Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tekening huis visualisatie

Architect en vergunning - Leuven

Architect en vergunning - Leuven

Erkend Vakwerk

100% gratis en vrijblijvend
Snel en eenvoudig aanvragen
Meerdere offertes ontvangen
Erkende Vakbedrijven

Architect en vergunning in Leuven?

Op zoek naar een architect voor een nieuwbouw of renovatie? Of wil je een bouwovertreding laten regulariseren? Casius brengt je snel en eenvoudig in contact met verschillende architecten uit de regio die je gratis offertes op maat aanbieden.

Ook wie in Bertem, Bierbeek, Binkom, Blanden, Boutersem, Erps-Kwerps, Everberg, Haasrode, Herent, Holsbeek, Houwaart, Kessel-Lo, Korbeek-Lo, Kortrijk-Dutsel, Leefdaal, Linden, Lovenjoel, Lubbeek, Meensel-Kiezegem, Meerbeek, Neerijse, Oud-Heverlee, Pellenberg, Rotselaar, Sint-Joris-Weert, Sint-Joris-Winge, Sint-Pieters-Rode, Tielt (Vl-Br), Tildonk, Veltem-Beisem, Vossem, Werchter, Wespelaar, Wijgmaal (Vl-Br), Wilsele, Winksele of in de buurt woont, vindt hier zeker een erkende architect.

Offertes voor architect en vergunning in Leuven aanvragen

Recente aanvragen uit regio Leuven

maandag 28 juni 2021

Plannen en opvolging renovatieproject

Verbouwen en uitbreiden (extra verdiep over groot deel van het huis) van een platte bungalow van de jaren '80 Nu is die 170m² Ik zou graag met een architect samenwerken om de plannen te tekenen en de opvolging.


Bouwtekening en ontwerp Winksele
donderdag 24 juni 2021

Uittekenen renovatieplan voor bouwaanvraag

Ik heb een oude woning gekocht die moet gerenoveerd worden. Ik ben op zoek naar een architect om de plannen uit te tekenen om een bouwaanvraag te kunnen indienen. Het is een open bebouwing. 15x12m


Bouwtekening en ontwerp Linden
dinsdag 18 mei 2021

Plannen voor uitbouw achterzijde

Wij willen een uitbouw van onze woning realiseren. De maten zijn 4,5 op 8,5 meter.


Bouwtekening en ontwerp Everberg
zondag 25 april 2021

Architect voor aanvraag en berekening dakkapel plaatsen

Wij zoeken een architect om ons huis op te tekenen en draagvermogen uit te rekenen voor de plaatsing van een dakkapel. Ons huis is ongeveer 120m².


Bouwtekening en ontwerp Korbeek-Lo
zondag 14 maart 2021

Nieuwbouw zetten

we willen een nieuwbouwwoning (modern, strak). Grond is 12,5 ha (aren) en grond is 25 meter breed en 50meter diep. Er komt nog een landmeter die alles gaat controleren . we willen bouwen op 15 meter breed op 9 meter diep.


Bouwtekening en ontwerp Everberg
woensdag 24 februari 2021

Bouwvergunning aanvragen

Ik zoek een architect voor de opmaak van een omgevingsvergunning (renovatie). Verbouwing van een grote boerderij . Het zou gaan over het aanvragen van een bouwvergunning.


Bouwtekening en ontwerp Rotselaar
woensdag 17 februari 2021

Vergunningen en begeleiding voor renovatie en uitbreiding studentenwoning

Architect gezocht om project te begeleiden en vergunningen te bekomen voor gevelrenovatie, renovatie en opbouw van achterbouw en trappen voor studentenwoning te Leuven.


Bouwtekening en ontwerp Leuven
maandag 15 februari 2021

Architect nodig voor nieuwbouwproject

Voor de bouw van een eenvoudig module (liefst in houtskelet) zijn we op zoek naar een architect. We willen de module graag op hoogte bouwen zodat er onderin ruimte is voor twee overdekte parkeerplaatsen + een berging met inkomhal met trap naar de module. De module zelf is een eenvoudige rechthoek (+-14m x 7m) liefst met zadeldak. Graag willen we dit project sleutel op de deur laten uitvoeren.


Bouwtekening en ontwerp Rotselaar
dinsdag 22 december 2020

Begeleiding regularisering

Functiewijziging laten regulariseren (van horeca naar wonen of in slechtste geval naar kantoorfunctie, dienstverlening en vrije beroepen) Graag zou ik dit bespreken met de architect/bouwkundige hoe we dit het best kunnen aanpakken.


