Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Vloerders gezocht

Wat doet een vloerder?

Wat doet een vloerder nu precies?

Wat is een vloerder?

Een vloerder is iemand die vloer- en muurbekleding plaatst in keramische materialen of natuursteen. Een vloerder zien we dus meestal als de traditionele vakman die tegels in een mortel- of zandbed plaatst of de tegels op de ondergrond vastlijmt. Vaak is die ondergrond een chape. Een vloerder is dus bovenal iemand die erin slaagt om een perfect effen vloer te plaatsen in je woning. Bovendien kan een vloerder zijn vakmanschap ook wel tonen door het gebruiken van decoratieve tegeltechnieken. Denk maar aan bv. mozaïek en granito.

Hoeveel m² legt een vloerder per uur?

Een goed gemiddelde is dat een vloerder ongeveer 10 vierkante meter tegels per dag kan leggen. Dit is echter een ruwe indicatie, want het tempo van de vloerder hangt van veel verschillende aspecten af, zoals:

Formaat tegels Grotere tegels leggen gaat veel sneller dan kleine. De vloerder dient bij grote tegels minder handelingen uit te voeren.
Gewicht tegels Zwaardere tegels (bv. natuursteen) stremmen het tempo van de vloerder. Keramische tegels zijn vaak lichter en daardoor gaat het werk sneller vooruit.
Oppervlak Vertrekken van een vloer die al vrij egaal is geeft de vloerder minder werk om het oppervlak eerst te egaliseren.
Ervaring De ervaring van de vloerder speelt natuurlijk ook een grote rol.
Legpatroon Een eenvoudig legpatroon gaat ook sneller dan een ingewikkeld.

Een vloerder wordt vaak in één adem genoemd in combinatie met een ander vakmantype: een tegelzetter. Een vloerder-tegelzetter is een vakman die zowel vloer- als wandtegels plaatst. Een tegellegger focust zich enkel en alleen op het plaatsen van binnen- en buitentegels. Denk hierbij aan tegels in de badkamer of het aanleggen van een terras in tegels. Tegels laten plaatsen? Meer informatie over de verschillende tegelwerken en hun prijzen vind je hier.

Het grote verschil met een vloerder is dat een vloerlegger zich niet enkel focust op het plaatsen van tegels. Hij plaatst vloeren in verschillende materialen van kurk tot gepolierde beton. Naast het plaatsen van de eigenlijke vloer zijn er ook nog een aantal voorbereidende werken die bij de job horen. Denk aan het egaliseren van de vloer of het slijpen of zagen van tegels en hout om alles gedetailleerd af te werken.

Het takenpakket van een vloerder kan eigenlijk nog uitgebreider zijn. Ook het plaatsen van een ondervloer of het uitvoeren van chapewerken is voor veel vloerders dagelijkse kost. Ligt de vloerbedekking er? Dan is dit type vakman ook de aangewezen stielman om je plinten te laten plaatsen.

De verschillende taken van een vloerder

Wat kost een vloerder per uur?

Wat kost een vloerder per uur? De gemiddelde kostprijs van een vloerder kan per uur of per m² worden berekend. De kwaliteit en het type materiaal voor je vloer en het uurloon van de vakman bepalen de totaalprijs. Het uurloon van een goede vloerder bedraagt gemiddeld tussen de 30 en 50 euro per uur. Het spreekt voor zich dat het type vloerbedekking een grote invloed heeft op de prijs. Zo betaal je voor een kwalitatieve tegelvloer gemakkelijk 3 keer zoveel als voor een goedkope laminaatvloer

Wil je snel een concrete prijs van een vloerder voor jouw project?

Contacteer ons meteen en we zorgen dat je snel, vrijblijvend en gratis een aantal offertes mag ontvangen van vloerders in jouw buurt!

Offertes vloerders aanvragen

Recente opdrachten voor vloeren

zondag 07 augustus 2022

Betonvloer gieten

Ik ben op zoek naar een vakman voor het gieten van een betonvloer voor een oppervlakte van ongeveer 90m². De dikte moet tussen de 7cm en 10cm zijn.


Vloerwerken Hoboken (Antwerpen)
zaterdag 06 augustus 2022

Nieuwe gietvloer plaatsen

Vernieuwen van bestaande gietvloer die 15 jaar Oud is. De totale oppervlakte is ongeveer 40m².


