Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Schilderwerken muren binnen

Muren schilderen

Muren schilderen

Tijd om de muren een nieuwe look te geven? Informeer je, filter prijzen en kies uit verschillende offertes op maat voor het verven van de muren.

Muur schilderen?

Binnenmuren zijn vaak grote oppervlakten, dus ze schilderen is een intensief karwei. Verschillende materialen vragen een verschillende aanpak, dus het kan soms moeilijk zijn om te beslissen hoe je zo'n muur aanpakt. Een professionele schilder kan je helpen te achterhalen hoe je het best de muur kan verven. Wil je bijvoorbeeld de woonkamer laten schilderen in twee kleuren? De expert kan je advies geven welke kleuren het beste bij elkaar passen. Niet enkel  voor het schilderen voor de woonkamer maar ook voor het schilderen van andere kamers kan je beroep doen op een schilder. Je weet altijd zeker dat de vakman de muren zal verven zonder strepen!

Bepleisterde muren schilderen

Nat pleisterwerk schilderen

Het natte pleisterwerk kan je in verschillende technieken onderverdelen. De meest voorkomende zijn sierpleister, sausklaar bepleisteren of het zetten van betonstuc. Meer informatie over bepleistering kan je hier terugvinden.

Zoals de naam al doet vermoeden komt bij deze techniek water aan te pas. Let er dus op dat de muren volledig droog zijn voor je gaat schilderen. Schilder je toch op vochtige muren, dan kunnen er pigmentvlekken verschijnen of kan er blaasvorming optreden. Als de muren droog zijn, schuur je ze best nog even op en maak je ze stofvrij.

Bij het schilderen breng je eerst een primer aan. Eens die droog is, kan je de afwerkingslaag aanbrengen. Een tweede afwerkingslaag is aangeraden maar niet verplicht. Kies je voor de goedkoopste verf, dan moet je vaak inboeten aan kwaliteit. Bij een duurdere verf heb je meestal na 1 laag al een goed resultaat.

Droog pleisterwerk schilderen

Bij droog pleisterwerk horen wanden uit gyproc of gipskarton. Gyproc kent iedereen, vind je bijna overal en zijn ideaal om een grote zolder of andere ruimtes in kleinere kamers onder te verdelen.

Net zoals bij het natte pleisterwerk is het belangrijk dat de wanden glad en schoon zijn voor je verf aanbrengt. Met wat schuurpapier en een stofborstel kom je vaak al een heel eind. Na het afschuren en schoonmaken heeft ook droog pleisterwerk een primer nodig. Deze grondlaag zorgt er voor dat de afwerkingslagen beter op de platen hechten.

Eens de primer droog is kan je muurverf aanbrengen. Net zoals bij het natte pleisterwerk is het voor de keuze in verf belangrijk een mooie balans te houden tussen prijs en kwaliteit. Ga opnieuw voor één of twee afwerkingslagen na de grondlaag in primer.

Tegels schilderen

Waar let ik op?

Negen op tien keer is het goedkoper om tegels opnieuw te schilderen dan ze helemaal te vervangen. Bovendien, op het eerste zicht lijkt het niet moeilijk. Beetje verf, een borstel en de tegels schilderen. Toch mag het niet onderschat worden. Vooral de voegen tussen de tegels kunnen lastig zijn om mooi af te werken.

Start met de tegels grondig schoon te maken voor je nieuwe verf of lak aanbrengt. Ontvet de tegels en voegen met een schuurspons en een ontkalkingsproduct. Eventuele gaten in de voegen kan je vullen met voegpasta of plamuursel. Is er een tegel kapot? Geen ramp, je kan die rustig vervangen voor je gaat schilderen. De kleur hoeft zelf niet gelijk te zijn, want na het schilderen zie je er niets meer van.

