Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Tuinarchitect

Tuinarchitect

Informatie, prijzen en offertes op maat voor jouw tuinontwerp.

Zo vind je de perfecte tuinarchitect voor jouw tuin

Een mooie tuin is altijd een meerwaarde voor de hele woning. Ook al kan je op zich veel zelf doen in de tuin, voor een echt mooie tuin is de ervaring van een tuinarchitect een groot voordeel. Met zijn knowhow en kennis van tuinarchitectuur kan een tuinarchitect een knap ontwerp maken en wonderen verrichten in elke tuin. En dat hoeven zeker niet altijd een grote tuinen te zijn: zelfs op een beperkte oppervlakte zijn goede tuinarchitecten in staat om de tuin een totaal nieuwe aanblik te geven.

Op zoek naar een goede tuinarchitect in jouw buurt? Bij Casius brengen we je snel en vrijblijvend in contact met enkele erkende vakmannen in jouw regio.

Tuinaanneming

Wat voor werk doet een tuinarchitect?

Een tuinarchitect maakt voor jou een tuinontwerp en zet jouw wensen op papier. De bedoeling is om jouw droomtuin te creëren. De landschaps- en tuinarchitect denkt daarvoor vanuit een creatieve visie en ziet makkelijk wat er allemaal mogelijk is in jouw tuin. Anderzijds is hij ook realistisch en weet hij ook wat moeilijk haalbaar is of wat te veel onderhoud vergt. Een mooie tuin is altijd een heel persoonlijk verhaal. Daarom is het belangrijk dat het ook ‘klikt’ met je tuinarchitect.

Een tuinontwerp dat bij jou past

Sommige mensen houden eerder van een minimalistische groene tuin, terwijl anderen vooral een tuin willen vol bloemen die vlinders en vogels aantrekken. Misschien hou jij wel van grote bomen die in de zomer schaduw geven of van waterpartijen die altijd leven in je tuin brengen. Je merkt het: nog meer dan een architect van je woning, gaat een tuinarchitect top zoek naar sfeer en naar jouw persoonlijkheid.

Waarom een tuinarchitect inschakelen?

Een tuinarchitect heeft ook niet enkel kennis over ‘esthetische’ zaken. Hij denkt niet enkel aan wat mooi is, maar heeft ook praktische kennis. Hij weet onder meer wanneer welke bloemen in bloei staan, welke planten veel onderhoud vragen, welke grond geschikt is voor welke beplanting, hoe je een duurzame vijver kan aanleggen waar amper onderhoud aan nodig is, welke soorten bestrating mogelijk zijn, … Het zijn dat soort zaken en knowhow waar een tuinarchitect je mee kan helpen. Door het inschakelen van een tuinarchitect prijs je jezelf gelukkig met een topresultaat waar je blijvend genot van hebt.

Voor je een tuinarchitect inschakelt, kan je zeker al inspiratie opdoen op het internet. Je vindt makkelijk honderden afbeeldingen van bestaande tuinen en tuinarchitectuur om je zo zelf al een idee te vormen van wat je mooi vindt. Inspiratie vind je bijvoorbeeld op pagina’s zoals deze of deze.

Hoe duur is tuinarchitectuur?

De kostprijs voor een tuinarchitect hangt van heel wat factoren af. Tuinarchitecten met een lange staat van dienst en veel toonbare ervaring zullen vaak wat meer vragen dan starters. Het is dus altijd een goed idee om een paar offertes op te vragen om goed de prijzen te kunnen vergelijken.

Richtprijzen tuinarchitect

Maar wil je toch al een goed idee van wat een tuinontwerp kost? Voor een kleine tuin kleiner dan 300 m² zal je meestal voor het ontwerp tussen de € 400 en € 500 betalen. Voor grotere tuinen kan je vaak rekenen aan een tarief van € 1 tot € 1,50 per vierkante meter tuin. Is je tuin 1.000 m² groot, reken dan op een tarief tussen de € 1.000 en € 1.500.

Tuinarchitectuur prijs

Stappenplan voor een mooie en functionele tuin

Meestal volgt een tuinarchitect deze vijf stappen om tot jouw perfecte tuinontwerp te komen:

  • Een tuinarchitect bespreekt met jou het project en het budget dat je wil besteden
  • Daarna begint het praktische werk met het opmeten van je tuin
  • De landschaps- en tuinarchitect maakt een eerste plan
  • Dan kunnen aanpassingen aan het tuinontwerp gebeuren in samenspraak met jou
  • Zo komt de tuinarchitectuur in de definitieve fase en kan de tuinaannemer starten.

Een tuinarchitect prijs vragen hoef je niet zelf te doen. Bij Casius brengen we je snel en vrijblijvend in contact met erkende tuinarchitecten in jouw buurt.

En wat kost een tuinaannemer?

Eens het tuinontwerp klaar is, moet het natuurlijk nog uitgevoerd worden. Veel tuinarchitecten werken samen met een tuinaannemer (ook vaak in hetzelfde bedrijf), maar je kan natuurlijk ook altijd zelf een aannemer aanspreken om de werken te laten uitvoeren.

Voor het realiseren van een tuinontwerp zal de tuinaannemer je meestal een prijs maken voor het hele project. Voor kleinere werken reken je best op een uurtarief van ongeveer € 40. De prijs is ook vaak afhankelijk van het materiaal dat nodig is om de werken uit te voeren. Dient de tuinaannemer bijvoorbeeld een kraan te huren, dan heeft dat ook invloed op de prijs.

Ook hier is het dus zaak om je goed te informeren en offertes van tuinaannemers te vergelijken. Vraag daarom via Casius snel en vrijblijvend enkele offertes op van gespecialiseerde tuinaannemers in jouw buurt.

Vergelijk gratis enkele offertes

#ff68ae3f-c41f-4c45-b0ba-dff240811f1d