Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
plafond verven

Prijs schilderwerken

Wat is de prijs van een schilder? Hoeveel kosten schilderwerken gemiddeld per m²? Op deze pagina vind je alles over de kosten voor jouw schilderwerken.

Kostprijs schilderwerken?

De prijs van je schilderwerken is afhankelijk van een aantal factoren. Eerst en vooral moet je beslissen of je zelf gaat verven of je beroep gaat doen op een professionele schilder. Als je zelf gaat schilderen zal je logischerwijze de kosten van de schilderwerken drukken. Toch is het in de meeste gevallen verstandiger om beroep te doen op een of meerdere schildersbedrijven. Deze schilder behangers werken met de nodige precisie en schilderen altijd zonder strepen. Dankzij hun kennis van de stiel en hun ervaring garanderen ze je een perfect resultaat.

Wat is de prijs van een schilder?

Wat is de prijs van verven per m²? Wat kost een schilder per uur? De totale kosten van je schilderwerken kunnen ofwel per vierkante meter of per uur bepaald worden. Ongeacht de schilder met een vaste prijs per uur of per m² werkt, is de prijs van de schilder altijd afhankelijk van een aantal elementen:

  • De zogenaamde voorrijkosten of transportkosten. De tijd die de schilder rekent voor zijn verplaatsingen voor, tijdens en na het uitvoeren van de schilderwerken. Kies daarom steeds voor een schilder zo dicht mogelijk bij huis.
  • De voorbereidende werken. Deze kosten kunnen ook perfect vermeden worden door de particulier. Heb je zelf tijd om bijvoorbeeld het oude behangpapier te verwijderen en de muur schilderklaar te maken? Bespreek dit met de schilder en voer deze werken indien mogelijk zelf uit.
  • De ervaring van de schilder. Professionele schildersbedrijven die al tientallen jaren actief zijn zullen vaak een hogere prijs hanteren dan een schilder behanger die net gestart is.
  • Het gekozen materiaal. Kies jij voor kwalitatieve verf? Dan zullen de kosten hoger zijn dan als je zou kiezen voor een verf van mindere kwaliteit. Een schilder kiest alvast altijd voor kwalitatieve verf om zo een knap resultaat af te leveren.
  • De te schilderen oppervlakte. Vaak zien we dat een grote oppervlakte een lagere prijs per m² met zich meebrengt. Dit is uiteraard niet altijd het geval, denk maar aan het schilderen van ramen. Hier gaat het vaak om een kleine oppervlakte maar het is echt wel precisiewerk en zal dus meer tijd in beslag nemen waardoor de kosten kunnen stijgen.
Schilderwerken

Schilder prijs per uur

De eerste manier om prijzen van schilderwerken te bepalen is werken met een vast uurtarief. Dit is momenteel de minst gebruikte methode om de kosten voor je schilderwerken in kaart te brengen. Via deze methode spreek je op voorhand een vaste prijs per uur af met je schilder. Er wordt van deze prijs niet meer afgeweken.

Hoeveel kost een schilder die werkt via een vast uurtarief gemiddeld per uur? Een professionele schilder zijn uurtarief ligt tussen de €35 en de €50 euro per uur. Een buitenschilder is vaak duurder dan een binnenschilder. Bij het verven van een aantal binnenmuren komt nu eenmaal minder kijken dan bij het schilderen van een gevel op hoogte.

Prijs schilderwerken per m²

Tegenwoordig bepalen de meeste schildersbedrijven hun prijs per m². Ga je bijvoorbeeld een muur, plafond of een gevel verven? Dan is deze prijszetting ideaal. Heb je een deur of een kozijnen te schilderen met veel hoekjes en kantjes? Dan zullen de meeste schilders eerder neigen naar een uurtarief of een prijs per stuk omdat het heel moeilijk is om hier een aantal vierkante meters op te plakken.

Hoeveel kost verven je nu gemiddeld per m²? De exacte kost voor schilderen per m² zal bij elke schilder verschillen. De prijs van de schilderwerken per m² hangt af van het uurtarief van de vakman, het materiaal en de voorrijkosten. De gemiddelde prijs voor schilderen per m² ligt tussen de €30 en €40 per m².

Richtprijzen schilderwerken

Ben je op zoek naar een prijs om het huis binnen te schilderen? Of wil je een kostenschatting voor de gevel opnieuw te laten verven? Het is altijd handig een aantal richtprijzen te kunnen raadplegen. In onderstaande tabel vind je een aantal richtprijzen voor zowel binnen- als buitenschilderwerken. Zoals reeds aangegeven zijn dit richtprijzen en zullen de effectieve kosten voor jouw schilderwerken niet exact hetzelfde zijn.

Soort schilderwerk Richtprijs schilderwerk
Deur schilderen €55 - €85 per deur
Muur schilderen €20 - €30 per m²
Plafond schilderen €20 - €30 per m²
Ramen schilderen €15 - €20 per raam
Trap schilderen €300 - €600 volledige trap (15 treden)
Gevel schilderen €25 - €40 per m²
Garagepoort schilderen €30 - €50 per m²
Tuinhuis verven €30 - €40 per m²
Kaleien €25 - €35 per m²
Behangen €15 - €25 per m²
Uurtarief schilder €35 - €50 per uur

Tip: Vergelijk altijd een aantal prijsoffertes. Via het groene formulier bezorgen wij je vrijblijvende offertes voor je schilderwerken.

