Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Vloerders gezocht

Wat doet een vloerder?

Wat doet een vloerder nu precies?

Wat is een vloerder?

Een vloerder is iemand die vloer- en muurbekleding plaatst in keramische materialen of natuursteen. Een vloerder zien we dus meestal als de traditionele vakman die tegels in een mortel- of zandbed plaatst of de tegels op de ondergrond vastlijmt. Vaak is die ondergrond een chape. Een vloerder is dus bovenal iemand die erin slaagt om een perfect effen vloer te plaatsen in je woning. Bovendien kan een vloerder zijn vakmanschap ook wel tonen door het gebruiken van decoratieve tegeltechnieken. Denk maar aan bv. mozaïek en granito.

Hoeveel m² legt een vloerder per uur?

Een goed gemiddelde is dat een vloerder ongeveer 10 vierkante meter tegels per dag kan leggen. Dit is echter een ruwe indicatie, want het tempo van de vloerder hangt van veel verschillende aspecten af, zoals:

Formaat tegels Grotere tegels leggen gaat veel sneller dan kleine. De vloerder dient bij grote tegels minder handelingen uit te voeren.
Gewicht tegels Zwaardere tegels (bv. natuursteen) stremmen het tempo van de vloerder. Keramische tegels zijn vaak lichter en daardoor gaat het werk sneller vooruit.
Oppervlak Vertrekken van een vloer die al vrij egaal is geeft de vloerder minder werk om het oppervlak eerst te egaliseren.
Ervaring De ervaring van de vloerder speelt natuurlijk ook een grote rol.
Legpatroon Een eenvoudig legpatroon gaat ook sneller dan een ingewikkeld.

Een vloerder wordt vaak in één adem genoemd in combinatie met een ander vakmantype: een tegelzetter. Een vloerder-tegelzetter is een vakman die zowel vloer- als wandtegels plaatst. Een tegellegger focust zich enkel en alleen op het plaatsen van binnen- en buitentegels. Denk hierbij aan tegels in de badkamer of het aanleggen van een terras in tegels. Tegels laten plaatsen? Meer informatie over de verschillende tegelwerken en hun prijzen vind je hier.

Het grote verschil met een vloerder is dat een vloerlegger zich niet enkel focust op het plaatsen van tegels. Hij plaatst vloeren in verschillende materialen van kurk tot gepolierde beton. Naast het plaatsen van de eigenlijke vloer zijn er ook nog een aantal voorbereidende werken die bij de job horen. Denk aan het egaliseren van de vloer of het slijpen of zagen van tegels en hout om alles gedetailleerd af te werken.

Het takenpakket van een vloerder kan eigenlijk nog uitgebreider zijn. Ook het plaatsen van een ondervloer of het uitvoeren van chapewerken is voor veel vloerders dagelijkse kost. Ligt de vloerbedekking er? Dan is dit type vakman ook de aangewezen stielman om je plinten te laten plaatsen.

De verschillende taken van een vloerder

Wat kost een vloerder per uur?

Wat kost een vloerder per uur? De gemiddelde kostprijs van een vloerder kan per uur of per m² worden berekend. De kwaliteit en het type materiaal voor je vloer en het uurloon van de vakman bepalen de totaalprijs. Het uurloon van een goede vloerder bedraagt gemiddeld tussen de 30 en 50 euro per uur. Het spreekt voor zich dat het type vloerbedekking een grote invloed heeft op de prijs. Zo betaal je voor een kwalitatieve tegelvloer gemakkelijk 3 keer zoveel als voor een goedkope laminaatvloer

Wil je snel een concrete prijs van een vloerder voor jouw project?

Contacteer ons meteen en we zorgen dat je snel, vrijblijvend en gratis een aantal offertes mag ontvangen van vloerders in jouw buurt!

Offertes vloerders aanvragen

Recente opdrachten voor vloeren

maandag 23 mei 2022

Chape plaatsen in verschillende ruimtes

We zouden graag een chape willen laten plaatsen in de living, gang, badkamer en keuken. De totale oppervlakte is ongeveer 70m². De dikte van de chape moet 7cm dik zijn.


Vloerwerken Lombardsijde
maandag 23 mei 2022

Vloer egaliseren

Wij willen een tegelvloer egaliseren met eventueel een afwerkingslaag. Oppervlakte is +/- 50 m²


Vloerwerken Leuven
zaterdag 21 mei 2022

Chape aanleggen

Er moet een chape op gelijkvloers aangelegd worden, vezelversterkt (vloerverwarming). Voor een oppervlakte van 68m² met een dikte van 8cm.


