Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Ramen en profielen installeren door een vakman

Wat doet een schrijnwerker?

Wat doet een schrijnwerker?

Wat doet een schrijnwerker?

Een schrijnwerker of timmerman maakt of herstelt alle constructies uit hout, kunststof of aluminium in en rond je woning. Dat kan gaan van dakspanten, kroonlijsten, installeren van vensters, maatwerk in het huis of kasten en deuren plaatsen. Ook grotere werken zoals zolderrenovaties, het installeren van houten trappen of het plaatsen van veranda’s, erkers of een houten terras kan je aan een schrijnwerker toevertrouwen.

Wat doet een schrijnwerker niet?

Schrijnwerkers zijn veelzijdig en weten vaak ook wel iets van elektriciteit of pleisterwerken, maar toch ligt dat niet altijd helemaal binnen hun vakgebied. Muren in gyproc opzetten moet normaal geen probleem zijn, maar zoek je iemand om je muren te bezetten of om je renovatie schilderklaar te maken? Dan doe je beter beroep op een stukadoor voor de pleisterwerken of op een echte schilder.

De taken van een schrijnwerker op een rijtje

Wat kost een betrouwbare schrijnwerker?

De prijs van een schrijnwerker/ timmerman is afhankelijk van zijn ervaring. Zo zal een beginnende vakman doorgaans minder aanrekenen dan iemand met 30 jaar ervaring. Ruwweg kost een schrijnwerker je tussen de 35 en 55 euro per uur.

Zoek je een erkende schrijnwerker in de regio?

Heb je schrijnwerken te doen maar weet je niet meteen een schrijnwerker? Bij Casius laten we je gratis en vrijblijvend een aantal prijsoffertes van professionele vakmannen in de regio vergelijken. Gratis en vrijblijvend. Vul het onderstaande formulier in en wij brengen je in contact.

Offertes schrijnwerkers aanvragen

Recente opdrachten voor schrijnwerkers

dinsdag 08 juni 2021

Realiseren bureau/kast-meubel op maat

Ik ben op zoek naar een schrijnwerker die een bureau annex kast op maat kan maken. Dit zou voor in de slaapkamer zijn. ik dacht aan een plank (lichtgekleurd hout) van 2,5 à 3 meter, maar dan iets hoger geplaatst als normaal, zodat er aansluitend mee een kledingrek in kan worden gemaakt. Aangezien ik zelf geen meubelmaker ben, graag extra advies van de specialist.


Timmerwerken Kontich
woensdag 26 mei 2021

Spanplafond plaatsen

spanplafond badkamer +- 4 m². Moet over de houten latjes komen.


Timmerwerken Brussel
zaterdag 01 mei 2021

Gleuf van 2 rolluiken herstellen

We hebben een rolluik waarvan de onderkant van de 2 gleuven (10 a 15 cm) waarin de rolluik zich beweegt ten gevolge houtrot (schimmelvorming) dient te worden vernieuwd.


Timmerwerken Wervik
Offertes schrijnwerkers