Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Verbouwing op zolder

Zolder renoveren

Zolder renoveren

Wil je je zolder renoveren tot een leuke speelkamer voor de kinderen? Of ben je op zoek naar een ruimte waar je tot rust kan komen? Ontdek de mogelijkheden en vraag gratis offertes aan bij vakmensen uit jouw regio.

Zolder renoveren en inrichten

Je zolder is een ruimte die smeekt om benut te worden. Extra slaapkamer, ontspanningsruimte of een plek om in alle rust te kunnen werken? Het is de ideale plek om extra ruimte te creëren.

Op zoek naar een professionele mening om je ideeën te toetsen of wil je prijzen vergelijken? Vraag gratis offertes aan en ga aan de slag. Bij Casius kom je in contact met vakmannen die financieel gezond zijn en voldoen aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Zolder renoveren, wat hoort erbij?

Trapgat uitbreken

Zolder inrichten, allemaal goed en wel. Maar je bent er niet veel mee als je geen toegang hebt tot de ruimte. Het is dus handig om op voorhand na te denken over het trapgat. Moet je een nieuw gat uitbreken of is er al een opening die voldoet?

Een trapgat gaat nauw samen met de trap die je wil kiezen, dus is het handig als je al weet welke trap je wil installeren. 

Zoldertrap installeren

Welke trap je kiest hangt af van het gebruik van je zolder. Is de kans groot dat je elke dag een keer of tien op en af moet? Dan is een brede, stevige trap de beste keuze. Wil je de zolder meer als opslagplaats gebruiken? Dan zijn zwevende trappen of is zelfs een vouwtrap mogelijk. Benieuwd naar meer info over het plaatsen van een trap? Dan kan je op deze pagina terecht.

Gyproc platen

Gat geboord, trap gestoken, we kunnen aan de zolder zelf beginnen. Zeker bij grote zolders waar die je als leefruimte wil gebruiken is het interessant om de ruimte op te delen in verschillende kamers. Afhankelijk van het gebruik van de zolder kan je verschillende soorten gyproc kiezen. Geluidswerende, kamerbrede of gewoon standaard gyproc.

Velux plaatsen

Zolders zijn vaak donkere ruimtes en dan kunnen extra dakramen een oplossing bieden. Je kan gaan spelen met de lichtinval en de plaatsing van de ramen om de ruimte het best te verlichten. Verschillende dakramen naast of boven elkaar kunnen helpen wanneer je echt grote oppervlaktes wil verlichten.

Zolder isoleren

Genieten van je knusse, nieuwe zolder is lastig als je intussen je tenen zit af te vriezen. Zolderisolatie is dus een must. Je zolderdak isoleren is een interessante investering om je comfort te laten stijgen en je energiefactuur te laten dalen. Wil je je zolder enkel gebruiken als extra opslagplek? Dan is vloerisolatie een betere investering. Alle info over zolders isoleren vind je op deze pagina. Ben je benieuwd naar de premies die vasthangen aan isoleren, dan kan je op deze pagina terecht.

Inrichten

Decoreren met een overdaad aan accessoires, joepie! Ook bij het afwerken van de zolder kan je bewuste keuzes maken. Verduisterende gordijnen voor slaapkamers, lichte verfkleur om zolders die als leefruimte dienen groter te laten lijken. Vaak hebben zolders heel bijzondere vormen en afmetingen. Maatwerk kan dus een oplossing zijn. Ingebouwde kasten, speciale meubelen, een elektrische haard. Lijkt maatwerk wel iets voor jou? Op deze pagina vind je extra info.

Praktische tips

Op zoek naar de beste vakmannen in je regio? Vraag gratis offertes aan!

Offertes aanvragen