Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Zolder renvovatie

Zolder renoveren

Zolder renoveren

Wil je je zolder renoveren tot een leuke speelkamer voor de kinderen? Of ben je op zoek naar een ruimte waar je tot rust kan komen? Ontdek de mogelijkheden en vraag gratis offertes aan bij vakmensen uit jouw regio.

Zolder renoveren en inrichten

Je zolder is een ruimte die smeekt om benut te worden. Extra slaapkamer, ontspanningsruimte of een plek om in alle rust te kunnen werken? Het is de ideale plek om extra ruimte te creëren.

Op zoek naar een professionele mening om je ideeën te toetsen of wil je prijzen vergelijken? Vraag gratis offertes aan en ga aan de slag. Bij Casius kom je in contact met vakmannen die financieel gezond zijn en voldoen aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Zolder renoveren, wat hoort erbij?

Trapgat uitbreken

Zolder inrichten, allemaal goed en wel. Maar je bent er niet veel mee als je geen toegang hebt tot de ruimte. Het is dus handig om op voorhand na te denken over het trapgat. Moet je een nieuw gat uitbreken of is er al een opening die voldoet? Een trapgat gaat nauw samen met de trap die je wil kiezen, dus is het handig als je al weet welke trap je wil installeren. Meer informatie vind je op de pagina trapgat maken.

Zoldertrap installeren

Welke trap je kiest hangt af van het gebruik van je zolder. Is de kans groot dat je elke dag een keer of tien op en af moet? Dan is een brede, stevige trap de beste keuze. Wil je de zolder meer als opslagplaats gebruiken? Dan zijn zwevende trappen of is zelfs een vouwtrap mogelijk. Benieuwd naar meer info over het plaatsen van een trap? Lees er alles over de pagina trap plaatsen.

Gyproc platen

Gat geboord, trap gestoken, we kunnen aan de zolder zelf beginnen. Zeker bij grote zolders waar die je als leefruimte wil gebruiken is het interessant om de ruimte op te delen in verschillende kamers. Afhankelijk van het gebruik van de zolder kan je verschillende soorten gyproc kiezen. Geluidswerende, kamerbrede of gewoon standaard gyproc. Meer informatie over gyproc lees je op de pagina gyproc plaatsen.

Velux plaatsen

Zolders zijn vaak donkere ruimtes en dan kunnen extra dakramen een oplossing bieden. Je kan gaan spelen met de lichtinval en de plaatsing van de ramen om de ruimte het best te verlichten. Verschillende dakramen naast of boven elkaar kunnen helpen wanneer je echt grote oppervlaktes wil verlichten. Lees meer over dakramen op de pagina dakramen plaatsen.

Zolder isoleren

Genieten van je knusse, nieuwe zolder is lastig als je intussen je tenen zit af te vriezen. Zolderisolatie is dus een must. Je zolderdak isoleren is een interessante investering om je comfort te laten stijgen en je energiefactuur te laten dalen. Wil je je zolder enkel gebruiken als extra opslagplek? Dan is vloerisolatie een betere investering. Alle info over zolders isoleren vind je op onze pagina zolder isoleren. Ben je benieuwd naar de premies die vasthangen aan isoleren, dan kan je op deze pagina terecht.

Inrichten

Decoreren met een overdaad aan accessoires, joepie! Ook bij het afwerken van de zolder kan je bewuste keuzes maken. Verduisterende gordijnen voor slaapkamers, lichte verfkleur om zolders die als leefruimte dienen groter te laten lijken. Vaak hebben zolders heel bijzondere vormen en afmetingen. Maatwerk kan dus een oplossing zijn. Ingebouwde kasten, speciale meubelen, een elektrische haard. Lijkt maatwerk wel iets voor jou? Op onze pagina over maatwerk lees je meer!

Praktische tips om de zolder te renoveren

Gratis prijsoffertes voor zolder renoveren aanvragen

Recente opdrachten zolder renoveren

woensdag 22 december 2021

Omvormen zolder naar slaapkamer

Omvormen van zolder naar slaapkamer: kamer van 6 op 5. Kabels en buizen voor verwarming liggen er al. Elektriciteit, plaatsen van verwarming zelf en de gyprocafwerking moet nog gebeuren. Plamuren zouden we nadien graag zelf doen.


