Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gentse loodgieters

Loodgieter in de buurt?

Loodgieter gezocht in jouw buurt?

Vroeg of laat heeft iedereen nood aan een goede loodgieter. Een badkamer renoveren, lekkende kraan vervangen, een nieuwe cv-ketel installeren, … Er zijn heel wat klussen in huis waarbij je een loodgieter nodig hebt. Af en toe heb je zelfs heel snel een loodgieter nodig omdat er bijvoorbeeld een acuut vochtprobleem opduikt. Via Casius vind je snel lokale loodgieters voor dringende problemen en voor het onderhoud van jouw sanitair.

Snel een loodgieter nodig? Wij helpen je snel en vrijblijvend aan een professionele loodgieter.

Sanitair is een ruim begrip, dus loodgieters zijn vaak van vele markten thuis. Je kan beroep doen op een loodgietersbedrijf voor een check-up van je verwarming, om rioleringswerken zoals ontstopping of een aansluiting uit te voeren, om een badkamer te vervangen of om eenvoudig een kraan te herstellen. Je kan altijd werken zelf uitvoeren, maar de ervaring van een loodgieter blijft onmisbaar. Gespecialiseerde loodgieters hebben nu eenmaal veel kennis en werken bovendien een pak sneller.

Wat zijn de taken van een loodgieter?

Loodgieters hebben een uitgebreid takenpakket. Bij loodgieters denk je spontaan aan sanitair en verwarming, en dat is bij vele loodgieters ook een groot deel van hun takenpakket. Of je nu een volledige badkamerrenovatie plant of gewoon een kraan wil laten vervangen, onze loodgieters komen graag bij je langs om je te uit de nood te helpen.

Wil je jouw centrale verwarming onder de loep nemen? Een cv-ketel vervangen door een zuiniger type? Ook dan klop je best aan bij een loodgieter. Ze kunnen jouw oude verwarmingsketel herstellen of vervangen. Onze loodgieters hebben ook kennis van vloerverwarming en zonneboilers of kunnen je de recentste updates geven over de troeven van warmtepompen.

Verstopping verhelpen of, nog beter, vermijden? Laat je aansluiting nakijken door een ervaren loodgieter.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een loodgieter.

Wat bepaalt de prijs van loodgieterij?

De kost van loodgieterij hangt af van verschillende factoren. Afhankelijk van de uit te voeren werken, wisselt de prijs. Weet je al welke werken je wil uitvoeren en zoek je een manier om de kosten te drukken? Dan kan je gratis verschillende offertes van vakmannen vergelijken.

Eens je jouw vakman hebt gevonden, kan je ook enkele premies voor sanitair gaan opvragen om je investering terug te verdienen.

Wat is het uurloon van een loodgieter?

Een loodgieter betaal je voor zijn werk ongeveer € 40 tot € 60 per uur. Natuurlijk is elke loodgieter vrij om zijn eigen tarief te rekenen, maar de meeste loodgieters in jouw buurt zitten zeker tussen die vork. 

Veel loodgieters hanteren ook een vast bedrag voor bepaalde jobs die veel terugkeren, denk maar aan: het periodiek onderhoud van je cv-ketel, het opsporen van een lekkage of een afvoer ontstoppen.

Vloerverwarming prijs

Wat kost een loodgieter

Soort opdracht Richtprijs
Cv-ketel € 1.500 - € 5.000
Onderhoud centrale verwarming € 100 - € 150
Nieuwe radiator € 200 - € 800
Volledige centrale verwarming € 7.000 - € 15.000
Zonneboiler € 4.000
Warmtepomp € 1.500 - € 15.000
Kraan vervangen € 50 - € 700
Leidingen leggen € 150 per uur
Vloerverwarming € 30/50 per m²

Loodgieter met spoed nodig?

Heb je een acuut probleem in je woning? Plots een gesprongen kraan of weigert de verwarming dienst? Dan wil je natuurlijk een loodgieter met spoed bij je thuis zien verschijnen. De waterschade van een lek kan al snel groot zijn en je wil dus dat het probleem snel verhopen wordt. Ook al zijn vakmannen vaak druk bezet, voor een noodgeval zullen veel loodgieters snel tijd maken om je te helpen.

