Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Garagepoort van je woning schilderen

Garagepoort schilderen

Is de garagepoort aan een opknapbeurt toe?
Met een aantal laagjes verf straalt deze weer als nieuw!

Garagepoort verven?

Net als een voordeur of de omlijsting van je ramen beïnvloedt een garagepoort sterk het uitzicht van jouw woning. Jammer genoeg is een poort ook onderhevig aan wind en regen, dus kan het geen kwaad om ze goed te onderhouden. Het is moeilijk te bepalen wanneer je jouw poort opnieuw moet schilderen. Zoiets hangt af van het materiaal - zoals hout, pvc of metaal - en de weersomstandigheden.

Houten garagepoort schilderen

Hout is minder bestand tegen vorst, neerslag of felle zon en vraagt dus het meeste onderhoud. Een belangrijke factor is de beschermende olielaag. Heb je die niet, dan zal de poort vlugger verkleuren of vergrijzen. Start met het ontvetten van de poort om de primer beter te laten hechten. Eventuele gaatjes of beschadigingen werk je weg met houtpasta. Plak daarna alles goed af, breng de primer aan en schuur de poort bij wanneer alles droog is. Nadien is het tijd om de afwerkingslagen aan te brengen. Een schilder kiest voor matte afwerkingslagen of voor hoogglans. Na de primer zouden 2 afwerkingslagen voldoende moeten zijn.

Hoe werkt de dienst Casius?

Metalen garagepoort schilderen

Metaal is goed bestand tegen de weersomstandigheden, behalve tegen eentje: regen. Roestplekken zijn dus geen uitzondering. Behandel deze plekken eerst met schuurpapier of een schuurborstel. Als dit niet volstaat kan je een speciaal antiroestproduct gebruiken. Breng je nieuwe lagen aan, dan ga je ook voor roestvrije verf.

Garagepoort in pvc schilderen

Pvc verbleekt door blootstelling aan de zon. Kies voor primer en grondlagen die goed hechten op pvc. Let er ook op dat de verf die je kiest geschikt is oppervlakten aan de buitenkant. Voor een poort in pvc zouden twee afwerkingslagen moeten volstaan.

Garagepoort in hout of pvc schilderen

Kostprijs garagepoort schilderen

Wat is de prijs voor het schilderen van een garagepoort? Als je het zelf gaat doen betaal je enkel je materiaal en de verf. Laat je de poort verven door een professionele schilder? Reken op een gemiddelde kostprijs van €30 à €50 per m². Het uurloon van de schilder en de kwaliteit van de verf bepalen de prijs. 

Tip: Vergelijk altijd een paar prijsoffertes voor je schilderwerken. Zo heb je een accurater beeld van de totaalprijs en kies je altijd de beste prijsofferte!

Offertes voor garagepoort schilderen aanvragen

Soortgelijke opdrachten

zaterdag 03 september 2022

Schilderwerk binnen en buiten

Er moet vliesbehang komen in slaapkamer en geschilderd . Ook 4 binnendeuren moeten geschilderd en buiten een voordeur en garagepoort opnieuw een verfbeurt.


Behang- en schilderwerken Beringen
woensdag 20 juli 2022

Aluminium garagepoort schilderen

Garagepoort ral 7016 herschilderen


Behang- en schilderwerken Opwijk
donderdag 02 juni 2022

Schilderwerken

Ik zoek een schilder om mijn garagepoort in PVC te herschilderen.


Behang- en schilderwerken Kapellen (Antwerpen)
Gratis offertes vergelijken