Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevelplint

Gevelplint plaatsen

Gevelplint plaatsen

Hoe kan een gevelplint mijn huis helpen?

Gevelplinten zijn kousen

Een woning zonder gevelplint is een beetje als gaan skiën zonder kousen. Op het eerste zicht geen groot verschil, maar ‘t is verdorie koud vanonder. Ondergetekende is lang niet de enige met die mening, dus zie je bij een nieuwbouw of een renovatie van een oude gevel steeds meer gevelplinten opduiken. Zo’n plint onderaan de gevel is uiteraard niet verplicht, maar kan serieus  wat voordelen bieden.

De onderkant van een buitenmuur is kwetsbaar en wordt elke dag blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Het kan vriezen, een andere keer zit je met striemende regen of heb je bakkken modder. Veel water zorgt voor schimmel- en mosvorming of soms zelfs voor opstijgend vocht. Een gevelplint tegen je muur kwakken is ideaal om dit te voorkomen.

Welke soorten gevelplinten zijn er?

De variatie aan materialen om een gevel onderaan af te werken groeit. Nieuwere soorten gevelplinten, zoals die uit composiet of cementgebonden sandwichpanelen, winnen aan populariteit. Maar hoewel het aanbod groeit, zien we nog altijd een paar duidelijke favorieten. Spoiler alert, blauwsteen is er één van.

Natuursteen en arduin zijn de populairste materialen voor een gevelplint. Ze zijn steenhard - haha, heb je ‘m? - en kunnen goed tegen de invloeden van het weer. Je lijmt deze types duurzame hardsteen rechtstreeks tegen de gevel. Het zijn ondoordringbare steensoorten die zelden barsten of afbrokkelen. De bekendste van de natuurstenen is blauwe hardsteen, en dan vooral Chinese of Vietnamese blauwsteen. De Chinese variant is harder en heeft een warmere, bruinere kleur dan Belgische hardsteen. Blauwe hardsteen is gegeerd en van hoge kwaliteit en dat weerspiegelt zich in de prijs: dit is het duurste materiaal voor het plaatsen van een gevelplint.

Gevelplint woning

De gevel cementeren is een volwaardig alternatief voor blauwe hardsteen. Het interessante aan deze techniek is dat je de gevelplint op verschillende manieren kan laten afwerken. Een laag sokkelcement plaatsen en afwerken met granietkorrels of een gecementeerde gevelplint schilderen in een kleur naar keuze. Dit alternatief is een flink pak goedkoper dan natuursteen of arduin. Het nadeel is wel dat het iets meer onderhoud met zich meebrengt.

Een keramische gevelplint is een andere mooie keuze om de woning af te werken. Het materiaal lijkt sterk op natuursteen, maar is goedkoper en beschikbaar in meer kleuren kleuren. Deze plint, gemaakt uit gebakken klei, is kleurvast en gemakkelijk te onderhouden.

Wat kost een gevelplint?

De kosten voor het plaatsen van een gevelplint zijn voornamelijk afhankelijk van het gekozen materiaal en het uurtarief van de vakman. Als je kiest voor een kwalitatieve natuursteen of arduin betaal je makkelijk 100 à 130 euro per lopende meter. Bij de andere materialen mag je rekenen op 50 à 90 euro per vierkante meter.

Offertes voor gevelplinten aanvragen

Recente opdrachten gevelplint plaatsen

dinsdag 21 september 2021

Gevelplint cementeren aan voor- en zijkant woning

Op zoek naar een vakman om een gevelplint te cementeren rondom het huis. Momenteel een oude plint die er nog rond zit, voorkant en één zijkant. Voor de nieuwe plint willen we cementeren over een lengte van 15 meter vooraan en 7/8 meter aan de zijkant (lengte inclusief ramen). De grond gaat naar beneden, dus de hoogte moet variëren.


