Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Bestrating oprit

Bestrating oprit en terras

Informatie, prijzen en offertes op maat van professionele plaatsers van bestrating uit jouw buurt.

Soorten, prijzen en offertes voor oprit en terras

De oppervlakte rondom een woning bestraten is geen gemakkelijke opdracht. Een oprit plaatsen, een tuinpad vernieuwen of andere werken uitvoeren is fysiek zware arbeid. Mensen die dit niet gewoon zijn, laten deze werken best uitvoeren door een professionele stratenmaker. Zoek je iemand in de regio? Casius brengt je zonder verplichtingen in contact met de beste stratenmakers uit de buurt.

Bestrating oprit, terras, pad of vloer

Oprit aanleggen

De oprit van een woning is het visitekaartje. Vaak gaat het over een aanzienlijke oppervlakte, dus kan beroep doen op een stratenmaker geen kwaad. Je kan kiezen uit tal van materialen: tegels, beton- en grasdallen, beton- of kleiklinkers, dolomiet, kasseien, beton, ...

Oprit in klinkers of grind?

Terras aanleggen

Akkoord, de woorden stratenmaker en terras klinken wat vreemd in dezelfde zin, maar je kan zeker beroep doen op zo'n stratenmaker voor de aanleg van je terras. Terrassen in hout of composiet vertrouw je beter toe aan een hovenier of schrijnwerker, maar wanneer het over tegels of kasseien gaat is een stratenmaker de aangewezen vakman.

Bestrating voor terras of oprit

Tuinpad

Steeds meer mensen laten hun tuin- of klinkerpad aanleggen in harde materialen. Tuinpaden krijgen vrij veel regen over zich heen, dus zijn hout of composiet minder populaire materialen. Tegels, klinkers, maar ook dolomiet en grind zijn hier de aangewezen opties. Goed nieuws voor wie geen keuzestress heeft: het aantal formaten, materialen en legpatronen is zo goed als oneindig.

Tuinpad in klinkers of tegels

Oprit in beton

Ook het gieten van een betonplaat past in dit rijtje. Betonplaten dienen als ondergrond voor tuinhuizen of terrassen. Deze stevige en vlakke ondergrond heb je nodig voor je andere tuinelementen plaatst. Giet je geen betonplaat, dan is het bijna onmogelijk om de stabiliteit van je constructie te garanderen.

Betonplaat gieten

Oprit in asfalt

Ook asfalt wordt vaak gebruikt als bestrating voor een oprit of zelfs voor een terras. Asfalt heeft dan ook enkele voordelen: het is geluiddempend en heel duurzaam. Een oprit leggen in asfalt gaat ook heel snel en het oogt mooi als één geheel.

Bestrating oprit

Wat kost het bestraten van een oprit?

Hoeveel kost het nu om bestratingswerken uit te voeren? In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen voor jouw bestrating. Deze prijzen zijn inclusief btw en montage door een erkende stratenmaker.

Type bestrating Richtprijs
Aanleg oprit € 15 - € 50 per m²
Aanleg terras € 20 - € 60 per m²
Aanleg tuinpad € 30 - € 100 per m²
Aanleg oprit in asfalt € 40 - € 60 m²
Gieten betonplaat € 600 - € 1.200

Offertes bestrating vergelijken?

Recente opdrachten bestrating

vrijdag 22 september 2023

Bestraten / Kasseien / Klinkerwerken

beton oprit 12 x 8 meter In welke afwerking heb je interesse?: Asfalt, Bestraten / Kasseien / Klinkerwerken


Terras- en bestratingswerken Hoeilaart
woensdag 20 september 2023

Oprit + voortuin aanleggen

Ik wens mijn oprit en voortuin opnieuw aan te leggen. Oprit van circa 25m2 in klinkers maar wens nu betonplaten (zoals ongeveer op foto in bijlage) Voortuin van circa 30 m2 in groen en wens gedeeltelijk groen te houden.


Terras- en bestratingswerken Willebroek
woensdag 20 september 2023

Vervanging putdeksels oprit

Vervangen van 3 putdeksels 60X60 alsook 1 kleinere 30X30 op mijn oprit (kiezelstenen). Ze zijn nu meer dan 10 jaar oud en redelijk al verroest alsook niet meer goed geplaatst. Ik heb ze 2 jaar geleden terug vaster gemaakt met cement maar blijven dus niet meer op hun plaats. In bijlage heb ik ook enkele foto's van de huidige deksels.


Terras- en bestratingswerken Melsbroek
Offertes aanvragen