Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Plafond schilderen binnen

Plafond schilderen

Plafond schilderen

Door het schilderen van het plafond kan je de ruimte meteen een nieuwe look geven. Informatie, richtprijzen en de beste schilders in de regio voor het verven van het plafond vind je hier.

Plafond verven?

Het plafond schilderen is een uitdaging. Vaak lastig te bereiken, dus loert een stijve nek altijd om de hoek en is stabiel en met een vaste hand schilderen niet altijd gemakkelijk. Het schilderen van de muren en het plafond gaat uiteraard goed samen. Neem het plafond als eerste onder handen wanneer je een kamer wil schilderen. Zelfs als je spatten maakt op de muren, kan je die later nog overschilderen. Hoe je het beste je muren kan schilderen zonder het plafond te raken zal je schilder je kunnen vertellen.

Het is geen slecht idee om je interieur te beschermen voor je met schilderen start. Verwijder de gordijnen en ander meubilair en bedek de vloer met plastic om vlekken te voorkomen. Net als bij alle schilderwerken maak je eerst de muur glad en schoon. Het plafond afwassen voor het schilderen is dus een must. Eventuele oneffenheden kan je met een plamuurmes en plamuursel terug gladstrijken. Als de muur glad is, kan je de eerste laag verf aanbrengen..

Volgende werk: aanbrengen van de primer. Borstel die mooi uit over het hele plafond. Hierna kan je de andere lagen aanbrengen. Welke verf je kiest hangt af van het materiaal waaruit je plafond bestaat. De hoeken van het plafond verf je best met een borstel, voor de grotere oppervlaktes kan je een rol gebruiken.

Plafond schilderen binnen

Houten plafond schilderen

Ben je klaar om het planchetten plafond te schilderen? Een houten plafond verven kan je op verschillende manieren aanpakken. Gebruik altijd eerst een primer voor je de eindlagen gaat doen. Je hebt meerdere opties, zo zijn er zelf schilders of doe-het-zelvers die hun houten plafond verven met krijtverf. Als je een plafond in houten latjes gaat schilderen vergeet dan zeker niet de ruimte tussen de latjes mee te nemen.

Gyproc plafond schilderen

Zijn de gyproc platen voldoende droog? Dan is het tijd om het gyproc plafond te verven. Let er wel op dat je een primer voor gyproc gebruikt en geen primer om bijvoorbeeld hout te schilderen. Op deze manier zal je het gipsplaten plafond vlot en efficiënt kunnen verven. Als je plafondplaten gaat schilderen heb je het voordeel dat er minder ruimte is tussen de verschillende platen. Deze platen zijn vaak veel groter dan de smalle, houten latjes bij een houten plafond. Of je nu kunststof plafondplaten gaat verven of je systeemplafondplaten wilt schilderen, ga altijd voorzichtig te werk en druk niet te hard op de platen om beschadigingen te voorkomen.

plafond verven

Wat is de prijs om een plafond te schilderen?

De kosten voor het schilderen van een plafond kunnen sterk variëren. Als een vakman alles voorziet, mag je voor het plafond schilderen rekenen op een gemiddelde prijs van € 20 à € 30 per m². Die kan je drukken door zelf materiaal aan te kopen of voorbereidend werk te doen. De kosten om een plafond in gyproc te verven zullen normaal in dezelfde lijn liggen als de kosten voor het schilderen van een houten plafond.

Plafond laten schilderen of zelf doen?

Of het nu gaat om het schilderen van het plafond in de badkamer of het overschilderen van een plafond in de woonkamer of slaapkamer, het schilderwerk moet met de nodige precisie worden uitgevoerd. Als je beslist om het plafond door een professionele schilder te laten verven, ben je er zeker van dat je zonder spatten of vlekken een knap resultaat krijgt. Een vakman heeft namelijk ervaring met schilderwerken en zal je plafond dus schilderen zonder strepen te maken.

Je kan uiteraard ook zelf de verfborstel bovenhalen maar pas op, een plafond verven zonder spatten of strepen is niet evident. Een vakman heeft vaak een stelling ter beschikking of hij is het gewoon om vanop een ladder te verven. Je kan natuurlijk ook je plafond schilderen met een verfborstel op een stok, maar het is moeilijker om dan de kleine hoekjes ook tot in de puntjes af te werken. Denk hier maar aan het verven van de overgang van de muur en het plafond. Heb je bijvoorbeeld een plafond met balken? Het schilderen van een plafond met balken is precisiewerk en mag niet onderschat worden.

