Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Gevelplinten

Gevelplint plaatsen

Gevelplint plaatsen

Hoe kan een gevelplint mijn huis helpen?

Waarom moet ik een gevelplint plaatsen?

Gevelplint plaatsen

Onderaan zijn je buitenmuren gevoelig voor opspattend vocht, vuil, mosvorming, … Daarom is een gevelplint plaatsen essentieel bij een grondige gevelrenovatie. Uit welke uitvoeringen kan je allemaal kiezen? Hoeveel betaal je ongeveer voor gevelplinten per lopende meter? En kan je zulke muurplinten zelf plaatsen of laat je die klus beter over aan een professionele gevelwerker? Je ontdekt het allemaal in dit artikel!

De onderkant van een buitenmuur is kwetsbaar en wordt elke dag blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Het kan vriezen, een andere keer zit je met striemende regen of heb je bakkken modder. Het probleem met veel water en ander vocht: het zorgt voor schimmel- en mosvorming en in sommige gevallen krijg je last van opstijgend vocht.

Tijdens het uitvoeren van een gevelrenovatie kan je ook kiezen om een gevelplint te plaatsen. Dankzij een gevelplint heeft jouw woning een extra bescherming en voorkom je renovaties in de toekomst. Hoeveel kosten gevelplinten? En welke soorten zijn er beschikbaar? Ontdek er alles over op deze pagina.

Voordelen bij plaatsen gevelplint

Bij het renoveren van je gevel kan je kiezen om gevelplinten te plaatsen en daar zijn goede redenen voor. Een gevelplint is niet enkel een fysieke upgrade, maar beschermt je woning ook effectief tegen schade.

  • Bescherming tegen vocht: opstijgend vocht, opspattend vuil of slagregens. Doorheen de jaren krijgt je gevel wel wat te verduren. Een gevelplint beschermt jouw muren en de achterliggende isolatie tegen vochtinfiltratie, mos en andere problemen die vocht met zich meebrengt.
  • Onvolmaaktheden bedekken: na verloop van tijd vertoont je gevel wat vlekken of scheuren. Een gevelplint plaatsen kan een snelle manier zijn om die problemen aan te pakken zonder dat je jouw volledige muur moet herstellen.
  • Thermische isolatie: achter een gevelplint komt bijna altijd een extra laag isolatie te hangen. Combineer dat samen met de isolatie die je gevel sowieso al heeft, en je krijgt een extra schil rondom je woning om de warmte beter vast te houden.
  • Het ziet er goed uit: naast alle technische voordelen blijft een gevelplint simpelweg een mooi afwerking van jouw huis.

De voordelen van een gevelplint nog snel even opgesomd.

  • Bescherming tegen vocht en water
  • Geen warmteverlies en koudebruggen bedekken
  • Gevelplinten zijn gewoon mooi
  • Onvolmaaktheden na renovatie bedekken

Ben je op zoek naar een aannemer voor jouw totaalrenovatie? Wij bezorgen je snel enkele kwaliteits-offertes van onze specialisten.

Het soort gevelplint voor jouw woning

Soorten gevelplinten

De variatie aan materialen om een gevel onderaan af te werken groeit, maar een gevelplint in blauwe steen of arduin komt nog altijd het vaakst voor. Ze kosten vrij veel, maar zijn heel duurzaam en gaan dus lang mee. Nieuwere soorten gevelplinten, zoals die uit composiet of cementgebonden sandwichpanelen, winnen aan populariteit.

Plinten uit blauwe steen

Natuursteen en arduin zijn de populairste materialen voor een gevelplint. Ze zijn steenhard - haha, heb je ‘m? - en kunnen goed tegen de invloeden van het weer. Je lijmt deze types duurzame hardsteen rechtstreeks tegen de gevel. Het zijn ondoordringbare steensoorten die zelden barsten of afbrokkelen.

De bekendste van de natuurstenen is blauwe hardsteen, en dan vooral Chinese, Vietnamese of Belgische blauwsteen. De Chinese variant is harder en heeft een warmere, bruinere kleur dan Belgische hardsteen. Blauwe hardsteen is gegeerd en van hoge kwaliteit en dat weerspiegelt zich in de prijs: dit is het duurste materiaal voor het plaatsen van een gevelplint.

