Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
228 Stukadoor

Binnenpleisterwerk

Binnenpleisterwerk

Pleisterwerk is de sleutel tot een mooie afwerking van je ruimtes. Onvolmaaktheden wegwerken of hele muren effen maken, het hoort er allemaal bij.

Droog en nat pleisterwerk: het verschil

Nat pleisterwerk

Nat pleisterwerk bestaat uit een mengsel van water en gips. Je moet dus rekening houden met een droogtijd voor je de muur verder afwerkt. De kostprijs van het materiaal ligt lager dan bij gipsplaten, maar je moet beroep doen op een ervaren stukadoor om het pleisterwerk aan te brengen. Grote oppervlaktes effen maken met nat pleisterwerk duurt langer dan gipsplaten installeren. Gelukkig staan daar enkele voordelen tegenover.

Kies je voor nat pleisterwerk, dan verlies je in je woning geen ruimte. Om gipsplaten te installeren heb je een houten of metalen frame nodig. Dat neemt natuurlijk wat plaats in. Natte pleister smeer je gewoon tegen de muur, dus de ruimte die het frame inneemt, verlies je hier niet. Tweede voordeel is de draagkracht. Je behoudt de stevigheid van de achterliggende wand. Sanitair, kasten en andere zware objecten kan je zonder problemen aan de muur hangen.

Controleer altijd goed de ondergrond voor je nat pleisterwerk aanbrengt. Zorg dat die voldoende droog is. Heb je met glad beton te maken, dan moet je die eerst met een hechtingslaag behandelen.

Droog pleisterwerk

Zoals je al kan vermoeden, komt er bij droog pleisterwerk geen water aan te pas. De term staat synoniem voor gipsplaten of gyproc. Je monteert de platen op een houten of metalen frame waartussen je isolatiemateriaal of elektrische kabels kan aanbrengen.

Groot voordeel van droog pleisterwerk is dat je er scheidingsmuren mee kan optrekken. Heb je een grote ruimte waar je bijvoorbeeld twee slaapkamers van wil maken? Met gipsplaten kan je de originele ruimte heel snel gaan opsplitsen. Meer info over gyproc en gipsplaten vind je hier.

Hoeveel kost binnenpleisterwerk?

Er zijn tal van verschillende technieken om te bepleisteren. De ene methode is al complexer als de andere en zal dan ook meer tijd in beslag nemen. Hier zullen meer werkuren worden aangerekend en de uiteindelijke kostprijs zal hoger uitkomen. Ook heeft elke stukadoor zijn eigen prijs. Gemiddeld mag je rekenen op € 25 - € 40 per uur, materiaal en btw inbegrepen.

 

Vraag gratis offertes aan

Een vakman via Casius vinden is snel en eenvoudig. Wij hadden snel een reactie het was onmiddellijk de juiste. De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Recente aanvragen binnenpleisterwerk

dinsdag 25 januari 2022

Pleisterwerk renovatie

De 4 muren in een kamer moeten opnieuw effen bepleisterd worden zodat er dan wandtegels kunnen tegen geplaatst worden.


Pleisterwerken Hooglede
maandag 24 januari 2022

Bezetten van plafond

Plafond opnieuw bezetten. na waterlek.


Pleisterwerken Deurne
zaterdag 22 januari 2022

Nieuwbouw bepleisteren

Ik zoek iemand om +-180m² plafond en 480m² muren te bepleisteren. Dit is een nieuwbouw.


Pleisterwerken Veltem-Beisem
zaterdag 22 januari 2022

Bepleisteren trapgat

Na zetten van nieuwe trap moet het oude trapgat gepleisterd worden (1m x 1m) + kleine herstellingen muur


Pleisterwerken Rumst
donderdag 20 januari 2022

Herstellingswerken na waterschade uitvoeren

Waterschade door lekkend dak. Plafond met balken en gyproc beschadigd. Voor het dak wordt reeds hersteld. We willen nu graag iemand vinden die het herstelt langs de binnenkant.


Pleisterwerken Boechout
woensdag 19 januari 2022

Binnenbepleistering plafonds

Het bestaand gyprocplafond in living, keuken en badkamer dient met een laag gepleisterd te worden voor ongeveer 80 m²


Pleisterwerken Ham
woensdag 19 januari 2022

Voorgevel met spuitkurk bezetten

Ik zoek een vakman om mijn voorgevel van de rijwoning in spuitkurk te zetten. Het gaat om een rijwoning met 2 verdiepingen, ik gok zo een 25-35 m² in totaal. Momenteel witte, geglazuurde steen uit de jaren 70.