Vloerwerken Kortrijk
donderdag 04 augustus 2022

Vloer isoleren en chape plaatsen

Wij hebben een huisje gekocht in een steegje aan de Overpoort de en willen dat renoveren. De vloer van 16m2 moet worden afgegraven, vochtwering geplaatst, isolering en chape.


Vloerwerken Gent
woensdag 03 augustus 2022

Betonplaat laten gieten van 3m X 3m op 15cm

Ik ben zo snel mogelijk op zoek naar iemand die een betonplaat kan gieten van 3m x 3m x 15cm. Onze tuin ligt niet aan een weg. Deze zou er voor september moeten liggen.


Vloerwerken Menen
woensdag 03 augustus 2022

Gietvloer plaatsen

Er ligt een zwarte vloer in het huisje dat ik heb gekocht. ik zou graag een lichtere vloer hebben. De oppervlakte is ongeveer 60m².


Vloerwerken Onze-Lieve-Vrouw-Waver
dinsdag 02 augustus 2022

Gietvloer leggen

Ik zoek een vakman die een gietvloer kan leggen in de hal. De oppervlakte is ongeveer 25m².


Vloerwerken Zoersel
dinsdag 02 augustus 2022

PU-gietvloer of epoxy leggen

Graag willen wij een gietvloer laten leggen over de gehele gelijkvloers. Dit is onderdeel van een renovatieproject dus voorbereiding voor dit werk kan door ons zelf worden voorzien. We zijn op zoek naar gietvloer met ibizavibes qua kleur en look and feel. De ruimte is ongeveer 80m2.


Vloerwerken Brasschaat
maandag 01 augustus 2022

Vloer egaliseren en laminaat plaatsen

We willen de vloer in ons appartement volledig egaliseren. Momenteel liggen er tegels op de vloer, dus we willen het oppervlak egaliseren en er laminaat of vinyl op leggen.


Vloerwerken Antwerpen
maandag 01 augustus 2022

Gietvloer aanbrengen

Ik zou graag een waterdichte gietvloer willen. In de inkomhal van een woning, wel buiten. Moet dus tegen weer en wind kunnen. En waterdicht = heel belangrijk!


Vloerwerken Herentals
maandag 01 augustus 2022

Laminaat bovenverdiep

We willen graag op de bovenverdieping van ons huis in Heverlee laminaat leggen, in visgraat patroon. Het zijn 3 slaapkamers en een nachthal, totaal +/- 40 m². Heden ligt er vinyl op de chape, deze willen we eerst verwijderen.


Vloerwerken Heverlee
maandag 01 augustus 2022

Gietvloer aanbrengen

de keukenvloer bestaat uit rode gebakken tegels, die niet 100 procent gelijk liggen en hier en daar een inkeping of breukje. daarom ziet hij er niet goed uit en zou ik er een gietvloer over willen leggen. aangezien de keuken en plinten er reeds staat, dacht ik dat een gietvloer, met minimale dikte een betere oplossing zou zijn dan een tegelvloer, die dikker is. Het is een keuken van ongeveer 3m op 2m.


Vloerwerken Antwerpen
maandag 01 augustus 2022

Chape plaatsen

Oude vloer is uitgebroken, mogelijks nog enkele delen uit te breken en nieuwe chape plaatsen. 60 m².


Vloerwerken Mechelen
maandag 01 augustus 2022

Gietvloer aanbrengen

Wij hebben een terras tussen het appartement en de tuin. Dit heeft een oppervlakte van 42 m² (6 x 7 m) Achteraan, tegen de tuin, is er een afvoergoot voor het regenwater of als we het teras schoonmaken met de hogedrukreiniger. Er liggen nu tegels. Door de jaren zijn de voegen gedeeltelijk verdwenen.


Vloerwerken Wijnegem
maandag 01 augustus 2022

PVC vloer leggen

Er ligt op dit moment een kurkvloer. Zou die niet willen uitbreken maar er een pvc-vloer opleggen. De oppervlakte is ongeveer 20m².


Vloerwerken Gent
zaterdag 30 juli 2022

Gietvloer aanbrengen en oude vloer uitbreken

Uitbreken houten vloer. Nieuwe onderlaag leggen. (Op de bestaande houten balken). Gietvloer aanbrengen. Het is een ruimte van 40m2 op de derde verdieping + een badkamer en halletje van ongeveer 5m2 samen.


