Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Plafond schilderen binnen

Plafond schilderen

Plafond schilderen

Door het schilderen van het plafond kan je de ruimte meteen een nieuwe look geven. Informatie, richtprijzen en de beste schilders in de regio voor het verven van het plafond vind je hier.

Plafond verven?

Het plafond schilderen is een uitdaging. Vaak lastig te bereiken, dus loert een stijve nek altijd om de hoek en is stabiel en met een vaste hand schilderen niet altijd gemakkelijk. Het schilderen van de muren en het plafond gaat uiteraard goed samen. Neem het plafond als eerste onder handen wanneer je een kamer wil schilderen. Zelfs als je spatten maakt op de muren, kan je die later nog overschilderen. Hoe je het beste je muren kan schilderen zonder het plafond te raken zal je schilder je kunnen vertellen.

Het is geen slecht idee om je interieur te beschermen voor je met schilderen start. Verwijder de gordijnen en ander meubilair en bedek de vloer met plastic om vlekken te voorkomen. Net als bij alle schilderwerken maak je eerst de muur glad en schoon. Het plafond afwassen voor het schilderen is dus een must. Eventuele oneffenheden kan je met een plamuurmes en plamuursel terug gladstrijken. Als de muur glad is, kan je de eerste laag verf aanbrengen..

Volgende werk: aanbrengen van de primer. Borstel die mooi uit over het hele plafond. Hierna kan je de andere lagen aanbrengen. Welke verf je kiest hangt af van het materiaal waaruit je plafond bestaat. De hoeken van het plafond verf je best met een borstel, voor de grotere oppervlaktes kan je een rol gebruiken.

Plafond schilderen binnen

Houten plafond schilderen

Ben je klaar om het planchetten plafond te schilderen? Een houten plafond verven kan je op verschillende manieren aanpakken. Gebruik altijd eerst een primer voor je de eindlagen gaat doen. Je hebt meerdere opties, zo zijn er zelf schilders of doe-het-zelvers die hun houten plafond verven met krijtverf. Als je een plafond in houten latjes gaat schilderen vergeet dan zeker niet de ruimte tussen de latjes mee te nemen.

Gyproc plafond schilderen

Zijn de gyproc platen voldoende droog? Dan is het tijd om het gyproc plafond te verven. Let er wel op dat je een primer voor gyproc gebruikt en geen primer om bijvoorbeeld hout te schilderen. Op deze manier zal je het gipsplaten plafond vlot en efficiënt kunnen verven. Als je plafondplaten gaat schilderen heb je het voordeel dat er minder ruimte is tussen de verschillende platen. Deze platen zijn vaak veel groter dan de smalle, houten latjes bij een houten plafond. Of je nu kunststof plafondplaten gaat verven of je systeemplafondplaten wilt schilderen, ga altijd voorzichtig te werk en druk niet te hard op de platen om beschadigingen te voorkomen.

plafond verven

Wat is de prijs om een plafond te schilderen?

De kosten voor het schilderen van een plafond kunnen sterk variëren. Als een vakman alles voorziet, mag je voor het plafond schilderen rekenen op een gemiddelde prijs van € 20 à € 30 per m². Die kan je drukken door zelf materiaal aan te kopen of voorbereidend werk te doen. De kosten om een plafond in gyproc te verven zullen normaal in dezelfde lijn liggen als de kosten voor het schilderen van een houten plafond.

Plafond laten schilderen of zelf doen?

Of het nu gaat om het schilderen van het plafond in de badkamer of het overschilderen van een plafond in de woonkamer of slaapkamer, het schilderwerk moet met de nodige precisie worden uitgevoerd. Als je beslist om het plafond door een professionele schilder te laten verven, ben je er zeker van dat je zonder spatten of vlekken een knap resultaat krijgt. Een vakman heeft namelijk ervaring met schilderwerken en zal je plafond dus schilderen zonder strepen te maken.

Je kan uiteraard ook zelf de verfborstel bovenhalen maar pas op, een plafond verven zonder spatten of strepen is niet evident. Een vakman heeft vaak een stelling ter beschikking of hij is het gewoon om vanop een ladder te verven. Je kan natuurlijk ook je plafond schilderen met een verfborstel op een stok, maar het is moeilijker om dan de kleine hoekjes ook tot in de puntjes af te werken. Denk hier maar aan het verven van de overgang van de muur en het plafond. Heb je bijvoorbeeld een plafond met balken? Het schilderen van een plafond met balken is precisiewerk en mag niet onderschat worden.

