Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Vloerders gezocht

Vloerder gezocht?

Waar vind ik een vloerder?

Op zoek naar één of meerdere vloerders of tegelzetters in de regio? Via Casius vind je beste lokale vloerders om vloeren binnen of buiten te laten leggen. Bedrijven gespecialiseerd in vloeren of tegels leggen, werken sneller en hebben ervaring met eender welke vloer die je je kan inbeelden: moderne vloeren, beton vloeren, of parket. Afhankelijk van de grootte van de opdracht is een vloerder een terechte investering. Een enkele tegel vervangen lukt je waarschijnlijk zelf nog, om hele vloeren uit te breken en nieuwe tegels te leggen doe je beter beroep op ervaren vloerders.

Professionele vloerder gezocht in jouw regio? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele vloerders uit de buurt.

Wat zijn de taken van een vloerder?

Vloerder is een ruim begrip. Kan ik hen alleen maar een vloer laten leggen of kunnen vloerders meer dan enkel wat laminaat of tegels plaatsen? Bij de meeste vloerders ben je voor alle types vloeren aan het juiste adres. Voorkeur om laminaat te leggen of neig je toch eerder naar parket, vloertegels of zelfs een vinyl- of kurkvloer? Elke vloerder heeft zijn voorkeur of soms zelfs specialisatie, maar bijna zonder uitzondering kunnen ze je helpen met het leggen van eender welke vloer. Daarnaast kan je ook bij een vloerder terecht voor het egaliseren van je vloer of om vloerverwarming te leggen.

Naast vloeren binnenshuis zijn veel vloerders ook thuis in het leggen van vloeren of tegels buiten het huis. Een terras betegelen, chape leggen voor een terras of stabilisé plaatsen. Geen zorgen, je zit nog steeds bij de juiste vakman.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een vloerder. Meer informatie over een specifiek type vloer vind je door op een van de links door te klikken.

Wat kost een vloer plaatsen?

Om de kosten van vloeren leggen te bepalen, wordt gekeken naar verschillende parameters. Welk materiaal verkies je? Gaat het om een simpele rechthoekige kamer of wil je een vloer laten leggen in een onregelmatige ruimte? Elke vloerder bepaalt zijn eigen prijs, maar ervaring kost altijd geld. Een beginnende vloerder zal goedkoper zijn dan een tegelzetter met 30 jaar ervaring. Het blijft altijd vergelijken, want een beginnende vloerder is niet per se een slechtere vakman dan de meer ervaren concurrent.

Wat kost een vloer leggen per m2?

Vaak werken vloerders met een vaste prijs per m². Zo vermijd je overdreven tarieven per uur. Op voorhand meet de vloerder op hoeveel vloer je zal laten leggen, waarna een prijs wordt bepaald. Logische vraag: welke factoren beïnvloeden de kostprijs van je vloer?

Zit je met veel hoekjes, kantjes en onregelmatige wanden, dan kan die prijs per m² wat oplopen. Voor zulke onregelmatige ruimtes rekent een vloerder vaak een meerprijs omdat ze erg tijdrovend zijn. Daarnaast is je materiaalkeuze van groot belang. Marmeren tegels of dure laminaat of parket zijn prijzige beestjes die ervoor zorgen dat je totale kostprijs per m² snel oploopt. Ga eventueel op zoek naar goedkopere varianten om het voordeliger te maken je vloer te laten leggen.

Richtprijzen vloer leggen

Type vloer Prijs per m²
Gepolierd beton gieten € 50 - € 130
Printbeton gieten € 70 - € 100
Chape leggen € 20 - € 30
Kurkvloer leggen € 30 - € 65
Laminaat plaatsen € 6 - € 15
Parket leggen € 25 - € 50
Vinylvloer plaatsen € 10 - € 30
Beton vloer egaliseren € 10 - € 25
Hout vloer egaliseren € 45 - € 75
Vloer isoleren € 20 - € 35
Vloertegels plaatsen € 25 - € 80

Wil je snel, gratis en vrijblijvend een concrete prijs voor jouw project?

Wat is een vloerder tegelzetter?

De naam zegt het een beetje zelf: een vloerder tegelzetter is iemand die vloeren, muren, trappen, terrassen, … afwerkt met tegels. 
Een vloerder tegelzetter voert onder meer deze tegelwerken uit:

 

  • Vloertegels of faience plaatsen in een mortelbed
  • Vloertegels plaatsen in een verse dekvloer
  • Vloertegels lijmen op een verharde dekvloer
  • Het verlijmen van wandtegels
  • Buitentegels plaatsen in gestabiliseerd zand

De vloerder of tegelzetter zal ook de tegels voegen en de plinten plaatsen zodat het werk mooi en duurzaam is afgewerkt.

Zoek je iemand om tegels te plaatsen of te vervangen?

Tegelzetter vloer laten leggen tegels

Offertes vloerders aanvragen

Dankzij Casius vond ik iemand die zijn vak kende. Het was de eerste keer samenwerken met Casius, maar ik zal zeker nog gebruik maken van hun dienst.

Romain Dieu

Recente opdrachten voor vloerders

donderdag 21 september 2023

Vloer met anhydriet chape

Vloer opbouwen met 5 cm 65m2. Het gaat om een appartement op het 3e verdiep


Vloerwerken Aalst
woensdag 20 september 2023

Laminaat terug herleggen in een kleine omgeving wegens vochtschade

Onze laminaat heeft vochtschade op gelopen wegens onze wasmachine dat heeft gelekt . En we de vloer is nu aan het zweven. En aan loskomen van elkaar . We hebben hier nog nieuwe laminaat die daar dan vervangen kan worden. Als het kan via mail


Vloerwerken Turnhout
dinsdag 19 september 2023

Chapewerken

Sneldrogende chape voor basis om nadien een gietvloer op te plaatsen. Hoeveel vierkante meter chape moet er geplaatst worden?: 16 Wat is de gewenste dikte van de chape?: 6cm Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloerwerken Ekeren (Antwerpen)
Offertes aanvragen