Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Ramen en profielen installeren door een vakman

Wat doet een schrijnwerker?

Wat doet een schrijnwerker?

Wat doet een schrijnwerker?

Een schrijnwerker of timmerman maakt of herstelt alle constructies uit hout, kunststof of aluminium in en rond je woning. Dat kan gaan van dakspanten, kroonlijsten, installeren van vensters, maatwerk in het huis of kasten en deuren plaatsen. Ook grotere werken zoals zolderrenovaties, het installeren van houten trappen of het plaatsen van veranda’s, erkers of een houten terras kan je aan een schrijnwerker toevertrouwen.

Wat doet een schrijnwerker niet?

Schrijnwerkers zijn veelzijdig en weten vaak ook wel iets van elektriciteit of pleisterwerken, maar toch ligt dat niet altijd helemaal binnen hun vakgebied. Muren in gyproc opzetten moet normaal geen probleem zijn, maar zoek je iemand om je muren te bezetten of om je renovatie schilderklaar te maken? Dan doe je beter beroep op een stukadoor voor de pleisterwerken of op een echte schilder.

De taken van een schrijnwerker op een rijtje

Wat kost een betrouwbare schrijnwerker?

De prijs van een schrijnwerker/ timmerman is afhankelijk van zijn ervaring. Zo zal een beginnende vakman doorgaans minder aanrekenen dan iemand met 30 jaar ervaring. Ruwweg kost een schrijnwerker je tussen de 35 en 55 euro per uur.

Zoek je een erkende schrijnwerker in de regio?

Heb je schrijnwerken te doen maar weet je niet meteen een schrijnwerker? Bij Casius laten we je gratis en vrijblijvend een aantal prijsoffertes van professionele vakmannen in de regio vergelijken. Gratis en vrijblijvend. Vul het onderstaande formulier in en wij brengen je in contact.

Offertes schrijnwerkers aanvragen

Recente opdrachten voor schrijnwerkers

woensdag 22 september 2021

Originele houten voordeur renoveren

In het kader van de renovatiewerken van ene oud herenhuis, zijn we op zoek naar een specialist houtbewerking. We wensen namelijk de originele houten voordeur te behouden en te laten renoveren/upgraden. Meeste bedrijven stellen een replica voor, maar dat is niet wat we zoeken. Concreet betreft het oa: inbraakveiligheid deur verhogen (bv door 3 punts-bevestiging in de muur) + luchtdichtheid/isolatiewaarde deurgeheel verhogen (blowerdoor) ifv EPB. Eventueel behandelen/beschermen tegen weersomstandigheden.


Timmerwerken Oostende
maandag 20 september 2021

Plaatsen van houten trap naar zolder

Leveren en plaatsen van houten trap van eerste verdiep naar zolder. Nu is er enkel een luik. Er zou dus een nieuw gat ook gemaakt moeten worden, het is een houten plafond.


Timmerwerken Wetteren
zondag 19 september 2021

vergroten en afwerken opening zoldertrap

We zouden een trapgat (70 x 80 cm) willen laten vergroten naar 'standaardafmetingen' in een houten plafond. Afwerking plafondopening en en plaatsing van plooitrap + toegangsluik in het plafond ook te voorzien.


Timmerwerken Beerzel
Offertes schrijnwerkers