Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevel metaal pvc

Gevelbekleding PVC

Gevelbekleding PVC

Een gevel bekleden in PVC of metaal geeft jouw woning een moderne look. Ontdek wat de mogelijkheden zijn en vraag gratis offertes aan bij onze erkende vakmannen.

Gevelbekleding in PVC of metaal

PVC - of polyvinylchloride voor de quizzers onder ons - is de moderne variant voor een gevelbedekking uit hout of stenen. Platen uit PVC zijn gemakkelijk te verwerken en te monteren en dus ideaal voor maatwerk. Je kan de panelen op verschillende manieren aan elkaar monteren, waardoor je een uniek effect kan creëren voor jouw woning.

Liever geen kunststof? Dan kan je kiezen voor een bekleding in metaal. Ben je nog op zoek naar extra uitleg, dan kan je rustig verder scrollen op deze pagina.

Ben je op zoek naar een vakman om de mogelijkheden te overlopen? Vraag dan snel jouw gratis offertes aan.

Wat zijn de voordelen?

Een gevelbedekking uit PVC is een bewuste keuze. Sommige mensen houden niet van de kunststof en gaan liever voor een bedekking in metaal. Beide materialen hebben enkele opvallende voordelen.

PVC

  • Hitte- en vochtbestendig
  • Weinig tot geen onderhoud
  • Lange levensduur

Metaal

  • Veel keuze qua afwerking
  • Weersbestendig
  • Geen schilderwerk of coating nodig

Ik deed aanvraag en Casius belde me die dag nog op. Ze lieten me weten dat ze op zoek gingen naar vakmannen in mijn regio. Twee dagen later kreeg ik een mail met de gegevens van 3 vakmannen. De vakman waar ik mij het beste bij voelde gaf mij ook een goede offerte. Ik ben blij met het eindresultaat en ook de prijs was zeker in orde.

Peter van Besien

Bekleding in PVC of metaal, wat kost dat?

De hamvraag: wat kost zo'n gevelbekleding? Prijzen verschillen altijd afhankelijk van het oppervlak en de gekozen afwerking. Voor een gevelbekleding in PVC of metaal mag je rekenen op prijs van € 90 - € 125 per vierkante meter. Elke vakman heeft zijn eigen tarief, dus dit blijft een richtprijs.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten gevelbekleding pvc

vrijdag 21 januari 2022

Gevelbekleding plaatsen

We willen graag onze puntgevel bekleden met pvc ofwel met cement panelen.


Gevel- en metselwerken Tielrode
woensdag 29 december 2021

PVC gevelbekleding plaatsen op zijgevel

Plaatsen van een effen PVC gevelbekleding over een oppervlakte van 50 m². Het gaat om een zijgevel (bovenkant tot op een hoogte van 2m50 van de grond) die momenteel opgebouwd is uit geschilderde baksteen. Gevel bevat een zolderraam, regenpijp. Ik vermoed dus dat er met gepaste profielen rondom gaat moeten gewerkt worden.


Gevel- en metselwerken Lissewege
dinsdag 28 december 2021

Afbreken asbestisolatie en afwerken met nieuwe bekledingslaag

Afbreken asbestisolatie en geïsoleerd afwerken met een nieuwe bekledingslaag. Geen voorkeur: voorstellen voor pvc, crepi, hout etc zijn welkom. Het gaat om één enkele puntgevel van 80 à 100 m².


Gevel- en metselwerken Sint-Niklaas
zondag 26 december 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen

Isoleren en gevelbedekking van zijgevel Qua materiaal liefst pvc of kuststof. Ongeveer 50m²


Gevel- en metselwerken Herzele
vrijdag 10 december 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen

Zijgevel bekleden: Tussen 50 en 100 m². We zouden hem graag in PVC laten bekleden. Nu staat hij gewoon in baksteen.


Gevel- en metselwerken Denderleeuw
woensdag 08 december 2021

Gevel bekleden

Wij hebben dit jaar een bestaande woning volledig gerenoveerd. Aan de voordeur werd de gevel aangepast en deze is nog niet afgewerkt. Wij wensen deze gevel te bekleden maar zo modern, duurzaam en onderhoudsvriendelijk mogelijk. De andere gevels zijn wit geverfd maar de gevel aan de voordeur mag anders aangepakt worden, in hout of pvc of dergelijke.


Gevel- en metselwerken Halle
zondag 05 december 2021

Wachtgevel isoleren en bekleden met PVC

Ik zou graag de huidige wachtgevel van het gebouw waar ik in woon beter laten isoleren en de PVC gevelbekleding dan opnieuw laten plaatsen. Het gaat om de zijkant van het gebouw, 4 verdiepen hoog met in totaal een oppervlakte van ongeveer 10m x 10m.


Gevel- en metselwerken Gent
zondag 28 november 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen

Ik wil de achterbouw laten isoleren en bekleden met pvc. Dit bedraagt een oppervlakte van ongeveer 10m2


Gevel- en metselwerken Zottegem
donderdag 25 november 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen op wachtgevel

Bekleding van een wachtgevel van een huis dat ik verhuur. Ik zoek een oplossing tegen doorslaand vocht. Het gaat om afmetingen van 7 meter op een hoogte 8 meter. Voorkeur voor iets van pvc qua bekleding.


