Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Spuitkurk gevel

Spuitkurk als gevelbekleding

Heb jij al van spuitkurk gehoord als gevelbekleding? Dat is een decoratief en milieuvriendelijk product dat je woning beschermt en prima isoleert. Ontdek er snel meer over!

Spuitkurk: renoveren en isoleren ineen

Alles verslijt, het is een harde waarheid. Je favoriete broek, het kraakbeen in onze knieën of dat voornemen om dit jaar echt eens meer te sporten. De voorgevel van je huis vormt daar geen uitzondering op. Na jarenlang weer en wind te trotseren, dringt een renovatie zich op. Spuitkurk kan wel eens het ideale middel zijn. Als gevelbekleding biedt het isolatie, is het snel aan te brengen en duurzaam. Door pigmenten toe te voegen, kan je een kleur kiezen die je het liefste wil.

Spuitkurk heeft veel gemeen met de bekendere variant: crepi. Beide types bepleistering gebruik je om een voorgevel volledig te bedekken. Ze geven een mooie en egale afwerking en beschermen je huis tegen de weersinvloeden.

Wat is spuitkurk?

Gespoten kurk of spuitkurk is een mengeling van kurkkorrels, acrylaathars, olie en pigmenten om de kleur te bepalen. Je spuit dus een mengsel met stukjes kurk tegen de muur, poorten of ramen. Voor je gespoten kurk kan aanbrengen, moet het oppervlak stofvrij en onbeschadigd zijn. Kleine barsten wegwerken, de voorgevel reinigen en al laatste alles afplakken. Eens de voorbereiding klaar is, gaat het aanbrengen van de spuitkurk wel als een sneltrein. Je hoeft enkel de korrelgrootte en de kleur waarin je jouw gevel wil spuiten te bepalen.

gespoten kurk
Spuitkurk prijs

Waarom spuitkurk gebruiken?

Door wisselende temperatuur en regen zet je huis uit of krimpt het wat. Slecht nieuws voor de verf, de voegen en het hout in en rond je huis, want na verloop van tijd raken die beschadigd. Een gevelbekleding met spuitkurk heeft dat probleem niet. Het is een flexibel materiaal dat mee uitzet en krimpt met je huis. Er komen geen scheuren in en het brokkelt niet af. Wie tussen de regels door leest, heeft al door dat kurk en een renovatie van je gevel hand in hand gaan. Enkele voorbeelden van renovaties met spuitkurk vind je hier.

Kurk heeft van nature goede isolerende eigenschappen. Het product helpt dus de isolerende waarde van je huis op te krikken. Je legt als het ware een extra laag rondom je huis. Maar vergis je niet: spuitkurk blijft in de eerste plaats een materiaal om je huis mee te renoveren en dient dus niet louter om te isoleren. Kurk dient als een buffer en slaat warmte op, maar is niet te vergelijken met volwaardige gevelisolatie zoals isolatieplaten of PUR-schuim. Zulke types isolatie zijn vaak 8 tot 10 centimeter dik, terwijl kurk maar enkele millimeters dik ligt.

De voor- en nadelen van spuitkurk

Voordelen

  • Het aanbrengen van spuitkurk werkt als warmtebuffer: het houdt warmte vast;
  • Flexibel materiaal dat niet scheurt of afbrokkelt;
  • Alle voordelen van een verflaag plus de textuur van een cementafwerking;
  • Kleur verbleekt weinig door de zon;
  • Geluidsisolerende functie;
  • Kurk is een natuurlijk product.

Nadelen

  • Geen volwaardige gevelisolatie;
  • Veel voorbereiding voor je het kan aanbrengen;
  • Niet elke gevel komt in aanmerking.

Wat kost Spuitkurk per vierkante meter?

