Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
plafond verven

Prijs schilderwerken

Wat is de prijs van een schilder? Hoeveel kosten schilderwerken gemiddeld per m²? Op deze pagina vind je alles over de kosten voor jouw schilderwerken.

Kostprijs schilderwerken?

De prijs van je schilderwerken is afhankelijk van een aantal factoren. Eerst en vooral moet je beslissen of je zelf gaat verven of je beroep gaat doen op een professionele schilder. Als je zelf gaat schilderen zal je logischerwijze de kosten van de schilderwerken drukken. Toch is het in de meeste gevallen verstandiger om beroep te doen op een of meerdere schildersbedrijven. Deze schilder behangers werken met de nodige precisie en schilderen altijd zonder strepen. Dankzij hun kennis van de stiel en hun ervaring garanderen ze je een perfect resultaat.

Wat is de prijs van een schilder?

Wat is de prijs van verven per m²? Wat kost een schilder per uur? De totale kosten van je schilderwerken kunnen ofwel per vierkante meter of per uur bepaald worden. Ongeacht de schilder met een vaste prijs per uur of per m² werkt, is de prijs van de schilder altijd afhankelijk van een aantal elementen:

  • De zogenaamde voorrijkosten of transportkosten. De tijd die de schilder rekent voor zijn verplaatsingen voor, tijdens en na het uitvoeren van de schilderwerken. Kies daarom steeds voor een schilder zo dicht mogelijk bij huis.
  • De voorbereidende werken. Deze kosten kunnen ook perfect vermeden worden door de particulier. Heb je zelf tijd om bijvoorbeeld het oude behangpapier te verwijderen en de muur schilderklaar te maken? Bespreek dit met de schilder en voer deze werken indien mogelijk zelf uit.
  • De ervaring van de schilder. Professionele schildersbedrijven die al tientallen jaren actief zijn zullen vaak een hogere prijs hanteren dan een schilder behanger die net gestart is.
  • Het gekozen materiaal. Kies jij voor kwalitatieve verf? Dan zullen de kosten hoger zijn dan als je zou kiezen voor een verf van mindere kwaliteit. Een schilder kiest alvast altijd voor kwalitatieve verf om zo een knap resultaat af te leveren.
  • De te schilderen oppervlakte. Vaak zien we dat een grote oppervlakte een lagere prijs per m² met zich meebrengt. Dit is uiteraard niet altijd het geval, denk maar aan het schilderen van ramen. Hier gaat het vaak om een kleine oppervlakte maar het is echt wel precisiewerk en zal dus meer tijd in beslag nemen waardoor de kosten kunnen stijgen.
Schilderwerken

Schilder prijs per uur

De eerste manier om prijzen van schilderwerken te bepalen is werken met een vast uurtarief. Dit is momenteel de minst gebruikte methode om de kosten voor je schilderwerken in kaart te brengen. Via deze methode spreek je op voorhand een vaste prijs per uur af met je schilder. Er wordt van deze prijs niet meer afgeweken.

Hoeveel kost een schilder die werkt via een vast uurtarief gemiddeld per uur? Een professionele schilder zijn uurtarief ligt tussen de €35 en de €50 euro per uur. Een buitenschilder is vaak duurder dan een binnenschilder. Bij het verven van een aantal binnenmuren komt nu eenmaal minder kijken dan bij het schilderen van een gevel op hoogte.

Prijs schilderwerken per m²

Tegenwoordig bepalen de meeste schildersbedrijven hun prijs per m². Ga je bijvoorbeeld een muur, plafond of een gevel verven? Dan is deze prijszetting ideaal. Heb je een deur of een kozijnen te schilderen met veel hoekjes en kantjes? Dan zullen de meeste schilders eerder neigen naar een uurtarief of een prijs per stuk omdat het heel moeilijk is om hier een aantal vierkante meters op te plakken.

Hoeveel kost verven je nu gemiddeld per m²? De exacte kost voor schilderen per m² zal bij elke schilder verschillen. De prijs van de schilderwerken per m² hangt af van het uurtarief van de vakman, het materiaal en de voorrijkosten. De gemiddelde prijs voor schilderen per m² ligt tussen de €30 en €40 per m².

Richtprijzen schilderwerken

Ben je op zoek naar een prijs om het huis binnen te schilderen? Of wil je een kostenschatting voor de gevel opnieuw te laten verven? Het is altijd handig een aantal richtprijzen te kunnen raadplegen. In onderstaande tabel vind je een aantal richtprijzen voor zowel binnen- als buitenschilderwerken. Zoals reeds aangegeven zijn dit richtprijzen en zullen de effectieve kosten voor jouw schilderwerken niet exact hetzelfde zijn.

Soort schilderwerk Richtprijs schilderwerk
Deur schilderen €55 - €85 per deur
Muur schilderen €20 - €30 per m²
Plafond schilderen €20 - €30 per m²
Ramen schilderen €15 - €20 per raam
Trap schilderen €300 - €600 volledige trap (15 treden)
Gevel schilderen €25 - €40 per m²
Garagepoort schilderen €30 - €50 per m²
Tuinhuis verven €30 - €40 per m²
Kaleien €25 - €35 per m²
Behangen €15 - €25 per m²
Uurtarief schilder €35 - €50 per uur

Tip: Vergelijk altijd een aantal prijsoffertes. Via het groene formulier bezorgen wij je vrijblijvende offertes voor je schilderwerken.

