Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Zolder renoveren

Zolder renoveren

Wil je je zolder renoveren tot een leuke speelkamer voor de kinderen? Of ben je op zoek naar een ruimte waar je tot rust kan komen? Ontdek de mogelijkheden voor een zolderrenovatie en vraag gratis offertes aan bij vakmensen uit jouw regio.

Zolder renoveren en inrichten

Je zolder is een ruimte die smeekt om benut te worden. Extra slaapkamer, ontspanningsruimte of een plek om in alle rust te kunnen werken? Het is de ideale plek om extra ruimte te creëren.

Op zoek naar een professionele mening om je ideeën te toetsen of wil je prijzen vergelijken? Vraag gratis offertes aan en ga aan de slag. Bij Casius kom je in contact met vakmannen die financieel gezond zijn en voldoen aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Zolder renoveren, wat hoort erbij?

Trapgat uitbreken

Zolder inrichten, allemaal goed en wel. Maar je bent er niet veel mee als je geen toegang hebt tot de ruimte. Het is dus handig om op voorhand na te denken over het trapgat. Moet je een nieuw gat uitbreken of is er al een opening die voldoet? Een trapgat gaat nauw samen met de trap die je wil kiezen, dus is het handig als je al weet welke trap je wil installeren. Meer informatie vind je op de pagina trapgat maken.

Zoldertrap installeren

Welke trap je kiest hangt af van het gebruik van je zolder. Is de kans groot dat je elke dag een keer of tien op en af moet? Dan is een brede, stevige trap de beste keuze. Wil je de zolder meer als opslagplaats gebruiken? Dan zijn zwevende trappen of is zelfs een vouwtrap mogelijk. Benieuwd naar meer info over het plaatsen van een trap? Lees er alles over de pagina trap plaatsen.

Gyproc platen

Gat geboord, trap gestoken, we kunnen aan de zolder zelf beginnen. Zeker bij grote zolders waar die je als leefruimte wil gebruiken is het interessant om de ruimte op te delen in verschillende kamers. Afhankelijk van het gebruik van de zolder kan je verschillende soorten gyproc kiezen. Geluidswerende, kamerbrede of gewoon standaard gyproc. Meer informatie over gyproc lees je op de pagina gyproc plaatsen.

Velux plaatsen

Zolders zijn vaak donkere ruimtes en dan kunnen extra dakramen een oplossing bieden. Je kan gaan spelen met de lichtinval en de plaatsing van de ramen om de ruimte het best te verlichten. Verschillende dakramen naast of boven elkaar kunnen helpen wanneer je echt grote oppervlaktes wil verlichten. Lees meer over dakramen op de pagina dakramen plaatsen.

Zolder isoleren

Genieten van je knusse, nieuwe zolder is lastig als je intussen je tenen zit af te vriezen. Zolderisolatie is dus een must. Je zolderdak isoleren is een interessante investering om je comfort te laten stijgen en je energiefactuur te laten dalen. Wil je je zolder enkel gebruiken als extra opslagplek? Dan is vloerisolatie een betere investering. Alle info over zolders isoleren vind je op onze pagina zolder isoleren. Ben je benieuwd naar de premies die vasthangen aan isoleren, dan kan je op deze pagina terecht.

Inrichten

Decoreren met een overdaad aan accessoires, joepie! Ook bij het afwerken van de zolder kan je bewuste keuzes maken. Verduisterende gordijnen voor slaapkamers, lichte verfkleur om zolders die als leefruimte dienen groter te laten lijken. Vaak hebben zolders heel bijzondere vormen en afmetingen. Maatwerk kan dus een oplossing zijn. Ingebouwde kasten, speciale meubelen, een elektrische haard. Lijkt maatwerk wel iets voor jou? Op onze pagina over maatwerk lees je meer!

Zolder renovatie

Het belang van licht bij een zolder renovatie

Als je van plan bent om je zolder na de renovatie vaak te gebruiken als volwaardige leefruimte, dan is het belangrijk dat je zorgt voor voldoende licht. Een succesvolle zolder renovatie staat of valt voor een groot deel met het plaatsen van voldoende ramen. Voldoende ramen of dakramen maken de ruimte aangenaam en de ruimte lijkt ook veel groter.

Denk er wel aan dat je geen serre wil maken van je zolder: kwalitatieve ramen met eventueel zonwering zijn eveneens van groot belang.  

Nog enkele aandachtspunten voor jouw zolderrenovatie

Een zolder verbouwen doe je best doordacht. Een zolderrenovatie kan immers je woning net zoveel opwaarderen als bijvoorbeeld een nieuwe badkamer. Denk bijvoorbeeld bij je zolderrenovatie ook goed na over de verwarming, over welk soort ramen (of een dakkapel?) je wil plaatsen, ... een zolder verbouwen doe je best meteen goed. Het is daarom een goed idee om met een bedrijf samen te werken dat je een prima prijs-kwaliteit garandeert. Ook voor je zolderrenovatie kan je daarom via Casius.be tot drie offertes aanvragen van erkende vakmensen uit jouw buurt. Zo neemt jouw zolderrenovatie project meteen een vliegende start en wordt je zolderruimte snel een nieuw pareltje in je woning.

Praktische tips om de zolder te renoveren

Gratis prijsoffertes voor zolder renoveren aanvragen

Recente opdrachten zolder renoveren

woensdag 16 augustus 2023

Zolder afmaken

De zolder is geïsoleerd maar moet nog worden afgewerkt.


Zolderverbouwing Zoersel
vrijdag 28 juli 2023

Afwerken zolder

Ik zoek een allround vakman die me kan assisteren bij het afwerken van de zolder. Plaatsen van dampscherm, plaatsen van gyproc en cv-buizen (eventueel ook elektriteit). Het meeste materiaal is reeds aangekocht (dampscherm, gyproc, bedrading). Werken mogen zelfstandig worden uitgevoerd, indien nodig/mogelijk kan ik hierbij assisteren.


Zolderverbouwing Lemberge
vrijdag 16 juni 2023

Onafgewerkte zolder ombouwen tot werkkamer

Wij zijn op zoek naar een firma die onze onafgewerkte zolder kan aanpakken. Deze willen we laten verbouwen tot een werkkamer met genoeg opbergruimte. In bijlage vindt u een document met informatie over de bestaande toestand en onze wensen.


Zolderverbouwing Kessel-Lo
Offertes zolder renoveren