Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Binnenpleisterwerk

Binnenpleisterwerk

Pleisterwerk is de sleutel tot een mooie afwerking van je ruimtes. Onvolmaaktheden wegwerken of hele muren effen maken, het hoort er allemaal bij.

Droog en nat pleisterwerk: het verschil

Nat pleisterwerk

Nat pleisterwerk bestaat uit een mengsel van water en gips. Je moet dus rekening houden met een droogtijd voor je de muur verder afwerkt. De kostprijs van het materiaal ligt lager dan bij gipsplaten, maar je moet beroep doen op een ervaren stukadoor om het pleisterwerk aan te brengen. Grote oppervlaktes effen maken met nat pleisterwerk duurt langer dan gipsplaten installeren. Gelukkig staan daar enkele voordelen tegenover.

Kies je voor nat pleisterwerk, dan verlies je in je woning geen ruimte. Om gipsplaten te installeren heb je een houten of metalen frame nodig. Dat neemt natuurlijk wat plaats in. Natte pleister smeer je gewoon tegen de muur, dus de ruimte die het frame inneemt, verlies je hier niet. Tweede voordeel is de draagkracht. Je behoudt de stevigheid van de achterliggende wand. Sanitair, kasten en andere zware objecten kan je zonder problemen aan de muur hangen.

Controleer altijd goed de ondergrond voor je nat pleisterwerk aanbrengt. Zorg dat die voldoende droog is. Heb je met glad beton te maken, dan moet je die eerst met een hechtingslaag behandelen.

Droog pleisterwerk

Zoals je al kan vermoeden, komt er bij droog pleisterwerk geen water aan te pas. De term staat synoniem voor gipsplaten of gyproc. Je monteert de platen op een houten of metalen frame waartussen je isolatiemateriaal of elektrische kabels kan aanbrengen.

Groot voordeel van droog pleisterwerk is dat je er scheidingsmuren mee kan optrekken. Heb je een grote ruimte waar je bijvoorbeeld twee slaapkamers van wil maken? Met gipsplaten kan je de originele ruimte heel snel gaan opsplitsen. Meer info over gyproc en gipsplaten vind je hier.

Hoeveel kost binnenpleisterwerk?

Er zijn tal van verschillende technieken binnenpleisterwerk. De ene methode is al complexer als de andere en zal dan ook meer tijd in beslag nemen. Hier zullen meer werkuren worden aangerekend en de uiteindelijke kostprijs zal hoger uitkomen. Ook heeft elke stukadoor zijn eigen prijs. Gemiddeld mag je voor binnenpleisterwerk rekenen op € 35 - € 55 per uur, materiaal en btw inbegrepen.

 

Vraag gratis offertes aan

Een vakman via Casius vinden is snel en eenvoudig. Wij hadden snel een reactie het was onmiddellijk de juiste. De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Recente aanvragen binnenpleisterwerk

zaterdag 26 november 2022

Kamer bepleisteren

Pleisteren van 1 kamer. Ongeveer 25 vierkante meter.


Pleisterwerken Geraardsbergen
donderdag 24 november 2022

Muur in wasruimte opnieuw pleisteren en afwerken

1 muur met vochtplekken in toilet/wasruimte: ongeveer 6 m² muur. Opnieuw te bezetten en schilderen achteraf.


Pleisterwerken Melsele
woensdag 23 november 2022

Gyprocplafond plaatsen

Het gaat over twee ruimtes waarbij elk ruimte een oppervlakte heeft van 107 m2. Dus in totaal hebben we 214 m2 gyproc nodig.


Pleisterwerken Brussel
maandag 21 november 2022

Herstellingswerken plafond keuken door waterschade

Lekkage op dakterras is de oorzaak. Binnen in onze woning zitten we nu met waterschade die hersteld moet worden.


Pleisterwerken Boom
maandag 21 november 2022

Binnenpleistering

Plaatsing gyprocplafond + pleisteren wanden en dagkanten.


Pleisterwerken Sint-Amandsberg
zaterdag 19 november 2022

Pleisterwerk + plafonds steken in renovatie

Een muur van slaapkamer zou bezet moeten worden. Verder moeten er 3 plafonds gestoken worden en ook spitsen steken


Pleisterwerken Zele
Offertes aanvragen