Een raad die altijd en overal geldt: zorg dat de muur - in dit geval de tegels - droog zijn voor je start met schilderen en plak de randen af met afplaktape om ze te beschermen tegen eventuele verfspatten. Bij het schilderen van tegels is het gebruik van een goede primer aangeraden. Het helpt om de verf aan de tegel te hechten en je vermijdt problemen wanneer je later de muur wil reinigen.

Verven of lakken?

Om de tegels af te werken kies je best voor een specifieke tegelverf. Een schilder gaat altijd voor kwalitatieve verf die zijn kleur behoudt en krasbestendig is.

Naast de klassieke muurverf wordt lak steeds populairder als alternatief voor verven. Lakken heeft als grote voordeel dat de glans van tegels behouden blijft.

Buitenmuren in beton of bakstenen verven

Een bakstenen muur verven is technisch gezien niet erg verschillend van het verven van een gyprocwand. Eén ding moet je wel veel aandacht aan besteden: het voegwerk.

Controleer eerst de voegen. Zijn er barsten, komen er brokjes los of zijn er volledige stroken die ontbreken? Herstel die eerst en laat het voegwerk rustig opdrogen. Doe je dit niet, dan kunnen er later cementkorrels vrijkomen. Klaar met herstellen? Dan kan je je aandacht op de rest van de muur richten.

Gebruik voor de eerste laag een specifieke primer met een typisch dunne en melkachtige structuur. Het kan handig zijn om hier een blokborstel voor aan te schaffen. Zo ben je zeker dat je de voegen goed meeneemt. Eens de voorbereidende verflaag droog is, kunnen we de muurverf aanbrengen. Afhankelijk van de kwaliteit van de verf breng je één of twee lagen aan.

Offertes schilderwerken

Maak je gebruik van een verfrol? Vergeet niet alle voegen goed mee te nemen.

Dankzij Casius vond ik iemand die zijn vak kende. Het was de eerste keer samenwerken met Casius, maar ik zal zeker nog gebruik maken van hun dienst.

Romain Dieu

Offertes aanvragen

Casius is een eenvoudig en effectief platform om prijzen te vergelijken. Dit is de tweede keer dat ik met dit bedrijf samenwerk en telkens kreeg ik een correcte prijs die overeen kwam met wat ik in gedachten had. Zeer praktisch voor personen die de juiste keuze willen maken.

Masure Julien

schilder

Schilderwerken?

Casius brengt je contact met de beste schilders in de regio! Gratis en zonder verplichtingen.

Opdracht plaatsen

Soortgelijke schilderopdrachten

maandag 20 september 2021

Muur opnieuw behangen

Het gaat om de renovatie van een slaapkamer Ongeveer 10m² beschilderd muren met 2 ramen en 1 deur Ongeveer 42m² ik denk gipsplaat met 1 deur en met veel oneffenheden Ik zou willen renoveren met vliesbehang.


Behang- en schilderwerken Verrebroek
vrijdag 18 juni 2021

Plamuren en schilderwerken van inkomhal

Een gemeenschappelijke gang en technische ruimte van een nieuwbouw (met 2 appartementen) moet nog verder worden afgewerkt. Dit betekent: plamuren, bijschuren, en schilderen. Ook 3 deuren moeten in primer en verflaag gezet worden. Het bedraagt een oppervlakte van 80 m² muur. De hoogte van het hoogste punt is 6,17 m. Hiervoor zou een stelling of een telescoop verfborstel moeten gebruikt worden.


Behang- en schilderwerken Temse
donderdag 17 juni 2021

Opfrissen privé-kelder in appartementsgebouw : anti-vocht en schilderen

Kelderruimte: H 2m30 x L 2m65 x B 2m20 met ingebouwde schabben. -Muren en schabben proper maken -Eén muur aan de straatkant is erg door vocht aangetast, dus anti-vocht behandeling van de muren -Schilderen muren (oppervlakte: iets minder dan 50m2). Plafond is in orde, dat hoeft niet behandeld of geschilderd. Werktuig brengt U mee, producten (anti-vocht behandeling, verf) worden ter beschikking gesteld. Stroomaansluiting zonder aarding aanwezig (voor extra-verlichting). Kelder zal leeg zijn (op een grote kast na) wanneer werken beginnen (groot huisvuil wordt op 5 juli verwijderd, dan nog enkele dagen voor kleinere zaken, dus begin rond 8 juli.


