
Gevelplint plaatsen
Hoe kan een gevelplint mijn huis helpen?
Waarom moet ik een gevelplint plaatsen?
Gevelplint plaatsen
Onderaan zijn je buitenmuren gevoelig voor opspattend vocht, vuil, mosvorming, … Daarom is een gevelplint plaatsen essentieel bij een grondige gevelrenovatie. Uit welke uitvoeringen kan je allemaal kiezen? Hoeveel betaal je ongeveer voor gevelplinten per lopende meter? En kan je zulke muurplinten zelf plaatsen of laat je die klus beter over aan een professionele gevelwerker? Je ontdekt het allemaal in dit artikel!
De onderkant van een buitenmuur is kwetsbaar en wordt elke dag blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Het kan vriezen, een andere keer zit je met striemende regen of heb je bakkken modder. Het probleem met veel water en ander vocht: het zorgt voor schimmel- en mosvorming en in sommige gevallen krijg je last van opstijgend vocht.
Tijdens het uitvoeren van een gevelrenovatie kan je ook kiezen om een gevelplint te plaatsen. Dankzij een gevelplint heeft jouw woning een extra bescherming en voorkom je renovaties in de toekomst. Hoeveel kosten gevelplinten? En welke soorten zijn er beschikbaar? Ontdek er alles over op deze pagina.
Voordelen bij plaatsen gevelplint
Bij het renoveren van je gevel kan je kiezen om gevelplinten te plaatsen en daar zijn goede redenen voor. Een gevelplint is niet enkel een fysieke upgrade, maar beschermt je woning ook effectief tegen schade.
- Bescherming tegen vocht: opstijgend vocht, opspattend vuil of slagregens. Doorheen de jaren krijgt je gevel wel wat te verduren. Een gevelplint beschermt jouw muren en de achterliggende isolatie tegen vochtinfiltratie, mos en andere problemen die vocht met zich meebrengt.
- Onvolmaaktheden bedekken: na verloop van tijd vertoont je gevel wat vlekken of scheuren. Een gevelplint plaatsen kan een snelle manier zijn om die problemen aan te pakken zonder dat je jouw volledige muur moet herstellen.
- Thermische isolatie: achter een gevelplint komt bijna altijd een extra laag isolatie te hangen. Combineer dat samen met de isolatie die je gevel sowieso al heeft, en je krijgt een extra schil rondom je woning om de warmte beter vast te houden.
- Het ziet er goed uit: naast alle technische voordelen blijft een gevelplint simpelweg een mooi afwerking van jouw huis.
De voordelen van een gevelplint nog snel even opgesomd.
- Bescherming tegen vocht en water
- Geen warmteverlies en koudebruggen bedekken
- Gevelplinten zijn gewoon mooi
- Onvolmaaktheden na renovatie bedekken
Ben je op zoek naar een aannemer voor jouw totaalrenovatie? Wij bezorgen je snel enkele kwaliteits-offertes van onze specialisten.
Het soort gevelplint voor jouw woning
Soorten gevelplinten
De variatie aan materialen om een gevel onderaan af te werken groeit, maar een gevelplint in blauwe steen of arduin komt nog altijd het vaakst voor. Ze kosten vrij veel, maar zijn heel duurzaam en gaan dus lang mee. Nieuwere soorten gevelplinten, zoals die uit composiet of cementgebonden sandwichpanelen, winnen aan populariteit.
Plinten uit blauwe steen
Natuursteen en arduin zijn de populairste materialen voor een gevelplint. Ze zijn steenhard - haha, heb je ‘m? - en kunnen goed tegen de invloeden van het weer. Je lijmt deze types duurzame hardsteen rechtstreeks tegen de gevel. Het zijn ondoordringbare steensoorten die zelden barsten of afbrokkelen.
De bekendste van de natuurstenen is blauwe hardsteen, en dan vooral Chinese, Vietnamese of Belgische blauwsteen. De Chinese variant is harder en heeft een warmere, bruinere kleur dan Belgische hardsteen. Blauwe hardsteen is gegeerd en van hoge kwaliteit en dat weerspiegelt zich in de prijs: dit is het duurste materiaal voor het plaatsen van een gevelplint.
Andere soorten gevelplinten
Wil je zware gevelplinten uit hardsteen aan je laten voorbijgaan, kan je kiezen voor composiet, kunststof of houtsoorten. Vooral hout vergt meer onderhout dan hardsteen, maar het geeft jouw huis wel een aparte uitstraling. Uiteraard kan je bij dit type gevelplinten ook een isolatie voorzien achter de panelen of plinten. Zo heb voeg je een extra isolerende laag toe aan je woning.
