Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Kraan Warm Water Loodgieter

Loodgieter in de buurt?

Loodgieter in de buurt?

Loodgieter gezocht?

Een badkamer renoveren, lekkende kraan vervangen, een nieuwe cv-ketel installeren? Op een bepaald moment zal je beroep moeten doen op een specialist, een loodgieter om je uit de nood te helpen. Via Casius vind je snel lokale vakmannen voor onderhoud van jouw sanitair.

Sanitair is een ruim begrip, dus loodgieters zijn vaak van vele markten thuis. Je kan beroep doen op een loodgietersbedrijf om je verwarming onder de loep te nemen, om rioleringswerken zoals ontstopping of aansluiting uit te voeren, om een badkamer te vervangen of doodleuk om een simpele kraan te vervangen. Je kan altijd werken zelf uitvoeren, maar de ervaring van een loodgieter blijft onmisbaar. Gespecialiseerde loodgietersbedrijven hebben nu eenmaal veel kennis en werken bovendien een pak sneller.

Wat zijn de taken van een loodgieter?

Loodgieters hebben een uitgebreid takenpakket. Bij loodgieterij denk je spontaan aan sanitair en verwarming, en dat is bij vele loodgieters ook een groot deel van hun takenpakket. Of je nu een volledige badkamerrenovatie plant of gewoon een kraan wil laten vervangen, onze vakmannen komen graag bij je langs om je te uit de nood te helpen.

Wil je jouw centrale verwarming onder de loep nemen? Een cv-ketel vervangen door een zuiniger type? Ook dan klop je best aan bij een loodgieter. Ze kunnen jouw oude verwarmingsketel herstellen of vervangen, hebben kennis van vloerverwarming en zonneboilers of kunnen je de recentste updates geven over warmtepompen.

Verstopping verhelpen of, nog beter, vermijden? Laat je aansluiting nakijken door een ervaren loodgieter. Verstopte leiding of de aansluiting op de riolering of de waterleiding vervangen? Via de gratis offerteknop kom je snel in contact met betrouwbare vakmannen uit de buurt.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een loodgieter.

Wat bepaalt de prijs van loodgieterij?

De kost van loodgieterij hangt af van verschillende factoren. Afhankelijk van de uit te voeren werken, wisselt de prijs. Weet je al welke werken je wil uitvoeren en zoek je een manier om de kosten te drukken? Dan kan je gratis verschillende offertes van vakmannen vergelijken.

Eens je jouw vakman hebt gevonden, kan je ook enkele premies voor sanitair gaan opvragen om je investering terug te verdienen.

199 Vloerverwarming

Richtprijzen loodgieterij

Soort opdracht Richtprijs
Cv-ketel € 1.500 - € 5.000
Onderhoud centrale verwarming € 100 - € 150
Nieuwe radiator € 200 - € 800
Volledige centrale verwarming € 7.000 - € 15.000
Zonneboiler € 4.000
Warmtepomp € 1.500 - € 15.000
Kraan vervangen € 50 - € 700
Leidingen leggen € 150 per uur
Vloerverwarming € 30/50 per m²

Loodgieter vergelijken?

Professioneel loodgietersbedrijf in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen. Via het groene formulier kan je eenvoudig enkele offertes van betrouwbare vakmannen gaan vergelijken.

Offertes loodgieter aanvragen

Recente loodgietersopdrachten

donderdag 16 september 2021

Pomp plaatsen in regenopvang put

Pomp in tegenopvang put plaatsen naar oppervlakte en daar afvoer voor overtollig water te laten lopen. Bij hevige regen krijgen we dat water in onze kelder. Ook stekker voor elektriciteit plaatsen


Loodgieterij Tessenderlo
woensdag 15 september 2021

Herstelling Junkers doorstromer

Ik zoek een bekwame vakman om mijn junkers doorstromer te komen herstellen; het water wordt erg warm, dan vermindert de toevoer en wordt het kouder en dan terug heet.


Loodgieterij Brugge
dinsdag 14 september 2021

Aardgasboiler vervangen in badkamer

Graag nieuwe aardgasboiler plaatsen, oude butaanboiler is meer dan 15 jaar. Aardgas met meter is reeds aanwezig. Enkel voor warm water voor keuken en badkamer. Oude ruikt naar gas dus dringend vervangen.


Loodgieterij Assent
maandag 13 september 2021

Onderhouden en herstellen van radiatoren en regenwaterpomp

Bij het aanzetten van de pomp zou regenwater door de wc en het buitenkraantje moeten komen. De pomp schiet in werking, maar houdt het niet vol. Ze blijft voortdurend draaien en valt dan uit (lichtje geeft aan: alarm / geen water) In het begin van de zomer leek dit me nog mogelijk, maar na recente regenval niet meer, dus graag een vakman die de Gardena-pomp kan controleren en onderhouden. Ook graag de radiatoren op 1ste en zolderverdieping nakijken en herstellen, wat ze werken niet. De overige chauffages doen het wel. Ik heb al eens proberen te ontluchten, maar dat lukt niet.


