Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tekening huis visualisatie

Architect en vergunning - Brussel

Architect en vergunning - Brussel

Erkend Vakwerk

100% gratis en vrijblijvend
Snel en eenvoudig aanvragen
Meerdere offertes ontvangen
Erkende Vakbedrijven

Architect en vergunning in Brussel?

Op zoek naar een architect voor een nieuwbouw of renovatie? Of wil je een bouwovertreding laten regulariseren? Casius brengt je snel en eenvoudig in contact met verschillende architecten uit de regio die je gratis offertes op maat aanbieden.

Ook wie in Anderlecht, Asse, Auderghem, Beersel, Bekkerzeel, Berchem-Sainte-Agathe, Borchtlombeek, Brussegem, Bruxelles, Dilbeek, Drogenbos, Elsene, Etterbeek, Evere, Forest, Gaasbeek, Ganshoren, Groot-Bijgaarden, Itterbeek, Ixelles, Jette, Kobbegem, Koekelberg, Kortenberg, Kraainem, Lennik, Linkebeek, Meise, Molenbeek-Saint-Jean, Nederokkerzeel, Nossegem, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Oudergem, Relegem, Rhode-Saint-Genese, Roosdaal, Ruisbroek (Vl-Br), Saint-Gilles, Schaarbeek, Schaerbeek, Schepdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Gillis, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Katherina-Lombeek, Sint-Kwintens-Lennik, Sint-Lambrechts-Woluwe, Sint-Martens-Lennik, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Stevens-Woluwe, Steenokkerzeel, Sterrebeek, Strijtem, Strombeek-Bever, Ternat, Tervuren, Uccle, Ukkel, Vlezenbeek, Vorst, Vorst (Kempen), Wambeek, Watermaal-Bosvoorde, Watermael-Boitsfort, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Woluwe-Saint-Lambert, Woluwe-Saint-Pierre, Zaventem, Zellik of in de buurt woont, vindt hier zeker een erkende architect.

Offertes voor architect en vergunning in Brussel aanvragen

Recente aanvragen uit regio Brussel

vrijdag 30 juli 2021

Renovatie oud stadhuis Anderlecht

We hadden een aannemer onder de arm genomen voor een kleinschalige renovatie, maar die blijkt veel uitgebreider te zijn dan gepland. Vandaar zoeken we een architect om de werken te overzien. Voorziene werken: dak vernieuwen, elektriciteit vernieuwen, verwarmingsketel, badkamer, keuken.


Bouwtekening en ontwerp Anderlecht
dinsdag 15 juni 2021

Plannen opmaken uitbreiding verdiepingen

We zouden graag zo spoedig mogelijk plannen laten opmaken voor uitbreidingswerken aan de woning. Betreft het opbouwen van een 2e en 3e verdieping, en tevens algemene renovatiewerken interieur. Dossier in te dienen bij de gemeente.


Bouwtekening en ontwerp Beersel
donderdag 03 juni 2021

Regularisatie aanvraag van een veranda te Zellik

Ik zoek een architect in de regio Zellik-Asse-Dilbeek om een bouwovertreding van 35j geleden te laten regularisen. Onderwerp is een veranda van een halfopen bebouwing. Doel: Opmeten en de plannen opstellen met gebruikte materialen, aanvraag indienen in gemeentehuis Asse etc. om een vergunning te bekomen.


Bouwtekening en ontwerp Relegem
woensdag 02 juni 2021

Advise on tearing down the rear facade

We want to break out a end-wall in our building, but it's a bearing wall I think, since it's the rear facade. We'd like to have a set of large bi-fold/accordian doors (470 W x 270 H) installed. This wall also supports a small terrace of our neighbor above, so we'll probablty need to have a license or permission or something for these works?