Pleisterwerken Mechelen
dinsdag 18 januari 2022

Muur bepleisteren en afwerken

In de slaapkamer van onze nieuwe woning is er één muur geïsoleerd door de verkopers, maar niet opnieuw bepleisterd en afgewerkt. Daarvoor zoeken we nu een stukadoor die de muur kan bepleisteren . De muur meet ongeveer 2,6 x 4 m en er loopt een schuin dak (zie foto, het betreft de muur achter kast en bureau).


Pleisterwerken Gent
dinsdag 18 januari 2022

Bepleistering herstellen na vochtschade

Door waterinsijpeling zijn er grote vochtplekken aan de muur en aan een stuk van het schuin dak. De bepleistering zal moeten herdaan worden op die plaatsen.


Pleisterwerken Gent
dinsdag 18 januari 2022

Bepleisteren van muren doorheen hele woning

Pleisterwerken op nieuw snelbouw en bestaande muren: +/- 860 m2, valse plafonds +/-400 m2 (dit zijn gyprokplaten afwerken), cementeren +/-100 m2. Werken uit te voeren over 4 verdiepingen.


Pleisterwerken Vilvoorde
dinsdag 18 januari 2022

Stukadoor voor herstelling pleisterwerk

We zijn op zoek naar een stukadoor voor de herstelling van ons pleisterwerk na vochtschade. Dit in de slaapkamer van ongeveer 20 m2. Op eerste verdieping van een appartementsgebouw.


Pleisterwerken Hoboken (Antwerpen)
maandag 17 januari 2022

Bepleistering herstellen na waterschade

De dakgoot heeft tijd gelekt, deze is ondertussen hersteld. Maar de muren zijn wel heel erg nat geweest dus ik wil graag kijken hoe we dit best aanpakken naar drogen toe en of er nog geen extra problemen zijn. Want ik zie schimmelaanslag op de muur en bruine plekken. En ik zou dan ook graag de schade hersteld willen.


Pleisterwerken Zottegem
zondag 16 januari 2022

Vochtschade aan muren herstellen

Enkele muren in mijn woning hebben vochtschade opgeladen ten gevolge lekkage door loszittende afloop in douchecel in badkamer beneden. Afloop werd door loodgieter vastgezet op 30/09/21. Onder de trap is het stukwerk beschadigd door vochtopzuiging. Dit mag hersteld worden.


Pleisterwerken Landegem
dinsdag 11 januari 2022

Muren bezetten renovatie

Op zoek naar een stukadoor om een renovatieproject te bepleisteren in 2 fases. Fase 1 zal 1ste verdieping, gang en zolder zijn. Fase 2 gelijkvloers tegen de zomer. Totale oppervlakte huis ongeveer 200 vierkante meter.


Pleisterwerken Sint-Amandsberg
maandag 10 januari 2022

Kelder bezetten + schilderen keuken plafond

ik zoek firma voor schilderen keukenplafond en behandelen en bezetten kelder. kelder 6.5m2 keukenplafond 8m2, kelder oude bezetting eraf en puin meenemen.


Pleisterwerken Deurne
maandag 10 januari 2022

Muren en plafonds herstellen

Muren en plafonds herstellen na waterschade door een kapot dak.


Pleisterwerken Borgerhout (Antwerpen)
maandag 10 januari 2022

Muur met crepi bekleden tegen slagregen

Vocht komt binnen via muur van de schouw. Slagregenkant willen we met crepi bekleden. Ongeveer 50 m². Geen isolatie nodig. Zijgevel met westenwind. Open bebouwing.


Pleisterwerken Hechtel
zaterdag 08 januari 2022

Pleisterwerk huiskamer vernieuwen

Ik zoek een stukadoor om mijn huiskamer opnieuw te stukken. Zelf zorgen we dat het oude stukwerk weg is. renovatie van de woonkamer. Ramen in andere kamers worden ook vervangen en vraagt evenueel ook afwerking door stukadoor.


Pleisterwerken Lille
vrijdag 07 januari 2022

Herstellingswerken na lek boven buren

Heb waterinfiltratie gehad door lek bij bovenburen, schade aan plafond in 3 ruimtes en mogelijk ook in één wand. Stukadoorswerk.


Pleisterwerken Deurne
vrijdag 07 januari 2022

Schimmelvlek muur bovenverdieping herstellen

1 vochtige muur met schimmel op bovenverdieping. Ik weet niet of het komt van het dak, of buitengevel. Wil graag dat iemand komt kijken, de oorzaak kan opsporen, en deze herstellen. We hebben een hellend dak


Pleisterwerken Erpe-Mere
maandag 03 januari 2022

Binnenmuur herstellen en schilderen na waterschade

Door renovatiewerken bij de buren is er een binnenmuur buitenmuur geworden. Nu is deze muur omwille van doorslaand vocht nat geworden. Graag zouden we dit hersteld zien.Afkappen herbepleisteren + schilderwerken. Werken op het gelijkvloers.


Pleisterwerken Kortrijk
Offertes aanvragen