Gevel- en metselwerken Wevelgem
zondag 14 november 2021

Bijbouw isoleren met kunststof platen

Buitengevel (thv badkamer/apart bijgebouwtje) isoleren en met pvc bekleden. Werken uit te voeren op niveau gelijkvloers - oppervlakte +/- 3 m op 3,5 m -


Gevel- en metselwerken Iddergem
zaterdag 13 november 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen aan driehoekige chalet

Een bestaande driehoekige chalter op vakantiedomein Dunepark. Op dit moment houten gevelbekleding die dient vervangen te worden. Nieuwe pvc ramen besteld die tegen februari geleverd worden en wil graag tegen dan ook nieuwe gevelbekleding. In eerste instantie enkel de voorgevel, die bedraagt ongeveer 4m50 op 6 meter (gelijkzijdige driehoek)


Gevel- en metselwerken Oostduinkerke
zaterdag 13 november 2021

Gevels chalet rondom bekleden

Voor een houten chalet (80 m²) wil ik graag de volledige gevels laten bekleden, bij voorkeur in een kunststof / pvc. Betreft 1 bouwlaag


Gevel- en metselwerken Essen
woensdag 20 oktober 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen

Puntgevel boven garage bezetten met PVC gevelplinten met houtstructuur. Nu zit er crepi op maar zit vol barsten en scheuren van het zwaar en veel vervoer. Weet de juiste afmetingen niet, garage is ongeveer +/- 9 meter lang. Hoogte puntgevel is +/- 6 meter.


Gevel- en metselwerken Rummen
dinsdag 12 oktober 2021

Houten gevelbekleding en raamkozijnen vervangen

Ik zou graag de houten gevelbekleding aan één kant (zijkant) van mijn huis (ongeveer 2m x 8m) laten verwijderen en vervangen met pvc/aluminium platen/kunststof. Samen met de 2 ramen in deze gevel zouden daarbij ook de 6 andere ramen in het huis een vervanging moeten krijgen van de houten kozijnen met een kunststof of aluminium kozijn.


Gevel- en metselwerken Vossem
donderdag 07 oktober 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen

Achter muur is geen spouwmuur dus graag iets om de buitenkant te isoleren en afwerken met pvc latten. Voor en zijkant wel een spouwmuur maar weet niet of die opening groot genoeg is voor spouwmuur isolatie .


Gevel- en metselwerken Ranst
donderdag 30 september 2021

Vervangen van afwerking geveltippen

De 2 geveltippen zijn nu afgewerkt met hout. Dit zou moeten worden weggenomen en graag PVC in de plaats hiervoor. Of een ander degelijk en duurzaam voorstel, als vakman daar voorkeur voor heeft. Woning bestaat uit gelijkvloers met daarbovenop de kamers onder het dak, dus de werken zijn op niveau +1 . Gevelbreedte is 8.80 m , hoogte in de nok is 3.70 m - beide zijden zijn van een raam voorzien. Isolatie is al voorzien.


Gevel- en metselwerken Lille
donderdag 30 september 2021

Kunststof gevelbekleding en isolatie aanbrengen

Voorgevel isoleren en bekleden. Mijn oppervlakte is ongeveer 80 m² - een muur. Ik zou graag isolatie en bekleding plaatsen. Ik dacht over steenstrepen of pvc, maar het is nog te bespreken. Gevel momenteel in baksteen met een oude laag crepi/ kurk.


Gevel- en metselwerken Landen
woensdag 15 september 2021

Achtergevel van chalet bekleden.

Het betreft een houten chalet (in driehoeksvorm), waarvan we de achterzijde zouden willen laten bekleden. Ik vermoed een breedte van 6 meter en een meter of 4 hoog. Sowieso geen hout, pvc krijgt voorkeur. Graag een gevelbekleding met isolatie.


Gevel- en metselwerken Oostduinkerke
dinsdag 17 augustus 2021

Renoveren pvc-gevelbekleding en herstellen dakoversteek

Graag wensen we de bestaande pvc-bekleding aan de gevel te laten verwijderen. Dit is ongeveer een 10-tal m², gaande vanaf de eerste verdieping naar het dak - dus er zal een stelling voorzien moeten worden. Graag een nieuwe pvc- of andere kunststofbekleding te voorzien, in witte uitvoering! Deze dienst niet-geïsoleerd te zijn. In dit geveldeel zijn 3 ramen voorzien, dus die zouden mooi moeten worden uitgewerkt. Verder is er aan de dakoversteek schade aan een paar hoeken, dus ook hier graag kijken wat de mogelijkheden zijn. Visueel stoort het nog niet, maar de hagel heeft toch wel sporen nagelaten en we willen de woning graag goed beschermen.


Gevel- en metselwerken Tienen
zondag 15 augustus 2021

Uitbekleden tuinhuis in pvc of alu-beplating

We hebben 2 tuinhuizen die steeds zeer goed onderhouden geweest zijn en nog steeds in goede staat verkeren. Maar, het ieder jaar opnieuw schuren en verven heb ik wel een beetje gehad ondertussen, dus informeer ik naar de mogelijkheden om deze te laten uitbekleden. Afhankelijk van de kleurvastheid overweeg ik pvc of aluminium +/- 30m²


Gevel- en metselwerken Kester
zondag 15 augustus 2021

Achtergevel afwerken in houtlook-beplating

Graag wil ik de achtergevel uit metselwerk laten bekleden met een pvc-beplating, liefst in een hout-look. Betreft het gedeelte onder een overkapping, dus < 10 m². Het is een open bebouwing, dus heel makkelijk toegankelijk


Gevel- en metselwerken Vorst (Kempen)
Offertes aanvragen