Bouwtekening en ontwerp Saint-Gilles
woensdag 05 mei 2021

Opmaken en indienen vergunningsaanvraag ifv verbouwing woning

Ik zoek een architect om een vergunning aan te vragen aan de gemeente .We zouden graag onze woonruimte vergroten met 20m². Zo zou de woonkamer (nu rechthoekig) een L-vorm krijgen, en zou het aanpalende terras met de helft verkleinen. Hierdoor krijgen we de mogelijkheid om de keuken - die zich nu op een niveauverschil van 5 traptreden tov gelijkvloers (en dus de aangrenzende woonruimtes) bevindt- naar beneden te halen. Zo krijgen we een veel aangenamere circulatie-flow tussen terras, zithoek, eetkamer en keuken.


Bouwtekening en ontwerp Borchtlombeek
maandag 12 april 2021

Regularisatie van een dakkapel

We kochten in november een rijwoning waarvan de vorige eigenaar een dakkapel/raam had gebouwd zonder de nodige vergunning. We hebben de gemeente reeds op de hoogte gebracht en we moeten deze situatie dus regulariseren.


Bouwtekening en ontwerp Ganshoren
donderdag 01 april 2021

Binnenmuur toetsen en uitbouw ondersteunen

Wij zouden de architect graag willen vragen om twee diensten: 1. Analyseren of de muur tussen onze keuken en het eetkamergedeelte een draagmuur is. Volgens de commune is het geen draagmuur maar wij zouden dit graag willen dubbel checken. 2. Hulp voor het voorbereiden van een uitbouw op de begane grond. Wij hebben een hele grote tuin en zouden daarom graag een extra slaapkamer willen creëren. Naast de voorbereiding kan de architect ook meehelpen met de vergunningsaanvraag.


Bouwtekening en ontwerp Brussel
woensdag 10 februari 2021

Aanbouw regulariseren

Ik zoek een architect om mij bij te staan bij het indienen van een dossier om een in 1992 gerealiseerde aanbouw (zonder vergunning) te regulariseren


Bouwtekening en ontwerp Brussel
donderdag 04 februari 2021

Architect - Omgevingsvergunning voor veranda

Wij zoeken een architect voor het voorbereiden en indienen van een omgevingsvergunning voor een nieuwe veranda. Nieuwe veranda wordt op 50cm van de gemene grens gebouwd en een vergunning is dus nodig. Opvolging van de bouwwerken wordt volledig door de verandabouwer gedaan. Verandabouwer is al gekozen en zal plannen voorbereiden.


Bouwtekening en ontwerp Kraainem
dinsdag 26 januari 2021

Verbouwing regulariseren

Wij moeten onze uitbouw laten reguraliseren, alles op plan laten tekenen. Graag zou ik hierin begeleiding willen hebben.


Bouwtekening en ontwerp Ganshoren
dinsdag 12 januari 2021

Plan tekenen voor constructie aanbouw

Architect gezocht voor het tekenen van een plan voor een aanbouw van 3 op 6 meter. Draagmuur zal verwijderd worden om de ruimte groter te maken, bijgevolg moet er een poutrel over de hele lengte van achter gevel gezet worden.


Bouwtekening en ontwerp Steenokkerzeel
zondag 27 december 2020

Aanbouw op 1ste verdieping uittekenen

Huidige huis bestaat uit 2 verdiepingen (gelijkvloers + 1ste verdieping (+zolder)) met keuken in aanbouw. Doel is om bovenop de keuken een extra slaapkamer aan te bouwen. Wij zijn op zoek naar en architect om dit voor ons uit te tekenen/stabiliteit van aanbouw na te gaan.


Bouwtekening en ontwerp Tervuren
woensdag 14 oktober 2020

Architect voor verbouwingen

Ik zoek iemand voor mijn nieuwe woning in te richten en te bekijken wat de mogelijkheden zijn.


Bouwtekening en ontwerp Tervuren
woensdag 14 oktober 2020

Plan maken voor renovatie

Architect gezocht voor de tekenen van plannen voor een renovatie van een appartement.


Bouwtekening en ontwerp Etterbeek
dinsdag 13 oktober 2020

Appartement regulariseren - ruimte als woonruimte

Ik zoek een architect om het bestaan van een extra appartement in een gebouw te regulariseren. Is bij stedenbouw bekend als opslagruimte onder het dak maar is al minstens 40 jaar gebruikt en ingericht als appartement. Het gaat om een ruimte op de vijfde verdieping.