Gevel- en metselwerken Pamel
dinsdag 21 september 2021

Gevels renoveren: gevelplinten plaatsen en isoleren

Na totaalrenovatie van een woning uit 1930, moet de gevel gerenoveerd worden. Het gaat om gevelplinten op de voorgevel en isoleren en afwerken achtergevel. De achtergevel is 46m²


Gevel- en metselwerken Schoten
maandag 20 september 2021

Gevelplinten plaatsen: blauwe hardsteen

Wij wensen onze gevel te voorzien van gevelplinten in blauwe hardsteen. In totaal zo’n 15m te overbruggen. De gevel staat nu gewoon in baksteen


Gevel- en metselwerken Tervuren
dinsdag 14 september 2021

Gevelplint plaatsen in arduin rondom huis

Plaatsen van arduin gevelplint van ongeveer 40 meter met een hoogte van 45 CM rondom het huis. Momenteel hangt er een crepiboord tegen maar die kunnen we eventueel zelf uitbreken.


Gevel- en metselwerken Geel
donderdag 09 september 2021

Renovatiewerken gevelplint natuursteen

Ik zoek een vakman die een oplossing kan voorstellen voor de plint in blauwe steen aan onze voorgevel (woning uit 1905) Deze is op verschillende plaatsen in extreem slechte staat, er zit (of zat) jarenlang vocht achter. Vermoedelijk zal deze plint weg moeten waarna het metselwerk zal moeten worden hersteld en de muur zal moeten worden geïnjecteerd tegen opstijgend vocht. De vorige huiseigenaar heeft een garagepoort gemonteerd en de zijkanten met resten blauwe steen afgewerkt. Als we alles zouden vervangen zouden we dit ook willen laten herbekijken. Gevel :totaalbreedte is 6 m (incl garagepoort) . Ook onze deurdorpel te vernieuwen vermits niet meer in topstaat, niet waterpas (we gaan een nieuwe voordeur plaatsen) en waarvan de voegen open staan zodat regenwater in de kelder sijpelt.


Gevel- en metselwerken Antwerpen
vrijdag 27 augustus 2021

Cementeren schouw en plint gevel

herstellen en cementeren van schouw + cementeren van gevelplint Het zou ongeveer een 25m² zijn (schouw niet meegerekend)


Gevel- en metselwerken Bredene
maandag 23 augustus 2021

Gevelplinten plaatsen met niveauverschillen

ik zoek iemand die gevelpinten rond ons huis wil plaatsen het gata in totaal over +/- 50 lopende meter, reeds afgewerkt met muurisolatie en witte crepie . Moeilijkheid is dat er wel een sterk niveauverschil is , aangezien de straat stijgt en we over een gevelbreedte van 15 meter aan de ene zijde +/- 50 cm hoogte voor de plinten hebben en aan de andere zijde +/- 15 cm We dachten initieel aan gevelplinten in blauwe steen, maar misschien zijn er meer toegankelijke alternatieven voor deze situatie? vrijstaand huis.


Gevel- en metselwerken Erembodegem
dinsdag 17 augustus 2021

Gevelplint in blauwe hardsteen plaatsen

Ik wens een gevelplint te laten plaatsen in Belgische blauwe hardsteen van ongeveer 50 cm hoogte. Mijn gevel is ongeveer 4,50 m breed. Ik wou dit graag laten doen vooraleer de schilderwerken starten over enkele weken. Het gaat om een rijwoning.


Gevel- en metselwerken Gent
maandag 02 augustus 2021

Huis afwerken met gevelplinten Belgische blauwsteen

Belgische blauwsteen als gevelplint plaatsen rondom de woning. Het gaat om 16 op 12 meter, een gemiddelde hoogte van 52.5 cm, maar die verschilt rondom de woning. Dikte van 3 cm gewenst.


Gevel- en metselwerken Waanrode
donderdag 29 juli 2021

Gevelplint rondom huis cimenteren

Wij wensen de onderkant van onze buitengevel te egaliseren (door een laagje cement?). Nu zijn het arduin stenen volgens mij. Het gaat om +/- 33 m lang en 22 cm hoogte. Gevelplint moet dus gecimenteerd worden met een laag cement, later gaan we die overschilderen.


