Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Plafond schilderen binnen

Plafond schilderen

Door het schilderen van het plafond kan je de ruimte meteen een nieuwe look geven. Informatie, richtprijzen en de beste schilders in de regio voor het verven van het plafond vind je hier.

Plafond verven?

Het plafond schilderen is een uitdaging. Vaak lastig te bereiken, dus loert een stijve nek altijd om de hoek en is stabiel en met een vaste hand schilderen niet altijd gemakkelijk. Het schilderen van de muren en het plafond gaat uiteraard goed samen. Neem het plafond als eerste onder handen wanneer je een kamer wil schilderen. Zelfs als je spatten maakt op de muren, kan je die later nog overschilderen. Hoe je het beste je muren kan schilderen zonder het plafond te raken zal je schilder je kunnen vertellen.

Het is geen slecht idee om je interieur te beschermen voor je met schilderen start. Verwijder de gordijnen en ander meubilair en bedek de vloer met plastic om vlekken te voorkomen. Net als bij alle schilderwerken maak je eerst de muur glad en schoon. Het plafond afwassen voor het schilderen is dus een must. Eventuele oneffenheden kan je met een plamuurmes en plamuursel terug gladstrijken. Als de muur glad is, kan je de eerste laag verf aanbrengen..

Volgende werk: aanbrengen van de primer. Borstel die mooi uit over het hele plafond. Hierna kan je de andere lagen aanbrengen. Welke verf je kiest hangt af van het materiaal waaruit je plafond bestaat. De hoeken van het plafond verf je best met een borstel, voor de grotere oppervlaktes kan je een rol gebruiken.

Plafond schilderen binnen

Houten plafond schilderen

Ben je klaar om het planchetten plafond te schilderen? Een houten plafond verven kan je op verschillende manieren aanpakken. Gebruik altijd eerst een primer voor je de eindlagen gaat doen. Je hebt meerdere opties, zo zijn er zelf schilders of doe-het-zelvers die hun houten plafond verven met krijtverf. Als je een plafond in houten latjes gaat schilderen vergeet dan zeker niet de ruimte tussen de latjes mee te nemen.

Gyproc plafond schilderen

Zijn de gyproc platen voldoende droog? Dan is het tijd om het gyproc plafond te verven. Let er wel op dat je een primer voor gyproc gebruikt en geen primer om bijvoorbeeld hout te schilderen. Op deze manier zal je het gipsplaten plafond vlot en efficiënt kunnen verven. Als je plafondplaten gaat schilderen heb je het voordeel dat er minder ruimte is tussen de verschillende platen. Deze platen zijn vaak veel groter dan de smalle, houten latjes bij een houten plafond. Of je nu kunststof plafondplaten gaat verven of je systeemplafondplaten wilt schilderen, ga altijd voorzichtig te werk en druk niet te hard op de platen om beschadigingen te voorkomen.

plafond verven

Wat is de prijs om een plafond te schilderen?

De kosten voor het schilderen van een plafond kunnen sterk variëren. Als een vakman alles voorziet, mag je voor het plafond schilderen rekenen op een gemiddelde prijs van € 20 à € 30 per m². Die kan je drukken door zelf materiaal aan te kopen of voorbereidend werk te doen. De kosten om een plafond in gyproc te verven zullen normaal in dezelfde lijn liggen als de kosten voor het schilderen van een houten plafond.

Kosten besparen op binnenschilderwerk

Wil je kosten besparen op het laten schilderen van je plafond? Combineer dan deze klus met andere schilderklussen. Schakel een binnenschilder in voor bijvoorbeeld het verven van je muren, deuren of badkamer. Hoe groter de klus, des te meer een schilder de prijs kan verlagen. Daarnaast kun je ook besparen door de nodige voorbereidingen te treffen en de vakman werk uit handen te nemen. 

Plafond laten schilderen of zelf doen?

Of het nu gaat om het schilderen van het plafond in de badkamer of het overschilderen van een plafond in de woonkamer of slaapkamer, het schilderwerk moet met de nodige precisie worden uitgevoerd. Als je beslist om het plafond door een professionele schilder te laten verven, ben je er zeker van dat je zonder spatten of vlekken een knap resultaat krijgt. Een vakman heeft namelijk ervaring met schilderwerken en zal je plafond dus schilderen zonder strepen te maken.

Je kan uiteraard ook zelf de verfborstel bovenhalen maar pas op, een plafond verven zonder spatten of strepen is niet evident. Een vakman heeft vaak een stelling ter beschikking of hij is het gewoon om vanop een ladder te verven. Je kan natuurlijk ook je plafond schilderen met een verfborstel op een stok, maar het is moeilijker om dan de kleine hoekjes ook tot in de puntjes af te werken. Denk hier maar aan het verven van de overgang van de muur en het plafond. Heb je bijvoorbeeld een plafond met balken? Het schilderen van een plafond met balken is precisiewerk en mag niet onderschat worden.

Ons advies? Bespaar je de tijd en kopzorgen en schakel een professionele schilder in om het plafond te schilderen. Via Casius brengen we je gratis en vrijblijvend in contact met de beste schilders in de regio. Vul het groene formulier in en vergelijk een aantal vrijblijvende prijsoffertes voor je schilderwerken.

Schilderoffertes aanvagen

We deden al een drietal keer beroep op Casius en waren telkens heel tevreden. Snelle reactie op onze aanvraag en de geselecteerde vakmensen waren allemaal bekwaam, betrouwbaar en hielden zich aan de gemaakte afspraken. We zouden iedereen aanraden om van de diensten van Casius te gebruiken.

Frieda Ringoet

schilder

Schilderen of behangen?

Door de muren in je huis aan te pakken, geef je het interieur een compleet nieuwe uitstraling. Al gauw volgt dan de volgende vraag: ga ik behangen of kies ik voor schilderwerken? Hoe kies je wat het beste bij jou past? Zo kan de toepassing van een lichte kleur verf een gevoel van zachtheid en ruimte geven aan een kleine kamer. Donker behang met een opvallend patroon maakt een grote kamer knusser. Meer lezen over de voor-en nadelen van beide technieken? Klik door en lees er alles over!

Offertes plafond schilderen aanvragen

Recente opdrachten voor plafond schilderen

woensdag 20 september 2023

Plafond waterschade

Ik heb waterschade geleden aan mijn dak, waardoor er verf is losgekomen op de plafond van mijn badkamer. De badkamer is iets van een 15 vierkante meter. Ik moet een offerte/bestek doorgeven aan mijn verzekering vooraleer ik de schade mag herstellen


Behang- en schilderwerken Ekeren (Antwerpen)
dinsdag 19 september 2023

Binnen schilderen

Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen


Behang- en schilderwerken Kortrijk
dinsdag 19 september 2023

Binnen schilderen

Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen


Behang- en schilderwerken Antwerpen
dinsdag 19 september 2023

Binnen schilderen

Schilderen van kelder 4mx5,5m x2m met water doorlatende verf na verwijderen van los zittende verf. Welke werkzaamheden moet de schilder uitvoeren?: Binnenmuren / plafonds schilderen


Behang- en schilderwerken Hulste
dinsdag 19 september 2023

Binnenschilderwerken

Het betreft een huis van te schilderen oppervlakte van 1050 m2 ( inclusief de plafonds ).


Behang- en schilderwerken Sint-Joris-Winge
maandag 18 september 2023

Muren en plafond schilderen

Schilder gezocht voor kamer van 13 m2 te schilderen


Behang- en schilderwerken Wilsele
Offertes plafond schilderen