Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Dakwerker

Wat doet een dakwerker?

Wat doet een dakwerker?

Een dakwerker plaatst … tja … daken op een huis. Voila, dat was simpel. Maar hoewel de beschrijving gemakkelijk is, omvat de job van een dakwerker een hoop verschillende taken. Dakisolatie plaatsen, een dakkapel of dakraam installeren, een dakterras of groen dak aanleggen of lichte golfplaten en dakshingels plaatsen. Verder kan je ook bij een dakwerker terecht voor een volledige dakrenovatie met nieuwe spanten, dakisolatie, onderdak en dakpannen of andere bedekking. Kortom, de opdrachten die je aan een dakwerker kan toevertrouwen zijn uiteenlopend.

 

Zoek je een goede dakwerker?

Casius brengt je gratis, snel en vrijblijvend in contact met erkende vakmensen uit jouw buurt. Zo kan je makkelijk offertes van dakwerkers vergelijken en altijd de beste deal vinden.

Hoe dakwerker kiezen?

Is jouw vaste dakwerker op pensioen en ken je niet meteen een andere in de regio? Dan is het geen slecht idee om op zoek te gaan naar een erkende vakman die je een goede service biedt.

Bij Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste dakwerkers in de buurt. Elke vakman voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Vraag gratis en vrijblijvend enkele offertes aan en ga eenvoudig op zoek naar de beste prijs.

Offerte dakbedekking

Hoe gaat een dakwerker te werk?

Een dakwerker voert verschillende taken uit aan je dak. Dit zijn de belangrijkste taken die een dakwerker voor jou kan doen:

  • Dakrenovatie (dak vernieuwen) en nieuwe daken plaatsen
  • Dakisolatie voor een hellend dak of een plat dak
  • Daklekkage herstellen
  • Dakterras aanleggen
  • Groendak, om isolatie met ecologie te combineren
  • Dakkapellen en dakramen installeren
  • Dak ontmossen
  • Het plaatsen van verschillende soorten dakbedekking

Wat kost een dakwerker?

De prijs van een dakwerker hangt af van heel wat factoren. Het uurloon is de belangrijkste factor. Werken aan een dak, zoals het herstellen van een lek of een onderhoud, zijn lastig. Het uurtarief ligt dan hoger dan bij opdrachten die lang duren, zoals een nieuw dak plaatsen.

Ervaring en de materiaalkeuze van jouw dakwerker speelt verder een grote rol. Stel vragen op voorhand en overloop samen wat je kan en wil uitgeven aan de opdracht. 

Richtprijzen variëren altijd, maar gemiddeld zit je met een uurloon tussen de € 35 en € 45 wel goed.

Offertes dakwerken vergelijken

Offertes aanvragen