Houten Trap Schilderen

Offertes schilderwerk?

Wat kost een schilder nu precies? De prijzen van schilderwerken zullen altijd verschillen van schilder tot schilder. De ene vakman is misschien net begonnen en zal zijn prijs voor het verven per m² lager zetten dan een schildersbedrijf dat al 20 jaar ervaring heeft. Iedere schilder zet dus zijn eigen kostprijs en daarom is het interessant om meerdere prijsoffertes aan te vragen voor je schilderwerken. Via Casius kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal schilderoffertes vergelijken.

Offertes schilderwerken aanvragen

Als je bij Casius een aanvraag doet zoeken zij de beste match, ook al gaat het soms over werken die niet groot of standaard zijn. We plaatsten via Casius al vele opdrachten en vonden telkens de juiste vakman. Doe zo verder en vergeet niet: het is nog een gratis dienst ook!

M. Lens

Meer informatie over schilderwerken?

Nu je een idee hebt hoeveel je schilderwerken je zullen kosten, wil je misschien wat meer informatie over de specifieke schilderopdracht die jij wilt laten uitvoeren. Op de onderstaande pagina's vind je inspiratie, werkwijzes en talloze informatie over elke specifieke schilderopdracht.

Recente opdrachten voor schilderwerken

maandag 05 december 2022

Schilderen leefruimte en keuken

Schilderen met kalkverf van een leefruimte en keuken + 2 deuren. Afmetingen: plafond is 43 vierkante meter. Muren zijn 67,23 vierkante meter (zonder aftrek ramen, deuren en plinten) Raam 1: 3,76, Raam 2: 4,64, Raam 3: 1,6, Raam 4: 2,6, Raam 5: 0,83, Plinten: 0,39 vierkante meter. 2 nieuwe deuren (1 kant). Vliesbehang afhalen (er zit een lichte structuur in die zou storen met de kalkstructuur), geen nieuw hangen en verven.


Behang- en schilderwerken Kortrijk
zondag 04 december 2022

Schilderen en kitten van ramen en deuren

Ik zoek een vakman voor het opnieuw schilderen (wit) en eventueel kitten van de ramen en balkondeuren van onze facade (herenhuis met 4 units).


Behang- en schilderwerken Brussel
zaterdag 03 december 2022

Buitendeur schilderen

Ik heb een PVC buitendeur die moet geschilderd worden of waar een folie op moet komen


Behang- en schilderwerken Hamme (O-Vl)
vrijdag 02 december 2022

Binnen schilderen

Heel het huis wit schilderen + plafond --> een paar accentmuren Binnenmuren + plafonds schilderen


Behang- en schilderwerken Westmalle
vrijdag 02 december 2022

Peinture et plafonnage

Suite à un dégâts des eaux là peinture et le plafond des murs sont à refaitr


Behang- en schilderwerken Wezembeek-Oppem
donderdag 01 december 2022

Verschillende woningen schilderen binnen

wij zijn verschillende gezinnen die gaan samenhuizen en dus elk hun woning willen laten schilderen. Alle woningen grenzen aan elkaar dus het kan aanzien worden als één grote klus. Momenteel zijn er al 5 bewoners geïnteresseerd voor een groepsaankoop. Het kunnen er veel meer worden. Start schilderwerken denkelijk februari 2023 maar de opleverdatum is nog niet gekend.


Behang- en schilderwerken Wijnegem
donderdag 01 december 2022

Living en gang verven

Het verven zou zijn voor in onze living en onze inkom. Voor het verven zou ik misschien eerst opteren voor vliesbehang te plaatsen. Maar dat is te bespreken met de verver


Behang- en schilderwerken Geraardsbergen
woensdag 30 november 2022

Muren opnieuw behangen en schilderen

170 m² muren, nieuwbouw (bepleisterd behangklaar afgewerkt), gelijkvloers appartement te De Manstraat 97, 2100 Deurne, werken zouden in maart 2023 uitgevoerd dienen te worden. Behangen met renovlies en ook schilderen.


Behang- en schilderwerken Deurne
maandag 28 november 2022

Buitenmuren schilderen

Buitenmuren schilderen en onderaan een strook van een 30cm donkerder


Behang- en schilderwerken Genk
donderdag 24 november 2022

Schilderen van ramen

Het gaat over de 5 ramen van mijn voorgevel (PVC) die moeten geschilderd of gespoten (?) worden. Alle 5 zijn ongeveer even groot: 120 x 260cm Het zou enkel om de buitenkant gaan.


Behang- en schilderwerken Ruisbroek (Antwerpen)
woensdag 23 november 2022

Behangen muren

We zijn op zoek naar een behanger die onze muren kan behangen. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 265 m².


