Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Binnenpleisterwerk

Binnenpleisterwerk

Pleisterwerk is de sleutel tot een mooie afwerking van je ruimtes. Onvolmaaktheden wegwerken of hele muren effen maken, het hoort er allemaal bij.

Droog en nat pleisterwerk: het verschil

Nat pleisterwerk

Nat pleisterwerk bestaat uit een mengsel van water en gips. Je moet dus rekening houden met een droogtijd voor je de muur verder afwerkt. De kostprijs van het materiaal ligt lager dan bij gipsplaten, maar je moet beroep doen op een ervaren stukadoor om het pleisterwerk aan te brengen. Grote oppervlaktes effen maken met nat pleisterwerk duurt langer dan gipsplaten installeren. Gelukkig staan daar enkele voordelen tegenover.

Kies je voor nat pleisterwerk, dan verlies je in je woning geen ruimte. Om gipsplaten te installeren heb je een houten of metalen frame nodig. Dat neemt natuurlijk wat plaats in. Natte pleister smeer je gewoon tegen de muur, dus de ruimte die het frame inneemt, verlies je hier niet. Tweede voordeel is de draagkracht. Je behoudt de stevigheid van de achterliggende wand. Sanitair, kasten en andere zware objecten kan je zonder problemen aan de muur hangen.

Controleer altijd goed de ondergrond voor je nat pleisterwerk aanbrengt. Zorg dat die voldoende droog is. Heb je met glad beton te maken, dan moet je die eerst met een hechtingslaag behandelen.

Droog pleisterwerk

Zoals je al kan vermoeden, komt er bij droog pleisterwerk geen water aan te pas. De term staat synoniem voor gipsplaten of gyproc. Je monteert de platen op een houten of metalen frame waartussen je isolatiemateriaal of elektrische kabels kan aanbrengen.

Groot voordeel van droog pleisterwerk is dat je er scheidingsmuren mee kan optrekken. Heb je een grote ruimte waar je bijvoorbeeld twee slaapkamers van wil maken? Met gipsplaten kan je de originele ruimte heel snel gaan opsplitsen. Meer info over gyproc en gipsplaten vind je hier.

Hoeveel kost binnenpleisterwerk?

Er zijn tal van verschillende technieken binnenpleisterwerk. De ene methode is al complexer als de andere en zal dan ook meer tijd in beslag nemen. Hier zullen meer werkuren worden aangerekend en de uiteindelijke kostprijs zal hoger uitkomen. Ook heeft elke stukadoor zijn eigen prijs. Gemiddeld mag je voor binnenpleisterwerk rekenen op € 35 - € 55 per uur, materiaal en btw inbegrepen.

 

Vraag gratis offertes aan

Een vakman via Casius vinden is snel en eenvoudig. Wij hadden snel een reactie het was onmiddellijk de juiste. De werken zijn prima uitgevoerd.

Jos Vandervoort

Recente aanvragen binnenpleisterwerk

woensdag 29 juni 2022

Pleisterwerk muren bestaand appartement

Vakman voor het bezetten van 12 muren (met samen een totale oppervlakte van 129 vierkante meter. Het betreft een bestaand appartement (in Berchem) waar het pleisterwerk deels losgekomen is. Hieronder vindt u voor de volledigheid het aantal vierkante meter muur per kamer: Woonkamer: 64 m2 Slaapkamer 1: 35m2 Slaapkamer 2: 30 m2


Pleisterwerken Berchem (Antwerpen)
vrijdag 24 juni 2022

Herstellen muur na vochtschade

Herstellen muur (pleisterwerk + schilderen) na vochtschade


Pleisterwerken Antwerpen
woensdag 22 juni 2022

Plafond herstellen

Plafond in de garage bestaat uit potten en balken. Potten scheuren en komen los. Dit zou nu hersteld moeten worden. 8x6m


Pleisterwerken Zottegem
woensdag 22 juni 2022

Gang bepleisteren

Bepleisteren van de gang 60a70m²


Pleisterwerken Berchem-Sainte-Agathe
woensdag 22 juni 2022

Plamuren plafond

Het gaat om een te renoveren woning. Benedenverdieping woonkamer plafond, ongeveer 70m2.


Pleisterwerken Binkom
dinsdag 21 juni 2022

Woning bepleisteren

Woning bepleisteren: Afwerking nog te doen volledig 2 verdiepen 7x9m


Pleisterwerken Lokeren
Offertes aanvragen