Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
plafond verven

Prijs schilderwerken

Prijs schilderwerken

Wat is de prijs van een schilder? Hoeveel kosten schilderwerken gemiddeld per m²? Op deze pagina vind je alles over de kosten voor jouw schilderwerken.

Kostprijs schilderwerken?

De prijs van je schilderwerken is afhankelijk van een aantal factoren. Eerst en vooral moet je beslissen of je zelf gaat verven of je beroep gaat doen op een professionele schilder. Als je zelf gaat schilderen zal je logischerwijze de kosten van de schilderwerken drukken. Toch is het in de meeste gevallen verstandiger om beroep te doen op een of meerdere schildersbedrijven. Deze schilder behangers werken met de nodige precisie en schilderen altijd zonder strepen. Dankzij hun kennis van de stiel en hun ervaring garanderen ze je een perfect resultaat.

Wat is de prijs van een schilder?

Wat is de prijs van verven per m²? Wat kost een schilder per uur? De totale kosten van je schilderwerken kunnen ofwel per vierkante meter of per uur bepaald worden. Ongeacht de schilder met een vaste prijs per uur of per m² werkt, is de prijs van de schilder altijd afhankelijk van een aantal elementen:

  • De zogenaamde voorrijkosten of transportkosten. De tijd die de schilder rekent voor zijn verplaatsingen voor, tijdens en na het uitvoeren van de schilderwerken. Kies daarom steeds voor een schilder zo dicht mogelijk bij huis.
  • De voorbereidende werken. Deze kosten kunnen ook perfect vermeden worden door de particulier. Heb je zelf tijd om bijvoorbeeld het oude behangpapier te verwijderen en de muur schilderklaar te maken? Bespreek dit met de schilder en voer deze werken indien mogelijk zelf uit.
  • De ervaring van de schilder. Professionele schildersbedrijven die al tientallen jaren actief zijn zullen vaak een hogere prijs hanteren dan een schilder behanger die net gestart is.
  • Het gekozen materiaal. Kies jij voor kwalitatieve verf? Dan zullen de kosten hoger zijn dan als je zou kiezen voor een verf van mindere kwaliteit. Een schilder kiest alvast altijd voor kwalitatieve verf om zo een knap resultaat af te leveren.
  • De te schilderen oppervlakte. Vaak zien we dat een grote oppervlakte een lagere prijs per m² met zich meebrengt. Dit is uiteraard niet altijd het geval, denk maar aan het schilderen van ramen. Hier gaat het vaak om een kleine oppervlakte maar het is echt wel precisiewerk en zal dus meer tijd in beslag nemen waardoor de kosten kunnen stijgen.
schilder plafond schilderen

Schilder prijs per uur

De eerste manier om prijzen van schilderwerken te bepalen is werken met een vast uurtarief. Dit is momenteel de minst gebruikte methode om de kosten voor je schilderwerken in kaart te brengen. Via deze methode spreek je op voorhand een vaste prijs per uur af met je schilder. Er wordt van deze prijs niet meer afgeweken.

Hoeveel kost een schilder die werkt via een vast uurtarief gemiddeld per uur? Een professionele schilder zijn uurtarief ligt tussen de €35 en de €50 euro per uur. Een buitenschilder is vaak duurder dan een binnenschilder. Bij het verven van een aantal binnenmuren komt nu eenmaal minder kijken dan bij het schilderen van een gevel op hoogte.

Prijs schilderwerken per m²

Tegenwoordig bepalen de meeste schildersbedrijven hun prijs per m². Ga je bijvoorbeeld een muur, plafond of een gevel verven? Dan is deze prijszetting ideaal. Heb je een deur of een kozijnen te schilderen met veel hoekjes en kantjes? Dan zullen de meeste schilders eerder neigen naar een uurtarief of een prijs per stuk omdat het heel moeilijk is om hier een aantal vierkante meters op te plakken.

