Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Riolering aanleggen bij rioleringswerken

Rioleringswerken

Rioleringswerken

Rioleringswerken bij je nieuwbouw? Of wil je gewoon iets herstellen of aanpassen? Casius helpt je aan de juiste expert voor jouw opdracht.

Rioleringswerken uitvoeren?

Goed functionerende rioleringen zijn essentieel voor aan- en afvoer van het water en de werking van je sanitair. Je vermijdt onaangename geuren en voorkomt verstoppingen. Wanneer er problemen ontstaan, is het soms moeilijk te achterhalen wat de oorzaak is. Een expert raadplegen om de hinder weg te werken kan raadzaam zijn.

Ben je op zoek naar een vakman die je kan helpen? Of heb je iemand nodig die je een exacte prijs voor jouw werken kan geven? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmensen uit je regio.

Welke regels gelden voor afvoeren?

Vanuit Europa gelden strenge regels in verband met de afvoersystemen. Regen- en afvalwater moet in Vlaanderen gescheiden blijven, in Wallonië en Brussel niet. Wie bouwt of verbouwt op Vlaams grondgebied, moet dus zorgen dat alles goed aangesloten is.

Begin met het plannen van de afvoerleidingen van zwart water, dit is het water dat van het toilet komt. Leidt deze buizen zo snel en efficiënt mogelijk naar de riolering. Vermijd zoveel mogelijk bochten en plaats controleputten om verstoppingen gemakkelijker op te lossen.

Na het zwart water zijn de afvoerbuizen van het grijs water - het huishoudelijk afvalwater - aan de beurt. Ook hier zijn verstoppingen mogelijk en zijn controleputten geen overbodige luxe. Sluit het bad vooraan de afvoerleidingen aan, zodat het voor extra spoeling kan zorgen en zo verstopping vermijden.

Als laatste is het gewone regenwater aan de beurt.

Recente opdrachten

maandag 06 september 2021

Totale renovatie huis

Mijn huis moet volledig gerenoveerd worden. Het gaat om een oud huis van ongeveer 150m² in totaal. Uit te voeren werken: rioleringswerken, afbraak en heropbouw van een muur, gedeeltelijke afbraak van een muur, strippen, opnieuw pleisteren, badkamer, tegels leggen....


Renovatie Wetteren
woensdag 30 september 2020

Kelder renoveren

Onze kelder moet volledig gerenoveerd worden. Onze kelder is in 2 delen ( deel bouwjaar 1980 en deel bouwjaar 1950 ) totaal ongeveer 20 vierkante meter. met 50 % gedeelte met gewelven ( bouwjaar 1950) Dit moet er gebeuren: -Gewelven nazien en onderhoudsbehandeling. -Stenen muur , vloer, trap : cementage en/of vloer ( propere vochtvrije dichting ). -Hoofdafvoer riolering nazien ( dikke gres buisnaar straat in nieuw keldergedeelte ). -Twee Verluchtingroosters vervangen.


Renovatie Herzele
woensdag 16 september 2020

Renovatie garage/kelder tot bewoonbare ruimte

Ons huis is volledig onderkelderd door een grote ruimte van +/- 100m2. Deze oppervlakte willen wij volledig gaan benutten en ombouwen tot bewoonbare ruimte met oa bureau, living, badkamer/wasruimte en garage. 2 jaar geleden hebben we de zware werken reeds uitgevoerd. Volledige uitbraak en vervangen alle riolering, electriciteit, water, beton gegoten en muren bezet. We zitten weliswaar terug met wat vochtproblemen. We zijn op zoek naar een aannemer die voor een mooie afwerking van deze ruimte kan zorgen, en dit van A tot Z.


Renovatie Wilrijk

Kies uit meerdere offertes van professionele vakmannen uit de regio

Offertes aanvragen