Andere soorten gevelplinten

Wil je zware gevelplinten uit hardsteen aan je laten voorbijgaan, kan je kiezen voor composiet, kunststof of houtsoorten. Vooral hout vergt meer onderhout dan hardsteen, maar het geeft jouw huis wel een aparte uitstraling. Uiteraard kan je bij dit type gevelplinten ook een isolatie voorzien achter de panelen of plinten. Zo heb voeg je een extra isolerende laag toe aan je woning.

Mijn gevel cementeren?

De gevel cementeren is een volwaardig alternatief voor blauwe hardsteen. Het interessante aan deze techniek is dat je de gevelplint op verschillende manieren kan laten afwerken. Een laag sokkelcement plaatsen en afwerken met granietkorrels of een gecementeerde gevelplint schilderen in een kleur naar keuze. Dit alternatief is een flink pak goedkoper dan natuursteen of arduin. Het nadeel is wel dat het iets meer onderhoud met zich meebrengt.

Plinten aan de gevel

Wat kost een gevelplint?

De kosten voor het plaatsen van een gevelplint zijn voornamelijk afhankelijk van het gekozen materiaal en het uurtarief van de vakman. Als je kiest voor een kwalitatieve natuursteen of arduin betaal je makkelijk 100 à 130 euro per lopende meter. Bij de andere materialen mag je rekenen op 50 à 90 euro per vierkante meter.

Vraag meteen tot 3 offertes aan!

Recente opdrachten gevelplint plaatsen

donderdag 13 januari 2022

Gevelreiniging voor een rijwoning uit baskteen

Wij wonen in een rijhuis, met twee verdiepingen, in het centrum van Vilvoorde. Het huis dateert van de jaren '30 en de voorgevel is 6m breed en 12m hoog. Voorgevel bestaat uit bakstenen, onderaan hangt een gevelplint of in elk geval een ander type steen, ik vermoed graniet of hardsteen.


Gevel- en metselwerken Vilvoorde
woensdag 12 januari 2022

Gevelplint in keramische steen of natuursteen plaatsen

Aan onze zijgevel staat crepi en die komt los onderaan. En we willen hier graag een boordsteen plaatsen. We hadden dat graag gehad in blauwsteen. over een lengte van 9 meter.


Gevel- en metselwerken Landen
dinsdag 11 januari 2022

Natuursteen of keramische gevelplint plaatsen

Onze aannemer is van de aardbol verdwenen en de gevelplinten moeten nog geplaatst worden rond het huis. We hebben nog geen gevelplinten in blauwsteen rond de volledige woning. 50 lopende meter met een hoogte van ongeveer 30cm


Gevel- en metselwerken Deinze
donderdag 06 januari 2022

Gevelplinten plaatsen

Op zoek naar vakman voor het opmeten en plaatsen van gevelplinten (blauwsteen 40cm hoog) op een verbouwproject +/-25 m met twee hoeken op de voorgevel


Gevel- en metselwerken Bilzen
maandag 03 januari 2022

Gevelplint plaatsen

Gevelplint in blauwe steen aan voorgevel +/- 9m, deur en garagepoort inbegrepen. Crepi - Lafarge moet eerst verwijderd worden. hoogte van circa 53 cm tot 81 cm ( hellende straat.).


Gevel- en metselwerken Tervuren
zaterdag 01 januari 2022

Gevelplinten arduinsteen plaatsen

Mijn voorgevel is een paar jaar geleden gerenoveerd. Er moet echter nog een arduinen plint geplaatst worden. Gevel 5 lopende meter


Gevel- en metselwerken Boom
woensdag 29 december 2021

Gevelplint plaatsen

Gecementeerde gevelplint aan voorgevel (10m, 60cm hoog) weghalen en gevelplint in natuursteen (of cementlook) plaatsen.


Gevel- en metselwerken Heffen
woensdag 29 december 2021

Gevelplint rondom het huis plaatsen

Gevelplint rondom huis plaatsen in blauwe hardsteen of ander materiaal, graag enkele voorstellen. Gaat om 3 gevels in baksteen: 1 voorgevel en 2 zijgevels. Afmetingen huis: 11 meter lengte op 9 meter diepte.


Gevel- en metselwerken Attenhoven
dinsdag 28 december 2021

Gevelplinten plaatsen

ik zoek een vakman die gevelplinten (blauwe steen) kan plaatsen


Gevel- en metselwerken Lint
Offertes aanvragen