatst. De CV ketel op gas is reeds geplaatst en aangesloten op de vloerverwarming en douche. Nu moeten dus de buizen en radiatoren nog gedaan worden.


Loodgieterij Achel
donderdag 09 december 2021

Gasleiding leggen voor aansluiting verwarmingen

Binnen een woning een nieuwe gasleiding leggen van ongeveer 15 meter. Het doel is 2 verwarmingen aansluiten en een gaskachel. De Gasleiding die binnenkomt in de woning is verzegeld. Deze moet ook terug gekeurd worden.


Loodgieterij Mol
donderdag 09 december 2021

Vervangen keukenkraan + gootsteen

Ik wil graag mijn huidige keukenkraan en gootsteen vervangen door een zwarte kraan/gootsteen. Ook de kraan van het gastentoilet wil ik graag in zwart.


Loodgieterij Muizen (Mechelen)
donderdag 09 december 2021

Vervangen van twee douchecabines

Ik ben op zoek naar een loodgieter om twee douchecabines te vervangen.


Loodgieterij Borgerhout (Antwerpen)
Offertes aanvragen