Behang- en schilderwerken Oostende
dinsdag 01 juni 2021

Verfraaien inkomhal: plamuren en schilderen 30 m²

Ter verfraaiing van de inkomhal wensen we volgende aanpassingen: afwerking van de trapmuur en de hal (+/- 3 x 4 m grondvlak) : gaatjes plamuren en dichten, barsten bijwerken (repareren) en herschilderen, een 30-tal m²


Behang- en schilderwerken Leopoldsburg
donderdag 27 mei 2021

Muur behangen

Gyproc muren, ongeveer 88m2, wel hoge plafonds dus stelling nodig. Loft op eerste verdieping


Behang- en schilderwerken Vilvoorde
dinsdag 13 april 2021

Traphal schilderen

Wij zoeken een schilder die onze traphal kan schilderen. Wij wonen in een rijwoning (bel-étage) met 3 verdiepingen. De muur van onze traphal was volledig behangen met kurk. Deze hebben we laten verwijderen en opnieuw laten bezetten. Nu zoeken we nog een vakman die de muren en plafonds van onze traphal (alle verdiepingen) kan komen schilderen (afplakken + primer + afwerking muurverf).


Behang- en schilderwerken Berchem (Antwerpen)
zondag 14 maart 2021

Binnenschilderwerken

Barsten opvullen en verven van living(+/-45m²) + keuken(11m²) + trap + nachtgang(7m²) + inkomhal (5m²) 1 muur behangen dit is in de traphal en de rest van de muren verven. En 7 vlakke, standaarddeuren verven.


Behang- en schilderwerken Beringen
zaterdag 30 januari 2021

Plafond en muren schilderen

Schilder gezocht die plafond schildert vanmijn studio. Momenteel bruine planken en ik weet niet of die kunnen geschilderd worden of moeten vervangen worden. Plafond heeft een oppervlakte van ca 16 m2. Anderzijds zijn muren behangen maar overschilderd. Wil dit laten vervangen door vliesbehang en schilderen. Er zijn 2 muren van ca 10 m2 en in 3e muur zit 1 deur.


Behang- en schilderwerken Nieuwpoort
maandag 07 september 2020

Herstelling na opstijgend vocht in een aantal binnenmuren

Ik zou graag 3 kamers laten herschilderen na problemen te hebben gehad met opstijgend vocht. Muur moet eerst proper gemaakt worden ( nog kristallen en blaren op) en nadien overschildert. Het gaat om 2 kamers van 3,5 op 3,5 m en 1 kamer van 4,5 op 5,5 meter. Kamers hebben een hoogte van 2,6m en hebben allen een houten roostering . ( die moet worden afgeplakt).


Behang- en schilderwerken Vollezele
zaterdag 05 september 2020

Leefruimte schilderen

Na plaatsing van onze keuken, binnen 2 weken, willen wij de rest van onze leefruimte in een nieuw kleurtje steken. Muren en plafond, met hier en daar wat extra plamuurwerk. (2 traphallen en 2 gangen eventueel ook maar dit jaar zeker nog de leefruimte.) Leefruimte is ongeveer 40m²


Behang- en schilderwerken Oudegem
donderdag 03 september 2020

Muur en plafond herstellen

Ik wil 1 slaapkamer, muren volledig herstellen van waterschade en schilderen , en wil graag een gedetailleerde offerte van de kosten, de kamer is 4,59 meter groot en en 2,75 meter lang van vloer tot plafond.


Behang- en schilderwerken Sint-Niklaas
zondag 30 augustus 2020

Buitenmuren schilderen

Buiten muur schilderen. Gaat om ongeveer 100m².