Ons advies? Bespaar je de tijd en kopzorgen en schakel een professionele schilder in om het plafond te schilderen. Via Casius brengen we je gratis en vrijblijvend in contact met de beste schilders in de regio. Vul het groene formulier in en vergelijk een aantal vrijblijvende prijsoffertes voor je schilderwerken.

Schilderoffertes aanvagen

We deden al een drietal keer beroep op Casius en waren telkens heel tevreden. Snelle reactie op onze aanvraag en de geselecteerde vakmensen waren allemaal bekwaam, betrouwbaar en hielden zich aan de gemaakte afspraken. We zouden iedereen aanraden om van de diensten van Casius te gebruiken.

Frieda Ringoet

schilder

Schilderen of behangen?

Door de muren in je huis aan te pakken, geef je het interieur een compleet nieuwe uitstraling. Al gauw volgt dan de volgende vraag: ga ik behangen of kies ik voor schilderwerken? Hoe kies je wat het beste bij jou past? Zo kan de toepassing van een lichte kleur verf een gevoel van zachtheid en ruimte geven aan een kleine kamer. Donker behang met een opvallend patroon maakt een grote kamer knusser. Meer lezen over de voor-en nadelen van beide technieken? Klik door en lees er alles over!

Offertes plafond schilderen aanvragen

Recente schilderopdrachten

maandag 07 juni 2021

Schilderen 150 m² nieuwbouw

Schilderwerken voor 150 m² - nieuwbouw 2020 Plafond + muren gelijkvloers - Plafond + muren trappenhal en gang 1e verdieping Ondergrond pleister, dus primer te voorzien Graag "zo snel mogelijk", afhankelijk van de planning van de vakman


Behang- en schilderwerken Landegem
donderdag 03 juni 2021

Herschilderen plafond

Vorig jaar heb ik het plafond van de woonkamer (27 m²) zelf geschilderd. Blijkbaar heb ik daar toch iets misdaan, want de verf heeft niet goed gehecht en dat moet dus wel opnieuw worden gedaan, ditmaal liefst door een professional.


Behang- en schilderwerken Elsene
woensdag 02 juni 2021

Herstellen zichtschade na waterlek bovenbuur / schilderwerken

Door een lekkende radiator bij de bovenbuur, is mijn plafond beschadigd. Ik ben niet zeker of het pleisterwerk vervangen moet worden (bedraagt 40 x 150 cm ongeveer), dus graag advies van een specialist. Qua schilderwerken zal het volledige plafond herdaan moeten worden (25/30 m²) om een egaal eindresultaat te bekomen.


Behang- en schilderwerken Antwerpen
donderdag 27 mei 2021

Repeindre les pièces au rdc : murs + plafonds - 90 m²

A la rechreche d'un spécialiste de peinture pour rafraîchir les pièces du rez-de-chaussée. Planning à négocier avec le spécialiste, mais si ce serait encore possible de réaliser ces travaux avant l'été, on serait très reconnaissants:D Les murs et plafonds d'une superficie d'environ 90 m² : living /arche /salle à manger /arche /cuisine équipée + plafonds de l'ensemble.


Behang- en schilderwerken Brussel
donderdag 27 mei 2021

Muur behangen

Gyproc muren, ongeveer 88m2, wel hoge plafonds dus stelling nodig. Loft op eerste verdieping


Behang- en schilderwerken Vilvoorde
woensdag 12 mei 2021

Appartement opschilderen grondverf

Vakman voor het schilderen in witte grondverf van appartement ( muren, plafonds - living, eetkamer, slaapkamer, keuken excl. badkamer en gang/toilet). Oppervlakte is ongeveer 75m² (dit is vloeroppervlak, dus oppervlakte van muren en plafonds is uiteraard groter).


Behang- en schilderwerken Oelegem
zondag 09 mei 2021

Schilderen muren

Voor ons nieuwe huis zijn we op zoek naar een goede schilder die met oog voor detail werkt. De wanden, plinten en deuren moeten geschilderd worden. Totaal ca. 500 m² wanden + plafonds en ca. 60lm plinten + 11 deuren met deurkozijnen. Alle wanden hebben vliesbehang, daar mag 2x overheen geschilderd worden. Kozijnen hoeven niet, worden kunststof kozijnen. Inclusief afplakken, afdekken, kitten, plamuren van oneffenheden, schuren van houten delen en materiaal