Vloerwerken Overmere
vrijdag 20 mei 2022

Vloeren renoveren

Ik zoek een vloerder voor volgende werkzaamheden: uitbreken van betegeling, isoleren en vernieuwen met laminaat parket. 65 m².


Vloerwerken Brugge
donderdag 19 mei 2022

Polybeton plaatsen

Wij zouden graag volgende werken laten uitvoeren: - Plaatsing gespoten PUR 10cm - Plaatsing polybeton 10cm - Verzonken deurmat te voorzien met inspectieluik voor controleputjes - Totale oppervlakte: 46m² (renovatiewoning)


Vloerwerken Gentbrugge
donderdag 19 mei 2022

Herstel polybeton-vloer

De bestaande polybeton-vloer is open gekapt, ongeveer 50cm x 50cm, voor de herstelling van een waterlek. Dichtmaken van het gat, polijsten en impregneren/sealen.


Vloerwerken Heverlee
donderdag 19 mei 2022

Vinylvloer van 180 m² leggen op zolder

De vloer op zolder moet verder afgewerkt worden, eventueel met vinylvloer. Het gaat om +- 180 m². Momenteel ligt hier isolatie op de betonnenvloer met reeds een afwerking, maar helaas zijn deze platen op sommige plaatsen kromgetrokken waardoor de vloer niet vlak mee is.


Vloerwerken Herentals
woensdag 18 mei 2022

Vloerchape en isolatie

Ik zou graag in heel mijn huis vloerchape en vloerisolatie willen laten aanleggen door een vakman. Op de gelijkvloers 90m², verdiep nog eens 90m² en de zolder 60m². In de zolder moet er wel geen isolatie komen.


Vloerwerken Burst
woensdag 18 mei 2022

Linoleum plaatsen

Ik heb op dit moment een tegelvloer maar ik zou graag linoleum willen laten plaatsen in 3 ruimtes, 1 van 20m², 1 van 5m² en 1 van 12m².


Vloerwerken Gent
vrijdag 13 mei 2022

Betonvloer met isolatie en chape.

Ik zoek een vakman die een betonnen vloer kan aanleggen. Er moet een laag komen van 6 à 8cm beton. Daarop moet 6cm PUR isolatie komen. En daar bovenop moet nog eens een chape komen van 6 à 8cm. De totale oppervlakte is ongeveer 90m².


Vloerwerken Wilrijk
dinsdag 10 mei 2022

PVC vloer leggen.

Ik zou graag een PVC vloer willen laten aanleggen voor een oppervlakte van ongeveer 60m². En op de zolder moet er nog eens PVC vloer aangelegd worden voor een oppervlakte van 60m². Dus te totale oppervlakte is ongeveer 120m².


Vloerwerken Ninove
maandag 09 mei 2022

Sleuven frezen in betonvloer.

Sleuven frezen voor vloerverwarming in bestaande betonvloer. De oppervlakte is iets meer dan 50m².


Vloerwerken Wevelgem
maandag 09 mei 2022

Zoldervloer en zoldertrap plaatsen.

Zolder vloer + trap plaatsen met oog op gebruik als stockage ruimte. het moet gwn een simpele vloer zijn waar wat materiaal kan opgeplaatst worden. De oppervlakte is ongeveer tussen de 20 en de 30m². En dan moet er nog een uitschuifbare of uitklapbare zoldertrap komen.


Vloerwerken Dilbeek
maandag 09 mei 2022

Plaatsen PVC vloerbekleding of linoleum.

Ik wou graag een bestaande vloer van om en bij de 30 jaar willen veranderen, maar zonder dat er teveel uitgebroken moet worden. Ik heb op dit moment een keramische vloer met grillige die eventueel moet geëgaliseerd worden. Ik zou hier graag een PVC vloerbekleding of linoleum willen laten opleggen. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 60m².


Vloerwerken Lochristi
maandag 09 mei 2022

Gietvloer aanleggen over 82 m²

Ik zoek een ervaren vloerder. We hebben een terracotta vloer en we zouden hier graag een gietvloer over leggen. Het gaat om een oppervlakte van 82m².


Vloerwerken Nijlen
zondag 08 mei 2022

Hout en vloer egaliseren

Ik zou graag een houten vloer laten egaliseren. Oppervlakte : 55 m2. Er zijn niveau verschillen tot 2 cm.


Vloerwerken Herent
zondag 08 mei 2022

Kurk of laminaatvloer aanleggen.

