Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Binnenpleisterwerk

Binnenpleisterwerk

Pleisterwerk is de sleutel tot een mooie afwerking van je ruimtes. Onvolmaaktheden wegwerken of hele muren effen maken, het hoort er allemaal bij.

Droog en nat pleisterwerk: het verschil

Nat pleisterwerk

Nat pleisterwerk bestaat uit een mengsel van water en gips. Je moet dus rekening houden met een droogtijd voor je de muur verder afwerkt. De kostprijs van het materiaal ligt lager dan bij gipsplaten, maar je moet beroep doen op een ervaren stukadoor om het pleisterwerk aan te brengen. Grote oppervlaktes effen maken met nat pleisterwerk duurt langer dan gipsplaten installeren. Gelukkig staan daar enkele voordelen tegenover.

Kies je voor nat pleisterwerk, dan verlies je in je woning geen ruimte. Om gipsplaten te installeren heb je een houten of metalen frame nodig. Dat neemt natuurlijk wat plaats in. Natte pleister smeer je gewoon tegen de muur, dus de ruimte die het frame inneemt, verlies je hier niet. Tweede voordeel is de draagkracht. Je behoudt de stevigheid van de achterliggende wand. Sanitair, kasten en andere zware objecten kan je zonder problemen aan de muur hangen.

Controleer altijd goed de ondergrond voor je nat pleisterwerk aanbrengt. Zorg dat die voldoende droog is. Heb je met glad beton te maken, dan moet je die eerst met een hechtingslaag behandelen.

Droog pleisterwerk

Zoals je al kan vermoeden, komt er bij droog pleisterwerk geen water aan te pas. De term staat synoniem voor gipsplaten of gyproc. Je monteert de platen op een houten of metalen frame waartussen je isolatiemateriaal of elektrische kabels kan aanbrengen.

Groot voordeel van droog pleisterwerk is dat je er scheidingsmuren mee kan optrekken. Heb je een grote ruimte waar je bijvoorbeeld twee slaapkamers van wil maken? Met gipsplaten kan je de originele ruimte heel snel gaan opsplitsen. Meer info over gyproc en gipsplaten vind je hier.

Hoeveel kost binnenpleisterwerk?

Er zijn tal van verschillende technieken binnenpleisterwerk. De ene methode is al complexer als de andere en zal dan ook meer tijd in beslag nemen. Hier zullen meer werkuren worden aangerekend en de uiteindelijke kostprijs zal hoger uitkomen. Ook heeft elke stukadoor zijn eigen prijs. Gemiddeld mag je voor binnenpleisterwerk rekenen op € 35 - € 55 per uur, materiaal en btw inbegrepen.

 

Vraag gratis offertes aan

Een vakman via Casius vinden is snel en eenvoudig. Wij hadden snel een reactie het was onmiddellijk de juiste. De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Recente aanvragen binnenpleisterwerk

zaterdag 16 september 2023

Pleisterwerk: herstelling + deuropeningen pleisteren

In eerste instantie: herstelling uitvoeren na renovatie van de keuken, nadien moeten er nog 2 deuropening gepleisterd worden...


Pleisterwerken Kruishoutem
vrijdag 15 september 2023

Binnenpleistering

Er is een lift geplaatst in onze woning. De initiële opening is toegemetseld tot aan liftdeuren met ytong. Dit moet bepleisterd worden, kelder, gelijkvloers en 1ste verdieping. Wilt u de binnen- of buitenkant van uw huis laten pleisteren?: Binnen


Pleisterwerken Essen
donderdag 14 september 2023

Binnenpleistering

Renovatie van een woning bestaande uit living, eetkamer, berging, hal, badkamer en 3 slaapkamers Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Pleisterwerken Boutersem
woensdag 13 september 2023

Binnenpleistering

afwerken van gyproc op zolder met schuin dak. de ruimte is ongeveer 7 x 7m en 4.5m hoog tot in de nok. er staat ook een wand van +/- 2.5m hoog die de ruimte in 2 verdeelt en ook langs beide kanten afgewerkt moet worden. In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte ruimtes Moet er ook isolatie geplaatst worden?: nee Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Pleisterwerken Ledegem
woensdag 13 september 2023

Binnenpleistering

In het kader van een renovatie en het plaatsen van een nieuwe aanbouw, zijn we op zoek naar iemand die de pleisterwerken (muren en plafonds) op het gelijkvloers kan uitvoeren.


Pleisterwerken Eppegem
dinsdag 12 september 2023

Binnenpleistering

binnenmuren opfrissen en plafonds ook Wilt u de binnen- of buitenkant van uw huis laten pleisteren?: Binnen


Pleisterwerken Kortemark
Offertes aanvragen