Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Schrijnwerker

Wat doet een schrijnwerker?

Wat doet een schrijnwerker?

Een schrijnwerker is een onmisbare schakel in elk (ver)bouwproject. Maar wat doet een schrijnwerker zoal? En hoe vind je een goede schrijnwerker in jouw buurt? Je ontdekt het op deze pagina.

Wat doet een schrijnwerker?

Een schrijnwerker of timmerman maakt of herstelt alle constructies uit hout, kunststof of aluminium in en rond je woning. Dat kan gaan van dakspanten, kroonlijsten, installeren van vensters, maatwerk in het huis of kasten en deuren plaatsen. Ook grotere werken zoals zolderrenovaties, het installeren van houten trappen of het plaatsen van veranda’s, erkers of een houten terras kan je aan een schrijnwerker toevertrouwen.

Wat doet een schrijnwerker niet?

Schrijnwerkers zijn veelzijdig en weten vaak ook wel iets van elektriciteit of pleisterwerken, maar toch ligt dat niet altijd helemaal binnen hun vakgebied. Muren in gyproc opzetten moet normaal geen probleem zijn, maar zoek je iemand om je muren te bezetten of om je renovatie schilderklaar te maken? Dan doe je beter beroep op een stukadoor voor de pleisterwerken of op een echte schilder.

De taken van een schrijnwerker op een rijtje

Wat kost een betrouwbare schrijnwerker?

De prijs van een schrijnwerker/ timmerman is afhankelijk van zijn ervaring. Zo zal een beginnende vakman doorgaans minder aanrekenen dan iemand met 30 jaar ervaring. Ruwweg kost een schrijnwerker je tussen de 35 en 55 euro per uur.

Zoek je een erkende schrijnwerker in de regio?

Heb je schrijnwerken te doen maar weet je niet meteen een schrijnwerker? Bij Casius laten we je gratis en vrijblijvend een aantal prijsoffertes van professionele vakmannen in de regio vergelijken. Gratis en vrijblijvend. Vul het onderstaande formulier in en wij brengen je in contact.

Offertes schrijnwerkers aanvragen

Recente opdrachten schrijnwerker

dinsdag 25 januari 2022

Inbouwkast maken

Wij hebben een inbouwkast nodig in het materiaal underlayment multiplex. Dit materiaal is enkel nodig voor de buitenkant, de binnenkant van de kast mag gewoon wit zijn. De afmetingen zijn: 400 cm breed, 270 cm hoog en 60 cm diep.


Timmerwerken Ekeren (Antwerpen)
dinsdag 25 januari 2022

Toonbankmeubel maken en valse wanden plaatsen

Er dient een toonbankmeubel gemaakt te worden, enkele valse wanden en vals plafond gestoken te worden. Dit is voor vernieuwing horecazaak. Die opent normaal eind april.


Timmerwerken Sint-Andries
maandag 24 januari 2022

Ingemaakte kast maken in woonkamer

In mijn woonkamer wil ik een muur (3m max) met ingemaakte kasten om het servies, tafellakens en ander op te bergen. Iets wat past in het interieur. Liefst in MDF om achteraf te schilderen. Of in vol hout.


Timmerwerken Assebroek
maandag 24 januari 2022

Branddeuren plaatsen

We willen graag 7 branddeuren REI30 plaatsen dit voor de compartimentering van 3appartementen Liefst eenvlakke deur in hout / plaatmateriaal


Timmerwerken Mechelen
donderdag 20 januari 2022

Zolder 2 voorzetwanden plaatsen

Op zolder zou ik graag 2 voorzetwanden laten plaatsen, en licht isoleren. De ene muur is gewoon recht, de andere kant staat de schouw dus de wand moet ervoor gezet worden. Dus op zich een kader maken uit hout of metal studs en gyproc tegen zetten.


Timmerwerken Kalken
donderdag 20 januari 2022

PVC plafond vernieuwen in keuken

Het plafond moet vernieuwd worden met pvc latten. De bestaande latten structuur is er nog en in goede staat kunnen gebruikt worden om de nieuwe plafond aan te bevestigen.Oppervlakte plafond 11 m² en profielen rondom de muren 13 lopende meter.


Timmerwerken Hoeilaart
woensdag 19 januari 2022

Dressings maken

Wij zouden graag een hoekkleerkast van 2mx2m h:2.5m gemaakt uit laminaat of hout naar voorbeeld van de andere kasten, willen laten plaatsen.