Bouwtekening en ontwerp Brussel
maandag 12 oktober 2020

Regularisatie van het huis

Wij zijn sinds kort eigenaar van een rijhuis in Anderlecht. We kochten het huis met bouwovertredingen en we willen het vandaag graag laten regulariseren en een bijkomende verbouwing doen (slopen van een muur). De plannen van het huis dateren van 1936. We zoeken een tweetalige architect die samen met ons het dossier bij de gemeente van Anderlecht wilt indienen.


Bouwtekening en ontwerp Anderlecht
maandag 07 september 2020

Architect voor opvolging verbouwing

Ik ben van plan een duplex aanbouw te zetten aan mijn woning. Ik heb hiervoor reeds plannen laten teken alsmede een vergunning bekomen en een aannemer aangesteld. Nu is door omstandigheden mijn huidige architect niet bij machte de opvolging van de werken te doen en had ik dus graag een andere architect met deze taak belast.


Bouwtekening en ontwerp Molenbeek-Saint-Jean
maandag 17 augustus 2020

Verbouwen van een zolder

Wij zijn eigenaar van een bungalowwoning gebouwd in 1978. Momenteel is enkel de gelijkvloers ingericht en de zolder niet. Om de zolder zelf in te richten is dit momenteel niet mogelijk aangezien het dak en de gebinten zo gebouwd zijn dat deze het plafond van de gelijkvloers omhooghouden. De woning is ook een type prefab in betonnen wanden. Dit wil zeggen dat wij geen enkele dragende binnenmuur hebben en dat het dak enkel steunt op de buitenmuren en 2 kolommen binnenshuis. Omdat wij deze in de toekomst toch als slaapkamers + badkamer zouden willen inrichten, zijn wij momenteel de verschillende mogelijkheden op de markt aan het bekijken. Om hier echter verder mee te kunnen gaan, zouden wij graag weten wat de draagkracht van onze buitenmuren is, en wat de mogelijkheden zijn (plaatsten


Bouwtekening en ontwerp Steenokkerzeel
donderdag 30 juli 2020

Meldingen indienen voor renovatie achterbouw

Meldingen indienen. Achterbouw zou opgetrokken worden met grote ramen en 2 poutrels. Plan reeds aanwezig en berekeningen zijn gedaan door ingenieursbureau.


Bouwtekening en ontwerp Kortenberg
dinsdag 07 juli 2020

Plannen opmaken voor transformatie woning

Plan opmaken om een 2-onder-1-kapwoning compleet te vernieuwen. Het betreft een oude gezinswoning met 2 slaapkamers en ruime zolder. Op gelijkvloers bevinden zich een smalle inkomhal die door middel van een muur gescheiden is van woonkamer en eethoek, ook een open keuken die toegang geeft tot badkamer met toilet en grote tuin. De bedoeling is om indeling van woning te veranderen en bepaalde ruimtes te vergroten en functioneel te maken. Er zou ook een nieuw dak met terras met toegang tot kleine slaapkamer moeten komen. Alles zou ook goed geïsoleerd moeten worden en nieuwe ramen en deuren zouden geplaatst moeten worden om woning te verduurzamen en moderniseren.


Bouwtekening en ontwerp Jette
donderdag 25 juni 2020

Uitbouw living en keuken

Plannen uittekenen om: - Living van ong. 6m x 8m 35m² uit te bouwen. - Op 2de verdiep een have veranda of een groot dakraam aan zolder te plaatsen. - Veranda op gelijkvloers toelaten om op 1ste verdiep een terras op de veranda te maken.


Bouwtekening en ontwerp Steenokkerzeel
dinsdag 23 juni 2020

Plannen tekenen om zolder om te bouwen en een dakterras aanleggen

Plannen uittekenen om zolder om te bouwen tot kamer met L-Dak die uitgeeft op plat dak dat hopelijk in terras kan omgevormd worden. Advies geven over kosten, premies, goedkeuringen en mogelijkheden.