Behang- en schilderwerken Grimbergen
maandag 24 augustus 2020

Bezettingswerken en schilderwerken uitvoeren

Ik heb 2 muren die grondig geschuurd en achteraf geschilderd moeten worden. De lengte van muur 1 = 3,10 m en de lengte van muur 2 = 4,10. Hoogte is 2,60m.


Behang- en schilderwerken Hoboken (Antwerpen)
vrijdag 21 augustus 2020

Schilderen van slaapkamer

Schilderen van slaapkamer (4,5m op 4m) - laatste afschuurwerk aan nieuwe gyproc plafond en 1 nieuwe gyproc wand - primer aanbrengen (fixeer) van gyproc wand en plafond - lichtjes bijwerken bestaande gipsmuren (zijn al geprimerd) - 1 muur in kleur - andere wanden in wit - aanbrengen en afwerken van nieuwe kroonlijst - aanbrengen en afwerken van nieuwe plinten Verven en afwerkmateriaal (kroonlijst en plinten) zijn al aanwezig


Behang- en schilderwerken Berchem (Antwerpen)
vrijdag 14 augustus 2020

Vloer en muren schilderen

Alle muren (2 gangen 4m, trap, living+keuken, 2slaapkamers, berging ) alle gaten en spleten tussen vloer en plafond en ramen opstoppen, verzakkingen in muur, en vlies over alle muren (schilderklaar) houten vloer (84m²) schuren, opstoppen van spleten, schilderen en 2 lagen vernis


Behang- en schilderwerken Roeselare
dinsdag 05 mei 2020

Hal met hoge muur behangen en schilderen

Ik wil mijn traphal laten behangen + schilderen plafond. Draaitrap! hoogte is max. 5 m en breedte ca. 2 m per muur totaal = 3 muren Plafond is ongeveer 7m²


Behang- en schilderwerken Zaventem
woensdag 29 april 2020

Schilderwerk retoucheerwerk beschadigde muur

Barst in binnenmuur over lengte van 3 meter: bezetsel verwijderen rond barst, net inwerken en plamuren Schilderen van 3 muren in de inkomhal: 6 lopende meter x 2,9 m hoog = 17,4 m² 17,4 m² - binnendeur (2,2 m²) - voordeur(2,80 m²) = 12,4 m² deuren, plint uit natuursteen en sierlijst plafond aftapen voordeur is omkaderd door 3 buitenhoeken die mee geschilderd moeten worden aan 2 kanten aanwerken tegen een siermuur van facadestenen


Behang- en schilderwerken Hallaar
donderdag 29 augustus 2019

Behangen en schilderen van living en inkomhal

Muur en plafond living zijn aangetast door vocht : aanslag verwijderen, muur herstellen, behangen, schilderen. Verder ook schilderwerk in inkomhal. Oppervlakte living : muur 2m50 h en l 10 m en zijmuren . Plafond: 4,5 m.op 10 m Gang : muur GLV met traphoogte


Behang- en schilderwerken Merksem
zondag 25 augustus 2019

De hal zowel boven als beneden behangen

Behangen met vliesbehang van hall boven en beneden. Ongeveer 38 m². Muren zijn geplamuurd en afgeschuurd.


Behang- en schilderwerken Elversele
maandag 13 mei 2019

Muren bezetten en schilderen

Door waterschade is de muur van de gemeenschappelijke gang beschadigd die zou terug bepleisterd moeten worden. Ongeveer 10 m² te bepleisteren en hierna ook 100 m² schilderen.


Behang- en schilderwerken Deurne
dinsdag 09 april 2019

Traphal schilderen en trap vernissen

Traphal schilderen en de trap opnieuw vernissen. De traphal reikt over twee verdiepingen. De muren zijn opnieuw geplamuurd, maar de trap moet nog op sommige plaatsen worden afgewreven.