Houten Trap Schilderen

Offertes schilderwerk?

Wat kost een schilder nu precies? De prijzen van schilderwerken zullen altijd verschillen van schilder tot schilder. De ene vakman is misschien net begonnen en zal zijn prijs voor het verven per m² lager zetten dan een schildersbedrijf dat al 20 jaar ervaring heeft. Iedere schilder zet dus zijn eigen kostprijs en daarom is het interessant om meerdere prijsoffertes aan te vragen voor je schilderwerken. Via Casius kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal schilderoffertes vergelijken.

Offertes schilderwerken aanvragen

Als je bij Casius een aanvraag doet zoeken zij de beste match, ook al gaat het soms over werken die niet groot of standaard zijn. We plaatsten via Casius al vele opdrachten en vonden telkens de juiste vakman. Doe zo verder en vergeet niet: het is nog een gratis dienst ook!

M. Lens

Meer informatie over schilderwerken?

Nu je een idee hebt hoeveel je schilderwerken je zullen kosten, wil je misschien wat meer informatie over de specifieke schilderopdracht die jij wilt laten uitvoeren. Op de onderstaande pagina's vind je inspiratie, werkwijzes en talloze informatie over elke specifieke schilderopdracht.

Recente opdrachten voor schilderwerken

vrijdag 22 september 2023

Glasvezelbehang + schilderen 1 slaapkamer

ik zoek een betrowubare klusjesman om 1 slaapkamer opnieuw te behangen (momenteel glasvezel op de muren) en te schilderen


Behang- en schilderwerken Edegem
donderdag 21 september 2023

Ramen en deuren schilderen

Ik zal binnenkort nieuwe ramen hebben. mijn houten poort en voordeur zouden in hetzelfde kleur moeten komen.


Behang- en schilderwerken Gent
woensdag 20 september 2023

Gang behangen

Wij zoeken een kluisjesman-behanger om ongeveer 35 vierkante meters muur te behangen. Er zijn panden van 5 meters hoog/lang. We hebben de nodige rollen papier.


Behang- en schilderwerken Linden
woensdag 20 september 2023

Plafond waterschade

Ik heb waterschade geleden aan mijn dak, waardoor er verf is losgekomen op de plafond van mijn badkamer. De badkamer is iets van een 15 vierkante meter. Ik moet een offerte/bestek doorgeven aan mijn verzekering vooraleer ik de schade mag herstellen


Behang- en schilderwerken Ekeren (Antwerpen)
woensdag 20 september 2023

Repeindre appartement apres départ locataire

Repeindre appartement (100m² - 2 chambres) apres départ locataire. Rebouchage de quelques trous de clous et peinture


Behang- en schilderwerken Brussel
woensdag 20 september 2023

Kantoorruimte, 4 muren behangen

Ik zoek een behanger die in een kantoorruimte, 4 grote muren (+/- 15 m2) kan komen behangen. Dit zijn muren zonder hindernissen of hoekjes, en het pleisterwerk is in prima staat.


Behang- en schilderwerken Sint-Niklaas
dinsdag 19 september 2023

Binnen schilderen

Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen


Behang- en schilderwerken Kortrijk
dinsdag 19 september 2023

Schilderen gevels

Opfrissen gevels en andere kleur : eerder grijzer wit dan crème kleurig wit


Behang- en schilderwerken Oosterzele
dinsdag 19 september 2023

Binnen schilderen

Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen


Behang- en schilderwerken Antwerpen
dinsdag 19 september 2023

Kaleien + schilderen woning

Wij willen na onze verbouwingen , ons huis kaleien. Het gaat ongeveer om +/-85 m2. Kunnen jullie ook de bestaande ramen zwart schilderen ? deze zijn van aluminium .


Behang- en schilderwerken Vosselaar
dinsdag 19 september 2023

Binnen schilderen

Schilderen van kelder 4mx5,5m x2m met water doorlatende verf na verwijderen van los zittende verf. Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen


Behang- en schilderwerken Hulste
dinsdag 19 september 2023

Binnenschilderwerken

Het betreft een huis van te schilderen oppervlakte van 1050 m2 ( inclusief de plafonds ).


Behang- en schilderwerken Sint-Joris-Winge
maandag 18 september 2023

Houten binnendeuren schilderen

Ik zoek een schilder om 3 binnen houten deuren te schilderen


Behang- en schilderwerken Mechelen
maandag 18 september 2023

Muren en plafond schilderen

Schilder gezocht voor kamer van 13 m2 te schilderen


Behang- en schilderwerken Wilsele
maandag 18 september 2023

Behangen babykamer

Ik ben opzoek naar een behanger voor het behangen van een babykamer. 1 muur moet behangen worden met behangpapier met een print. Het behangpapier is al gekozen en kan ik dus bestellen en voorzien. De andere muren moeten behangen worden met een effen vliesbehang zodat deze muren geschilderd kunnen worden. Het gaat om een totaal van een 33 vierkante meter, de muur met behangpapier in print is ongeveer 12 vierkante meter. Graag uitvoering van de werken tegen eind oktober 2023 aangezien onze baby verwacht wordt eind november 2023.