Mijn gevel cementeren?
De gevel cementeren is een volwaardig alternatief voor blauwe hardsteen. Het interessante aan deze techniek is dat je de gevelplint op verschillende manieren kan laten afwerken. Een laag sokkelcement plaatsen en afwerken met granietkorrels of een gecementeerde gevelplint schilderen in een kleur naar keuze. Dit alternatief is een flink pak goedkoper dan natuursteen of arduin. Het nadeel is wel dat het iets meer onderhoud met zich meebrengt.

Wat kost een gevelplint?
De kosten voor het plaatsen van een gevelplint zijn voornamelijk afhankelijk van het gekozen materiaal en het uurtarief van de vakman. Als je kiest voor een kwalitatieve natuursteen of arduin betaal je makkelijk 100 à 130 euro per lopende meter. Bij de andere materialen mag je rekenen op 50 à 90 euro per vierkante meter.
Recente opdrachten gevelplint plaatsen
Gevelplinten plaatsen
Binnenkort wordt onze aanbouw bekleed met hout, voordien willen wij graag een gevelplint laten plaatsen. Hoogte +/- 25cm, Totale lengte +/- 22 m.
Gevelplint plaatsen.
Ik wil graag gevelplint in blauwe hardsteen laten plaatsen. Gevel wordt binnenkort geschilderd. Breedte inclusief deur is iets minder dan 5 meter. Gewenste hoogte: ongeveer 40cm, afhankelijk van de beschikbare maten.
Gevelplint vooraan gevel plaatsen in blauwsteen
Bestaande steentjes vervangen aan voorgevel en plaatsen van een gevelplint met Belgische blauwsteen. Hoogte en lengte kan ik hier opmeten. Graag plint tot net onder het raam.
Gevelplint rond achtergevel woning plaatsen.
Een jaar geleden heeft een zelfverklaarde vakman gevelplinten in eerste keus Belgische blauwe steen gelijmd tegen onze achtergevel. Een jaar later zijn vele van deze plinten gelost. De reden zou zijn dat er verkeerde lijm werd gebruikt. Dat kan gebeuren maar het lijkt me raar omdat niet alle plinten zijn gelost. Problemen komen nu eenmaal voor maar het is hoe deze worden opgelost wat belangrijk is. De vakman heeft beloofd om alles te komen herstellen maar na 3 maanden is dat nog steeds niet gebeurt owv allerlei excuses. We zijn ons vertrouwen en geloof in die man dus helemaal kwijt. De gevelplinten moeten volledig opnieuw geplaatst worden door een vakman. Het gaat om 70 lopende meter ongeveer.
Gevelplint plaatsen
Ik zou mijn oude gevelplint willen laten verwijderen en een nieuwe laten plaatsen. Ongeveer 4 meter. Arduin.
Gevelplint vernieuwen aan de zijkant van de woning
We willen onze bestaande gecementeerde gevelplint vernieuwen. Deze is verouderd en op sommige plaatsen gebarsten. Deze zou opnieuw gecementeerd moeten worden. Het betreft +- 7m².
Gevelplinten plaatsen voor en achtergevel
Vernieuwen gevelplint voorkant en achterkant van het huis. Vooraan een lage strook, achteraan hoog. Halfopen bebouwing: aan de achterzijde moeten hoge plinten komen van bijna een meter, voorzijde plinten van een 30tal centimeter. Voorkeur voor blauwe steen
Vervangen van gecementeerde gevelplint
Ik ben op zoek naar vakman voor het vervangen van mijn gevelplint. Gecementeerd gevelplint werd slecht gezet, er zijn vochtvlekken, holle plaatsen, scheef, brokken lossen…gelukkig nooit betaald. Moet verwijderd worden en vervangen. Ongeveer 40 lopende meter en 50cm hoog.
Gevelplint rondom woning plaatsen
Ik ben op zoek naar een vakman om een gevelplint rondom de woning te plaatsen. De gevel is nog in orde maar ik heb alleen nog een plint nodig. Het gaat om 2 gevels. Maar ik kan er geen lengte op plakken.
Natuursteen gevelplinten plaatsen
blauwensteen plinten plaatsen op de gevel buiten 9 m ( 100*30*2 cm 12 m (100*30*2 cm 3,56 m 3,65 *20* 2 cm 1,80 m 1,80 * 10 *2 cm met 1 cm op 1 cm schuinen kant