Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevel steenstrips

Gevelbekleding steenstrips

Gevelbekleding steenstrips

Scherm je nieuwe gevelisolatie af met steenstrips en geef jouw huis opnieuw de look & feel van een bakstenen woning. Op deze pagina vind je nieuwe info en kan je gratis offertes aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio.

Soorten steenstrips

Een steenstrip is de Olé van de gevelafwerking: het ziet er net echt uit, maar eigenlijk is het een klassevolle imitatie. Het plaatsen van steenstrips neemt veel minder ruimte in beslag en je hebt er geen extra fundering voor nodig. Hieronder vind je een kort overzicht met enkele voorbeelden.

Baksteenstrip

Baksteenstrips hebben het uiterlijk van baksteen en zijn even groot als een echte baksteen, maar ze zijn een pak dunner omdat ze afgezaagd worden van echte bakstenen. Omdat ze afkomstig zijn van echte bakstenen, zijn ze verkrijgbaar in dezelfde materialen als hun grote broertjes.

Keramische strip

Een keramische strip is een wandtegel die eruit ziet als steen. Dankzij de beschermende glazuurlaag zijn ze goed beschermd tegen regen en vocht. Omdat keramische strips industrieel gemaakt worden, zijn ze zeer krasbestendig.

Kunststeenstrip

Kunststeenstrips hebben het uiterlijk van baksteen of natuursteen, maar worden gemaakt in een mal. Ze zijn een goedkoop alternatief voor de duurdere natuurlijke stenen. Omdat de strips in een fabriek gemaakt worden, is het assortiment heel uitgebreid.

Natuursteenstrip

Natuursteenstrips zijn - u hoort het al - gemaakt van natuursteen. In tegenstelling tot de kunststeenstrips hierboven zijn ze dus wel van echte steen gemaakt. Het duurdere prijskaartje moet je er dan wel bijnemen.

Snel contact, prompte offertes van betrouwbare aannemers en een prima opvolging. Casius biedt tal van activiteiten aan op een transparant platform. Dank aan jullie dat jullie bestaan!

Oxana Lupan

Hoe kan ik steenstrips aanbrengen?

Hoe je de steenstrips aanbrengt, hangt af van je budget en het type woning.

  • Steenstrips rechtstreeks op de bestaande gevel zonder spouwmuur plaatsen is de gemakkelijkste manier. Jouw vakman maakt de isolatie met vijzen vast op je gevel en plaatst daar de strips bovenop.
  • Wanneer je een gevel met spouwmuur hebt, moet die eerst luchtdicht gemaakt worden. De spouwmuur vorm je dus om tot een gewone muur. Daarna kan je de isolatie en de steenstrips gewoon aanbrengen zoals bij een gevel zonder spouwmuur.
  • Je kan je buitenmuur ook afbreken. Ingrijpende verandering, maar op deze manier kan je de isolatie en strips tegen de binnenmuur plaatsen en krijg je een egaal isolatievlak.

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten voor steenstrips

maandag 16 augustus 2021

Houten gevelbekleding/ steenstrips plaatsen inclusief isolatie

Houten gevelbekleding/ steenstrips plaatsen aan voorgevel aan straatzijde (rijhuis) en op de zijgevel: stuk boven hellend dak en stuk boven plat dak buren. Afmetingen bedragen 50m² + 56m². Graag isolatie bovenop de gevelbekleding. Huidige situatie is muur in baksteen.


Gevel- en metselwerken Wervik
vrijdag 13 augustus 2021

Voorgevel isoleren en bekleden

Voorgevel van ongeveer er 50m² isoleren met pur + bekleden met crepi of steenstrip. De voorgevel staat nu gewoon in baksteen.