Bouwtekening en ontwerp Leuven
donderdag 10 december 2020

Attesteren stabiliteit bij weghalen tussenmuur

Opstellen attest voor syndicus dat weghalen van (niet steunende) binnenmuur "niet raakt aan de steunende delen van het gebouw". Situatie op zich is helder, maar attest wordt gevraagd door syndicus.


Bouwtekening en ontwerp Leuven
zondag 06 december 2020

Plannen vergroten keuken en berging

Wij zouden de architect nodig hebben om plannen op te maken voor de gemeente Keuken vergroten ( 4m naar achter ongeveer) en berging mee vergroten. De keuken 6m² - 20m² berging 2m² - 7m²


Bouwtekening en ontwerp Winksele
donderdag 29 oktober 2020

Architect Renovatie aanbouw

Op zoek naar een architect om op te meten en plan te maken voor onze bouwaanvraag.


Bouwtekening en ontwerp Herent
maandag 14 september 2020

Structuur huis analyseren

Bij het verwijderen van vinyl in de slaapkamers (voor het leggen van een nieuwe vloer), merkten we een paar grote scheuren in de vloer van 2 van de 3 slaapkamers. Aangezien er ook een paar scheuren zijn in het plafond van de woonruimte daaronder (op de 1ste verdieping) en een scheur in het plafond in de inkom op de gelijkvloers stellen we ons de vraag of dit een structureel probleem zou kunnen zijn. In de muren lijken er geen scheuren te zijn. Het gaat over een rijhuis met 2 verdiepingen + zolder (exclusief gelijkvloers) en is gebouwd in 1992. We hebben ook originele plannen met de gebruikte materialen ter info.


Bouwtekening en ontwerp Kessel-Lo
dinsdag 18 augustus 2020

Vergunning voor renovatie 7 appartementen

Zeven appartementen met een oppervlakte van 450 m² moeten worden gestript en opnieuw worden opgebouwd. Ik ben dus op zoek naar een architect om de vergunningen rond te krijgen voor deze werken.


Bouwtekening en ontwerp Leuven
zondag 12 juli 2020

Nieuwbouw ontwerp met beperking van bouwen

Ik zou graag een ontwerp laten maken voor een nieuwbouw waarbij maximum 240 kube op gelijksvloer mag gebouwd worden. (max 80m²) Er mag niet in hoogte worden gebouwd maar wel in de grond/kelder. De grond is gelegen in een vroegere recreatie zone waardoor een beperkingen aan bouw verbonden zijn. graag had ik voor de buitenkant gewerkt met baksteen en hout.


Bouwtekening en ontwerp Bertem
zondag 28 juni 2020

Extra kamer op plat dak bouwen

Plannen uittekenen om extra kamer van 2.5m x 6m met raam in te maken op plat dak.


Bouwtekening en ontwerp Herent
vrijdag 26 juni 2020

Plannen opmaken voor transformatie schuur tot woning

Plannen uittekenen om schuur met paardenstallingen om te bouw tot eenvoudige woning. Liefst een loftachtige ruimte met grote ramen die zicht geven op de natuur.


Bouwtekening en ontwerp Boutersem
dinsdag 09 juni 2020

Stabiliteitsstudie fundering uitbouw bij renovatie

Ik wil een ontwerp laten maken voor de fundering van een uitbouw in een gesloten bebouwing. Op de plaats van de nieuwe uitbouw stond nu reeds een bestaande uitbouw (halve perceelbreedte) maar deze is door de jaren heen verzakt. De huidig uitbouw zou worden gesloopt en er zou een nieuwe fundering worden aangelegd. De uitbouw is 7,05m breed (= volledige perceelbreedte) en 3,31meter diep. De uitbouw zal worden uitgevoerd in houtskeletbouw.


Bouwtekening en ontwerp Kessel-Lo
maandag 25 mei 2020

Dragende muur verwijderen en plaatsen van steunbalk

Er dienen twee muren uitgebroken te worden tussen keuken en living in een appartement op derde verdieping. Voorlopig niet zeker of dit een dragende muur is of niet. Werken: analyseren opties, uitbreken muur, eventueel steunbalk plaatsen en afwerking.


Bouwtekening en ontwerp Leuven
maandag 11 mei 2020

Uittekenen bovenverdieping

Uittekenen van bovenverdieping. Zolder zou moeten omgebouwd worden tot 2 volledige kamers. Trap en traphal zou moeten geplaatst worden. 1 Van de bestaande kamers zou een badkamer moeten worden. Gevel en lagerliggend dak zou gelijkgetrokken worden met het ander deel van het huis.