Behang- en schilderwerken Munsterbilzen
woensdag 05 mei 2021

Schilderen muren/plafonds+ aflakken deurgehelen = 400 m²

Renovatievlies reeds aanwezig om over te herschilderen. Herschilderen van alle wanden in het wit + 1 accentkleur. Herschilderen plafonds wit. Lakken deuren en chambranten in het wit + montage nieuw deurbeslag (door ons voorzien). Totaal aantal m² wellicht rond de 400m²


Behang- en schilderwerken Gent
dinsdag 13 april 2021

Traphal schilderen

Wij zoeken een schilder die onze traphal kan schilderen. Wij wonen in een rijwoning (bel-étage) met 3 verdiepingen. De muur van onze traphal was volledig behangen met kurk. Deze hebben we laten verwijderen en opnieuw laten bezetten. Nu zoeken we nog een vakman die de muren en plafonds van onze traphal (alle verdiepingen) kan komen schilderen (afplakken + primer + afwerking muurverf).


Behang- en schilderwerken Berchem (Antwerpen)
woensdag 24 maart 2021

Behangen badkamer

Ik zoek iemand om de muren en plafond van mijn badkamer te behangen met renovatiebehang. Eerst dienen losgekomen stukjes hersteld worden (afschuren pleisterwerk plafond, vastmaken lossen stukken behang). Totale te behangen oppervlakte 27m2.


Behang- en schilderwerken Gentbrugge
dinsdag 16 maart 2021

Nieuwbouw appartementen schilderen

Voor mijn nieuwbouwappartement zoek ik een een schilder die alles binnenshuis kan schilderen (alle muren, deuren en plafonds), dit zou gaan over de volgende afmetingen: 1 nieuwbouw appartement: 80,48m2 en 1 nieuwbouw appartement : 106,76m2 Graag had ik in samenspraak met de vakman het kleurenpalet willen kiezen.


Behang- en schilderwerken Geel
zondag 14 maart 2021

Binnen schilderen

De bovenverdieping moet geschilderd worden. Er zijn 3 slaapkamers. 1 van de slaapkamers heeft een scheur dit moet gerepareerd worden. De slaapkamers moeten zowel de wand als het plafond geverfd worden. In badkamer moet enkel de plafond geverfd worden.


Behang- en schilderwerken Ravels
maandag 08 maart 2021

Binnen schilderen - 172 vierkante meter

Dit gaat over een gelijkvloers + trapgang naar het 1ste verdiep met een totale oppervlakte van ongeveer 172m² te schilderen. In de salon voor 61 m² (warm wit met één muur rood/terracota). In de keuken plafond met steunbalken voor 13 m² + eetkamer en gang (warmwit met één muur donker grijs) 72 m² + gang met trap 25 m² (warm wit). Salon kan snel want recent al geschilderd.


Behang- en schilderwerken Niel
zaterdag 06 maart 2021

Binnen schilderen muren en raamomlijsting

Vakman gezocht: voor plafond met gewone verf met 9001 en muren van mijn woonkamer en keuken met kalkverf (er zijn gaten van storen die weggewerkt moeten worden), deze zijn 7 jaar geleden daar al met gedaan en zou het nu willen opfrissen. De grondoppervlakte bedraagt +/- 60 vierkante meter. Eventueel ook binnenkant ramen van donker grijs naar zwart (9004).


Behang- en schilderwerken Zottegem
zaterdag 06 maart 2021

Plafond herschilderen

Ons volledig beneden plafond moet herschilderd worden, ik heb het vorig jaar alreeds een afgewassen met saint-marc maar helaas komen de vlekken terug omdat er binnen gerookt wordt. De oppervlakte die herschilderd moet worden is ongeveer 60 vierkante meter.


Behang- en schilderwerken Rekkem
donderdag 25 februari 2021

Verschillende klusjes uitvoeren

Nieuw lint in rolluik vervangen (3×) waarvan 1 is gescheurd, het is een opbouwrolkast. Opening boven damkap is er een opening en zou dicht gewerkt moeten worden met een Rooster. Beneden in het waskot moet een stuk nieuwe gyproc plaatsen en een stukje vloeren (riolering was stuk). Graag zouden we het plafond van de badkamer schilderen en afkyten en toilet beneden schilderen.


Behang- en schilderwerken Mol
woensdag 17 februari 2021

Plafond living behangen

Behangen tasso plafond in de living van ongeveer 6m op 6m. Enkel behang hangen, niet schilderen.


Behang- en schilderwerken Bredene
woensdag 17 februari 2021

Plafond zwart spuiten

Voor in handelspand wil ik graag de plafondpanelen zwart laten spuiten 320m2. Muren en vloeren afplakken.