Zolderverbouwing Maarkedal
donderdag 07 oktober 2021

Afwerken zolderkamer

Een deel van de bovenruimte moet in 2 gedeeld worden en met gyproc afwerken. Electriciteit is voorzien maar moet doorgetrokken worden naar de juiste plaatsen/hoeken.


Zolderverbouwing Zele
dinsdag 06 april 2021

Zetten van wanden op zolderkamer + ramen

Er moeten wanden en deuren geplaatst worden in de zolder zodat er een extra kamer kan gemaakt worden. De oppervlakte van de zolder is +/- 42m2 Er moeten 3 wanden en 1 deur voor het extra kamertje. En aan de trap zelf 3 wanden en 1 deur.


Zolderverbouwing Harelbeke
dinsdag 23 maart 2021

Volledige zolderrenovatie uitvoeren

Dak venster plaatsen + gipsplaat op metaal structuur + trappen + zoldervloer voorzien van osb platen + installatie van elektriciteit + verwarming + installatie van het sanitair(inclusief leidingen) Ongeveer 70m²


Zolderverbouwing Geraardsbergen
woensdag 03 maart 2021

zolder vloer recht zetten

Nieuwe zolder vloer zetten (parket wegdoen als het kan) vervangen en alles op het zelfde niveau zetten


Zolderverbouwing Haacht
vrijdag 26 februari 2021

Zolderruimte afwerken

Ik zoek een vakman om 2 kamers onder het dak af te werken. 2 zolderruimtes zouden voorzien moeten worden van gyproc wanden + stopcontacten moeten ingewerkt worden.. De oppervlakte die aangepakt moet worden is ongeveer 35 vierkante meter.


Zolderverbouwing Wilsele
dinsdag 16 februari 2021

Zolderrenovatie

Graag zouden we onze zolder omvormen tot speelzolder voor de kinderen. Wat moet er gebeuren: Nieuw trapgat maken en een vaste houten trap plaatsen. Gyproc plaatsen, verwarming installeren, verlichting en stopcontacten plaatsen. Eventueel ook de vloer isoleren.


Zolderverbouwing Diest
zondag 03 januari 2021

Zolder afwerken

binnenafwerking zolder als slaapruimte ook isloleren en airco


Zolderverbouwing Schilde
zaterdag 02 januari 2021

Zolder bewoonbaar maken

Onze zolder moet bewoonbaar gemaakt worden, de oppervlakte van de zolder heb ik niet echt een idee van. Alles moet gedaan worden zodat het een mooie/propere zolder wordt.


Zolderverbouwing Assebroek
zondag 29 november 2020

Zolder inrichten tot slaapkamer

Van onze zolder zouden we graag een extra kamer maken. Voor deze zou er dus extra wanden moeten geplaatst worden, plafond afwerken in gyproc en nog enkele pleisterwerken. 12 m². Ook enkele elektriciteitswerken en deuren plaatsen.


Zolderverbouwing Oostende
zaterdag 24 oktober 2020

Zolder renoveren en badkamer plaatsen

Momenteel onafgewerkte zolder die we willen gaan benutten. +/- 100m². We zouden dan 3 slaapkamers 1 badkamer + zolderkamer willen. De werken zouden af moeten zijn tegen half januari, dit omdat er een kindje op komst is.


Zolderverbouwing Loenhout
vrijdag 07 augustus 2020

Afwerken zolder en plaatsen van trap

Plaatsen van trap naar zolder. Trapgat is aanwezig, maar dient nog afgewerkt te worden. Daarnaast wensen we onze zolder af te werken: isoleren, gyproc plaatsen en 2 veluxen installeren. De oppervlakte van onze zolder bedraagt ongeveer 35m².


