Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
plafond verven

Prijs schilderwerken

Wat is de prijs van een schilder? Hoeveel kosten schilderwerken gemiddeld per m²? Op deze pagina vind je alles over de kosten voor jouw schilderwerken.

Kostprijs schilderwerken?

De prijs van je schilderwerken is afhankelijk van een aantal factoren. Eerst en vooral moet je beslissen of je zelf gaat verven of je beroep gaat doen op een professionele schilder. Als je zelf gaat schilderen zal je logischerwijze de kosten van de schilderwerken drukken. Toch is het in de meeste gevallen verstandiger om beroep te doen op een of meerdere schildersbedrijven. Deze schilder behangers werken met de nodige precisie en schilderen altijd zonder strepen. Dankzij hun kennis van de stiel en hun ervaring garanderen ze je een perfect resultaat.

Wat is de prijs van een schilder?

Wat is de prijs van verven per m²? Wat kost een schilder per uur? De totale kosten van je schilderwerken kunnen ofwel per vierkante meter of per uur bepaald worden. Ongeacht de schilder met een vaste prijs per uur of per m² werkt, is de prijs van de schilder altijd afhankelijk van een aantal elementen:

  • De zogenaamde voorrijkosten of transportkosten. De tijd die de schilder rekent voor zijn verplaatsingen voor, tijdens en na het uitvoeren van de schilderwerken. Kies daarom steeds voor een schilder zo dicht mogelijk bij huis.
  • De voorbereidende werken. Deze kosten kunnen ook perfect vermeden worden door de particulier. Heb je zelf tijd om bijvoorbeeld het oude behangpapier te verwijderen en de muur schilderklaar te maken? Bespreek dit met de schilder en voer deze werken indien mogelijk zelf uit.
  • De ervaring van de schilder. Professionele schildersbedrijven die al tientallen jaren actief zijn zullen vaak een hogere prijs hanteren dan een schilder behanger die net gestart is.
  • Het gekozen materiaal. Kies jij voor kwalitatieve verf? Dan zullen de kosten hoger zijn dan als je zou kiezen voor een verf van mindere kwaliteit. Een schilder kiest alvast altijd voor kwalitatieve verf om zo een knap resultaat af te leveren.
  • De te schilderen oppervlakte. Vaak zien we dat een grote oppervlakte een lagere prijs per m² met zich meebrengt. Dit is uiteraard niet altijd het geval, denk maar aan het schilderen van ramen. Hier gaat het vaak om een kleine oppervlakte maar het is echt wel precisiewerk en zal dus meer tijd in beslag nemen waardoor de kosten kunnen stijgen.
Schilderwerken

Schilder prijs per uur

De eerste manier om prijzen van schilderwerken te bepalen is werken met een vast uurtarief. Dit is momenteel de minst gebruikte methode om de kosten voor je schilderwerken in kaart te brengen. Via deze methode spreek je op voorhand een vaste prijs per uur af met je schilder. Er wordt van deze prijs niet meer afgeweken.

Hoeveel kost een schilder die werkt via een vast uurtarief gemiddeld per uur? Een professionele schilder zijn uurtarief ligt tussen de €35 en de €50 euro per uur. Een buitenschilder is vaak duurder dan een binnenschilder. Bij het verven van een aantal binnenmuren komt nu eenmaal minder kijken dan bij het schilderen van een gevel op hoogte.

Prijs schilderwerken per m²

Tegenwoordig bepalen de meeste schildersbedrijven hun prijs per m². Ga je bijvoorbeeld een muur, plafond of een gevel verven? Dan is deze prijszetting ideaal. Heb je een deur of een kozijnen te schilderen met veel hoekjes en kantjes? Dan zullen de meeste schilders eerder neigen naar een uurtarief of een prijs per stuk omdat het heel moeilijk is om hier een aantal vierkante meters op te plakken.

Hoeveel kost verven je nu gemiddeld per m²? De exacte kost voor schilderen per m² zal bij elke schilder verschillen. De prijs van de schilderwerken per m² hangt af van het uurtarief van de vakman, het materiaal en de voorrijkosten. De gemiddelde prijs voor schilderen per m² ligt tussen de €30 en €40 per m².

Richtprijzen schilderwerken

Ben je op zoek naar een prijs om het huis binnen te schilderen? Of wil je een kostenschatting voor de gevel opnieuw te laten verven? Het is altijd handig een aantal richtprijzen te kunnen raadplegen. In onderstaande tabel vind je een aantal richtprijzen voor zowel binnen- als buitenschilderwerken. Zoals reeds aangegeven zijn dit richtprijzen en zullen de effectieve kosten voor jouw schilderwerken niet exact hetzelfde zijn.

