Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Tuinhuis schilderen

Tuinhuis schilderen

Tijd om het tuinhuis een nieuwe laag verf te geven? Informatie, richtprijzen en offertes op maat voor het schilderen van je tuinhuis vind je hier.

Tuinhuis verven?

Iedereen met een tuinhuis kent het gevoel: na enkele jaren bladert de verf af en mag je er opnieuw aan beginnen. Het is belangrijk om dit regelmatige onderhoud niet te schuwen om zo de levensduur van je tuinhuis te verlengen. Voor je een verweerd tuinhuis gaat verven zal je waarschijnlijk ook het tuinhuis moeten afschuren. Als je kleine ramen in het thuinhuis hebt zitten moet je deze ook afplakken om spatten op je profielen en ramen te vermijden. Eens deze voorbereidende werken achter de rug zijn is het tijd om de blokhut te verven!

Geen zin om deze klus zelf uit te voeren? Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij bezorgen je een aantal offertes op maat. Gratis en zonder verplichtingen!

Tuinhuis verven: welke kleur kies ik?

Welke verf kies ik best voor mijn tuinhuis te schilderen? Je wilt uiteraard werken met een waterbestendige verf zodat je niet opnieuw kan beginnen na een paar regenbuien. Ga ik het tuinhuis zwart verven? Of zal ik het tuinhuis toch maar grijs schilderen zoals mijn betonnen omheining? Heb je bijvoorbeeld witte kiezels of grind liggen? Dan kan je kiezen om het tuinhuis wit te schilderen. Welke kleur van je verf je kiest voor je tuinhuis is kwestie van persoonlijke voorkeur.

Tuinhuis verven of beitsen?

Tuinhuis verven

De eerste optie is om je tuinhuis te schilderen. Gebruik hier altijd een dekkende verf. Doe je dat niet en ga je voor een verf die niet tegen de weersomstandigheden bestand is, zal de verf sneller beginnen afschilferen of barsten.

Gebruik een buitenprimer en zorg dat het hout altijd droog is voor je aan de volgende laag begint. Om je tuinhuis in goede conditie te houden, is preventief opschuren geen overbodige luxe voor je. Wil je dat de houtstructuur zichtbaar blijft, dan is je tuinhuis schilderen niet de beste optie. De verf geeft het hout een egale look, maar de nerven zal je niet meer zien. Wil je liever wel je houtstructuur bewaren? Dan is het best om je tuinhuis te beitsen.

Tuinhuis beitsen

Als je de originele houtstructuur wilt blijven behouden is beitsen de beste keuze. Hierbij impregneren we het hout met een dekkende beits zodat het beter bestand is tegen weersomstandigheden. Als je een goed dekkende beits kiest, hoef je geen primer aan te brengen. Nadat je de beits hebt aangebracht, moet je deze minstens 12 uur laten drogen. Als de eerste laag droog is schuur je deze best nog even op voor je de tweede laag gaat verven.

Prijs tuinhuis verven

Wat zijn de kosten om mijn tuinhuis te schilderen? Ga je het zelf doen of laat je het doen door een professionele schilder? Als je de schilderwerken laat doen door een schilder bespaar je veel tijd en ben je zeker van een kwalitatief resultaat. Als je het tuinhuis laat verven door een goede schilder kan je rekenen op een prijs van gemiddeld €30 à €40 per m².

Offertes tuinhuis schilderen

Als je bij Casius een aanvraag doet zoeken zij de beste match, ook al gaat het soms over werken die niet groot of standaard zijn. We plaatsten via Casius al vele opdrachten en vonden telkens de juiste vakman. Doe zo verder en vergeet niet: het is nog een gratis dienst ook!

M. Lens

Soortgelijke schilderopdrachten

maandag 18 september 2023

Ramen en deuren schilderen

Schilderen van ramen en deuren. Oppervlakte 12 m² Tuinhuis slechte staat en de verf bladert af


Behang- en schilderwerken De Panne
woensdag 13 september 2023

tuinhuis schilderen

houten tuinhuis beitsen 2.5 x 2.5 m


Behang- en schilderwerken Kapellen (Antwerpen)
woensdag 13 september 2023

Binnen schilderen

- Buitenschilderwerken van ramen en deuren (21 stuks) in 3-gevel rijwoning Groen Kwartier, incl. opvullen van gaten en opspuiten van kieren. Herschilderen na 10 jaar. - Herschilderen loopvlak van de binnentrap van 0 naar 1 en van 1 naar 2 verdieping. - Herschilderen keuken. - Op enkele plaatsen beperkt retouchewerk. Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen, Binnenschrijnwerk schilderen (deuren, ramen, trappen, ...), Buitenschrijnwerk schilderen (deuren, ramen, luiken, tuinhuis, daklijsten, ...) Wat voor type buiten houtwerk moet worden geschilderd?: Ramen & deuren Wat voor type binnenschrijnwerk moet worden geschilderd?: Trappen / balustrades


Behang- en schilderwerken Antwerpen
Gratis offertes aanvragen