Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Architect renovatie tekening

Architect renovatie

Ga je renoveren en schakel je graag een architect in?
Kies voor een professionele architect dicht bij huis.

Architect nodig voor de renovatie van jouw woning?

Van plan een oude woning helemaal op te knappen tot een droomhuis? Dan is het misschien geen slecht idee om de hulp van een architect in te roepen voor je totaalrenovatie. Bij renoveren komt een pak rekenwerk kijken. Je wil een aanbouw plaatsen, een draagmuur uitkappen of een extra ruimte creëren op de bovenverdieping. Een architect is hier onmisbaar voor de opmaak van de vereiste vergunningen en berekeningen. Bovendien kan de expertise handig van pas komen om bestaande ruimtes optimaal en efficiënt te benutten.

Op zoek naar een architect voor jouw renovatieproject of verbouwing? Casius brengt je in contact met de beste architecten uit de regio.

Wat kost een architect voor een renovatie?

Hoeveel kost een architect voor een renovatie of verbouwing? Gemiddeld betaal je voor een standaard renovatieproject tussen de €5.000 en €10.000. Het aanvragen van vergunningen voor een aanbouw, stabiliteitsberekeningen en het uurloon van de architect zijn de grootste kosten.

Offertes architect aanvragen

Tip: Speel op zeker en kies voor een erkende architect. Gebruik onze gratis dienst en vergelijk de betere architecten in de regio. Bovendien is onze dienst 100% gratis en vrijblijvend!

Offertes aanvragen
Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Leentje uit Aalst legt uit hoe wij al meer dan 20 jaar de kortste weg naar de beste vakman zijn.

Modularis Smart Living Solutions

Modularis Smart Living Solutions

Maak kennis met onze erkende partner en ontdek waarom hij op Casius vertrouwt.

Recente aanvragen architecten

dinsdag 19 september 2023

Functiewijziging vergaderzaal naar Horeca

Beste, voor ons pand dienen wij een aanvraag in te dienen voor functiewijziging naar Horeca gelukkig hebben wij plannen kunnen terugvinden van 2002 de toestand is niet veranderd sinds dien. Dus is het enkel een administratieve formaliteit van vergaderzaal naar horeca. Gezien er reeds een architect is komen kijken. Architect Fouad El Idrissi is reeds komen kijken en heeft deze situatie bevestigd.


Bouwtekening en ontwerp Deurne
maandag 18 september 2023

Architect voor renovatie appartement

Ik zoek een architect om een plan te maken voor renovatie. ik weet namelijk niet welke muren draagmuren zijn en ik heb ook hulp nodig bij opstellen van een bouwplan.


Bouwtekening en ontwerp Hoboken (Antwerpen)
vrijdag 15 september 2023

Bestemmingswijziging handelszaak

Het commercieel pand werd gebruikt voor handel (leonidas) en wordt nu een barbershop. Het dient dus veranderen naar een dienst


Bouwtekening en ontwerp Sint-Maria-Oudenhove
donderdag 14 september 2023

Regularisatie van duplexappartement

Wij hebben reeds 12 jaar een duplexappartement wat we wensen te verkopen. Zeer recent stootte een nieuwe mede-eigenaar in het gebouw op een anomalie. Blijkbaar zou er nooit een bouwvergunning zijn afgegeven om van twee appartementen één appartement te maken. De situatie is dat bij aankomst op het tussenverdiep tussen 2de en 3de verdiep jaren terug een deur is geplaatst. Dit is reeds geplaatst door de 3de ex eigenaar (minstens 20-25 jaar terug).


Bouwtekening en ontwerp Berchem (Antwerpen)
woensdag 13 september 2023

Bestemmingswijziging woning

Het huis dat we gekocht hebben was vroeger CM kantoor dus beneden de wachtkamer en 2bureau de wachtzaal word een speelzaal voor de kinderen en daar achter de kamers van de kinderen en eerste verdiep moet er niets aan gepast worden. Het wordt een gewoon woonhuis.


Bouwtekening en ontwerp Oostende
maandag 11 september 2023

Aanvraag omgevingsvergunning + regularisatie mits aanvraag omgevingsvergunning

Ik ben op zoek naar een architect om een aanvraag voor een omgevingsvergunning + regularisatie via omgevingsvergunning op te stellen en in te dienen te Mechelen. Aanvraag betreft isoleren van plat dak en isoleren van buitengevel (achterzijde). Wij hebben reeds een firma voor de werken.


Bouwtekening en ontwerp Mechelen
zondag 10 september 2023

Architect voor zelfbouw garage (plannen) + aanvraag omgevingsvergunning

Het gaat om prefab garages. Garage tegen gevel van B=4m x L=6,5m x H 2,75m Voorgevel garage : sectionale garagepoort Achtergevel garage : 1 deur + 1 raam 1 watertoevoer, 1 lichtpunt + 2 stopcontacten


Bouwtekening en ontwerp Lembeek
zondag 10 september 2023

Zetten van 2 woningen

Hulp bij het zetten van 2 halfopen woningen


Bouwtekening en ontwerp Oevel
zaterdag 09 september 2023

Architect voor bijbouw

Wij willen bijbouwen op de eerste verdieping ongeveer 35-40 m².


Bouwtekening en ontwerp Lokeren
zaterdag 09 september 2023

Regularisatie aanbouw (al geplaatst) voor halfopen rijwoning

Bij het aankopen van een huis zijn we op een vermoedelijke bouwovertreding gestoten. Er is geen melding gedaan bij de gemeente of dergelijke, maar bij het bekijken van de originele bouwplannen opgevraagd bij het Felix Archief blijkt dat er een aanbouw is van ongeveer 4m diep - huis zelf @9m diep. De bouwlijn van 18m wordt zeker niet overschreden. Toch zouden wij wanneer de akte verlijdt graag deze aanbouw netjes willen laten regulariseren, zodat we nog verder kunnen verbouwen met een gerust hart. De woning is te vinden via google maps op volgend adres Veltwijcklaan 293, 2180 Ekeren (Antwerpen). Indien nu graag verdere informatie wenst van de woning kan ik u een google drive map delen waarin al de al verzamelde documenten staan (waaronder planwerk en dergelijke).


Bouwtekening en ontwerp Ekeren (Antwerpen)
Offertes aanvragen