Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Stukadoren

Wat doen een stukadoors?

Wat doen stukadoors?

Een stukadoor is verantwoordelijk voor alle pleisterwerken in en rond je woning. Hij of zij brengt de afwerklaag aan op muren, plafonds of op de gevel van een gebouw. Die laag kan dienen als bescherming van de achterliggende wand of als voorbereiding op het schilderen of behangen.

Een stukadoor is vaak een specialisatie, iets waar je je op toespitst. Maar dat betekent niet dat stukadoors enkel maar pleister kunnen uitsmeren. Pleisterwerken in huis betekenen dat je kennis nodig hebt van maatwerk in hout of schrijnwerk in het algemeen. Stukadoors combineren daarom vaak het plaatsen van gyproc of natte pleister met ramen en deuren installeren of maatwerk aan kasten en meubels in je interieur.

Je kan ook beroep doen op een stukadoor om je huis te laten bepleisteren, bijvoorbeeld met crepi. Bedrijven die zich hierop toeleggen, komen in aanraking met verschillende soorten gevels en hebben dan ook ervaring met metselwerken.

De taken van een stukadoor

Wat kost een stukadoor?

De prijs van stukadoors hangt sterk af van de opdracht en de methode. Bij ons is een prijs per uur de norm, maar sommige vakmannen verkiezen een prijs per vierkante meter. Spreek dus op voorhand goed af welk tarief je kiest. Als richtprijs kan je €25 - €40 per uur gebruiken.

Zoek je een betrouwbare stukadoor?

Is jouw stukadoor op pensioen en ken je niet meteen een andere in de regio? Dan is het geen slecht idee om op zoek te gaan naar een erkende vakman die je een goede service biedt. Bij Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste stukadoors in de buurt. Elke vakman voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Stukadoors

Stukadoors... die stukadoren!

Eerlijk: het woord stukadoor is een beetje een vreemd woord. Daarom gebruiken we ook vaak het woord 'plakker'. Maar wist je dat ook 'stukadoren' bestaat als werkwoord? Stukadoors stukadoren dus... al denk ik niet dat je dit woord vaak gaat gebruiken.

Offertes stukadoor aanvragen

Recente oprachten voor stukadoors

zaterdag 16 september 2023

Pleisterwerk: herstelling + deuropeningen pleisteren

In eerste instantie: herstelling uitvoeren na renovatie van de keuken, nadien moeten er nog 2 deuropening gepleisterd worden...


Pleisterwerken Kruishoutem
vrijdag 15 september 2023

Binnenpleistering

Er is een lift geplaatst in onze woning. De initiële opening is toegemetseld tot aan liftdeuren met ytong. Dit moet bepleisterd worden, kelder, gelijkvloers en 1ste verdieping. Wilt u de binnen- of buitenkant van uw huis laten pleisteren?: Binnen


Pleisterwerken Essen
donderdag 14 september 2023

Binnenpleistering

Renovatie van een woning bestaande uit living, eetkamer, berging, hal, badkamer en 3 slaapkamers Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Pleisterwerken Boutersem
Offertes stukadoor