Via de gratis offerteknop kom je snel in contact met betrouwbare vakmannen uit de buurt.

Wat te doen bij verstopping?

Een van de meest vervelende problemen is een verstopping in je toilet. Dit is alleszins een probleem dat je snel wil verhelpen. Een loodgieter kan je ook bij deze klus helpen. Maar mogelijk kan je zelf eerst proberen om het probleem te verhelpen. We geven je graag enkele tips!

Zo kan je vooraleer je een loodgietersservice belt zelf met een rubberen handschoen proberen om de verstopping te verwijderen. Je kan ook met een rubberen ontstopper druk uitoefenen op de verstopping om deze zo los te wrikken. Lukt dat niet dan kan je nog proberen met heet water (en detergent) om bijvoorbeeld een verstopping met vetresten op te lossen. Ook met een eenvoudige metalen kleerhanger is het soms mogelijk om een verstopping te verhelpen. Lukt dit allemaal niet, dan is het tijd om een loodgieter te bellen. Wij helpen je graag snel aan een erkende loodgieter in jouw buurt.

Loodgieter in de buurt

Vergelijk snel en vrijblijvend loodgieters in de buurt

Professioneel loodgietersbedrijf in jouw regio gezocht? Casius brengt je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen. Via het groene formulier kan je eenvoudig enkele offertes van betrouwbare vakmannen gaan vergelijken.

Offertes loodgieter aanvragen

Recente loodgietersopdrachten

maandag 23 januari 2023

Nieuwe gasleiding

Wegens een gaslek moet er een nieuwe leiding aangelegd te worden. Ik zoek iemand die de plaatsing kan doen, en ook de certificatie.


Loodgieterij Kortrijk
maandag 23 januari 2023

Leidingwerk in badkamer en toilet

Renovatieproject: installatie nieuwe badkamer, en (warm)waterinstallatie keuken. Leidingen door u te controleren, normalerwijze zijn de verwarmingen in goede staat.


Loodgieterij Gent
zondag 22 januari 2023

Vervangen van boiler

Vervangen van boiler en installeren nieuwe.


Loodgieterij Wevelgem
zaterdag 21 januari 2023

Sanitair en verarming voor totaalrenovatie

Ik ben op zoek naar loodgieter voor totaalrenovatie van woning volledig riolering+sanitaire en verwarming.


Loodgieterij Turnhout
vrijdag 20 januari 2023

Elektrische boiler vervangen

Vervangen kleine elektrische warmwaterboiler (10l) in keuken Dit ter vervanging van een model Daalderop CloseIn 10 (10l) met diepte=19cm, breedte=30cm en hoogte=44,5cm. Beschikbare ruimte binnen inbouwkast = diepte=25cm, breedte=43cm en hoogte=45cm.


Loodgieterij Aalst
vrijdag 20 januari 2023

Badkamer sanitair plaatsen

Een boiler van 80 liter vervangen door nieuwe. Voorkeur voor elektrische boiler.


Loodgieterij Zwevegem
donderdag 19 januari 2023

Kraan vervangen

Vervangen van kraan in de keuken.


Loodgieterij Brasschaat
woensdag 18 januari 2023

Regenput reinigen en sanitair plaatsen

Mijn bestaande regenput ledigen, reinigen en lekvrij maken. Plaatsen nieuwe pomp en systeem naar sanitair plaatsen of checken.


Loodgieterij Berg (Limburg)
woensdag 18 januari 2023

Afvoer spoelbakken keuken incl afvoer vaatwasser vervangen door nieuw

Ik zoek iemand die versleten afvoer van keuken spoelbakken kan vervangen. Bij voorkeur eerst eens komen zien. Juiste materialen door u te bepalen en te voorzien


Loodgieterij Antwerpen
zondag 15 januari 2023

Nieuw toilet + wastafel

Oud toilet vervangen door nieuwe en installeren wastafel.


Loodgieterij Essen
Offertes aanvragen