Behang- en schilderwerken Westmalle
dinsdag 22 november 2022

3 buitengevels schilderen

Verven van de buitengevel, HOB. Afmetingen voor en achtergevel: 8mx6m, zijgevel: 9x6m. 1 derde van de oppervlakte is glas (ramen).


Behang- en schilderwerken Haasrode
maandag 21 november 2022

Gyproc schuren en renovlies plaatsen

Ons plafond dat van gyproc is en ongeveer 38 m2 is zou nog miniem geschuurd moeten worden op bepaalde plaatsen en dan voorzien worden van strak reno-vlies.


Behang- en schilderwerken Mol
maandag 21 november 2022

Buiten schilderen

Huis van 1961 aan het renoveren. Dit huis is wit geschilderd, maar nood aan nieuwe laag verf. Oppervlakte ongeveer 150 m², huis met verdieping. De oude laag verf zou er nog van moeten, als dat kan.


Behang- en schilderwerken Genk
zondag 20 november 2022

Grote binnenschilderwerken

4 nieuwbouwappartementen + gemeenschappelijke delen. De muren, plafonds en binnendeuren moeten geschilderd worden. Elk appartement heeft een oppervlakte van ongeveer 90m².


Behang- en schilderwerken Eeklo
zaterdag 19 november 2022

Behanger/schilder gezocht voor kleine herstelling

Door een (oude) vochtinfiltratie is het behangpapier in een hoek van een gang los gekomen en bruin verkleurd over een oppervlakte van ongeveer 2 m2 ( naast een deurkader en hoek. Ik heb nog overschotten van hetzelfde behangpapier. Het beschadigde deel moet vervangen worden. Dit is precisiewerk. Het nieuwe behangpapier is ton sur ton en moet aansluiten op het bestaande behangpapier. Ik zoek een professioneel die dit werk kan doen.


Behang- en schilderwerken Boekhout
zaterdag 19 november 2022

Schilderen binnenshuis

Zowel bijwerken van muren als schilderen en eventueel 1 muur behangen Woning is met een mezzanine


Behang- en schilderwerken Bornem
zaterdag 19 november 2022

Buiten schilderen

Ik wil mijn gevels langs buiten laten schilderen. Het gaat om meer dan 40m².


Behang- en schilderwerken Evergem
zaterdag 19 november 2022

Muur binnen schilderen

Oude behangpapier af doen en daarna muur schilder


Behang- en schilderwerken Ekeren (Antwerpen)
vrijdag 18 november 2022

Ramen buiten schilderen

Enkel ramen aan de buitenzijde (straatkant) opnieuw schilderen.


Behang- en schilderwerken Ekeren (Antwerpen)
donderdag 17 november 2022

Binnen schilderen: muren en plafond

7 m2 binnen Muur in de gang + 8m2 plafond in de gang. 2 m2 plafond badkamer (ook primer nodig).


Behang- en schilderwerken Wilrijk
donderdag 17 november 2022

Buiten schilderen

Ik ben op zoek naar een schilder die mijn PVC ramen kan schilderen. Ik heb 2 gorte ramen van 2m70 op 1m50 en dan nog 2 kleinere ramen en een deur in wit PVC die ik graag grijs had willen schilderen.


Behang- en schilderwerken Lier
woensdag 16 november 2022

Schilderen in hal, keuken en slaapkamer

Binnenmuren en plafonds moeten een nieuwe laag krijgen. Het gaat om de living, keuken, hal en slaapkamer


Behang- en schilderwerken Putte
woensdag 16 november 2022

Schilder- en behangwerken

Vakman gezocht voor schilder- en behangwerken voor een renovatieproject. -Limoengroen behang muur 1 Kelder -Zwart behang muur 2 Kelder -Wit behang kelder Woonkamer: -Bovenhal -2x Slaapkamer -Keuken -Witte muurverf -Witte plafondverf


Behang- en schilderwerken Grobbendonk
dinsdag 15 november 2022

Woning schilderen van buiten

Schilderen woning in minerale crepi 250 m2.


Behang- en schilderwerken Nijlen
dinsdag 15 november 2022

Klusjesman gezocht voor assisitentie bij schilderwerken

Ik ben op zoek naar een assistent - schilder of klusjesman die wil helpen om mee schilder- en restauratiewerken op te starten en af te werken. Kan op regelmatige basis zijn.


Behang- en schilderwerken Evergem
dinsdag 15 november 2022

Binnen schilderen

Schilderen van gang door waterschade. Het gaat om een oppervlakte van 30m² à 40m².


Behang- en schilderwerken Mechelen
maandag 14 november 2022

Binnen schilderen

Ik zou graag de muren en plafonds in mijn huis willen laten schilderen. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 50m².


Behang- en schilderwerken Halmaal
zondag 13 november 2022

Plafond schilderen

Schilderen van hoog plafond in schuur, rschl liftje nodig. De oppervlakte is ongeveer 90m.


Behang- en schilderwerken Vremde
zondag 13 november 2022

Keuken schilderen

We willen onze huidige keuken renoveren en een blekere kleur geven. Daarom zouden we de keuken willen schilderen


Behang- en schilderwerken Destelbergen
Offertes schilderwerken