Behang- en schilderwerken Bever
maandag 18 september 2023

Ramen en deuren schilderen

Schilderen van ramen en deuren. Oppervlakte 12 m² Tuinhuis slechte staat en de verf bladert af


Behang- en schilderwerken De Panne
maandag 18 september 2023

Binnen schilderen

Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen, Binnenschrijnwerk schilderen (deuren, ramen, trappen, ...) Wat voor type binnenschrijnwerk moet worden geschilderd?: Binnendeuren en/of ramen


Behang- en schilderwerken Sint-Niklaas
donderdag 14 september 2023

Binnen schilderen


Behang- en schilderwerken Maasmechelen
donderdag 14 september 2023

Muur opnieuw behangen

Het is voor de traphal en de living oudpapier is er reeds af. In de living is het pleisterwerk bijgewerkt en er zijn ook plaatsen met gipsplaat aanwezig. Plinten en sierlijsten moeten nog geplaatst worden. Ik schat een 50m2 dat moet behangen worden.


Behang- en schilderwerken Ramsel
woensdag 13 september 2023

tuinhuis schilderen

houten tuinhuis beitsen 2.5 x 2.5 m


Behang- en schilderwerken Kapellen (Antwerpen)
woensdag 13 september 2023

Binnen schilderen

- Buitenschilderwerken van ramen en deuren (21 stuks) in 3-gevel rijwoning Groen Kwartier, incl. opvullen van gaten en opspuiten van kieren. Herschilderen na 10 jaar. - Herschilderen loopvlak van de binnentrap van 0 naar 1 en van 1 naar 2 verdieping. - Herschilderen keuken. - Op enkele plaatsen beperkt retouchewerk. Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen, Binnenschrijnwerk schilderen (deuren, ramen, trappen, ...), Buitenschrijnwerk schilderen (deuren, ramen, luiken, tuinhuis, daklijsten, ...) Wat voor type buiten houtwerk moet worden geschilderd?: Ramen & deuren Wat voor type binnenschrijnwerk moet worden geschilderd?: Trappen / balustrades


Behang- en schilderwerken Antwerpen
woensdag 13 september 2023

Binnen schilderen

Plafond behang verwijderen en verven. Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen


Behang- en schilderwerken Hasselt
woensdag 13 september 2023

Binnen schilderen

Beste, Ik ben bezig aan een project (zie bijlage en website) www.owrtw.com Ik zou graag met een verf/vernis of iets dergelijks een soort van xray effect verkrijgen savonds. Liefst in spuitbus. Dit door pigmenten of iets dergelijks die door de dag opladen door de zon en savonds lichtgeven. Door de dag zou dit niet zichtbaar moeten zijn. De kleur zou een soort van wit/blauw/paars moeten zijn. De installatie zelf is uit polyster en is donker van kleur... Het zou toch een jaar buiten komen te staan dit om een prominente plaats waar erg veel volk voorbij komt. Heeft u een idee wat ik hiervoor zou kunnen gebruiken? De installatie zelf is een 10 tal meter hoog en zoals u ziet zou zowel het mensenskelet alswel het dinoskelet opgelicht moeten worden. Kan u me wat voorstellen doen? Mvg Ben je eigenaar?: Nee, ik huur Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Behang- en schilderwerken Halmaal
woensdag 13 september 2023

Binnen schilderen

Behangen keuken en living plus schilderen plafonds Welk type behang wil je laten plaatsen?: Vliesbehang / renovlies, Afwasbaar behang Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen, Behangen Op welke ondergrond moet het behang geplaatst worden?: Bestaande reeds behangen muren


Behang- en schilderwerken Tessenderlo
woensdag 13 september 2023

Binnen schilderen

Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen


Behang- en schilderwerken Kemzeke
maandag 11 september 2023

Binnen schilderen

3 muren in de woonkamer ca 27m2 Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen


Behang- en schilderwerken As
maandag 11 september 2023

Binnen schilderen


Behang- en schilderwerken Achel
maandag 11 september 2023

Schilderen van appartement van 100 m2 met twee slaapkamers.

Schilderen van een nieuw appartement van 100 m2 met twee slaapkamers. Alle materialen, verven zijn aanwezig. Voorbereidende klus gedaan (afplakken en muur gedeeltelijk bepleisterd )


Behang- en schilderwerken Brussel
zaterdag 09 september 2023

Onderhoud topgevels in Multiplex beitsen/nazicht

Op zoek naar een vakman voor het beitsen + nazicht van de multiplex op de topgevels(de hoogste gedeelten.


Behang- en schilderwerken Lemberge
donderdag 07 september 2023

Muur opnieuw behangen

Living behangen +/-14panden alsook kleine hal behangen. Dit zou liefst gebeuren de laatste week van november.


Behang- en schilderwerken Ekeren (Antwerpen)
Offertes schilderwerken