Gevel- en metselwerken Beveren-Waas
donderdag 01 juli 2021

Steenstrips plaatsen op linkergevel van woning

Ik zoek iemand de steenstrips wil plaatsen op de laatste gevel van ons huis. Wegens tijdsgebrek geraak ik hier zelf niet meer aan. Materiaal is aanwezig. Enkel plaatsen. 35m²


Gevel- en metselwerken Heppen
maandag 03 mei 2021

Steenstrips plaatsen

Ik zou graag mijn gevels laten isoleren + bekleden. Gevelbekleding isolatie + steenstrips. Volledige woning +\- 120m² De gevels staan nu gewoon in de baksteen.


Gevel- en metselwerken Houthalen
maandag 12 april 2021

Steenstrips plaatsen

Ik zoek iemand voor het plaatsen van steenstrips in een boord rond het huis. Er is momenteel aan de onderkant betonblok en het moet er tegen geplakt worden. 50 lopende meter met een hoogte van +/- 45 cm.


Gevel- en metselwerken Dilsen
maandag 12 april 2021

Gevel isoleren en bekleden

Gevel isoleren en stuk bekleden. Gevel tussen twee huizen halfopen bebouwing die gaan aansluiten. 18 m² isoleren en bekleden (steenstrips / hout / bakstenen).


Gevel- en metselwerken Zwijndrecht
zondag 17 januari 2021

Steenstrips gevelbekleding plaatsen

De aanbouw (2008) is zeer slecht geïsoleerd. Daarom ik graag mijn buitengevel isoleren met steenstrips. Hierin dient ook de blauwsteen van de ramen mee inopgenomen te worden. De totaaloppervlakte die aangebracht moet worden is ongeveer 40 vierkante meter


Gevel- en metselwerken Meeuwen-Gruitrode
maandag 11 januari 2021

Gevel isoleren en steenstrips gevelbekleding plaatsen

Voorgevel zou langs buiten geïsoleerd moeten worden en bekleed worden met steenstrips. Ongeveer een 20 m²


Gevel- en metselwerken Hemiksem
dinsdag 15 december 2020

Plaatsen steenstrips met isolatie

Ik zou graag op onze voor- en zijgevel steenstrips met isolatie laten plaatsen. De opp. is tussen de 50 en 100m²


Gevel- en metselwerken Wachtebeke
zondag 06 december 2020

Steenstrips gevelbekleding plaatsen

Het is een half open bebouwing, ik zou dit graag laten bekleden met steenstrips gevelbekleding. waar van deels mee geïsoleerd moet worden. Van voor tot van achter. 230m² ongeveer


Gevel- en metselwerken Nijlen
zondag 06 december 2020

Gevels isoleren en bekleden met steenstrips

Plaatsen van isolatie en steenstrips (lichte/witachtige kleur en voeg in ± zelfde kleur) op voor- en zijgevel kleine HOB + plaatsen cementplint in contrasterende/neutrale kleur. Aantal m²: ong 75.


Gevel- en metselwerken Buggenhout
donderdag 20 augustus 2020

Steenstrips gevelbekleding plaatsen

Gevel renoveren met steenstrips. Ong 100 m² - isolatiemogelijkheden bekijken


Gevel- en metselwerken Geel
vrijdag 14 augustus 2020

Steenstrips gevelbekleding plaatsen

De gevelisolatie zou niet dikker dan 6 cm mogen zijn. Het is een buitenmuur. Er zijn enkele koudebruggen. 1 gevel: ong 40 m². Gezamenlijke muur.


Gevel- en metselwerken Deurne
vrijdag 03 juli 2020

Gevels bekleden met steenstrips

Gevels van 110-120m² bekleden met steenstrips. Muur waar slagregen tegen zit moet waterdicht zijn. Mocht dit niet lukken met gevelbekleding dan mag ook de huidige gevel verwijderd worden en nieuwe gevel gemetst worden. Spouwmuur is al geïsoleerd maar moet vervangen worden door isolatieplaten.


Gevel- en metselwerken Beveren-Waas
woensdag 24 juni 2020

Gevel bekleden

Gevel van 120m² bekleden met padouk. Isolatie van 12cm dik is reeds geplaatst. Steenstrips met isolatie plaatsen tegen gevel van 85m².


Gevel- en metselwerken Willebroek
Offertes aanvragen