Hoeveel kost verven je nu gemiddeld per m²? De exacte kost voor schilderen per m² zal bij elke schilder verschillen. De prijs van de schilderwerken per m² hangt af van het uurtarief van de vakman, het materiaal en de voorrijkosten. De gemiddelde prijs voor schilderen per m² ligt tussen de €30 en €40 per m².

Richtprijzen schilderwerken

Ben je op zoek naar een prijs om het huis binnen te schilderen? Of wil je een kostenschatting voor de gevel opnieuw te laten verven? Het is altijd handig een aantal richtprijzen te kunnen raadplegen. In onderstaande tabel vind je een aantal richtprijzen voor zowel binnen- als buitenschilderwerken. Zoals reeds aangegeven zijn dit richtprijzen en zullen de effectieve kosten voor jouw schilderwerken niet exact hetzelfde zijn.

Soort schilderwerk Richtprijs schilderwerk
Deur schilderen €55 - €85 per deur
Muur schilderen €20 - €30 per m²
Plafond schilderen €20 - €30 per m²
Ramen schilderen €15 - €20 per raam
Trap schilderen €300 - €600 volledige trap (15 treden)
Gevel schilderen €25 - €40 per m²
Garagepoort schilderen €30 - €50 per m²
Tuinhuis verven €30 - €40 per m²
Kaleien €25 - €35 per m²
Behangen €15 - €25 per m²
Uurtarief schilder €35 - €50 per uur

Tip: Vergelijk altijd een aantal prijsoffertes. Via het groene formulier bezorgen wij je vrijblijvende offertes voor je schilderwerken.

Houten Trap Schilderen

Offertes schilderwerk?

Wat kost een schilder nu precies? De prijzen van schilderwerken zullen altijd verschillen van schilder tot schilder. De ene vakman is misschien net begonnen en zal zijn prijs voor het verven per m² lager zetten dan een schildersbedrijf dat al 20 jaar ervaring heeft. Iedere schilder zet dus zijn eigen kostprijs en daarom is het interessant om meerdere prijsoffertes aan te vragen voor je schilderwerken. Via Casius kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal schilderoffertes vergelijken.

Offertes schilderwerken aanvragen

Als je bij Casius een aanvraag doet zoeken zij de beste match, ook al gaat het soms over werken die niet groot of standaard zijn. We plaatsten via Casius al vele opdrachten en vonden telkens de juiste vakman. Doe zo verder en vergeet niet: het is nog een gratis dienst ook!

M. Lens

Meer informatie over schilderwerken?

Nu je een idee hebt hoeveel je schilderwerken je zullen kosten, wil je misschien wat meer informatie over de specifieke schilderopdracht die jij wilt laten uitvoeren. Op de onderstaande pagina's vind je inspiratie, werkwijzes en talloze informatie over elke specifieke schilderopdracht.

Recente opdrachten voor schilderwerken

dinsdag 18 januari 2022

Waterschade herstellen en schilderen van muur

De regenwaterafvoerbuis was stuk en daardoor waterinfiltratie in aanpalende muur in berging. De muur zou moeten hersteld en herschilderd worden. Het betreft hier het appartement op de 3e verdieping, maar de 2e en 1e verdieping en het gelijkvloers hebben hetzelfde probleem.


Behang- en schilderwerken Mortsel
zondag 16 januari 2022

Trap schuren en schilderen

Ik ben op zoek naar een vakman die mijn trap schuurt en opnieuw verft.


Behang- en schilderwerken Heusden (Limburg)
donderdag 13 januari 2022

Herstelling na waterschade

Door waterinfiltratie is er uitgebreide schade aan slaapkamer plafond en muren. Het is niet zeker of het achterliggend probleem opgelost is, dus eerst moet er een vochtmeting gebeuren. Ongeveer 25m² Daarna stucken en behangen


Behang- en schilderwerken Antwerpen
woensdag 12 januari 2022

Schilderen muren en plafonds

Voor woning Nr 4 Muren +- 204 M2 ,plafonds +- 87 M2 Binnendeuren 6 stuks Gordijnbakken 17 L.M Voor woning Nr 6 Muren +- 240M2, plafonds +- 86M2 Binnendeuren 6 stuks Gordijnbakken 22,5 L.M


Behang- en schilderwerken Burst
dinsdag 11 januari 2022

Luchtgommen of zandstralen van keuken

De keuken is een volhouten eiken keuken. We zouden graag de volledige kastjes laten zandstralen of luchtgommen. bestaande uit 14deurtjes en twee deurtjes met glas en 8 laden. de keuken is 20jaar oud. En 2 pottenwagens en frigodeur. ook de keukentafel en de 4 stoelen mogen gedaan worden.


