Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Gentse loodgieters

Loodgieter in de buurt?

Loodgieter gezocht in jouw buurt?

Vroeg of laat heeft iedereen nood aan een goede loodgieter. Een badkamer renoveren, lekkende kraan vervangen, een nieuwe cv-ketel installeren, … Er zijn heel wat klussen in huis waarbij je een loodgieter nodig hebt. Af en toe heb je zelfs heel snel een loodgieter nodig omdat er bijvoorbeeld een acuut vochtprobleem opduikt. Via Casius vind je snel lokale loodgieters voor dringende problemen en voor het onderhoud van jouw sanitair.

Snel een loodgieter nodig? Wij helpen je snel en vrijblijvend aan een professionele loodgieter.

Sanitair is een ruim begrip, dus loodgieters zijn vaak van vele markten thuis. Je kan beroep doen op een loodgietersbedrijf voor een check-up van je verwarming, om rioleringswerken zoals ontstopping of een aansluiting uit te voeren, om een badkamer te vervangen of om eenvoudig een kraan te herstellen. Je kan altijd werken zelf uitvoeren, maar de ervaring van een loodgieter blijft onmisbaar. Gespecialiseerde loodgieters hebben nu eenmaal veel kennis en werken bovendien een pak sneller.

Wat zijn de taken van een loodgieter?

Loodgieters hebben een uitgebreid takenpakket. Bij loodgieters denk je spontaan aan sanitair en verwarming, en dat is bij vele loodgieters ook een groot deel van hun takenpakket. Of je nu een volledige badkamerrenovatie plant of gewoon een kraan wil laten vervangen, onze loodgieters komen graag bij je langs om je te uit de nood te helpen.

Wil je jouw centrale verwarming onder de loep nemen? Een cv-ketel vervangen door een zuiniger type? Ook dan klop je best aan bij een loodgieter. Ze kunnen jouw oude verwarmingsketel herstellen of vervangen. Onze loodgieters hebben ook kennis van vloerverwarming en zonneboilers of kunnen je de recentste updates geven over de troeven van warmtepompen.

Verstopping verhelpen of, nog beter, vermijden? Laat je aansluiting nakijken door een ervaren loodgieter.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een loodgieter.

Wat bepaalt de prijs van loodgieterij?

De kost van loodgieterij hangt af van verschillende factoren. Afhankelijk van de uit te voeren werken, wisselt de prijs. Weet je al welke werken je wil uitvoeren en zoek je een manier om de kosten te drukken? Dan kan je gratis verschillende offertes van vakmannen vergelijken.

Eens je jouw vakman hebt gevonden, kan je ook enkele premies voor sanitair gaan opvragen om je investering terug te verdienen.

Wat is het uurloon van een loodgieter?

Een loodgieter betaal je voor zijn werk ongeveer € 40 tot € 60 per uur. Natuurlijk is elke loodgieter vrij om zijn eigen tarief te rekenen, maar de meeste loodgieters in jouw buurt zitten zeker tussen die vork. 

Veel loodgieters hanteren ook een vast bedrag voor bepaalde jobs die veel terugkeren, denk maar aan: het periodiek onderhoud van je cv-ketel, het opsporen van een lekkage of een afvoer ontstoppen.

Vloerverwarming prijs

Wat kost een loodgieter

Soort opdracht Richtprijs
Cv-ketel € 1.500 - € 5.000
Onderhoud centrale verwarming € 100 - € 150
Nieuwe radiator € 200 - € 800
Volledige centrale verwarming € 7.000 - € 15.000
Zonneboiler € 4.000
Warmtepomp € 1.500 - € 15.000
Kraan vervangen € 50 - € 700
Leidingen leggen € 150 per uur
Vloerverwarming € 30/50 per m²

Loodgieter met spoed nodig?

Heb je een acuut probleem in je woning? Plots een gesprongen kraan of weigert de verwarming dienst? Dan wil je natuurlijk een loodgieter met spoed bij je thuis zien verschijnen. De waterschade van een lek kan al snel groot zijn en je wil dus dat het probleem snel verhopen wordt. Ook al zijn vakmannen vaak druk bezet, voor een noodgeval zullen veel loodgieters snel tijd maken om je te helpen.

Via de gratis offerteknop kom je snel in contact met betrouwbare vakmannen uit de buurt.