Vloerwerken Heverlee
vrijdag 29 juli 2022

Isolatiechape plaatsen

Ik zou graag een isolatiechape willen laten plaatsen op een oppervlakte van 43m². De dikte moet 8cm zijn.


Vloerwerken Gistel
vrijdag 29 juli 2022

Vloer egaliseren

Wij hebben een garage als bijgebouw geplaatst en hier is de vloer de ruwe beton. Deze is niet makkelijk om proper te houden en soms zijn er ook stukjes die loskomen. Ik zou graag de vloer willen laten egaliseren. De oppervlakte is ongeveer 70m².


Vloerwerken Budingen
vrijdag 29 juli 2022

Beton terras leggen

Vakman nodig voor een betonvloer voor op het terras buiten. Afmetingen 7 x 3 meter.


Vloerwerken Leopoldsburg
donderdag 28 juli 2022

PU-gietvloer plaatsen

Graag een PU vloer voor in mijn veranda van 25m². De huidige betonvloer ligt ook niet effen waardoor de vloer ook geëgaliseerd zal moeten worden.


Vloerwerken Wetteren
donderdag 28 juli 2022

Chapwerken + PUR vloerisolatie

Voor onze renovatie zijn we DRINGEND op zoek naar een Chapper en PUR+vloerisolatie spuiter. PUR: 10 cm dikte op +/- 60m² Chape: 8cm dikte op +/- 60m²


Vloerwerken Borgerhout (Antwerpen)
donderdag 28 juli 2022

Gietvloer plaatsen

Dubbele garage van 40m². Huidige vloer: chappe met daarop een tweecomponenten vloerverf (1 laag). Aangezien deze verf laag heel gevoelig is voor schade, is het nodig een betere vloercoating/gietvloer toe te voegen.


Vloerwerken Gullegem
donderdag 28 juli 2022

Gepolierd terras plaatsen

Plaatsen van een gepolierde vloer - buitenterras 48 m². Voorheen tegels op chappe/steenpuin - op volle grond Terras gelegen op 25 m van de straat.


Vloerwerken Broechem
woensdag 27 juli 2022

Betonvloer voor tuinhuis gieten

Betonvloer voor tuinhuis aanleggen van ongeveer 10m² met dikte van 10-12cm.


Vloerwerken Drongen
woensdag 27 juli 2022

Vinylvloer vernieuwen

We hebben nu een vinylvloer die volledig is versleten en zouden die graag willen vervangen. Het gaat om een bedrijf. pretland Gent. De oppervlakte is ongeveer 260m².


Vloerwerken Gent
woensdag 27 juli 2022

Gietvloer aanleggen

Voor het renoveren van een huis wil ik de vloer op de gelijkvloers herleggen. Het zou gaan om een oppervlakte van ongeveer 50 m². Momenteel ben ik de oude vloer (tegels) aan het verwijderen, hieronder ligt zavel die ik zelf kan uitgraven. Graag wil ik mijn nieuwe vloer isoleren en gaat mijn voorkeur naar gietbeton.


Vloerwerken Sint-Gillis-bij-Dendermonde
woensdag 27 juli 2022

Vinyl of laminaat leggen

Vloerder gezocht on de huidige tegelvloer te bedekken met vinyl of laminaat. Het gaat over 50 m2 ongeveer.


Vloerwerken Oudenaarde
woensdag 27 juli 2022

Kukrvloer aanleggen

Houten ondergrond in rooster. er ligt momenteel tapijt los op. oppervlakte van 55-60. kurk is klik kurkvoer en vast te lijmen. benodigdheden reeds aangekocht


Vloerwerken Tessenderlo
dinsdag 26 juli 2022

Pur leggen

Ik heb mijn vloer weg gedaan en nu wil pur leggen voor vloerverwarming


Vloerwerken Boom
dinsdag 26 juli 2022

Gietvloer plaatsen

Ik ben op zoek naar een vakman voor het leggen van een gietvloer op de gelijkvloers. De oppervlakte is ongeveer 160m².


Vloerwerken Ranst
dinsdag 26 juli 2022

Betonvloer leggen voor overkapping

Op zoek naar een vakman voor plaatsing van gietvloer voor een overkapping. Denken aan beton - polybeton of andere. 35 m².


Vloerwerken Boortmeerbeek
Offertes vloerders aanvragen