Soort schilderwerk Richtprijs schilderwerk
Deur schilderen €55 - €85 per deur
Muur schilderen €20 - €30 per m²
Plafond schilderen €20 - €30 per m²
Ramen schilderen €15 - €20 per raam
Trap schilderen €300 - €600 volledige trap (15 treden)
Gevel schilderen €25 - €40 per m²
Garagepoort schilderen €30 - €50 per m²
Tuinhuis verven €30 - €40 per m²
Kaleien €25 - €35 per m²
Behangen €15 - €25 per m²
Uurtarief schilder €35 - €50 per uur

Tip: Vergelijk altijd een aantal prijsoffertes. Via het groene formulier bezorgen wij je vrijblijvende offertes voor je schilderwerken.

Houten Trap Schilderen

Offertes schilderwerk?

Wat kost een schilder nu precies? De prijzen van schilderwerken zullen altijd verschillen van schilder tot schilder. De ene vakman is misschien net begonnen en zal zijn prijs voor het verven per m² lager zetten dan een schildersbedrijf dat al 20 jaar ervaring heeft. Iedere schilder zet dus zijn eigen kostprijs en daarom is het interessant om meerdere prijsoffertes aan te vragen voor je schilderwerken. Via Casius kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal schilderoffertes vergelijken.

Offertes schilderwerken aanvragen

Als je bij Casius een aanvraag doet zoeken zij de beste match, ook al gaat het soms over werken die niet groot of standaard zijn. We plaatsten via Casius al vele opdrachten en vonden telkens de juiste vakman. Doe zo verder en vergeet niet: het is nog een gratis dienst ook!

M. Lens

Meer informatie over schilderwerken?

Nu je een idee hebt hoeveel je schilderwerken je zullen kosten, wil je misschien wat meer informatie over de specifieke schilderopdracht die jij wilt laten uitvoeren. Op de onderstaande pagina's vind je inspiratie, werkwijzes en talloze informatie over elke specifieke schilderopdracht.

Recente opdrachten voor schilderwerken

donderdag 30 juni 2022

Schilderwerken uitvoeren

Schilder gezocht voor : Plafond + zijkant van terras (hout)


Behang- en schilderwerken Tessenderlo
woensdag 29 juni 2022

houten ramen schilderen

binnen en buitenkant van 4 ramen, een voordeur en een veranda.


Behang- en schilderwerken Kortrijk
zondag 26 juni 2022

Muren schilderen

Ik ben op zoek naar een vakman die de muren in een slaapkamer kan schilderen. De oppervlakte is ongeveer 30m².


Behang- en schilderwerken Haasdonk
zondag 26 juni 2022

Muren trapgang schilderen

Verven van muren in de trapgang (1 verdiep) en ook behangen met vliesbehang.


Behang- en schilderwerken Liedekerke
zaterdag 25 juni 2022

Binnendeuren restaureren

Ik heb nog oude binnendeuren die vernieuwd moeten worden. 6 deuren. Oude eiken deuren hernieuwen.


Behang- en schilderwerken Beveren-Waas
vrijdag 24 juni 2022

Voordeur restaureren

Houten voordeur herenhuis jaren 1920 repareren en schilderen


Behang- en schilderwerken Elsene
dinsdag 21 juni 2022

Schilderen dakgoten

Schilderen van 15 lopende meter dakgoten, tweede verdieping. De opdracht kan verdubbeld worden wegens ook interesse bij de buurman.


Behang- en schilderwerken Sint-Niklaas
dinsdag 21 juni 2022

Schilderwerken uitvoeren

Ik zoek een schilder om de gang in huis te schilderen. Bescheiden rijwoning, beneden verdiep, 1st verdiep en tot aan de zolder.


Behang- en schilderwerken Melle
dinsdag 21 juni 2022

Woning schilderen

Nieuwbouw woning schilderen (binnen incl plafonds, 140 m²)


Behang- en schilderwerken Turnhout
maandag 20 juni 2022

Windveren schilderen

2 dak windveren schilderen. En voorkant en achterkant verven.


Behang- en schilderwerken Weelde
maandag 20 juni 2022

Plafond en muren behangen met glasvlies

plafond dient geeffend te worden omwille van enkele scheuren en met glasvlies behangen te worden vooraleer te schildern opp 20m²


Behang- en schilderwerken Gent
maandag 20 juni 2022

Gevel en garage kaleien

ik had graag enkele gevels laten kaleien en ook een andere gevel laten reinigen. Voorlopig enkel de achtergevel (2 verdiepingen) en de garage.