Loodgieterij Kessel-Lo
donderdag 09 september 2021

Keukenboiler installeren onder gootsteen

We moeten een boiler onder onze gootsteen installeren, evenals een kraan. Dit voor onze vestiging in Mechelen.


Loodgieterij Mechelen
woensdag 08 september 2021

Aanpassen leiding

Aanpassing van bestaande leidingen/aansluiting voor ander sanitair. Douche en toilet.


Loodgieterij Strombeek-Bever
woensdag 08 september 2021

Regenwater aansluiten op wc's

Ik zoek een vakman om mijn regenwater aan te sluiten op mijn twee wc's (op gelijkvloers en op eerste verdieping vlak erboven). Het regenwater is reeds aangesloten op de wasmachine en er is reeds een filtersysteem aanwezig, dus enkel de aansluiting met de wc's moet nog gebeuren. Mogelijks met minimaal breekwerk, omdat we leidingen kunnen laten lopen via onze kruipzolder.


Loodgieterij Sint-Lambrechts-Herk
woensdag 08 september 2021

Doorstromer vervangen

Het gaat om een doorstromer die ik wens te vervangen met een nieuwe. Ouder dan 15 jaar. Junkers


Loodgieterij Deurne
dinsdag 07 september 2021

Vervangen radiator, kraan,...

Ik zoek een vakman voor 3 opdrachten: - Vervangen van een radiator (met kraan, eventueel aanpassen cv buizen, etc.) - Vervangen van een kraantje door een bolkraan - Afsluiten/afdichten van een gesplitste leiding


Loodgieterij Mechelen
woensdag 01 september 2021

Gasketel vervangen

Ik wil mijn bestaande gasketel laten vervangen. Deze is ongeveer 23 jaar oud en is van het merk Butherus. Deze staat in de kelder. Daarnaast wil ik ook ongeveer 4 radiatoren vervangen.


Loodgieterij Gent
zondag 29 augustus 2021

Boiler vervangen

Ik zou graag mijn 150L elektrische boiler vervangen met een boiler van 100L en met een maximale breedte van 45cm. De aansluitingen zijn in koper en berijkbaar vanin de schacht.


Loodgieterij Schaarbeek
donderdag 26 augustus 2021

Sluit het oude afvoersysteem af en sluit aan op de stadsleidingen

Sluit het oude afvoersysteem (van het toilet) af en sluit aan op de stadsleidingen. Lengte circa 10 meter richting straat. Fermer l'ancien système d'égouttage (de la toilette) et raccorder au tuyaux de la ville. Longueur d' environ 10 mètres vers la rue.


Loodgieterij Menen
donderdag 26 augustus 2021

Lek in leiding herstellen

Vlak naast onze douche is er een vochtige plek in de muur die ook aan de andere zijde van de muur zichtbaar is. Wij vermoeden dus dat er een lek in de waterleiding naar de douchekraan is gekomen en deze zou moeten hersteld worden. Tevens hebben we een lekkende kraan in de badkamer die ook zou moeten hersteld worden. Ik denk dat het lek doorheen heel de muur gaat.


Loodgieterij Lokeren
dinsdag 24 augustus 2021

Uitlaat kachel verplaatsen

Kachelpijp moet door plafond (loopt nu buiten het huis) kachelpijp moet door het dak. Dus er moet een gat gemaakt worden binnen in het plafond en in het dak.


Loodgieterij Bocholt
maandag 23 augustus 2021

Aanleggen riolering nieuwbouwproject

Aanleg rioleringswerken nieuwbouwproject met o.a. verschillende putten (1x RW 20.000 L, 3x septische put 15.000 L, 1x infiltratieput 10.000 L); Inplantingsplan, Lastenboek en meetstaat op aanvraag beschikbaar. Inplanning werken voorzien midden september tem oktober. Huidige fase: dakwerken in uitvoering.


Loodgieterij Linter
donderdag 19 augustus 2021

Urinoirs verwijderen en leidingen dichtmaken

Urinoirs verwijderen en leidingen dichtmaken in een kantoorgebouw.


Loodgieterij Aartselaar
donderdag 19 augustus 2021

Herstellen afvoer dak en vervangen rubber toiletafvoer

Herstellen van aansluiting afvoerpijp op het terras 1ste verdieping. Vervangen van rubber rond toiletafvoer 2de verdieping.


