Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
plafond verven

Prijs schilderwerken

Wat is de prijs van een schilder? Hoeveel kosten schilderwerken gemiddeld per m²? Op deze pagina vind je alles over de kosten voor jouw schilderwerken.

Kostprijs schilderwerken?

De prijs van je schilderwerken is afhankelijk van een aantal factoren. Eerst en vooral moet je beslissen of je zelf gaat verven of je beroep gaat doen op een professionele schilder. Als je zelf gaat schilderen zal je logischerwijze de kosten van de schilderwerken drukken. Toch is het in de meeste gevallen verstandiger om beroep te doen op een of meerdere schildersbedrijven. Deze schilder behangers werken met de nodige precisie en schilderen altijd zonder strepen. Dankzij hun kennis van de stiel en hun ervaring garanderen ze je een perfect resultaat.

Wat is de prijs van een schilder?

Wat is de prijs van verven per m²? Wat kost een schilder per uur? De totale kosten van je schilderwerken kunnen ofwel per vierkante meter of per uur bepaald worden. Ongeacht de schilder met een vaste prijs per uur of per m² werkt, is de prijs van de schilder altijd afhankelijk van een aantal elementen:

  • De zogenaamde voorrijkosten of transportkosten. De tijd die de schilder rekent voor zijn verplaatsingen voor, tijdens en na het uitvoeren van de schilderwerken. Kies daarom steeds voor een schilder zo dicht mogelijk bij huis.
  • De voorbereidende werken. Deze kosten kunnen ook perfect vermeden worden door de particulier. Heb je zelf tijd om bijvoorbeeld het oude behangpapier te verwijderen en de muur schilderklaar te maken? Bespreek dit met de schilder en voer deze werken indien mogelijk zelf uit.
  • De ervaring van de schilder. Professionele schildersbedrijven die al tientallen jaren actief zijn zullen vaak een hogere prijs hanteren dan een schilder behanger die net gestart is.
  • Het gekozen materiaal. Kies jij voor kwalitatieve verf? Dan zullen de kosten hoger zijn dan als je zou kiezen voor een verf van mindere kwaliteit. Een schilder kiest alvast altijd voor kwalitatieve verf om zo een knap resultaat af te leveren.
  • De te schilderen oppervlakte. Vaak zien we dat een grote oppervlakte een lagere prijs per m² met zich meebrengt. Dit is uiteraard niet altijd het geval, denk maar aan het schilderen van ramen. Hier gaat het vaak om een kleine oppervlakte maar het is echt wel precisiewerk en zal dus meer tijd in beslag nemen waardoor de kosten kunnen stijgen.
Schilderwerken

Schilder prijs per uur

De eerste manier om prijzen van schilderwerken te bepalen is werken met een vast uurtarief. Dit is momenteel de minst gebruikte methode om de kosten voor je schilderwerken in kaart te brengen. Via deze methode spreek je op voorhand een vaste prijs per uur af met je schilder. Er wordt van deze prijs niet meer afgeweken.

Hoeveel kost een schilder die werkt via een vast uurtarief gemiddeld per uur? Een professionele schilder zijn uurtarief ligt tussen de €35 en de €50 euro per uur. Een buitenschilder is vaak duurder dan een binnenschilder. Bij het verven van een aantal binnenmuren komt nu eenmaal minder kijken dan bij het schilderen van een gevel op hoogte.

Prijs schilderwerken per m²

Tegenwoordig bepalen de meeste schildersbedrijven hun prijs per m². Ga je bijvoorbeeld een muur, plafond of een gevel verven? Dan is deze prijszetting ideaal. Heb je een deur of een kozijnen te schilderen met veel hoekjes en kantjes? Dan zullen de meeste schilders eerder neigen naar een uurtarief of een prijs per stuk omdat het heel moeilijk is om hier een aantal vierkante meters op te plakken.

Hoeveel kost verven je nu gemiddeld per m²? De exacte kost voor schilderen per m² zal bij elke schilder verschillen. De prijs van de schilderwerken per m² hangt af van het uurtarief van de vakman, het materiaal en de voorrijkosten. De gemiddelde prijs voor schilderen per m² ligt tussen de €30 en €40 per m².

Richtprijzen schilderwerken

Ben je op zoek naar een prijs om het huis binnen te schilderen? Of wil je een kostenschatting voor de gevel opnieuw te laten verven? Het is altijd handig een aantal richtprijzen te kunnen raadplegen. In onderstaande tabel vind je een aantal richtprijzen voor zowel binnen- als buitenschilderwerken. Zoals reeds aangegeven zijn dit richtprijzen en zullen de effectieve kosten voor jouw schilderwerken niet exact hetzelfde zijn.

