Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Parket of laminaat leggen in je woning

Parket & laminaat

Parket & laminaat

Droom je van die nieuwe vloer uit parket? Of ga je toch voor laminaat? Hier vind je handige tips, prijslijsten en kan je gratis offertes aanvragen bij vakmensen uit je regio.

Soorten parketvloer

Massief parket

Een massieve parketvloer bestaat uit massieve stukken hout die worden verzaagd in lange planken of kleine stroken. Hout is een natuurlijk product, dus het is gevoelig aan uitzetten en krimpen afhankelijk van de temperatuur. Je moet er dus vrede mee nemen dat het hout "leeft".

Meerlagig of halfmassief parket

Meerlagig parket wordt het meest verkocht. Het bestaat uit minstens drie lagen hout die haaks op elkaar geplaatst zijn. De onderste twee lagen zijn gemaakt van goedkopere houtsoorten zoals multiplex, terwijl de bovenste laag uit hardhout bestaat. Die toplaag is tussen de 2.5mm en 6mm dik. Je kan, net als bij een massieve parket, nog gaan afschuren. Door verschillende lagen die haaks op elkaar staan te gebruiken, komt kromtrekken, uitzetten en krimpen bij dit soort parket veel minder frequent voor.

Laminaat

Laminaat is eigenlijk geen houten vloer. Het is, net als meerlagig parket, uit verschillende lagen opgebouwd, maar bij laminaat bestaan die lagen uit kunststof. Je kan kiezen voor een toplaag die lijkt op echte parket, maar je kan ook voor totaal andere motieven kiezen.

Laminaat is goedkoper dan zijn houten tegenhangers en heel onderhoudsvriendelijk. Vlekken kuis je gemakkelijk af en de kunststof biedt goed weerstand aan beschadigingen. Nadeel is wel dat er iets meer lawaaihinder is dan met een echte houten vloer.

Casius helpt je!

Casius helpt je!

Gebruik onze gratis dienst en vergelijk snel verschillende offertes van erkende vakmannen uit je regio.

Maak kennis met Leentje

Maak kennis met Leentje

Leentje uit Gijsegem doet al jaren beroep op Casius. Ze vertelt over haar ervaringen.

Gratis offertes aanvragen

Wat is de prijs van parket en laminaat?

De kostprijs van parket en laminaat hangt af van de manier waarop je die legt en het type hout dat je kiest. De tabel hieronder geeft je een indicatie van de prijzen die je mag verwachten. Een uitgebreid overzicht voor laminaat vind je hier. Meer info over parket vind je hier.

Legwijze Richtprijs per m²
Zwevend leggen € 8 - € 15
Verlijmen € 14 - € 21
Laminaat € 6 - € 12

Wil je graag een exacte prijs voor jouw project? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk de prijzen van erkende vakmannen uit je regio. Bovendien is onze dienst gratis en zonder verplichtingen.

Parket schuren? Een stappenplan!

Stap 1: voorbereiding

Zorg dat je vloer kraaknet is. Stofzuig grondig en kijk of er geen nagels, spijkers of ander materiaal rondslingert. Is jouw parket vastgemaakt met spijkers, controleer dan of die niet uitsteken. Klop ze een drietal millimeter onder het oppervlak zodat ze je schuurpapier of machines niet beschadigen.

Zijn er tips?

Om alle spijkers in je parketvloer op te sporen, kan je een lat of een breed schildersmes gebruiken. Ga de vloer af en sla de spijkers waar je tegenstoot iets dieper.

Stap 2: kanten schuren

Eerst de kanten schuren heeft als voordeel dat je een mooi afgeschuurde rand krijgt. Met de bandschuurmachine hoef je achteraf dan niet meer in de buurt van de muur te komen en kan je dus beschadigingen vermijden.

Tip voor kantschuren

Kies voor een korrel 40. Als je merkt dat het allemaal wat te lang duurt, kan je overschakelen naar een grovere korrel 24.

Stap 3: vloer grof schuren

Begin met je vloer diagonaal te schuren in een hoek van 45° op de lengterichting. Doe dit in beide richtingen. Start met grof schuurpapier: korrel 24 of 40. Wanneer je de tweede keer diagonaal afschuurt, haaks op de eerste richting, gebruik je een fijner schuurpapier. Om te eindigen schuur je best een derde keer in de lengterichting van de parketlatten. Hiervoor gebruik je een heel fijne korrel: 80 of 120. Ben je klaar? Stofzuig de ruimte zodat de vloer klaar is voor de afwerking.

