Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevelbekleding steenstrips

Gevelbekleding steenstrips

Scherm je nieuwe gevelisolatie af met steenstrips en geef jouw huis opnieuw de look & feel van een bakstenen woning. Op deze pagina vind je nieuwe info en kan je gratis offertes aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio.

Wat zijn gevelbekleding steenstrips?

Een steenstrip is de Olé van de gevelafwerking: het ziet er net echt uit, maar eigenlijk is het een klassevolle imitatie. Het plaatsen van steenstrips neemt veel minder ruimte in beslag en je hebt er geen extra fundering voor nodig. Hieronder vind je een kort overzicht met enkele voorbeelden van gevelbekleding steenstrips die in elke ruimte een meerwaarde kunnen zijn.

De voordelen van steenstrips kan je allicht ook al raden: ze zijn vrij goedkoop en snel te plaatsen. Qua uitstraling heb je ook talloze mogelijkheden in verschillende materialen en karakter. 

Wil je meteen een concrete offerte van een vakman?

Klik dan hieronder en vraag tot 3 gratis en vrijblijvende offertes aan van erkende vakmannen in jouw buurt.

Baksteenstrip

Baksteenstrips hebben het uiterlijk van baksteen en zijn even groot als een echte baksteen, maar ze zijn een pak dunner omdat ze afgezaagd worden van echte bakstenen. Omdat ze afkomstig zijn van echte bakstenen, zijn ze verkrijgbaar in dezelfde materialen als hun grote broertjes.

Keramische strip

Een keramische strip is een wandtegel die eruit ziet als steen. Dankzij de beschermende glazuurlaag zijn ze goed beschermd tegen regen en vocht. Omdat keramische strips industrieel gemaakt worden, zijn ze zeer krasbestendig.

Kunststeenstrip

Kunststeenstrips hebben het uiterlijk van baksteen of natuursteen, maar worden gemaakt in een mal. Ze zijn een goedkoop alternatief voor de duurdere natuurlijke stenen. Omdat de strips in een fabriek gemaakt worden, is het assortiment heel uitgebreid.

Natuursteenstrip

Natuursteenstrips zijn - u hoort het al - gemaakt van natuursteen. In tegenstelling tot de kunststeenstrips hierboven zijn ze dus wel van echte steen gemaakt. Het duurdere prijskaartje moet je er dan wel bijnemen, maar qua steenstrips buitengevel zijn ze het neusje van de zalm. 

Snel contact, prompte offertes van betrouwbare aannemers en een prima opvolging. Casius biedt tal van activiteiten aan op een transparant platform. Dank aan jullie dat jullie bestaan!

Oxana Lupan

Steenstrips buitengevel: zo worden ze geplaatst!

Hoe steenstrips worden geplaatst hangt af van je budget en het type woning:

  • Steenstrips rechtstreeks op de bestaande gevel zonder spouwmuur plaatsen is de gemakkelijkste manier. Jouw vakman maakt de isolatie met vijzen vast op je gevel en plaatst daar de strips bovenop.
  • Wanneer je een gevel met spouwmuur hebt, moet die eerst luchtdicht gemaakt worden. De spouwmuur vorm je dus om tot een gewone muur. Daarna kan je de isolatie en de steenstrips gewoon aanbrengen zoals bij een gevel zonder spouwmuur.
  • Je kan je buitenmuur ook afbreken. Ingrijpende verandering, maar op deze manier kan je de isolatie en strips tegen de binnenmuur plaatsen en krijg je een egaal isolatievlak.

Wat kost steenstrips plaatsen?

Voor het plaatsen van steenstrips moet je denken aan een prijs van ongeveer €175 tot €225 per vierkante meter. Dat is de prijs voor het plaatsen van steenstrips zonder isolatie. Wil je steenstrips met isolatie? Reken dan ongeveer € 50/m² bij de prijs zonder isolatie. Hoe groter het oppervlak dat je wil bekleden met steenstrips, hoe lager de prijs per vierkante meter zal zijn.

Een goede deal vinden is dus belangrijk. Vraag snel tot 3 offertes gratis aan via Casius!

Vraag gratis offertes aan

Recente opdrachten voor steenstrips

woensdag 01 juni 2022

Steenstrips plaatsen

Vrijstaande zijgevel is reeds met leien bekleed maar niet geïsoleerd. Andere gevels (achterzijde en zijkant) isolatie en bekleding.


Gevel- en metselwerken Kuurne
donderdag 05 mei 2022

Renoveren van voor- en achtergevel + plaatsen isolatie

Achter- en voorgevel renoveren. Eerste doelstelling is het isoleren van de gevels. Afwerking is nog niet beslist (crépi, steenstrips, hout, ...). Voorgevel is groter dan de achtergevel. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 58.5 m². Gevel op dit moment is met tegelwerk.


Gevel- en metselwerken Ledeberg (Gent)
woensdag 27 april 2022

Wildverband steenstrips plaatsen

Ik zoek een vakman om een scheidingsmuurtje tussen het terras en de rest van de tuin van 4m² à 5m² te voorzien met steenstrips in wildverband in de "Pierre Seche" stijl uit het zuiden van Frankrijk. Indien mogelijk zou de muur, tussen terras en de garagemuur van de buren verhoogt moeten worden met max. 4 metsellagen.


Gevel- en metselwerken Ruisbroek (Antwerpen)
Offertes aanvragen