Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Stukadoren

Wat doen een stukadoors?

Wat doen stukadoors?

Een stukadoor is verantwoordelijk voor alle pleisterwerken in en rond je woning. Hij of zij brengt de afwerklaag aan op muren, plafonds of op de gevel van een gebouw. Die laag kan dienen als bescherming van de achterliggende wand of als voorbereiding op het schilderen of behangen.

Een stukadoor is vaak een specialisatie, iets waar je je op toespitst. Maar dat betekent niet dat stukadoors enkel maar pleister kunnen uitsmeren. Pleisterwerken in huis betekenen dat je kennis nodig hebt van maatwerk in hout of schrijnwerk in het algemeen. Stukadoors combineren daarom vaak het plaatsen van gyproc of natte pleister met ramen en deuren installeren of maatwerk aan kasten en meubels in je interieur.

Je kan ook beroep doen op een stukadoor om je huis te laten bepleisteren, bijvoorbeeld met crepi. Bedrijven die zich hierop toeleggen, komen in aanraking met verschillende soorten gevels en hebben dan ook ervaring met metselwerken.

De taken van een stukadoor

Wat kost een stukadoor?

De prijs van stukadoors hangt sterk af van de opdracht en de methode. Bij ons is een prijs per uur de norm, maar sommige vakmannen verkiezen een prijs per vierkante meter. Spreek dus op voorhand goed af welk tarief je kiest. Als richtprijs kan je €25 - €40 per uur gebruiken.

Zoek je een betrouwbare stukadoor?

Is jouw stukadoor op pensioen en ken je niet meteen een andere in de regio? Dan is het geen slecht idee om op zoek te gaan naar een erkende vakman die je een goede service biedt. Bij Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste stukadoors in de buurt. Elke vakman voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Stukadoors

Stukadoors... die stukadoren!

Eerlijk: het woord stukadoor is een beetje een vreemd woord. Daarom gebruiken we ook vaak het woord 'plakker'. Maar wist je dat ook 'stukadoren' bestaat als werkwoord? Stukadoors stukadoren dus... al denk ik niet dat je dit woord vaak gaat gebruiken.

Offertes stukadoor aanvragen

Recente oprachten voor stukadoors

zaterdag 03 december 2022

Vochtschade herstellen

Ik zoek een vakwerker die in de slaapkamer van mijn huis vochtschade aan de binnenmuur kan herstellen (opnieuw beplijsteren en behang aanbrengen). het gaat om een muuroppervlakte van ongeveer 4 m².


Pleisterwerken Wilsele
zaterdag 26 november 2022

Kamer bepleisteren

Pleisteren van 1 kamer. Ongeveer 25 vierkante meter.


Pleisterwerken Geraardsbergen
donderdag 24 november 2022

Muur in wasruimte opnieuw pleisteren en afwerken

1 muur met vochtplekken in toilet/wasruimte: ongeveer 6 m² muur. Opnieuw te bezetten en schilderen achteraf.


Pleisterwerken Melsele
Offertes stukadoor