Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Architect renovatie tekening

Architect renovatie

Ga je renoveren en schakel je graag een architect in?
Kies voor een professionele architect dicht bij huis.

Architect nodig voor de renovatie van jouw woning?

Van plan een oude woning helemaal op te knappen tot een droomhuis? Dan is het misschien geen slecht idee om de hulp van een architect in te roepen voor je totaalrenovatie. Bij renoveren komt een pak rekenwerk kijken. Je wil een aanbouw plaatsen, een draagmuur uitkappen of een extra ruimte creëren op de bovenverdieping. Een architect is hier onmisbaar voor de opmaak van de vereiste vergunningen en berekeningen. Bovendien kan de expertise handig van pas komen om bestaande ruimtes optimaal en efficiënt te benutten.

Op zoek naar een architect voor jouw renovatieproject of verbouwing? Casius brengt je in contact met de beste architecten uit de regio.

Wat kost een architect voor een renovatie?

Hoeveel kost een architect voor een renovatie of verbouwing? Gemiddeld betaal je voor een standaard renovatieproject tussen de €5.000 en €10.000. Het aanvragen van vergunningen voor een aanbouw, stabiliteitsberekeningen en het uurloon van de architect zijn de grootste kosten.

Offertes architect aanvragen

Tip: Speel op zeker en kies voor een erkende architect. Gebruik onze gratis dienst en vergelijk de betere architecten in de regio. Bovendien is onze dienst 100% gratis en vrijblijvend!

Offertes aanvragen
Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Leentje uit Aalst legt uit hoe wij al meer dan 20 jaar de kortste weg naar de beste vakman zijn.

Modularis Smart Living Solutions

Modularis Smart Living Solutions

Maak kennis met onze erkende partner en ontdek waarom hij op Casius vertrouwt.

Recente aanvragen architecten

woensdag 30 november 2022

Plan en vergunning renovatie en aanbouw

Ik ben op zoek naar een architect die mij kan helpen bij een vergunning. Ik wil graag de benedenverdieping van mijn rijhuis renoveren. Dit betreft de vervanging van de bestaande veranda door een volwaardige aanbouw, waarbij de doorgang van leefruimte naar nieuwe aanbouw opengetrokken moet worden. Er zal dus een draagmuur (waar momenteel een schuifdeur in staat) afgebroken moeten worden. Ondanks dat er naar mijn mening geen groots plan moet uitgetekend worden heb ik wel hulp nodig van een architect voor de aanvraag van een vergunning. Nadien zal ik met een aannemer de verdere werken bekijken.


Bouwtekening en ontwerp Turnhout
woensdag 30 november 2022

Functiewijziging aangepast van woning naar horecaruimte

Wij zoeken een architect die een functiewijziging moet aanvragen om van onze woning een horecaruimte te maken ( soepen af te leveren )


Bouwtekening en ontwerp Sint-Job-in-'t-Goor
maandag 28 november 2022

Bouwovertreding regulariseren

Ik zoek hulp met bouwovertreding te regulariseren


Bouwtekening en ontwerp Antwerpen
maandag 28 november 2022

Plannen aanpassingen keuken

We gaan de bestaande keuken aanpassen en er is “deel” muur die weg moet. We gaan ervan geen steun muur is maar op de grondplan dat we hebben is niet echt duidelijk. Om veiligheidsredenen willen we via arichitect laten controleren indien nodig om opnieuw te laten tekenen.


Bouwtekening en ontwerp Merksem
vrijdag 25 november 2022

Plannen renovatie kleine boerderij

Renovatie van+/-150 jaar oude kleine boerderij. Eventueel indien mogelijk het 2 de verdiep te verhogen. Is momenteel 1,5 stok. Ook zouden we een stuk groter, dieper naar achter willen bouwen. Dit allemaal in landelijke stijl gelegen in Ophoven.


Bouwtekening en ontwerp Kessenich
woensdag 23 november 2022

Aanpassen plan renovatie en indienen bouwvergunning

Huidige verbouwvergunning dient aangepast te worden van bestaand zadeldak naar vlak dak. Vorige architect op pensioen.


Bouwtekening en ontwerp Linden
woensdag 23 november 2022

Plannen en vergunningen wooncontainer

Boven op een bestaande garage had ik graag 2 zeecontainers naast elkaar gezet doormiddel van een metalen boomstructuur, Zou dus gaan om 2x12m zeecontainers Garage staat op een funderingsplaat van +-20cm dikke polybeton


Bouwtekening en ontwerp Renaix
maandag 21 november 2022

Uitbreidingsplan woning

We zoeken een architect om de plannen en de nodige documentatie voor bouwvergunningen te maken. Het gaat om een uitbreiding van de woning


Bouwtekening en ontwerp Nossegem
maandag 21 november 2022

Vergunning voor dakkapel

Planning maken voor de installatie van een dakkapel


Bouwtekening en ontwerp Burcht
zondag 20 november 2022

Regularisatie van een aanbouw

Ik verkoop mijn woning. Een deel van de woning is 33 jaar geleden aangebouwd geweest zonder vergunning, nu zouden we dit graag laten regulariseren naar verkoop toe. De gemeente laat het volgende weten: De woning waarvoor u informeert is gelegen binnen het RUP “Koningslo-Hoogveld-Tangebeek”, meer bepaald artikel 10 Zone voor geïsoleerd wonen. In dit artikel staat uitdrukkelijk dat nieuwbouw en uitbreidingen van de bestaande woningen niet zijn toegelaten. De overige oppervlakte van het perceel is gelegen in een zone voor landbouw (artikel 6). Het oprichten van bijgebouwen bij een woning is in deze zone niet toegelaten. Gelet op bovenstaande komt de regularisatie van de uitbouw en de losstaande bijgebouwen niet in aanmerking voor vergunning. Kan een expert dit dossier alsnog herbekijken?


Bouwtekening en ontwerp Vilvoorde
Offertes aanvragen