Behang- en schilderwerken Sint-Truiden
zondag 09 januari 2022

Gevels kaleien

Open bebouwing. Denken muren ongeveer 300m2 We haddden graag alle gevels van onze woning laten schilderen/ kaleien. Open bebouwing. ongeveer 300m2


Behang- en schilderwerken Sint-Joris-Weert
zaterdag 08 januari 2022

Buiten schilderen

Gevel reinigen en daarna schilderen. tweewoonst. Beiden zouden mogen worden gedaan. zijgevels, voorgevels en stukje garage. Achtergevels voorlopig nog niet omdat er renovatiewerken nog moeten uitgevoerd worden.


Behang- en schilderwerken Buggenhout
zaterdag 08 januari 2022

Buiten schilderen

Buitenschrijnwerk moet geschilderd in satijn zwart : 8 ramen en 1 deur gesloten bebouwing.


Behang- en schilderwerken Hemiksem
vrijdag 07 januari 2022

Gevel reinigen, herstellen en schilderen

Wij zouden graag onze gevel laten reinigen, herstellen indien nodig, schilderen en indien nodig en impregneren.


Behang- en schilderwerken Zaventem
donderdag 06 januari 2022

Schilderen parking

Het overschilderen van bestaande grond belijning binnen en buiten op de parking van het bedrijf


Behang- en schilderwerken Wijnegem
dinsdag 04 januari 2022

Schilderen en behangen

In keuken plafond schilderen en muren behangen: 2 rollen. In living behangen : 9 rollen.


Behang- en schilderwerken Hove
vrijdag 31 december 2021

Voorstrijken en verven nieuwbouw

Ik wil mijn nieuwbouwwoning laten voorstrijken en dekkend verven (Binnenshuis). Alle muren en plafonds. De deuren wil ik laten lakken alsook de deuromlijstingen (10 stuks) Let op: nieuwbouw is gelegen in België (Tessenderlo)!


Behang- en schilderwerken Tessenderlo
woensdag 29 december 2021

Schilderen interieur appartement

Ik zoek een professionele schilder, om mijn appartement te schilderen of behangen. Afhankelijk van advies twijfel ik tussen alle kamers of een deel ervan... Normaal 5tal kamers. Living + keuken + badkamer & toilet + 2 slaapkamers.


Behang- en schilderwerken Tongeren
zaterdag 25 december 2021

Schilderen van kamers justitiepaleis

950m² te schilderen in lokalen van Federale Politie


Behang- en schilderwerken Brussel
maandag 13 december 2021

Muren behangen en schilderen

De muren zijn in gyproc geplaatst en de naden zijn al dicht gemaakt. De zolder is gerenoveerd en alles staat nu in gyproc We zouden hier vliesbehang willen hangen en dan laten schilderen. Ongeveer een 150m² 3 veluxen en 1 gewoon raam


Behang- en schilderwerken Liedekerke
maandag 13 december 2021

Buiten schilderen

onverzorgde zijgevel met vlekken & verkeerde verf (door vorige eigenaar) vocht slaat naar binnen op slaapkamer muur van zoon (schimmelvlekken, vochtvlekken & witte waas achter kast)


Behang- en schilderwerken Zandhoven
donderdag 02 december 2021

Muren van de living schilderen en behang verwijderen

Living in een appartement schilderen, behang moet eraf en daarna schilderwerk. Het gaat enkel om de muren: afmetingen geschat op 6 meter op 4 met een hoogte van 2m50. Rekening houden met meubilair