Zolderverbouwing Machelen (Vl-Br)
vrijdag 24 juli 2020

Zoldervloer verstevigen

We zijn onze zolder aan het afwerken naar een slaapkamer. Er staat reeds een vaste trap en de elektriciteitswerken zijn achter de rug De vloer van de zolder zijn osb platen die krom getrokken zijn (vermoedelijk van de warmte want het dak was niet geïsoleerd) We zoeken een vakman om de oude vloer te verwijderen, versteviging aan te brengen en een nieuwe ondervloer te plaatsen. Het gaat een slaapkamer worden voor onze dochtertjes dus geluidsisolatie is heel belangrijk voor ons De oppervlakte is ongeveer 30m2


Zolderverbouwing Mechelen
woensdag 03 juni 2020

Zolder afwerken

Ik heb mijn zolder laten isoleren en zoek nu afwerkingsmogelijkheden. Gyproc of mdf of dergelijke, bekleding is wel noodzakelijk. 6 op 8 meter.


Zolderverbouwing Hoevenen
zondag 31 mei 2020

Zolderrenovatie uitvoeren

Zolder afwerken: 4 nieuwe dakvensters. Gyproc wanden. Opbergruimte (inbouwkasten) creëren. Hobbyruimte en extra slaaphoek. Vloer leggen.


Zolderverbouwing Hasselt
zaterdag 02 mei 2020

Zolderverdieping renoveren

Op de zolderverdieping zouden 3 kamers en een toilet moeten komen. Nodige werken: Plaatsing van 1 velux, 2 ramen in de zijgevel ipv 1 klein raam. Elektriciteitswerken, plaatsen van 3 verwarmingselementen en een toilet. Gyproc schuine wand + pleisterwerk + pleisterwerk deel benedenverdieping en 1 tussenwand te plaatsen. Ook chape en evenuteel vloer te plaatsen. Oppervlakte bovenverdieping is 180 m².


Zolderverbouwing Opglabbeek
zondag 19 april 2020

Afwerking zolder met gyprocplaten

Ik zou graag onze zolder van onze nieuwbouw inkleden met ingebouwde kasten en Gyprocplaten + afwerking. Op de zolder staat ook de ketel en het ventilatiesysteem deze zouden mooi in een kast opgebergt moeten worden zodat we er wel ook nog aankunnen als we aan het systeem moeten komen. Met ingebouwde kasten bedoel ik groote en kleine kasten aan de zijkanten waar het dak dus naar boven gaat. Eventueel ook groote kasten aan de muur waar de ketel staat.


Zolderverbouwing Leopoldsburg
vrijdag 10 april 2020

Zolder afwerken

We willen onze zolder afwerken. Plaatsen van gyproc op schuine kant +plafond. Gyproc wanden 2 stuks met deur of schuifdeur. Aanleggen van elektriciteit/verwarming (voorzieningen zijn aanwezig op zolder). Puntdak - twee zijgevels zijn bepleisterd. Isolatie is gedaan, chape is gelegd, trap is ook gedaan.


Zolderverbouwing Boechout
dinsdag 07 april 2020

Zolder afwerken

Ik wil onze zolder en traphal met gyproc laten afwerken en eventueel laminaat leggen ook - geen isolatiewerken. Oppervlakte ong 50 m².


Zolderverbouwing Wezemaal
zaterdag 28 maart 2020

Afwerken zolder

Afwerken zolderruimte tot 2 kamers (1 kleine berging en 1 grotere ruimte die dienst zal doen logeerkamer/bureau/speelkamer). Een aantal stopcontacten voorzien en lichtpunten. Afwerking met gyproc of ... 2 deuren moeten voorzien worden. 2 muren afwerken met gyproc of bezetten. Zolder is reeds voorzien van isolatie. Chape is ook reeds voorzien, vaste trap is ook reeds aanwezig. Materialen nog niet voorzien


Zolderverbouwing Begijnendijk
vrijdag 27 maart 2020

Zolder afwerken met gyproc en deur plaatsen

Ik wil mijn zolder afwerken met in totaal 175m² extra valse wand van 3m10 hoog. Graag inclusief deur. De zolder is leeg en moet dus schilderklaar gemaakt worden.


Zolderverbouwing Brasschaat
Offertes zolder renoveren