Tip voor grofschuren

Gebruik bij het grofschuren geen eenschijfsmachine, want het is niet zwaar genoeg en draait te traag. Een eenschijfsmachine dient enkel om af te werken.

Stap 4: afwerken

Tijd om de kleine onvolmaaktheden weg te schuren met de befaamde Woodboy. Schuur het hele oppervlak een laatste keer af. Je mag tot heel dicht bij de muur gaan, uiteraard zonder die te beschadigen.

Tip voor de afwerking

Plaats de handvaten van de Woodboy op heuphoogte.

Parketvloer schuren leggen

Op zoek naar een vakman?

Casius brengt je in contact met de beste vakmannen uit de buurt.

Offertes aanvragen

Recente opdrachten parket en laminaat

maandag 17 januari 2022

Laminaat leggen +ondervloer slaapkamer

Ik zoek iemand om laminaat en ondervloer te leggen in slaapkamer. 25m²


Vloerwerken Hoeilaart
zaterdag 15 januari 2022

Nieuwe laminaatvloer leggen

Er is bestaande tegelvloer in de living en we willen graag die opfrissen. We willen laminaat plaatsen zonder de tegelvloer te breken. De living is ongeveer 31 m² groot. We willen graag ook nieuwe plinten plaatsen.


Vloerwerken Ham
woensdag 05 januari 2022

Laminaat en ondervloer plaatsen

Zou in 5 ruimtes laminaat willen laten leggen. Totaal oppervlakte ongeveer 60 m2. living 20m² badkamer 6m² waterbestendige 2 slaapkamers 10m² keuken daar ligt nu stenen vloer max 10m² waterbestendige Laminaat aan te kopen door plaatser.


Vloerwerken Gent
woensdag 29 december 2021

Laminaat leggen in nieuwbouw

Voor nieuwbouw huis oplevering april zoeken we een laminaatlegger voor 3 slaap kamers en 1 gang oppervlakte 46m². Mogelijks leggen van ondervloer indien nodig.


Vloerwerken Essen
dinsdag 28 december 2021

Laminaat leggen in slaapkamers

Wij zijn bezig met een verbouwing van een woning en wensen op de 4 slaapkamers + 2 overlopen laminaat te plaatsen. Het materiaal (dekzeil, ondervloer en laminaat) is reeds door ons aangekocht. Voor de afwerking dienen we nog plinten te gaan halen. Oppervlakte bedraagt +/-75m².


Vloerwerken Gentbrugge
donderdag 23 december 2021

Renoveren woonkamervloer

Vakman voor het renoveren van vloer in woonkamer (ongeveer 40m²). Momenteel liggen er keramische vloertegels waarvan twee gebarsten, om die reden wensen we een nieuwe vloer te leggen. Eén optie die we overwegen is laminaat. Als alternatief denken we ook na over betegeling. Graag een vakman die ons hierin kan informeren - wat we specifiek graag zouden willen weten: -Indien nodig: uitbreken van de huidige vloer en egaliseren -Aanbrengen beschermende onderlaag -Plaatsen van afwerkingslaag in laminaat/tegels -Voor- en nadelen van verschillende toepassingen Betreft een appartement, (kleine) lift aanwezig in het gebouw


Vloerwerken Heverlee
zaterdag 18 december 2021

Nieuwe laminaatvloer leggen

Afbreken en vervangen van 43 M3 quickstep laminaatvloer na waterschade


Vloerwerken Diest
woensdag 17 november 2021

Nieuwe laminaatvloer leggen

Op de hele verdieping is er doorlopend houtlaminaat. Een deel van zo'n 2.5m² in de nachthal dient vervangen te worden, naar aanleiding van werken waardoor de vloer werd opengebroken. Indien mogelijk, laminaat doen aansluiten met resterende laminaatplaten op de verdieping, anders de hele nachthal (14m²) vervangen met dan drempels aan de ingang van elke andere ruimte (6 deuren).


Vloerwerken Steenokkerzeel
zondag 14 november 2021

Vloer renoveren: chapen, isoleren en egaliseren

Woning (anno 30) is onderkelderd/deels kruipkelder. Kelderruimtes zijn beperkt in hoogte+ er loopt (verouderd) leidingwerk langs het kelderplafond, dus liever houden we het daar vrij van isolatiemateriaal. Wel willen we de huidige vloer (wegens hoogteverschil 2.5 cm) renoveren en tegelijkertijd isoleren. We zouden zelf de uitbraak van de huidige vloer (+/- 55 m²) en de eindafwerking in pvc-laminaat willen. Voor de chapewerken, isoleren met PUR en het egaliseren vertrouwen we op een vakbedrijf die de minimaal te respecteren laagdikte (chape/pur/egalisé) kan aangeven (ifv uitgraafdiepte) en dit op relatief korte termijn kan inplannen.