Behang- en schilderwerken Kessel-Lo
woensdag 01 december 2021

Fronten herschilderen

Keuken is 20 jaar oud en de fronten beginnen af te bladderen. Vakman gezocht om deze fronten te later herschilderen of herspuiten


Behang- en schilderwerken Diegem
woensdag 01 december 2021

Achtergevel schilderen

ik wil de achtergevel van mijn rijwoning schilderen alsook de buitenmuurtjes van de toiletruimte en stookplaats daarachter, net als de zijmuren van mijn terras


Behang- en schilderwerken Gent
zondag 28 november 2021

Buitengevel wit schilderen

Buitengevel schilderen in het wit. Oppervlakte moet nog worden opgemeten.


Behang- en schilderwerken Meulebeke
zaterdag 27 november 2021

Schilderen van kamer en behang verwijderen

Wij zouden graag 3 muren laten schilderen. Afmetingen van ongeveer 12x3,5m. Momenteel behangen, de plinten/ latjes moeten eerst worden verwijderd.


Behang- en schilderwerken Lebbeke
woensdag 24 november 2021

PVC garagepoort herspuiten

Vakman gezocht om een witte pvc garagepoort in het zwart te laten spuiten/verven.


Behang- en schilderwerken Londerzeel
maandag 22 november 2021

Schilderen gang

Graag een vakman om een gang opnieuw te schilderen in een huis. Totale te schilderen oppervlakte: 40 m², standaardhoogte. Ondergrond is eerder al geschilderd geweest.


Behang- en schilderwerken De Pinte
maandag 22 november 2021

Herbehangen met vliesbehang en schilderen

100m² muren : oud behang verwijderen, gaten stoppen, herbehangen met vliesbehang, schilderen. Plafonds 40m² : herschilderen


Behang- en schilderwerken Ieper
dinsdag 16 november 2021

Bijwerken en schilderen van voorgevel

Bijwerken en schilderen gevel op het eerste verdiep en het sappen van 3 ramen in meranti. Schilderwerken in dezelfde kleur. Afmetingen : breed: 7m - hoog 2m90 met 3 ramen


Behang- en schilderwerken Geel
maandag 15 november 2021

Gootlijsten beschermde gevel herschilderen

Graag willen we de houten balk (18m) van de dakgoot laten repareren en schilderen. Dit zowel aan voor- en achtergevel, aan beide zijden is een verharding voorzien zodat je veilig met een stelling/hoogtewerker/of dergelijke zou kunnen werken. Werkhoogte is ongeveer 7 à 8 meter. Betreft een beschermde gevel dus dient in 'originele' uitvoering te worden gerenoveerd


Behang- en schilderwerken Vlamertinge
maandag 15 november 2021

Schilderen van plafond na waterschade

Door een lek is het plafond beschadigd en moet dit terug geschilderd worden. 19m2 plafondhoogte is 3,9m


Behang- en schilderwerken Antwerpen
zondag 14 november 2021

Schilderen interieur appartement

Ik zoek een professionele schilder, om mijn appartement te schilderen of behangen. Afhankelijk van advies twijfel ik tussen alle kamers of een deel ervan... Normaal 5tal kamers. Living + keuken + badkamer & toilet + 2 slaapkamers.


Behang- en schilderwerken Tongeren
woensdag 10 november 2021

Ramen en deuren schilderen en herstellen

Ik heb een huis van 1920 dat opgenomen is in Vlaams erfgoed. De ramen moeten opnieuw geverfd worden, deze bevatten wat barstjes. Het glas is reeds vervangen, het gaat om de lijsten. Het gaat om 11 ramen en 2 deuren


Behang- en schilderwerken Leuven
zaterdag 06 november 2021

Crépigevels overschilderen

Overschilderen gevels crépi (eventueel eerst reinigen of voorbewerken met een primer? ) Woning heeft een grondoppervlakte van +/- 140 m², en telt 2 verdiepingen. Ik schat de te herschilderen oppervlakte tussen de 200 à 250 m²


Behang- en schilderwerken Lochristi
Offertes schilderwerken