Loodgieterij Berchem (Antwerpen)
dinsdag 17 augustus 2021

Herstellen zinken regenpijp

De gedeelde zinken regenpijp tussen ons huis en dat van de buren (halfopen bebouwing) heeft een scheur in het onderste deel. Zowel vooraan als aan de zijkanten. Graag zouden we dit hersteld zien worden


Loodgieterij Spalbeek
dinsdag 17 augustus 2021

Elektrische boiler in badkamer

Nood aan een nieuwe elektrische boiler in een badkamer. Ik zoek een boiler die minstens een bad volledig kan vullen, dus ik gok ongeveer 150 liter.


Loodgieterij Berchem (Antwerpen)
maandag 16 augustus 2021

Verplaatsen dampkapbuis - doorvoer maken in PVC-dak

Door de plaatsing van een nieuwe keuken in een andere opstelling als huidige uitvoering, zou de afvoer (dampkap) op het plat dak verplaatst moeten worden. Plat dak is gelegd met Alkorplan Bright = witte pvc- folie (wit). Doorvoer is vermoedelijk diameter 90 mm, na te kijken ifv voorschriften keuken. gezien de keuken 13/09/2021 geïnstalleerd wordt, zou het fijn zijn mocht de aanpassingen dan reeds gerealiseerd zijn, zodat de plaatsers ineens alle toestellen kunnen aansluiten.


Loodgieterij Oostakker
dinsdag 10 augustus 2021

Rookgaskanaal vernieuwen richting schouw

Ik zoek iemand die via mijn schouw een dubbelwandig afvoerkanaal kan steken voor rookgassen van de centrale verwarming reglementair af te voeren. Vertrekkend vanuit eerste verdiep schuin naar een schouw en dan richting dak (twee verdiepen). Ter vervanging van de bestaande afvoer naar buiten.


Loodgieterij Kortrijk
dinsdag 10 augustus 2021

Lek in gasleiding herstellen

Ik zit met 0.01mbar verlies per seconde in mijn leidingen. Ik zoek een loodgieter om dit te testen en de nodige herstelling te maken.


Loodgieterij Antwerpen
maandag 09 augustus 2021

Reiniging regenwaterput

Ik zoek iemand voor het reinigen van een regenwaterput van 10.000 liter. Deze bevindt zich vooraan aan de straatkant en is makkelijk bereikbaar. Het is de eerste keer dat ik deze laat reinigen. Het deksel bevindt zich op gelijke hoogte als de grond.


Loodgieterij Lier
maandag 09 augustus 2021

Pomp vervangen, leiding leggen en op termijn herstellingen in badkamer

1. Pomp installeren (nog aan te kopen) voor afvoer water ketel (Ketel staat in kelder. Afvoerbuis ligt hoger dan de ketel). Tevens 2 extra kranen en afvoer voor wasmachine en droogkast. 2. Badkamerrenovatie is ook gepland volgend jaar (Afvoer nazien, bad opnieuw aansluiten en dichten)


Loodgieterij Mortsel
zondag 08 augustus 2021

Herstelling losgekomen chauffage

Een chauffage kwam los uit de muur. Deze zou terug aan de muur bevestigd moeten worden (nieuwe ophangpunten) en de beschadigde muur zou hersteld moeten worden. De chauffage bevind zich op de gelijkvloers van een 5 verdiepen appartement, met 1 centrale verwarming. Het water moet van heel het circuit om de chauffage te kunnen herplaatsen.


Loodgieterij Antwerpen
zaterdag 07 augustus 2021

Afval- en regenwater scheiden

Het is de bedoeling om het afvalwater te scheiden van het regenwater. Ik zoek een loodgieter om deze rioleringswerken uit te voeren.


Loodgieterij Wezemaal
donderdag 05 augustus 2021

Leidingen herstellen of vervangen

Ik zit met een lek in mijn buizen. Ik weet niet of de leidingen opnieuw moeten worden aangelegd of het probleem lokaal kan worden geregeld. Het huis werd in 1991 gebouwd, maar achteraf werd ook nog bijgebouwd en veranderd.


Loodgieterij Zichem
dinsdag 03 augustus 2021

Plaatsen van CV installatie in appartement

Gasleidingen vanuit de gasmeter in kelder naar 1ste en 2de verdieping en plaatsen van 2 condensketels op elke verdieping. Verder moeten er ook nog waterleidingen en radiatoren op de tweede verdieping komen.


Loodgieterij Gent
zondag 01 augustus 2021

Geberit spoelsysteem ontkalken

Het toilet (Geberit) blijft lopen. Vermoedelijk moet het spoelsysteem ontkalkt worden, of vervangen.


Loodgieterij Ottenburg
donderdag 29 juli 2021

Installeren regendouchekraan in douchecabine

Graag een vakman om te bekijken wat er mogelijk en raadzaam is ivm volgende situatie: Staat bestaande douchecabine te bekijken ifv installeren regendouchekraan. Indien nodig, een voorstel voor het vervangen van cabine.


Loodgieterij Moerbeke-Waas
Offertes aanvragen