De staat van je voorgevel zal voor een groot deel bepalen wat het uiteindelijk zal kosten om spuitkurk aan te brengen. Is je façade er niet zo goed aan toe, dan zullen eerst de problemen moeten opgelost worden voor je de spuitkurk kan aanbrengen. Wil je toch een richtprijs? Reken dan op ongeveer € 60 tot € 80 per vierkante meter geplaatste spuitkurk (all-in).

Wil je snel een concrete offerte en spuitkurk prijs van een erkend vakman? Klik dan snel hieronder voor een gratis en vrijblijvende offerte bij enkele van onze ervaren vakmensen. Het is gratis en vrijblijvend!

Is Spuitkurk overschilderbaar?

Na verloop van tijd zin in een ander kleurtje op je gevel? Goed nieuws! Spuitkurk is prima overschilderbaar. Het is wel best om eerste een primer (fixatielaag) aan te brengen. Gebruik zeker ook een ademende gevelverf zodat de vochtbalans in je gevel optimaal blijft. 

Spuitkurk prijs aanvragen

Recente opdrachten:

maandag 13 maart 2023

Buitengevel renovatie

de gevelstenen kalven af en moet worden hersteld en eventueel bekleed worden met spuitkurk of gevelbekleding van kunststof of andere materialen. opstijgend vocht dient behandeld te worden. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 50 en 100 m² Uit welk hoofdmateriaal bestaat de gevel?: Geglazuurde bakstenen of tegels Welke herstelwerken moeten worden uitgevoerd?: Algemene gevelrenovatie (scheuren, beschadigingen, ...) Welk type werken moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerken Kapellen (Antwerpen)
maandag 27 februari 2023

Kelderplafond isoleren

Ik zoek iemand die met pur isolatie of spuitkurk mijn kelderplafond van een kleine 40 vierkante meter kan isoleren . Er is sta hoogte in de kelder.


Isolatie Gent
zaterdag 25 februari 2023

Gevel bekleden met spuitkurk

Voorgevel rijhuis 2 verd. Met garage renoveren met spuitkurk


Pleisterwerken Stabroek
zondag 12 februari 2023

Isoleren en spuitkurk achtergevel

Ik zoek een aannemer die onze achtergevel kan isoleren en daarna met spuitkurk bezetten. Wij werken samen met de Energiecentrale. Verdere informatie in de bijgevoegde offertevraag.


Isolatie Sint-Amandsberg
maandag 06 februari 2023

Aanbouw isoleren en afwerken

Isolatie van een aanbouw ( keuken ). Ook afwerken in spuitkurk of ander materiaal.


Isolatie Buizingen
vrijdag 03 februari 2023

Isoleren buitenmuren en afwerken met spuitkurk

Buitenmuren van mijn alleenstaande woning te isoleren en af te werken met spuitkurk. Het betreft 8 muren. Allemaal gelijkvloers, ik vermoed rond de 200 m². Voorlopig gewoon baksteen en enkele leidingen van de warmtepompen die zichtbaar zijn aan de buitenkant. Dikte van isolatie minimum 16 cm


Isolatie Ruisbroek (Antwerpen)
vrijdag 20 januari 2023

Gevel renoveren

Betreft gerenoveerd huis waarvan de gevel nog onder handen dient genomen te worden. Eventueel met spuitkurk. De oppervlakte is ongeveer 150m².


Gevel- en metselwerken As
zaterdag 14 januari 2023

Buitengevel isoleren en afwerken

Buitengevel isoleren en afwerken combinatie steenstrips met spuitkurk. Meer dan 100 m².


Gevel- en metselwerken Begijnendijk
dinsdag 10 januari 2023

Dak isoleren en vernieuwen + facade isoleren en bekleden

Plat dak isoleren en vernieuwen. Voorgevel isoleren en bekleden met crepi of spuitkurk.


Dakdekken en dakherstelling Merksem
woensdag 04 januari 2023

Spuitkurk op gevel

Vakman gezocht om gevel te isoleren en of bezetten met spuitkurk.


Isolatie Hove
Offertes aanvragen