Behang- en schilderwerken Tongeren
donderdag 04 februari 2021

Plafond en muren in kamer van oud herenhuis schilderen

Ruimte in een oud huis van 1830 is aan renovatie toe. Het plafond moet worden geschilderd, evenals 2 muren. Bij 2 andere muren in de ruimte komt het papier los. Er zijn ook enkele moluren die verf kunnen gebruiken en een roos in het midden van het plafond. Kamer van 5 meter op 5.


Behang- en schilderwerken Kampenhout
zaterdag 30 januari 2021

Plafond en muren schilderen

Schilder gezocht die plafond schildert vanmijn studio. Momenteel bruine planken en ik weet niet of die kunnen geschilderd worden of moeten vervangen worden. Plafond heeft een oppervlakte van ca 16 m2. Anderzijds zijn muren behangen maar overschilderd. Wil dit laten vervangen door vliesbehang en schilderen. Er zijn 2 muren van ca 10 m2 en in 3e muur zit 1 deur.


Behang- en schilderwerken Nieuwpoort
zaterdag 16 januari 2021

Schilderen plafond

Na waterschade dient plafond van living in appartement op 13de verdieping opnieuw geschilderd te worden (wit) - oppervlakte (ongeveer): 4,25 m x 7,30 m. De werken kunnen starten eenmaal het plafond is aangepakt.


Behang- en schilderwerken Borgerhout (Antwerpen)
zondag 10 januari 2021

Volledig huis schilderen

Ik zoek een professioneel schilder die mijn huis (muren en plafond) kan schilderen. Het huis zou ongeveer een 70² zijn.


Behang- en schilderwerken Kortenberg
woensdag 23 december 2020

Trapwanden schilderen

Wij zijn op zoek naar een schilder die onze trapwanden kan schilderen in een splinternieuw huis. De plafondhoogte is circa 5,5M en door de trap is het niet mogelijk om een gewone ladder te gebruiken. De persoon heeft dus de juiste apparatuur nodig om de muren en plafonds boven de trap te kunnen bekleden. Het totale verfoppervlak is bijna 32 vierkante meter. De verf en de voorstrijk worden meegeleverd.


Behang- en schilderwerken Antwerpen
dinsdag 20 oktober 2020

Schilderwerken badkamer

Ik zoek een schilder voor het plafond en muur te verven na schade van een lek. De oppervlakte van de badkamer is 8 vierkante meter.


Behang- en schilderwerken Deurne
dinsdag 13 oktober 2020

Living/hall schilderen

Mijn muren en plafond moeten geschilderd worden eventueel ook mijn keuken en de dakgoot. Dit is enkel de living van mijn woning. Qua oppervlakte heb ik niet echt een idee.


Behang- en schilderwerken Kampenhout
dinsdag 13 oktober 2020

Schilderwerk na wateroverlast

Twee jaar geleden had ik wateroverlast vanaf de tiende verdieping tot op de zesde verdieping (in mijn appartement). Dit zou er dus moet gebeuren om het te herstellen: - Schilderen van het plafond en muur in de badkamer. - Herstellen van een slot in een binnendeur.


Behang- en schilderwerken Zellik
woensdag 07 oktober 2020

Verven en behangen

Wat moet er gebeuren: Houten deuren (5 stuks) + chambrangs herschilderen Plafond herschilderen (Living,hal,wc) Behangpapier vervangen (Living, hal, wc) Dit gaat over een appartement op het eerste verdiep. De totaal opp van het appartement is 90vierkante meter.


Behang- en schilderwerken Diegem
vrijdag 02 oktober 2020

Schilderen en glasvezel behang

Renovatie bezig op gelijkvloers. Nieuwe keuken en vloer. Alles dientte behangen en geschilderd te worden. Ook plafond. Start begin November als renovatie klaar is. De volledige benedenverdieping moet dus geschilderd en behangen worden. De totaalopp van de benedenverdieping is 70-80vierkante meter & 2.5m in hoogte.


Behang- en schilderwerken Reet
vrijdag 02 oktober 2020

Herstelling na waterschade daklek

Na waterschade moet een deel van onze muur hersteld worden. De afmetingen hiervan zijn: (1.10m op 1.10m) en plafond (1.50m op 80cm) dit moet opnieuw afgebroken,bezet en herschilderd worden.


Behang- en schilderwerken Deurne
donderdag 01 oktober 2020

Living herschilderen

Muren, deuren, vensters en plafond in de lving herschilderen. Totaaloppervlakte van de ruimte is 40 vierkante meter.


Behang- en schilderwerken Ieper
Offertes plafond schilderen