Gevel- en metselwerken Aartselaar
maandag 05 juli 2021

Gevelplinten plaatsen

Gevelplinten plaatsen op oude woning met vernieuwde gevel, 6m, Chinese blauwsteen en cement / alternatief. Er zijn wegenwerken gebeurd en heeft wat schade veroorzaakt aan de gevel. Daarom willen we deze in mooie staat zetten.


Gevel- en metselwerken Gent
dinsdag 29 juni 2021

Dakgoot plaatsen en arduinen plint buiten

Buiten een oude pvc-dakgoot en afvoer veranderen door nieuwe pvc. Buiten een arduinen gevelplint plaatsen ongeveer 15 lopende meter de hoogte +/- 25 cm. De oude dakgoot mag meegenomen worden.


Dakdekken en dakherstelling Wijnegem
maandag 21 juni 2021

Gevelplint plaatsen

Ik zou graag een gevelplint laten plaatsen aan mijn voorgevel en een gedeelte van mijn zijgevel. De voor- en zijgevel zijn gekaleid. De voorgevel is ongeveer 9.5 meter breed maar bevat ook een poort. Voor de zijgevel gaat het om 2m breedte.


Gevel- en metselwerken Oud-Turnhout
donderdag 10 juni 2021

Gevelplint plaatsen - arduin of andere

Gevelplint plaatsen vooraan ons huis. Afmetignen van 3m80 à 4 meter breed en maximaal 1m hoog. Arduin of eerder iets anders passend, we staan open voor voorstellen. Ook andere materialen mogen.


Gevel- en metselwerken Gent
vrijdag 28 mei 2021

Plaatsen gevelplinten

Ik ben op zoek naar een vakman voor het plaatsen van een gevelplint van +-15 a 20 cm hoog


Gevel- en metselwerken Dadizele
dinsdag 11 mei 2021

Gevelplinten zetten

Op zoek naar een vakman die mijn gevelplinten - Belgische blauw steen (18 lopende meters, ong 40 cm hoogte) kan plaatsen die ik reeds heb. Mijn vakman die ze zou plaatsen heeft wegens plotse ziekte moeten afzeggen.


Gevel- en metselwerken Heusden-Zolder
zondag 09 mei 2021

Gevelplinten - Blauwe Hardsteen

1. Vervangen van oude natuursteen in de ondermuur van de gevel met nieuwe blauwe hardsteen plinten. - De plinten worden vervangen/verwerkt in de gevel, onder de gevelbakstenen. - In bijlage hebben we een samenvatting gevoegd met foto’s, een meetstaat en tekeningen van hoe we het zien. - Er zijn twee opties uitgewerkt voor plinten van 800mm of 1000mm lengte omdat we niet weten welke lengtes mogelijk zijn


Garage en carport Kontich
vrijdag 30 april 2021

Stenen gevelplint plaatsen

Onze nieuwbouw is momenteel afgewerkt met gecementeerde gevelplint. Maar ik zou graag een stenen gevelplint hierop willen. een plint is 50cm breed en ongeveer een totale lengte van 24m. In totaal 3 gevels. Ook is er 1 deur en 2 ramen aanwezig.


Gevel- en metselwerken Wachtebeke
donderdag 01 april 2021

Gevelplint + isolatie achter de plint plaatsen

De gevel is al bekleed met crepi maar de onderkant (gevelplint) is niet gezet. Aan de onderkant moet slag vrijmateriaal geplaatst worden dit is een gevelplint. daarachter moet isolatie komen en de voorgevel is +/- 5 ,5 meter. De hoogte van de plint moet 40cm zijn. er zitten 2 dorpels in in de voorgevel en die zouden ook moeten bewerkt worden en de dikte ervan is daarvan is 3 cm.