Bouwtekening en ontwerp Ganshoren
maandag 15 juni 2020

Plannen en vergunningen voor gevelwijziging

Wij zouden graag onze gevel laten veranderen, wij zouden 2 venters willen ipv 1 etalage. Het gedeelte dat veranderd moert worden is ongeveer 5meter breed.


Bouwtekening en ontwerp Elsene
zondag 14 juni 2020

Regularisatie van veranda en garage

Wij hebben in 1997 een veranda aangebouwd aan onze woning en een houten garage ( stijl tuinhuis), beiden zonder vergunning. Veranda is ong. 10 m2 groot en garage ong. 28 m2. Onze woning is een open bebouwing, gelegen in een verkaveling en beide onvergunde constructies staan voldoende ver van de perceelsgrenzen. Graag wou ik deze laten regulariseren omwille van de gemoedsrust.


Bouwtekening en ontwerp Roosdaal
vrijdag 22 mei 2020

Balkon uitbreiden

Wij hebben een appartement op het 3de verdiep en hebben nu ongeveer 2 vierkante meter balkon. Graag hadden we die vergroot. Maar we hebben hiervoor een architect nodig om ons te zeggen hoe en wat mogelijk is.


Bouwtekening en ontwerp Berchem-Sainte-Agathe
woensdag 08 april 2020

Plannen uittekenen verbouwing / aanbouwing aan een open bebouwing

Kleine modernistische villa van 7,5m x 7,5m met veranda. Ik wil de veranda verwijderen en gaan voor een aanbouw over de ganse breedt van de woning. Ik heb hulp nodig bij het ontwerp en aanvragen van de vergunningen. Het project zal ook een stuk binneninrichting inhouden alsook heraanleg van voortuin, oprit en terras + buitenisolatie. Ik zoek idealiter een creatieve archtict(e) met een hart voor modernisme.


Bouwtekening en ontwerp Wemmel
woensdag 12 februari 2020

Plannen maken om bovenverdieping uit te breiden

Bovenverdieping uitbreiden met zeer brede dakkapel die zelf mag oversteken over gelijkvloers. Dit zou gebruikt worden voor extra kinderkamer en douchekamer. Momenteel een vide op de verdieping die ook gebruikt mag worden indien mogelijk.


Bouwtekening en ontwerp Schepdaal
zaterdag 08 februari 2020

Tekeningen opstellen voor paardenstal

Wij willen een ontwerp laten maken voor het bouwen van een paardenstal. Wij hebben ook hulp nodig bij het aanvragen van de nodige vergunningen. Graag hadden wij een zo groot mogelijke stalling gezet die voldoet aan de voorwaarden van de gemeente met +/- 6-8 paardenstallen, opslagplaats voor hooi en een poetsplaats. Nodige materialen nog te bekijken. Deze stalling zou moeten dienen voor een realisatie van een trainingsstal/pension beginnend in bijberoep.


Bouwtekening en ontwerp Vorst (Kempen)
woensdag 13 november 2019

Architect voor dakterras te maken

We zoeken een architect voor omvorming van plat dak naar een dakterras (ongeveer 18m2). Zowel ontwerp nodig als hulp en advies bij aanvragen van de nodige vergunning. Werk omvat o.a. vervangen van raam in schuin dak door deur, eventueel versteviging dak, nieuwe terrasvloer, afwatering, isolatie en omheining plaatsen. We zoeken een architect voor omvorming van plat dak naar een dakterras (ongeveer 18m2).


Bouwtekening en ontwerp Brussel
zondag 03 november 2019

Plan voor aanvraag tuinhuis

Ik heb een plan nodig van mijn tuinhuis voor een aanvraag in te dienen bij de gemeente. Wij hebben al een volledig plan zelf getekend maar om in regel te zijn bij de gemeente moet dit van een architect komen.


Bouwtekening en ontwerp Vorst (Kempen)

Architect en vergunning in jouw regio

Offertes aanvragen