Ons advies? Bespaar je de tijd en kopzorgen en schakel een professionele schilder in om het plafond te schilderen. Via Casius brengen we je gratis en vrijblijvend in contact met de beste schilders in de regio. Vul het groene formulier in en vergelijk een aantal vrijblijvende prijsoffertes voor je schilderwerken.

Schilderoffertes aanvagen

We deden al een drietal keer beroep op Casius en waren telkens heel tevreden. Snelle reactie op onze aanvraag en de geselecteerde vakmensen waren allemaal bekwaam, betrouwbaar en hielden zich aan de gemaakte afspraken. We zouden iedereen aanraden om van de diensten van Casius te gebruiken.

Frieda Ringoet

schilder

Schilderen of behangen?

Door de muren in je huis aan te pakken, geef je het interieur een compleet nieuwe uitstraling. Al gauw volgt dan de volgende vraag: ga ik behangen of kies ik voor schilderwerken? Hoe kies je wat het beste bij jou past? Zo kan de toepassing van een lichte kleur verf een gevoel van zachtheid en ruimte geven aan een kleine kamer. Donker behang met een opvallend patroon maakt een grote kamer knusser. Meer lezen over de voor-en nadelen van beide technieken? Klik door en lees er alles over!

Offertes plafond schilderen aanvragen

Recente schilderopdrachten

donderdag 13 januari 2022

Herstelling na waterschade

Door waterinfiltratie is er uitgebreide schade aan slaapkamer plafond en muren. Het is niet zeker of het achterliggend probleem opgelost is, dus eerst moet er een vochtmeting gebeuren. Ongeveer 25m² Daarna stucken en behangen


Behang- en schilderwerken Antwerpen
woensdag 12 januari 2022

Schilderen muren en plafonds

Voor woning Nr 4 Muren +- 204 M2 ,plafonds +- 87 M2 Binnendeuren 6 stuks Gordijnbakken 17 L.M Voor woning Nr 6 Muren +- 240M2, plafonds +- 86M2 Binnendeuren 6 stuks Gordijnbakken 22,5 L.M


Behang- en schilderwerken Burst
dinsdag 04 januari 2022

Schilderen en behangen

In keuken plafond schilderen en muren behangen: 2 rollen. In living behangen : 9 rollen.


Behang- en schilderwerken Hove
vrijdag 31 december 2021

Voorstrijken en verven nieuwbouw

Ik wil mijn nieuwbouwwoning laten voorstrijken en dekkend verven (Binnenshuis). Alle muren en plafonds. De deuren wil ik laten lakken alsook de deuromlijstingen (10 stuks) Let op: nieuwbouw is gelegen in België (Tessenderlo)!


Behang- en schilderwerken Tessenderlo
maandag 22 november 2021

Herbehangen met vliesbehang en schilderen

100m² muren : oud behang verwijderen, gaten stoppen, herbehangen met vliesbehang, schilderen. Plafonds 40m² : herschilderen


Behang- en schilderwerken Ieper
maandag 15 november 2021

Schilderen van plafond na waterschade

Door een lek is het plafond beschadigd en moet dit terug geschilderd worden. 19m2 plafondhoogte is 3,9m


Behang- en schilderwerken Antwerpen
woensdag 27 oktober 2021

Barsten in plafond herstellen en schilderen

Herstellen barsten en plafond schilderen. Het gaat om 2 barsten over de hele lengte van het plafond. Ongeveer 35m².


Behang- en schilderwerken Kessel-Lo
dinsdag 05 oktober 2021

Muren en plafond van de hal schilderen

Schilderen van de hal beneden en de bovenverdieping plus het toilet. Muren en plafond schilderen. Oppervlakte ken ik niet uit het hoofd, die moet worden nagemeten. Muren momenteel gewoon pleisterwerk.


Behang- en schilderwerken Bree
maandag 04 oktober 2021

Schilderwerken na waterinfiltratie

Door waterinfiltratie van een losgekomen deksteen van het dakterras is er lichte schade aan het plafond en 1 muur. Ondertussen is het lek gedicht en de muur en het plafond uitgedroogd. Het plafond (30 m²) moet licht bijgewerkt worden met pleister en opnieuw helemaal geschilderd. De muur (10 m²) moet eveneens licht gepleisterd worden en opnieuw geschilderd worden. Ik vermoed best een primer en dan 2 afwerkingslagen aangezien er terug een deeltje geplakt moet worden.


