Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Bestrating oprit

Bestrating oprit en terras

Informatie, prijzen en offertes op maat van professionele plaatsers van bestrating uit jouw buurt.

Soorten, prijzen en offertes voor oprit en terras

De oppervlakte rondom een woning bestraten is geen gemakkelijke opdracht. Een oprit plaatsen, een tuinpad vernieuwen of andere werken uitvoeren is fysiek zware arbeid. Mensen die dit niet gewoon zijn, laten deze werken best uitvoeren door een professionele stratenmaker. Zoek je iemand in de regio? Casius brengt je zonder verplichtingen in contact met de beste stratenmakers uit de buurt.

Bestrating oprit, terras, pad of vloer

Oprit aanleggen

De oprit van een woning is het visitekaartje. Vaak gaat het over een aanzienlijke oppervlakte, dus kan beroep doen op een stratenmaker geen kwaad. Je kan kiezen uit tal van materialen: tegels, beton- en grasdallen, beton- of kleiklinkers, dolomiet, kasseien, beton, ...

Oprit in klinkers of grind?

Terras aanleggen

Akkoord, de woorden stratenmaker en terras klinken wat vreemd in dezelfde zin, maar je kan zeker beroep doen op zo'n stratenmaker voor de aanleg van je terras. Terrassen in hout of composiet vertrouw je beter toe aan een hovenier of schrijnwerker, maar wanneer het over tegels of kasseien gaat is een stratenmaker de aangewezen vakman.

Bestrating voor terras of oprit

Tuinpad

Steeds meer mensen laten hun tuin- of klinkerpad aanleggen in harde materialen. Tuinpaden krijgen vrij veel regen over zich heen, dus zijn hout of composiet minder populaire materialen. Tegels, klinkers, maar ook dolomiet en grind zijn hier de aangewezen opties. Goed nieuws voor wie geen keuzestress heeft: het aantal formaten, materialen en legpatronen is zo goed als oneindig.

Tuinpad in klinkers of tegels

Oprit in beton

Ook het gieten van een betonplaat past in dit rijtje. Betonplaten dienen als ondergrond voor tuinhuizen of terrassen. Deze stevige en vlakke ondergrond heb je nodig voor je andere tuinelementen plaatst. Giet je geen betonplaat, dan is het bijna onmogelijk om de stabiliteit van je constructie te garanderen.

Betonplaat gieten

Oprit in asfalt

Ook asfalt wordt vaak gebruikt als bestrating voor een oprit of zelfs voor een terras. Asfalt heeft dan ook enkele voordelen: het is geluiddempend en heel duurzaam. Een oprit leggen in asfalt gaat ook heel snel en het oogt mooi als één geheel.

Bestrating oprit

Wat kost het bestraten van een oprit?

Hoeveel kost het nu om bestratingswerken uit te voeren? In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen voor jouw bestrating. Deze prijzen zijn inclusief btw en montage door een erkende stratenmaker.

Type bestrating Richtprijs
Aanleg oprit € 15 - € 50 per m²
Aanleg terras € 20 - € 60 per m²
Aanleg tuinpad € 30 - € 100 per m²
Aanleg oprit in asfalt € 40 - € 60 m²
Gieten betonplaat € 600 - € 1.200

Offertes bestrating vergelijken?

Recente opdrachten bestrating

woensdag 25 januari 2023

Oprit aanleggen

Voor mijn huis is wat werk aan de winkel (o.a. het verwijderen van de struiken) voor 27 m2 en daaronder is de splitsing 17 m2 Betonklinkers 10 m2 Gebroken Kalksteen Totaal : 27m2


Terras- en bestratingswerken Eppegem
woensdag 25 januari 2023

Klinkers leggen

Klinkers zijn aanwezig om te leggen op een betonvloer max 15 m².


Terras- en bestratingswerken Berg (Limburg)
dinsdag 24 januari 2023

Oprit aanleggen

Ik zoek een plaatser voor klinkers voor oprit. Oprit in lichte S-bocht + parkeerplek voor 2 auto’s. Klinkers (20x30 cm) zijn alreeds geleverd. De oppervlakte is ongeveer 170m².


Terras- en bestratingswerken Sint-Job-in-'t-Goor
Offertes aanvragen