Behang- en schilderwerken Koningshooikt
maandag 20 juni 2022

Schilderwerken uitvoeren voor muziekacademie

Op de afdeling van de muziekacademie willen we graag alle gangen en één lokaal terug herschilderen . Dit zou met een verf ( watergedragen binnenmuurverf ) moeten gebeuren, die extreem bestand is tegen strepen ,vegen en stoten. De geplande periode voor het uitvoeren van deze werken zou ergens in de herfstvakantie of eventueel kerstvakantie ( schoolvakantie ) moeten plaatsvinden aangezien de muziekacademie dan ook niet open is


Behang- en schilderwerken Schilde
zondag 19 juni 2022

Muren en deuren schilderen

Gelijkvloers en eerste verdiep muren en plafonds en deuren


Behang- en schilderwerken Vremde
zondag 19 juni 2022

Binnen schilderen

graag had ik de binnenmuren van de studio laten schilderen in gebroken wit en de ruimte is 25m2


Behang- en schilderwerken Leuven
donderdag 16 juni 2022

Buitenschilderwerk uitvoeren

Ramen (6 kleine + 2 grote), deuren (4), luiken en boordselplanken. Alles gelijkvloers.


Behang- en schilderwerken Putte
donderdag 16 juni 2022

herfolieren van ramen

Folie komt los en vernislaag schilfert af van de warmte(zon). Het gaat om een 3 of 4-tal ramen waarvan er stukken zijn die moeten geherfoliert worden. De ramen zijn in PVC.


Behang- en schilderwerken Berlaar
woensdag 15 juni 2022

Schilderwerken appartement

Muren, deuren, omlijstingen, keuken en plafonds schilderen in een frisse witte kleur.


Behang- en schilderwerken Antwerpen
zaterdag 11 juni 2022

Verven keukenmuren

Na last gehad te hebben van vocht en dit hersteld te hebben, zijn wij opzoek naar iemand die onze keuken professioneel kan herverven en mss ook onze keukenkasten. De oppervlakte van de keuken is ongeveer 37m².


Behang- en schilderwerken Hamme (O-Vl)
donderdag 09 juni 2022

Dak oversteek schilderen

Dak oversteek welk van hout is moet met de loodomlijsting geschilderd worden


Behang- en schilderwerken Zonhoven
zondag 05 juni 2022

Schilderen badkamer

Na renovatie van badkamer, plamuurwerk, schilderen van MDF platen, muren , een deur en plafond. Plus in een andere kleur zetten van chauffagebuizen en muur tegen de tegelwand. Ik heb het gerief al in huis want ik ging het oorspronkelijk zelf uitvoeren. Maar het is te gevaarlijk om nog op een ladder te staan. De oppervlakte van de badkamer is ongeveer 15m².


Behang- en schilderwerken Antwerpen
zondag 05 juni 2022

Schilderen van plafond

Door hevige regenval heb ik een waterlek in plafond van gang . Pleister is er ondertussen afgevallen. Dus deze zal ook moeten hersteld worden . De totale grootte van gang is 15 m2 .


Behang- en schilderwerken Westerlo
vrijdag 03 juni 2022

Alu ramen herschilderen

buitenkant herschilderen van aluminium ramen


Behang- en schilderwerken Pellenberg
donderdag 02 juni 2022

Schilderwerken

Ik zoek een schilder om mijn garagepoort in PVC te herschilderen.


Behang- en schilderwerken Kapellen (Antwerpen)
donderdag 02 juni 2022

Plaatsen van behangranden en rookmelders

Behangranden plaatsen in de living na vervanging plafond ben in het bezit van behangranden en het pllaatsen van twee rookmelders aandorenstraat 52 tienen


Behang- en schilderwerken Tienen
woensdag 01 juni 2022

Trap en gang schilderen

Ik ben op zoek naar een vakman voor het schilderen van mijn gang en van een trap in hout (ongeveer 30 treden).


Behang- en schilderwerken Berchem (Antwerpen)
zaterdag 28 mei 2022

Muur opnieuw behangen

Het zou gaan om een gang te behangen van boven tot beneden in één beletage woning. Ik zou willen behangen met vliesbehang. Ik heb geen idee van de oppervlakte.


Behang- en schilderwerken Gentbrugge
zaterdag 28 mei 2022

Privé woning herschilderen

Kleine villa die gedeeltelijk moet herschilderd worden (max. 150M²). Belangrijk is vooral dat je in de week van 16/06 alles kan afwerken daar wij op 23/06 verhuizen.


Behang- en schilderwerken Melle
zondag 22 mei 2022

Schilderen van ramen en deuren

Ik zou graag mijn ramen en deuren willen laten schilderen door een vakman. Het gaat om een 10-tal ramen, de voordeur en de achterdeur, 2 kantelpoorten en de oversteken.


Behang- en schilderwerken Oudenaarde
donderdag 19 mei 2022

Schilderen / lakken gelakte kurkmuren

Muren van badkamer zijn bekleed met gelakte kurk. Oneffenheden zijn zichtbaar + tijd voor nieuw laklaag = schilderen/lakken van deze muren. Indien mogelijk, ontvetten of (wit) schilderen van bestaande (valse) plafond in badkamer (ongeveer 12 m²) want lijmresten van geplaatste kurktegels op muren zijn zichtbaar geworden.


Behang- en schilderwerken Brecht
Offertes schilderwerken