Soort schilderwerk Richtprijs schilderwerk
Deur schilderen €55 - €85 per deur
Muur schilderen €20 - €30 per m²
Plafond schilderen €20 - €30 per m²
Ramen schilderen €15 - €20 per raam
Trap schilderen €300 - €600 volledige trap (15 treden)
Gevel schilderen €25 - €40 per m²
Garagepoort schilderen €30 - €50 per m²
Tuinhuis verven €30 - €40 per m²
Kaleien €25 - €35 per m²
Behangen €15 - €25 per m²
Uurtarief schilder €35 - €50 per uur

Tip: Vergelijk altijd een aantal prijsoffertes. Via het groene formulier bezorgen wij je vrijblijvende offertes voor je schilderwerken.

Houten Trap Schilderen

Offertes schilderwerk?

Wat kost een schilder nu precies? De prijzen van schilderwerken zullen altijd verschillen van schilder tot schilder. De ene vakman is misschien net begonnen en zal zijn prijs voor het verven per m² lager zetten dan een schildersbedrijf dat al 20 jaar ervaring heeft. Iedere schilder zet dus zijn eigen kostprijs en daarom is het interessant om meerdere prijsoffertes aan te vragen voor je schilderwerken. Via Casius kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal schilderoffertes vergelijken.

Offertes schilderwerken aanvragen

Als je bij Casius een aanvraag doet zoeken zij de beste match, ook al gaat het soms over werken die niet groot of standaard zijn. We plaatsten via Casius al vele opdrachten en vonden telkens de juiste vakman. Doe zo verder en vergeet niet: het is nog een gratis dienst ook!

M. Lens

Meer informatie over schilderwerken?

Nu je een idee hebt hoeveel je schilderwerken je zullen kosten, wil je misschien wat meer informatie over de specifieke schilderopdracht die jij wilt laten uitvoeren. Op de onderstaande pagina's vind je inspiratie, werkwijzes en talloze informatie over elke specifieke schilderopdracht.

Recente opdrachten voor schilderwerken

dinsdag 21 maart 2023

Kaleien van achtergevel

Achtergevel 1 verdieping rond raam en deur + zijmuurtje


Behang- en schilderwerken Borgerhout (Antwerpen)
dinsdag 21 maart 2023

Schilderen kantoorruimtes

Op zoek naar een schilder voor kantoorruimtes te schilderen +/-200m²


Behang- en schilderwerken Lokeren
dinsdag 21 maart 2023

PVC ramen schilderen

Ik zou 11 pvc ramen willen laten schilderen ( buiten en binnen)


Behang- en schilderwerken Oostende
maandag 20 maart 2023

Kaleien aanbouw + opnieuw verven reeds gekaleide woning

We willen onze gekaleide woning reinigen met algen- en mosdodend product en opnieuw voorzien van 1 laag verf + bij kaleien van recente aanbouw.


Behang- en schilderwerken Astene
zondag 19 maart 2023

Binnen schilderen

1 slaapkamer volledig in 1 kleur. Woonkamer 1 muur 2m op 2,20 m in het zwart en 3 muren wit Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen


Behang- en schilderwerken Willebroek
zondag 19 maart 2023

Schilderen van gevel

Buitengevels, ecru bespleisterd, ongeveer 130 vierkante meter.


Behang- en schilderwerken Geetbets
zondag 19 maart 2023

Binnen schilderen

Oppervlakte appartement is 89 vierkante meter Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Behang- en schilderwerken Meerle
zaterdag 18 maart 2023

Binnen schilderen

Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen


Behang- en schilderwerken Antwerpen
vrijdag 17 maart 2023

Binnen schilderen

Algemene traphal met hoge plafonds en binnenschrijnwerk in de hal 2 tussenverdiepingen Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen


Behang- en schilderwerken Antwerpen
donderdag 16 maart 2023

Binnen schilderen

Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen


Behang- en schilderwerken Hulste
donderdag 16 maart 2023

Binnen schilderen

Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen, Binnenschrijnwerk schilderen (deuren, ramen, trappen, ...) Wat voor type binnenschrijnwerk moet worden geschilderd?: Binnendeuren en/of ramen, Houten wanden en/of plafonds


Behang- en schilderwerken Bost
woensdag 15 maart 2023

Reinigen van gevel

Crepi reinigen en schilderen


Behang- en schilderwerken Hooglede
dinsdag 14 maart 2023

Kaleien van magazijnruimte

Kaleien van ruwe magazijnruimte - binnenafwerking. Eventueel ook afwerking met plinten.


Behang- en schilderwerken Gent
zondag 12 maart 2023

Plafond en muurrennovatie door insijpelend vocht

Behangpapier afhalen, pleisterwerk (oud) bekijken en vocht in muren behandelen en opnieuw bepleisteren. Mogelijks ook herschilderen. Het gaat om 2 muren + plafond, eventueel 3. Niet de volledige kamer.