Timmerwerken Nieuwpoort
dinsdag 18 januari 2022

Ytong blokken vervangen door schuiframen

Wij hebben loods in de tuin staan met stalenframe en ytong. De ytongblokken vervangen door schuiframen (4). Liefst in aluminium.


Timmerwerken Kalmthout
dinsdag 18 januari 2022

Kasten op maat maken

Ik ben opzoek naar een schrijnwerker om kasten op maat te maken in een technische ruimte.


Timmerwerken Kalmthout
maandag 17 januari 2022

Dressings op maat maken en plaatsen

Kast 1 Hoekdressing: 3 x 4 m en 60 m diep Afgewerkt van vloer tot plafond Open kasten (dus geen deuren) minstens 6 laden met een breedte van +-1m praktische inrichting voor kledij Kast 2 kast op maat in gang breedte 4m en diepte 40 cm in 7 kolommen opgedeeld afgewerkt van deur tot plafond met drukdeuren voorzien van 5 inlegschappen per kolom kast 3 klerenkast op maat breedte 290 cm en diepte 100 cm (zo diep omdat er ook afvoer moet worden weggewerkt) opgedeeld in 5 kolommen met scharnierdeuren afgewerkt van vloer tot plafond 4 lades ingewerkt kast 4 klerenkast op maat breedte 185 cm en diepte 60 cm opgedeeld in 3 kolommen met scharnierdeuren afgewerkt van vloer tot plafond 4 lades ingewerkt


Timmerwerken Olmen
zondag 16 januari 2022

2 dakkapellen plaatsen op steil schuin dak

Voor een renovatie/inrichting van een zolder dacht ik aan de mogelijkheid om 2 dakkapellen te laten bouwen omdat ik met een erg steil schuin dak zit. Misschien is dit een oplossing om ruimte te winnen in plaats van veluxramen te laten installeren.


Timmerwerken Linter
zaterdag 15 januari 2022

kader/frame opbouw voor inductiekookplaat

kader/frame opbouw voor inductiekookplaat- eventueel nadien aanpasbaar (bv. 65 x60)


Timmerwerken Mortsel
vrijdag 14 januari 2022

Kasten bijmaken

Ik heb een kwalitatief en vrij Nieuwe keuken. Wil hier enkele (kolom)kasten laten bijmaken.


Timmerwerken Hemiksem
woensdag 12 januari 2022

Maken van hoogteslapers op maat

Ik zoek een meubelmaker die mij 2 hoogteslapers kan maken met onder de bodem van het bed minimum een hoogte van 181 cm


Timmerwerken Antwerpen
maandag 10 januari 2022

Wenteltrap installatie

Vakman voor het plaatsen van een wentel-/draaitrap op de derde verdieping naar een hoger gelegen mezzanine.(1020) Het idee is dat wanneer men op de trap komt, men aan de linkerzijde de draaitrap kan opgaan (waar houten trap nu staat). Qua materiaal kijken we voor opties in hout of metaal. Dit zijn de afmetingen van de ruimte (foto’s ter begeleiding in de bijlage): Hoogte (tot aan mezzanine verdiep): 268 cm Breedte (witte linkermuur tot aan leuning bestaande trap): 138-148 cm Diepte (vanaf overloop bestaande trap): 178 cm (tot locatie mezzanine) - 233 cm (tot aan valse wand)


Timmerwerken Brussel
zaterdag 08 januari 2022

Houten gevelbekleding plaatsen

We zijn op zoek naar iemand om rond een raam, tegen de gevel trespa/rockpanel/... een kader te plaatsen (raam zelf is +/- 5200x2800). Daarnaast afwerking van aansluiting tussen carport en gevel (zelfde materiaal). Tenslotte binnen alu te bevestigen aan uiteinden muurtje (2x +/- 2450x110).