Behang- en schilderwerken Zeebrugge (Brugge)
donderdag 30 september 2021

Schilderen van ondergrondse garage

Het schilderen en voorbereidend werk om de muren en plafond te schilderen + grootte van de garage 6m op 5.3m ongeveer Momenteel zijn dat betonmuren.


Behang- en schilderwerken Nieuwpoort
dinsdag 28 september 2021

Herstelwerken na waterschade

Ik heb op meerdere plekken in mijn slaapkamer vochtplekken van waterschade en ook de plinten van mijn laminaat zijn losgekomen. Ik wil hiervoor de muren laten herstellen, alsook het plafond, behangen en schilderen.


Behang- en schilderwerken Heusden-Zolder
zaterdag 18 september 2021

Schilderwerken in de woning uitvoeren

Wij zouden graag onze woning laten schilderen binnenin, in totaal zo een 316 m². Gestucte muren dienen geschuurd en hier-en-daar bijgewerkt te worden, vorig behangpapier is al verwijderd. Voorgeschilderd Renovlies aanbrengen en schilderen met afwerkingslaag. Plafonds ongeveer 148 m² schilderen met 1 dekkende laag. Plafonds zijn in het verleden al enkele keren geschilderd geweest.


Behang- en schilderwerken Geel
dinsdag 07 september 2021

Vochtschade herstellen appartement

Ik zoek iemand die vochtschade aan het plafond kan herstellen. Het gaat over een oppervlakte in de hal + badkamer. Het zou opnieuw moeten geschilderd worden.


Behang- en schilderwerken Antwerpen
donderdag 19 augustus 2021

Schilderen plafond

Nieuw plafond schilderen. Het gaat om een kamer van 5 op 3 meter.


Behang- en schilderwerken Berchem (Antwerpen)
woensdag 11 augustus 2021

Muren en plafond schilderen

2 muren en plafond in slaapkamer dienen opgeknapt te worden na waterschade. Gaat over een 10m²


Behang- en schilderwerken Tongeren
zaterdag 31 juli 2021

Nieuwbouwappartement schilderen: muren en plafond

Nieuw appartement, misschien wat opvullen maar het gaat vooral om primer en schilderwerken. Oppervlakte van 105 m²


Behang- en schilderwerken Hasselt
zondag 18 juli 2021

Afwerken (verf en gyproc) horecazaak

Voor de opening van een horecazaak zoeken we iemand die nog deze week een aantal verfraaiingswerken kan uitvoeren. Betreft egaliseren (gyprocplaat ofwel stuccen) + schilderen van het plafond (40 m²) Sommige muren (+/- 50m²) zouden lichtjes moeten opgeschuurd worden en een nieuwe eindlaag verf krijgen. Verder 3 houten deuren en kader verven. Er is ook een schuifdeur geleverd, maar die moet nog worden geplaatst. Aan de koer is een kleine toiletruimte. Deze heeft een vals plafond nodig en de reeds bepleisterde muren dienen nog te worden afgewerkt en geschilder.


Behang- en schilderwerken Antwerpen
woensdag 14 juli 2021

Binnen schilderen

Garage met verhoogde houten vloer, +/- 40 vierkante meter, 2m70 hoog. Vloer, plafond en muren schilderen.


Behang- en schilderwerken Antwerpen
dinsdag 13 juli 2021

Plafond van de slaapkamer schilderen

Verven plafond slaapkamer 4,00 x 4,20 met 1 schuine dakkant van 4,00 x 1,00 meter.


Behang- en schilderwerken Genk
donderdag 08 juli 2021

Herschilderen plafond

kleine zone is nat geweest in een plafond van 40m². Nu zouden wij dat graag laten herstellen. het is nog verder aan het lekken nu dus het zou nog erger kunnen worden.