In de living, keuken en badkamer wil ik kurk of laminaat leggen op een bestaande vloer. De oppervlakte is ongeveer 50m².


Vloerwerken Sint-Amandsberg
vrijdag 06 mei 2022

Uitgewassen betonvloer aanleggen.

Ik wil een betonvloer laten aanleggen met uitgewassen beton met mignonette kiezels. De oppervlakte is ongeveer 90m².


Vloerwerken Elsene
vrijdag 06 mei 2022

Betonplaat te gieten +- 10 m²

Wij zijn op zoek naar iemand die onze betonplaat kan gieten voor ons tuinhuis op te plaatsen. De betonplaat moet ongeveer 10m² zijn.


Vloerwerken Assebroek
woensdag 04 mei 2022

Linoleum leggen in keuken en woonkamer

We zouden graag onze woonkamer en keuken willen bekleden met linoleum. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 40m².


Vloerwerken Brussel
woensdag 04 mei 2022

Beneden- en bovenverdieping gieten met beton

Graag zou ik de beneden- en de bovenverdieping laten gieten met beton. De benedenverdieping (70m²) dient gegoten en gevlinderd worden. Hier is een opbouwhoogte van 10cm nodig (die over de vloerverwarmingspijpen komt) voor 50m² (van de 70m²). Als ook dezelfde beton met een hoogte van 5cm die over de overige 20m² (van de 70m²) komt. Het overige deel van 20m² is onderkoelder en hier zit geen vloerverwarming onder. De bovenverdieping (ongeveer 55m² tot 60m²) zou voorzien moeten worden van een gietvloer (met beton look) met een laaghoogte van 4cm tot 5cm. Het is momenteel een betonnen plafond, hierop komt een noppenfolie waarin de vloerverwarming wordt gemonteerd.


Vloerwerken Mol
dinsdag 03 mei 2022

Chapewerken

Ik zoek een vakman voor het leggen van een chapevloer. Benedenverdieping: keuken, living, gang, wc, komt op 54m² (is met snijverlies van tegels meegerekend) Diepte weet ik nog niet.


Vloerwerken Ardooie
dinsdag 03 mei 2022

Plaatsen van chape.

Er 180m² aan sneldrogende chape met een dikte van 10cm geplaatst worden door een vakman.


Vloerwerken Eeklo
dinsdag 03 mei 2022

Nieuwe laminaatvloer leggen

Ik zoek iemand die bij bij laminaatvloer of kurkvloer kan aanleggen. Op dit moment heb ik tegels op mijn vloer. De oppervlakte is ongeveer 64m².


Vloerwerken Edegem
maandag 02 mei 2022

Wandtegels zelliges plaatser gezocht

Wandtegels (zelliges) te plaatsen in toilet (enkel achterzijde) en keuken. Totaal ongeveer 5m². Materiaal is reeds beschikbaar


Vloerwerken Denderwindeke
zondag 01 mei 2022

Parket leggen.

Ik ben op zoek naar een vakman voor het leggen van parket op mijn vloer. Ik weet nog niet of ik het over de gehele benedenverdieping wil laten doen of alleen een deel daarvan. Ik heb geen idee van de totale oppervlakte maar ik denk dat de living meer dan 20m² is.


Vloerwerken Lint
zaterdag 30 april 2022

Nieuwe laminaatvloer leggen.

Nieuwe vloer (Laminaat of PVC) in keuken, berging, woonkamer en slaapkamer (overal hetzelfde). In begring en keuken op beton, in woon- en slaapkamer ligt laminaat. Dus ofwel erbovenop of op beton, hangt ervan af wat het best is. De totale oppervlakte is ongeveer 53m².


Vloerwerken Boechout
zaterdag 30 april 2022

Chape plaatsen.

Ik zoek een vakman die een chape kan leggen met een dikte van 5cm op over een oppervlakte van ongeveer 54m².


Vloerwerken Tienen
vrijdag 29 april 2022

Nieuwe parketvloer leggen.

We zijn op zoek naar een vakman voor het leggen van een parketvloer. We breken zelf de vloer uit. Dan moet de vloer geëgaliseerd worden en moet er parket op komen. De oppervlakte is ongeveer 35m².


Vloerwerken Zaventem
vrijdag 29 april 2022

Vloer egaliseren met oppervlakte 52 m²

Ik zoek een vakman om de vloer te egaliseren op de eerste verdieping. Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 52m².


Vloerwerken Drongen
Offertes vloerders aanvragen