Behang- en schilderwerken Ledeberg (Gent)
woensdag 27 februari 2019

Hal met hoge muur behangen en schilderen

Omdat onze hal hoge muren bevat zouden wij deze graag laten behangen/schilderen door een professioneel iemand met de juiste materialen (hoogtewerker) 1 hoge muur zou moeten behangen worden, de rest geschilderd (inclusief plafond).


Behang- en schilderwerken Tisselt
dinsdag 06 november 2018

Bezetten en schilderen plafond en muur na waterschade

Plafond in gyproc plaatsen : +- 12-13 m². Schilderen plafond en muren na waterschade.


Behang- en schilderwerken Schoten
zondag 04 november 2018

Muren isoleren, bepleisteren en schilderen

Ik wil graag een muur van een slaapkamer isoleren. De andere 2 kamers , berging en inkom daar moeten de muren geschuurd en geschilderd worden . Er dient 1 muur in 1 slaapkamer behangen te worden. Houten plakken aan muur in living uit te breken en de muren te bepleisteren en opnieuw te verven.


Behang- en schilderwerken Sint-Niklaas
vrijdag 21 september 2018

Vochtige plekken opnieuw plamuren en schilderen

We hebben ongeveer 2,5 m² vochtige plek op een scheidingsmuur door een probleem in de badkamer van de buren. Die moet dus opnieuw geplammuurd en geverfd worden. (De verf hebben we al.. Was recent geschilderd in wit)


Behang- en schilderwerken Gentbrugge
maandag 02 april 2018

Schilderwerken en muur bezetten

Men moet de binnenmuren, plafonds , ramen binnen en buiten opnieuw verven. Ook 1 muur moet men de bezetting bijwerken, ongeveer zo een 5 m².


Behang- en schilderwerken Beerzel
donderdag 08 februari 2018

Pleisteren en schilderen plafond en muur na waterschade

Door insijpelen van water dient ongeveer een 2 m² geverfde bepleistering bijgewerkt worden. Dit deel moet men verwijderen en opnieuw plamuren, behandelende laag tegen vocht aanbrengen en afwerken. Hiernaast moet men ook nog 30 m² opnieuw verven, in wit 9010.


Behang- en schilderwerken Kortenberg
zondag 04 februari 2018

Nieuwbouwappartement laten schilderen

Ik zou graag mijn appartement laten schilderen in RAL 9010. Het gaat om naar schatting 254 m², 82 m² plafond en 172 m² muur. Allicht zullen de muren en plafonds eerst geschuurd en geplamuurd moeten worden waarna een primer en 2 eindlagen aangebracht kunnen worden.


Behang- en schilderwerken Antwerpen
zondag 24 december 2017

Herschilderen van muren na waterschade

Na de sneeuwval 2 weken geleden is het smeltwater via een lekkende dakgoot binnen beginnen sijpelen. Deze gevolgschade door water is duidelijk zichtbaar op plafond en muur in de dressing en op plafond in de woonkamer. Ik schat de nieuw te verven oppervlakte in op 9m2 muur in de dressing, 9 m2 muur in de woonkamer, en 14 m2 plafond in de dressing en 14 m2 plafond in de woonkamer. Kleur van de huidige muur is wit.


Behang- en schilderwerken Wilrijk
donderdag 12 oktober 2017

Herstelling muren na vochtschade

Ik heb een vochtprobleem in huis. Door de installatie van een nieuwe meter door de watermaatschappij is er een lek ontstaan. Deze lek is ondertussen opgelost maar de muur waar de meter hangt is heel vochtig. Er staat schimmel op beide kanten van de muur. Het water is tevens door de vloer tot in de kelder gelopen. Er staat water in de kelder. Naast vochtbestrijding zullen ook behangwerken nodig zijn. Werken : behang afnemen, muren behandelen tegen vocht en verwijderen schimmel, opnieuw verven.


Behang- en schilderwerken Dendermonde
Gratis offertes aanvragen