Behang- en schilderwerken Genk
woensdag 07 juli 2021

Uitvoeren schilderwerken interieur

Graag laten we schilderwerken uitvoeren: 4 ruimtes + afwerken van een vals plafond Muren zijn in gyproc afgewerkt en de verschillende ruimtes hebben een oppervlakte van ongeveer: slaapkamers (2x) = 4 m x 4 m + hal = 3 m x 3 m + 7 m x 6 m


Behang- en schilderwerken Kortrijk
maandag 05 juli 2021

Binnenschilderwerken doorheen het hele huis

Schilderen van living/keuken, hal/nachthal, wc, badkamer, technische ruimte, 2 slaapkamers Het gaat om volgende afmetingen - Living/keuken +- 46 m² - hal/nachthal +- 29,5 m² - wc +- 10 m² - badkamer +- 13,5 m² - technische ruimte +- 16 m² - slaapkamer 1 +- 18 m² - slaapkamer 2 +- 16,5 m² Nieuwbouw : primer + 2x eindlaag => alles kleur wit + Plafond: +/- 140m²


Behang- en schilderwerken Overpelt
dinsdag 22 juni 2021

Kamer schilderen

1 kamer living, muren en plafond. Behangpapier afhalen en voorbereiden.


Behang- en schilderwerken Sint-Stevens-Woluwe
maandag 21 juni 2021

Schilderen en behangen houtskeletbouw interieur

Voor onze houtskeletbouw graag een schilder voor binnenwerk 80 m², gelijkvloers muren en plafond. - ondergrond = hout Ook zou er een deel behangen moeten worden . Het behangpapier hebben we wel aal aangekocht, verf in overleg met vakman.


Behang- en schilderwerken Budingen
donderdag 17 juni 2021

Opfrissen privé-kelder in appartementsgebouw : anti-vocht en schilderen

Kelderruimte: H 2m30 x L 2m65 x B 2m20 met ingebouwde schabben. -Muren en schabben proper maken -Eén muur aan de straatkant is erg door vocht aangetast, dus anti-vocht behandeling van de muren -Schilderen muren (oppervlakte: iets minder dan 50m2). Plafond is in orde, dat hoeft niet behandeld of geschilderd. Werktuig brengt U mee, producten (anti-vocht behandeling, verf) worden ter beschikking gesteld. Stroomaansluiting zonder aarding aanwezig (voor extra-verlichting). Kelder zal leeg zijn (op een grote kast na) wanneer werken beginnen (groot huisvuil wordt op 5 juli verwijderd, dan nog enkele dagen voor kleinere zaken, dus begin rond 8 juli.


Behang- en schilderwerken Oostende
maandag 07 juni 2021

Schilderen 150 m² nieuwbouw

Schilderwerken voor 150 m² - nieuwbouw 2020 Plafond + muren gelijkvloers - Plafond + muren trappenhal en gang 1e verdieping Ondergrond pleister, dus primer te voorzien Graag "zo snel mogelijk", afhankelijk van de planning van de vakman


Behang- en schilderwerken Landegem
donderdag 03 juni 2021

Herschilderen plafond

Vorig jaar heb ik het plafond van de woonkamer (27 m²) zelf geschilderd. Blijkbaar heb ik daar toch iets misdaan, want de verf heeft niet goed gehecht en dat moet dus wel opnieuw worden gedaan, ditmaal liefst door een professional.


Behang- en schilderwerken Elsene
woensdag 02 juni 2021

Herstellen zichtschade na waterlek bovenbuur / schilderwerken

Door een lekkende radiator bij de bovenbuur, is mijn plafond beschadigd. Ik ben niet zeker of het pleisterwerk vervangen moet worden (bedraagt 40 x 150 cm ongeveer), dus graag advies van een specialist. Qua schilderwerken zal het volledige plafond herdaan moeten worden (25/30 m²) om een egaal eindresultaat te bekomen.


Behang- en schilderwerken Antwerpen
donderdag 27 mei 2021

Repeindre les pièces au rdc : murs + plafonds - 90 m²

A la rechreche d'un spécialiste de peinture pour rafraîchir les pièces du rez-de-chaussée. Planning à négocier avec le spécialiste, mais si ce serait encore possible de réaliser ces travaux avant l'été, on serait très reconnaissants:D Les murs et plafonds d'une superficie d'environ 90 m² : living /arche /salle à manger /arche /cuisine équipée + plafonds de l'ensemble.


Behang- en schilderwerken Brussel
donderdag 27 mei 2021

Muur behangen

Gyproc muren, ongeveer 88m2, wel hoge plafonds dus stelling nodig. Loft op eerste verdieping


Behang- en schilderwerken Vilvoorde
Offertes plafond schilderen