Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Rioleringswerken

Rioleringswerken

Rioleringswerken vernieuwen of riool ontstoppen? Vraag gratis en snel offertes aan bij erkende loodgieters in de buurt.

Rioleringswerken: herstellen van oude riolering

Schade aan je rioleringsnetwerk kan op veel manieren ontstaan.

  • door zetting, wanneer de grond die bovenop de leidingen ligt die na verloop van tijd verbuigd
  • corrosie, vooral van metalen waterafvoer
  • schade door boomwortels of wegenwerken

Opties riolering herstellen

Wat de oorzaak ook is, je moet ze eerst kunnen zien. En dat kan nogal moeilijk zijn. Riolering ligt nu eenmaal onder een hoop aarde en beton. Camera's bieden hulp om schade vanop afstand op te meten. Is die te groot, dan moet de buis vervangen worden. Valt alles nogal mee, dan kan een simpele herstelling voldoende zijn. Een populaire methode om de afwatering van vuil water te herstellen is de koustechniek.

Hierbij wordt een synthetische kous in de buis gerold en hard gemaakt. Resultaat: de oude, kapotte buis krijgt een nieuwe, ondoordringbare laag via de binnenwand gepast en de schade kan gemakkelijk hersteld worden, zonder dat er breekwerken aan te pas komen. De koustechniek is mogelijk bij alle types afvoer: beton, gietijzer of pvc-afvoerbuizen.

Dringend iemand nodig om de waterafvoer te herstellen?

Gratis en zonder verplichting. Da's beloofd. Vraag enkele offertes aan bij verschillende loodgieters in de buurt en je kan onmiddellijk al jouw vragen stellen aan een ervaren vakman of vakvrouw in de regio.

Rioleringswerken: riolering vernieuwen

Stel je voor: de gemeente komt langs in je straat en legt een nieuw rioleringsnetwerk aan met gescheiden riolering. Dat betekent dat er een afzonderlijke afvoer komt voor hemel- en afvalwater. Jij zit natuurlijk net in je renovatie en dus moeten jouw leidingen correct aansluiten op het rioleringsnet. In dat geval moet je jouw riolering voor een groot deel gaan vernieuwen.

Andere optie is dat een herstelling niet mogelijk is. De schade is te groot of er zijn defecten op verschillende plaatsen. Met een vernieuwing van de riolering kan je een veelvoud aan problemen in één keer gaan oplossen. Welke kosten brengen deze werken met zich mee?

Kosten van rioleringswerken

De prijs voor de aanleg van riolering wordt vaak per meter bepaald. Voor kleinere afstanden tot 10 meter betaal je gemiddeld € 1.000 - € 1.500 om nieuwe buizen te leggen. Bij grotere afstanden mag je al snel op € 150 tot € 200 per meter rekenen.

Alles bij elkaar mag je voor het aanleggen van jouw waterafvoernetwerk rekenen op een prijs tussen de € 1.000 tot € 2.500. Voor het vervangen van een kapotte riool loopt dat tussen € 750 en € 3.500. Een gewone herstelling schommelt rond de € 500.

Jammer genoeg komt er best wat kijken bij dit soort werken. Om de buizen te vervangen moet je er natuurlijk eerst aan kunnen. Een overzicht van de werkwijze:

  • openbreken van bestrating of vloeren
  • eventuele graafwerken
  • riolering vervangen of herstellen
  • vloer terug dichten en opnieuw aanleggen
  • eventuele schade rondom het riool of bij de buren
  • Alles in oorspronkelijke staat achterlaten: oprit of vloer heraanleggen, gazon opnieuw zaaien.
Riolering Bocht Steken

Verzekering voor riolering

Rioleringswerken worden vaak gedekt door de verzekering. In de meeste gevallen komt de brandverzekering tussenbeide. Voor die in actie schiet, moet je een dossier opstellen. Ook hier kan een erkende loodgieter je mee helpen. Juiste termen aanduiden, kosten aangeven en een gerichte offerte op maat leveren. Onze loodgieters helpen jou graag verder bij het opstellen van het dossier of het opleveren van een gepaste offerte.

Kies uit meerdere offertes van professionele vakmannen uit de regio

Recente opdrachten rioleringswerken

dinsdag 12 september 2023

Vervangen riolering

Ik ben op zoek naar iemand voor het vernieuwen van onze riolering & opmetsen van onze septische put. Riolering binnenshuis is ongeveer 10 meter (thv toilet, badkamer & berging) en dan nog een kleine 15 meter van voorgevel tot gezamelijke straatriolering.


Loodgieterij Wevelgem
donderdag 07 september 2023

Inspectie van de rioolbuis + eventuele herstellingswerken.

Sinds een bepaalde tijd komt er vocht in de kelder. Wij vermoeden een probleem met een ondergrondse rioleringsbuis. Wij wensen graag beroep te doen met kennis van zaken en de herstelling van het probleem.


Loodgieterij Berchem-Sainte-Agathe
dinsdag 22 augustus 2023

Riolering herstellen , of misschien nieuwe buizen leggen.

De rioleringsbuis naar de verzamelput is kapot met verzakking vd ondergrond tot gevolg. Ik heb offerte voor verzekering nodig en planning voor herstelling . Misschien is vernieuwen van de ondergrondse rioolbuizen en van de verzamelput nodig. Buizen liggen in 1 lijn en afstanden zijn niet groter dan 12m van de keuken/badkamer/rioolput. T'is een oude woning


Loodgieterij Ham
Offertes aanvragen