Vloerwerken Mol
woensdag 10 november 2021

Laminaatvloer leggen

Ik zou graag een laminaatvloer laten leggen (ongeveer 34m²). Momenteel is er Linoleum aanwezig. Er zijn ook 3 stenen aan de deurstops die zouden uitgebroken en opgevuld moeten worden om laminaat over te leggen.


Vloerwerken Mechelen
donderdag 04 november 2021

Nieuwe laminaatvloer leggen

Ik zou graag laminaat laten leggen. Het is op een houten vloer die er al ligt. Ongeveer 80m².


Vloerwerken Herent
maandag 01 november 2021

Laminaat renoveren

laminaat verwijderen en nieuwe plaatsen. ongeveer 55 m²


Vloerwerken Vilvoorde
zaterdag 30 oktober 2021

Laminaatvloer leggen in appartement

Voor de renovatiewerken in mijn appartement (1e etage, geen lift aanwezig) zoek ik nog een specialist voor de afwerking van de vloer - ik dacht aan laminaat Oppervlakte van 120 m², plaatsing in januari 2022


Vloerwerken Lanaken
woensdag 27 oktober 2021

Laminaat en tegels leggen in nieuwbouw casco woning

Voor een casco+ woning zoeken we een vakman, die de gehele woning van ongeveer 170m² kan voorzien van laminaat in de slaapkamers en living. Er moeten ook tegels in de badkamer worden gezet.


Vloerwerken Paal
dinsdag 19 oktober 2021

Vloer egaliseren en Kurkvloer leggen

Momenteel ligt er een originele planken vloer (oud en on-egaal) met daarop een oude laminaat. De vloer zou dus eerst moeten geëgaliseerd worden en daarna een donkere kurkvloer met houtprint (donker grijs). De kamer is ongeveer 16m².


Vloerwerken Gent
zaterdag 16 oktober 2021

Vloerwerken ifv vloerverwarming

Graag hadden we vloerverwarming gehad in plaats van de bestaande (lucht)verwarming. Hiervoor moet de tegelvloer uitgebroken worden, dan graag controleren of de chape voldoet + aanbrengen isolatie vloerverwarming en dan een nieuwe vloer plaatsen - parket/laminaat of soortgelijk. Totaaloppervlakte van +/- 150 m ² - gelijkvloers


Vloerwerken Hoeilaart
zaterdag 09 oktober 2021

Nieuwe laminaatvloer leggen

We hebben een huis aangekocht van 2005 en zouden graag de leefruimte, keuken en de gang vernieuwen zonder veel breekwerk, daarom wss. laminaat. Nu bestaat deze ruimtes uit vloer en deels parket.


Vloerwerken Neeroeteren
donderdag 07 oktober 2021

Nieuwe parketvloer leggen

Op begane grond hebben we natuurstenen vloer, op de eerste verdieping - laminaat. We willen graag die vervangen door multiplank.


Vloerwerken Lommel
maandag 13 september 2021

Klikvinyl en -plinten plaatsen

Dringend op zoek naar een vloerder om klikvinyl en plinten te leggen. Bijna zelfde als kliklaminaat. Kan gelegd worden op bestaande vinyl vloer. 1 kamer van 10,5 m2 en 1 kamer van 16m2. Deuren en omkadering moeten mogelijk bijgeschaafd worden. Dringend. Mijn broer ging ze leggen en laat het nu afweten en wij verhuizen 25/9. Vloer en plinten reeds aangekocht. Alvast bedankt. Vriendelijke groeten, Peggy


Vloerwerken Halle
donderdag 09 september 2021

Laminaatvloer leggen

Wij zouden graag een Quickstep laminaatvloer laten leggen. Het gaat hierbij om een ruimte van 7,5 x 3 meter die overloopt in een ruimte van 5 x 5 meter. Nu ligt er gewoon chape


Vloerwerken Begijnendijk
donderdag 02 september 2021

Laminaat verwijderen en opnieuw plaatsen

Verwijderen en opnieuw plaatsen van laminaat op gelijkvloers. In totaal bedraagt de oppervlakte 70m².


Vloerwerken Westerlo
Offertes schrijnwerk aanvragen