Behang- en schilderwerken Edegem
donderdag 09 maart 2023

PVC Ramen schilderen of folie

Wij zijn op zoek naar iemand die al onze ramen langs buiten zwart kan verven. Momenteel zijn het witte onbehandelde PVC ramen van Deceuninck. Graag iemand die kan langskomen of die we maten kunnen doorsturen voor een offerte.


Behang- en schilderwerken Genoelselderen
dinsdag 07 maart 2023

Binnenschilderwerken

Schilderen van de inkom – en traphal van een appartementsgebouw van twee verdiepingen met zes appartementen. De bepleistering van de wanden ( ca. 100 m²) is licht gestructureerd (crepi), de bepleistering van de plafonds ( ca. 25 m²) is vlak afgewerkt.


Behang- en schilderwerken Stabroek
maandag 06 maart 2023

Muren in 2 kamers van appartement in Lier schilderen

Na het vertrek van onze huurders en na het afronden van het plaatsen van nieuwe ramen willen we enkele binnenmuren opnieuw laten schilderen. Ook moeten enkele muren eerst weer "egaal" gemaakt worden.


Behang- en schilderwerken Lier
zondag 05 maart 2023

Groot schilderproject(binnen)

Gerenoveerde woning, meeste muren zijn bezet, sommige in gyproc, plafond overal in gyproc. Gyproc/pleistering is overal schildersklaar, afgeschuurd en professioneel geplaatst. In totaal is er 1.005 m² aan muren en plafond te schilderen. 688m² muren en 317m² plafonds. 17 deuren (waarvan met glazen erin, andere allemaal verfdeuren) 2 tussen deuren (met glas erin) Graag een vierkante meter prijs. ook graag specifiëren welke verf je gaat gebruiken. we gaan alles in het wit verven, ral kleur zal worden opgegeven. Enkel 1 plafond (in de keuken 20m²) komt in een speciale kleur (ral kleur zal worden opgegeven. Kan zijn dat er nog +200m² bijkomt...


Behang- en schilderwerken Mortsel
zondag 05 maart 2023

Buitengevel Kaleien

Ik wil voorgevel van mijn huis laten kaleien ong 120m².


Behang- en schilderwerken Zele
zaterdag 04 maart 2023

Binnen schilderen

We hebben een appartement waarvan we graag de muren en het plafond zouden willen laten schilderen. De oppervlaktes ken ik niet.


Behang- en schilderwerken Oordegem
zaterdag 04 maart 2023

Behangen

We zijn op zoek naar een vakman voor het behangen van de living. De oppervlakte ken ik niet van buiten.


Behang- en schilderwerken Oostende
donderdag 02 maart 2023

Herschilderen van een plafond

Ik zoek een schilder die mijn plafond van de slaapkamer kan herschilderen, de verf schilferd,heb het doen nakijken en er is niks vochtig, denk dat het de kwaliteit van de verf is.


Behang- en schilderwerken Renaix
donderdag 02 maart 2023

Binnen schilderen

Schilderen van traphal in appartementsgebouw van twee verdiepingen. De ondergrond is crepi en moet wellicht met de borstel of spuitwerk worden gedaan. Een muur van ca 5m² moet opnieuw worden bepleisterd. Bezoek van de werf is aangewezen.


Behang- en schilderwerken Mechelen
woensdag 01 maart 2023

Schilderen

Houten plafond in keuken schilderen


Behang- en schilderwerken Dessel
woensdag 01 maart 2023

Schilder en behanger

Schilderen van plafond in slaapkamer en toilet en behangen van slaapkamer en toilet


Behang- en schilderwerken Deurne
dinsdag 28 februari 2023

Klusser gezocht voor schilderwerk

Plafond in de woonkamer schilderen.


Behang- en schilderwerken Leefdaal
dinsdag 28 februari 2023

Radiator schilderen

Radiator badkamer schilderen 1,80 ×65


Behang- en schilderwerken Brugge
maandag 27 februari 2023

Gevelrenovatie : Kaleien + cementplint

We zouden graag onze driegevelwoning willen voorzien van een duurzame kaleiafwerking (+/-150m²). HIervoor zouden we graag een offerte willen ontvangen. Tevens is het voorzien van de cementplint rondom een bijkomende vraag. Plaatsbezoek steeds mogelijk.


Behang- en schilderwerken Aarschot
zondag 26 februari 2023

Schilderwerken

Buitenkant ramen en deur herschilderen van onze woning.


Behang- en schilderwerken Oostakker
zondag 26 februari 2023

Schilderen slaapkamer

Slaapkamertje moet geschilderd worden en we willen iemand met ervaring


Behang- en schilderwerken Vilvoorde
Offertes schilderwerken