Andere / klussen Sint-Niklaas
woensdag 31 maart 2021

Gevelplinten plaatsen

Ik zoek een plaatser voor plinten aan de voorgevel. Graag informatie omtrent de verschillende mogelijkheden die er zijn bv blauwe steen, cementeren met granietkorrels, keramiek steen. Het gaat over een lengte van ongeveer 8m op 1m hoogte


Gevel- en metselwerken Rekem
woensdag 10 maart 2021

Plaatsen van een gevelplint

De bestaande cementplint brokkelt af en er zou een gevelsteen in hardsteen in de plaats moeten komen. De voorgevel bestaat uit 1 deel van om en bij de 3 meter dan een deur en dan nog een klein stukje gevel van +-50cm. De hardsteen zou tot onder het raam moeten komen en het raam begint op ongeveer 1m30


Gevel- en metselwerken Scherpenheuvel
dinsdag 23 februari 2021

Gevelplint aanbrengen

Ik zou graag een gevelplint willen plaatsen tegen onze bestaande gevel. De breedte van onze rijwoning is 4m.


Gevel- en metselwerken Gent
vrijdag 12 februari 2021

Gevelplinten zetten

Gevelplinten plaatsen. Dit aan de voor- en zijkant van ons huis. Ons huis is bezet met witte crepi, dus we hadden zwarte gevelplinten in gedachten. In bijlage een foto van ons huis en een voorbeeld van de zwarte gevelplinten die we in gedachten hebben. De gevelplinten zijn nog niet voorzien. Aantal lopende meter weet ik niet


Gevel- en metselwerken Oosterzele
woensdag 03 februari 2021

Gevelplint plaatsen voorgevel

Ik zou graag 6 lopende meter gevelplinten willen plaatsen aan mijn voorgevel. Qua materiaalkeuze zou ik dit graag bespreken met de vakman.


Gevel- en metselwerken Borgerhout (Antwerpen)
zaterdag 30 januari 2021

Gevelplinten vervangen

Op zoek naar iemand dat de gevelplint rond ons huis kan vervangen. 8lm vooraan 8lm achteraan 50cm ong Blauwe steen of arduin


Gevel- en metselwerken Broechem
vrijdag 22 januari 2021

Gevelplinten aanbrengen

Plaatsen gevel plinten en traptreden aan de voordeur De gevelplinten zou ik graag willen aanbrengen in blauwsteen of gepolierde ardien. De gevelbreedte bedraagt ongeveer 5meter. Dit gaat over 2 traptreden die ook moeten bekleed worden.


Gevel- en metselwerken Grembergen
dinsdag 19 januari 2021

Gevelplinten aanbrengen

Bij onze voorgevel moeten gevelplinten geplaatst worden. De totaallengte die geplaatst moet worden is ongeveer 6 meter. Ik heb nog geen gevelplinten aangekocht, dit zou ik graag met de vakman bespreken met voorkeur gaat wel uit naar blauwsteen


Gevel- en metselwerken Oudenaarde
zondag 06 december 2020

Natuursteen gevelplint plaatsen

Wij hebben onderaan ons huis een plint van blauwe steen. Met de jaren is de plint donkere vlekken beginnen krijgen (waarschijnlijk door foute lijm). We willen de plinten graag afbreken en er nieuwe laten plaatsen. Ongeveer 20cm hoog en ongeveer 14 lopende meter.


Gevel- en metselwerken Holsbeek
woensdag 25 november 2020

Gevelplinten zetten in blauwe hardsteen

Op zoek naar een vakman die mijn voor-, zij- en achtergevel kan bekleden met gevelplinten in blauwe hardsteen. Het zou gaan om het leveren en plaatsen van 28 lopende meters blauwe hardsteen. 35cm hoog.


Gevel- en metselwerken Brasschaat
donderdag 13 augustus 2020

Plaatsen gevelplint in blauwe hardsteen

De bestaande gevelplint, momenteel in breuksteen dient vervangen te worden (brokkelt momenteel) Ongeveer een 30 lopende meter. zowel voor als zijgevels.


Gevel- en metselwerken Duffel
Offertes aanvragen