Wat te doen bij verstopping?

Een van de meest vervelende problemen is een verstopping in je toilet. Dit is alleszins een probleem dat je snel wil verhelpen. Een loodgieter kan je ook bij deze klus helpen. Maar mogelijk kan je zelf eerst proberen om het probleem te verhelpen. We geven je graag enkele tips!

Zo kan je vooraleer je een loodgietersservice belt zelf met een rubberen handschoen proberen om de verstopping te verwijderen. Je kan ook met een rubberen ontstopper druk uitoefenen op de verstopping om deze zo los te wrikken. Lukt dat niet dan kan je nog proberen met heet water (en detergent) om bijvoorbeeld een verstopping met vetresten op te lossen. Ook met een eenvoudige metalen kleerhanger is het soms mogelijk om een verstopping te verhelpen. Lukt dit allemaal niet, dan is het tijd om een loodgieter te bellen. Wij helpen je graag snel aan een erkende loodgieter in jouw buurt.

Loodgieter in de buurt

Vergelijk snel en vrijblijvend loodgieters in de buurt

Professioneel loodgietersbedrijf in jouw regio gezocht? Casius brengt je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen. Via het groene formulier kan je eenvoudig enkele offertes van betrouwbare vakmannen gaan vergelijken.

Offertes loodgieter aanvragen

Recente loodgietersopdrachten

donderdag 21 september 2023

Plaatsen keerklep en afsluitkraan

Zoek een loodgieter voor het plaatsen van afsluitkraan en een belgaqua EA gekeurde keerklep op watertoevoer huis.


Loodgieterij Ledeberg (Gent)
woensdag 20 september 2023

Waterleiding aanleggen

Nieuwe waterleiding en waterafvoer voor spoeltafel Wat moet er aan de waterleiding gebeuren?: Nieuwe leiding aanleggen Zoekt u een vakman voor de water- of gasleiding?: Water


Loodgieterij Oostende
woensdag 20 september 2023

Installatie gaskachel leidingen

Gaskachel reeds aanwezig in de woning, maar nog niet aangesloten op aardgas. Gasleidingen wel reeds in orde; moet enkel nog aangesloten worden op het toestel zelf.


Loodgieterij Sint-Kruis (Brugge)
woensdag 20 september 2023

Toilet vervangen

Vervangen van volledige toilet, oude weghalen, nieuwe plaatsen en aansluiten voor gebruik.


Loodgieterij Brielen
dinsdag 19 september 2023

Afvoerleiding naar riool vervangen

Vervanging afvoerleiding WC naar riool. Door een barst in het verzamelputje ( de afvoer van het regenwater komt hier samen) was deze afvoer deels belemmerd. De te vervangen leiding ligt in de voortuin. De grond boven de buizen is verwijderd. De lengte van de te vervangen leiding is ongeveer 6m


Loodgieterij Hasselt
maandag 18 september 2023

Lek in kelder opsporen

J'ai une fuite dans ma cave. Je ne suis pas sûr de l'origine de la fuite.


Loodgieterij Melsbroek
maandag 18 september 2023

Sanitaire leidingen

Ik ben op zoek naar een loodgieter om een aansluiting aan te leggen voor een wasmachine en eventueel vaatwasmachine. Ik zou ook graag de mogelijkheden bekijken voor de aanleg van vloerverwarming.


Loodgieterij Essen
maandag 18 september 2023

Leidingwerk in badkamer en toilet

1. Spoelbak wc dient vervangen te worden naar een besparend model. 2. Douche/tegels douche dient herkit te worden. Oude voegen dienen verwijderd en opnieuw gedaan te worden. Wat moet er aan de waterleiding gebeuren?: Installatiewerken in badkamer en toilet Zoekt u een vakman voor de water- of gasleiding?: Water


Loodgieterij Waasmunster
zaterdag 16 september 2023

Afvoer vaatwas en was machine stuk

Er is een probleem met de watertoevoer van de Washakie in keuken waardoor zowel de vaatwasser als wasmachine niet werken


Loodgieterij Brussel
donderdag 14 september 2023

Waterleiding aanleggen

Wat moet er aan de waterleiding gebeuren?: Nieuwe leiding aanleggen Zoekt u een vakman voor de water- of gasleiding?: Water


Loodgieterij Heverlee
Offertes aanvragen