Bouwtekening en ontwerp Wespelaar
maandag 06 april 2020

Architect nodig voor aanbouw

We zoeken aan architect die onze aanbouw (+gebouwschil en dak) zou willen uittekenen en opvolgen. Hieronder enkele kernmerken: *de huidige aanbouw is een triestige veranda die als waskot wordt gebruikt. we zouden het graag meer willen opentrekken. *de vraag is hoe diep we moeten bouwen en (door de hoek van het perceel) of we met een hoek of een boog willen werken. Hierbij ook rekening houdend met de verhoudingen in huis en ten opzichte van de tuin die versmald naar het einde toe *we zouden graag (in teken van duurzaamheid) met een warmtepomp en vloerverwarming willen werken. De vloer van heel het gelijkvloers zal er dus uit gaan. Of dit een lucht-water of grond-waterpomp is, zijn we nog niet uit.


Bouwtekening en ontwerp Leuven
donderdag 13 februari 2020

Controle barsten binnenmuren

Wij zijn op zoek naar een expert (stabiliteitsingenieur) voor de evaluatie van barsten in de binnenmuren van een huis van 11 jaar oud. De meeste barsten zijn stabiel maar enkele worden groter en daar maken we ons toch wat zorgen over.


Bouwtekening en ontwerp Blanden
zaterdag 04 januari 2020

Architect voor verbouwing

Wij willen graag onze living vergroten door een draagmuur uit te breken en zoeken nog wat hulp bij het indelen van de vergrote ruimte.


Bouwtekening en ontwerp Bertem
zaterdag 28 december 2019

Plannen tekenen voor aanbouw

Wij zoeken een architect die ons wil helpen voor het opmaken van een plan, de aanvraag bij de gemeente voor de aanbouw, de epb verslaggeving en den stabiliteitscontrole.


Bouwtekening en ontwerp Wespelaar
dinsdag 15 oktober 2019

Architect gezocht voor totale verbouwing landelijke woning

Wij zijn op zoek naar een architect die aansluit bij onze visie van een tijdloze woning , die gezelligheid uitstraalt met duurzame materialen en respect voor de omgeving. Hiervoor zouden wij graag in contact komen met enkele architecten om iemand te vinden die onze droom kan realiseren. Totale verbouwing van landelijke woning met enkele stallen


Bouwtekening en ontwerp Tielt (Vl-Br)
woensdag 21 augustus 2019

Inplanting en constructieve tekening garage

Voor de bouw van een garage (geen medewerking architect nodig) zoek ik iemand die een inplantingsplan en constructieve tekening kan tekenen. Ik heb al een recent inplantingsplan liggen waar alle afmetingen opstaan, extra opmetingen zijn niet nodig. Dossier dient niet ingediend te worden.


Bouwtekening en ontwerp Wilsele
zondag 16 juni 2019

Plan voor het bouwen bungalow

Wij hebben een bouwgrond in trapeziumvorm. Ook de bouwzone is in trapeziumvorm met de korte kant langs de voorzijde. We willen een nieuwbouw bungalow bouwen zonder zolder of kelder. Oppervlakte ca 170m², 3 slaapkamers + 4e kamer/ruimte voor atelier/bureau. Wij houden niet van het klassieke of van pastorie of dergelijke.


Bouwtekening en ontwerp Lubbeek
woensdag 12 juni 2019

Plannen tekenen en indienen dossier

Plan voor het vervangen van het drievlaksdak (zadeldak met aan aan 1 zijkant een schuine kant ) door een traditioneel zadeldak met twee zijdes van ongeveer 8 m op 6 m ( met 1 standaard dakraam) . Tweede zijkant om zadeldak te dragen is houten wand afgewerkt met leien offerte dakwerker vermeldt : spantkepers Douglas timmerwerk en Plaatsen van gelammeleerde 3.2 gording. Douglas timmerwerk wand in spantkepers. Uitvoering van de werken is niet dringend. Wel had ik graag zo snel mogelijk de plannen om een bouwaanvraag te kunnen indienen.


Bouwtekening en ontwerp Leuven
dinsdag 23 april 2019

Stabiliteit controleren voor uitbreiding houtsketelbouw

Wij zijn op zoek naar een ingenieur voor het bekijken van onze verbouwplannen. Het gaat om een houtskeletbouw/strobouw ter uitbreiding van een bestaande woning.


Bouwtekening en ontwerp Leuven
maandag 25 februari 2019

Plan nodig voor muur uit te breken

Wij zijn van plan om in onze woning uit 1966 een muur uit te breken op de eerste verdieping. Wij zouden graag willen laten berekenen of er al dan niet een poutrelle noodzakelijk is.


Bouwtekening en ontwerp Veltem-Beisem

Architect en vergunning in jouw regio

Offertes aanvragen