Timmerwerken Teralfene
vrijdag 07 januari 2022

Herstellen keukenkasten

Panelen van keukenkastdeuren zijn losgekomen Eiken keuken waarvan de deuren zijn losgekomen. (1 grote en 4 kleintjes) 1m30 hoog


Timmerwerken Sint-Kruis (Brugge)
dinsdag 04 januari 2022

Inbouwkast op maat laten maken

Ik wil graag een wasmachine en droogkast laten plaatsen in een inbouwkast. Momenteel staan beide machines op de grond naast elkaar, en is er 15cm extra ruimte. Het idee is dat wanneer de droogkast boven de wasmachine staat in een inbouwkast, er plaats is voor de stofzuiger, de strijkplank en 2 wasmanden naast de machines in de kast. Voorkeur naar MDF maar dit kan in overleg met vakman


Timmerwerken Muizen (Mechelen)
maandag 03 januari 2022

Dressings maken

Kleerkast voor slaapkamer 4m25 op 3m50. Kleerkast aan de muur van 4m25 rekening houden met een deuropening. 2de kleerkast voor zoon 14 jaar: 4m25 op 2m99. Ook kleerkast aan de muur van 4m25 met een deuropening. Hier niet de volledige muur gebruiken voor kast, graag nog plaats voor tafeltje met TV en Playstation.


Timmerwerken Brussel
maandag 03 januari 2022

keukenkasten te vernieuwen

De onderkasten van mijn keuken moeten vervangen worden. Ze zijn vernietigd door waterschade.


Timmerwerken Lommel
vrijdag 31 december 2021

Dressings op maat

Ingemaakte zolder kasten, greeploos, softcloser; - 4,5m B x 1m H x 80cm D - [6,8m (hoek) 3,5m] B x 0,85m H x 80cm D - 2,6m B x 2,45m H x 60cm D Liefst in MDF geverfd of niet geverfd.


Timmerwerken Koningshooikt
donderdag 30 december 2021

Kunststof gevelbekleding plaatsen

gevel laten bekleden in gelakt aluminium 3 gevels 1 verdiep ongeveer 220M² tankstation zou graag ook de luifel ongeveer 5/5m laten vervangen.


Timmerwerken Houthalen
donderdag 30 december 2021

Dressings op maat maken

Ik wil een inbouwdressingkast laten maken in landellijke stijl. Dit zijn ongeveer de afmetingen. Dressingkast hoog 2.15max,lengte 2.50 Dressingkast hoog 2,15 max lengte 1,50 2 ladekasten 80 hoog 1meter breedte


Timmerwerken Vorselaar
woensdag 29 december 2021

Dressing maken

Ik ben op zoek naar iemand die een kast op maat kan maken voor een antieke hangklok. Klassieke stijl.


Timmerwerken Evere
dinsdag 28 december 2021

Zwevend tv-meubel maken

Plaatsen en maken van een zwevend tv meubel hoogte 40 diepte ook Max 40cm op 240cm in witte poederlak. Sober model met 2 of 3 deuren welke opengaan door erop te duwen of greeploos.


Timmerwerken Beervelde
dinsdag 28 december 2021

Trapgat maken in betonnen vloer en nieuwe houten trap plaatsen

Wij willen te toegang naar onze zolder herbekijken. Tragpat voorzien in betonnenvloer. Er liggen potgewelven tussen de verdiepen. Natuurlijk willen we de stabiliteit van ons huis ook niet in gevaar brengen. Indien mogelijk ook een houten trap plaatsen. U-vormige trap, ook in de bochten blijven omhoog gaan, 2x hoek van 90 graden, moet boven de huidige trap van gelijkvloers naar de eerste verdieping.


Timmerwerken Loppem
dinsdag 28 december 2021

Bureau- en hangkast op maat maken

Op zoek naar een schrijnwerker om een tweetal kasten op maat te maken. Het gaat om een bureaukast van ongeveer 1,5 meter en een hangkast van zo een 2,5 meter. Materiaal van de maatkasten te bespreken met de vakman.


Timmerwerken Scheldewindeke
maandag 27 december 2021

Trapgat maken in betonnen welfsels

Er dient een trapgat gemaakt te worden om een vaste houten trap te kunnen. Afmetingen te bespreken met de vakman.


Timmerwerken Dessel
zaterdag 25 december 2021

Oude trap vervangen door vaste, houten trap

De oude vlizotrap vervangen door een vaste rechte houten trap. Het trapgat moet ook groter worden gemaakt. Afstand van 3m10 te overbruggen


Timmerwerken Deurne
woensdag 22 december 2021

Dressing op maat maken

Voor totaalrenovatie op zolder hadden we graag de mogelijkheden bekeken om een moderne dressing te maken.


Timmerwerken Boortmeerbeek
Offertes schrijnwerkers