Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Bestrating oprit

Bestrating oprit en terras

Informatie, prijzen en offertes op maat van professionele plaatsers van bestrating uit jouw buurt.

Soorten, prijzen en offertes voor oprit en terras

De oppervlakte rondom een woning bestraten is geen gemakkelijke opdracht. Een oprit plaatsen, een tuinpad vernieuwen of andere werken uitvoeren is fysiek zware arbeid. Mensen die dit niet gewoon zijn, laten deze werken best uitvoeren door een professionele stratenmaker. Zoek je iemand in de regio? Casius brengt je zonder verplichtingen in contact met de beste stratenmakers uit de buurt.

Bestrating oprit, terras, pad of vloer

Oprit aanleggen

De oprit van een woning is het visitekaartje. Vaak gaat het over een aanzienlijke oppervlakte, dus kan beroep doen op een stratenmaker geen kwaad. Je kan kiezen uit tal van materialen: tegels, beton- en grasdallen, beton- of kleiklinkers, dolomiet, kasseien, beton, ...

Oprit in klinkers of grind?

Terras aanleggen

Akkoord, de woorden stratenmaker en terras klinken wat vreemd in dezelfde zin, maar je kan zeker beroep doen op zo'n stratenmaker voor de aanleg van je terras. Terrassen in hout of composiet vertrouw je beter toe aan een hovenier of schrijnwerker, maar wanneer het over tegels of kasseien gaat is een stratenmaker de aangewezen vakman.

Bestrating voor terras of oprit

Tuinpad

Steeds meer mensen laten hun tuin- of klinkerpad aanleggen in harde materialen. Tuinpaden krijgen vrij veel regen over zich heen, dus zijn hout of composiet minder populaire materialen. Tegels, klinkers, maar ook dolomiet en grind zijn hier de aangewezen opties. Goed nieuws voor wie geen keuzestress heeft: het aantal formaten, materialen en legpatronen is zo goed als oneindig.

Tuinpad in klinkers of tegels

Oprit in beton

Ook het gieten van een betonplaat past in dit rijtje. Betonplaten dienen als ondergrond voor tuinhuizen of terrassen. Deze stevige en vlakke ondergrond heb je nodig voor je andere tuinelementen plaatst. Giet je geen betonplaat, dan is het bijna onmogelijk om de stabiliteit van je constructie te garanderen.

Betonplaat gieten

Oprit in asfalt

Ook asfalt wordt vaak gebruikt als bestrating voor een oprit of zelfs voor een terras. Asfalt heeft dan ook enkele voordelen: het is geluiddempend en heel duurzaam. Een oprit leggen in asfalt gaat ook heel snel en het oogt mooi als één geheel.

Bestrating oprit

Wat kost het bestraten van een oprit?

Hoeveel kost het nu om bestratingswerken uit te voeren? In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen voor jouw bestrating. Deze prijzen zijn inclusief btw en montage door een erkende stratenmaker.

Type bestrating Richtprijs
Aanleg oprit € 15 - € 50 per m²
Aanleg terras € 20 - € 60 per m²
Aanleg tuinpad € 30 - € 100 per m²
Aanleg oprit in asfalt € 40 - € 60 m²
Gieten betonplaat € 600 - € 1.200

Offertes bestrating vergelijken?

Recente opdrachten bestrating

donderdag 01 juni 2023

Oprit vervangen en uitbreiden

Wij hebben recentelijk een huis gekocht en zouden graag onze oprit willen uitbreiden zodat we onze beide auto's erop kunnen plaatsen en ruimte hebben voor minstens 1 extra auto.


Terras- en bestratingswerken Sint-Niklaas
dinsdag 30 mei 2023

Hertegelen (of grind) van voortuin en pad naar kelder

Voortuin alsmede de pad naar kelder met deels tegels moet opnieuw betegeld worden. We kijken ook naar de optie waarbij alles met grind bedekt wordt of een combinatie, maar hier zijn we nog niet over uit en laten we ons graag over adviseren.


Terras- en bestratingswerken Boom
zondag 28 mei 2023

Terras + oprit aanleggen

Nieuwbouw terras, oprit en stapweggetje maken op een stabiele ondergrond. Graag goeie vloer leggen.


Terras- en bestratingswerken Humbeek
Offertes aanvragen