Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
nieuwbouwappartementen

Wat doet een aannemer?

Wat doet een aannemer?

Aannemers zijn de manusjes-van-alles van de bouw- en verbouwsector. Ze staan voornamelijk in voor de volledige bouw of renovatie van een woning of pand. Met andere woorden: aannemers doen meestal grote opdrachten zoals nieuwbouw, renovatie of afbraakwerken. Verder kan je ze contacteren voor het uitbreken van een muur of steunmuur of kleinere renovatiewerken in huis.

Reputatie hebben alles uit te kunnen voeren heeft ook nadelen. Aannemers krijgen vaak de gekste aanvragen voor allerhande opdrachten. Wat loodgieterij, kleine schrijnwerken, een vloer uitbreken en vervangen of muren uit gyproc te plaatsen. Het klopt dat aannemers die werken kunnen uitvoeren, maar voor kleinere of specifieke opdrachten klop je beter aan bij een gespecialiseerde vakman zoals schrijnwerker, loodgieter of een stukadoor.

Aannemer of architect?

Voor veel grote opdrachten heb je een vergunning van de stad of gemeente nodig, dus heerst er vaak twijfel wie je eerst moet contacteren: een aannemer of een architect? Een terechte vraag die in de praktijk meestal weinig uitmaakt. Architecten en aannemers werken meestal nauw met elkaar samen en hebben vaak een goed netwerk uitgebouwd. Wie je ook contacteert, ze zullen je snel naar een geschikte partner doorverwijzen als dat nodig is.

Fondering

Zoek je een betrouwbare aannemer?

Is jouw aannemer op pensioen en ken je niet meteen een andere in de regio? Dan is het geen slecht idee om op zoek te gaan naar een erkende vakman die je een goede service biedt. Bij Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste aannemers in de buurt. Elke vakman voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Taken

  • Ruwbouw, van funderingen over metselwerken tot en met het dak plaatsen
  • Metselwerken
  • Muurdoorbraak en eventueel een draagbalk of poutrel steken
  • Betonwerken, denk maar aan gepolierde beton als oprit
  • Voegwerken
  • Fundering
  • Riolering, zeker als er zware graafwerken aan te pas komen
  • Nieuwbouw, zowel op de traditionele manier als pakweg een woning in houtskelet
  • Grote renovaties

Wat kost een aannemer?

De prijs van een aannemer hangt af van heel wat variabelen. Komt een aannemer van ver, dan worden de kilometers meegerekend en loopt de kostprijs op. Ook de plaats waar die aannemer gevestigd is, zorgt voor een prijsverschil. In de grote steden zoals Brussel, Gent of Antwerpen loopt de prijs hoger op. Woon je landelijk, dan zakt die prijs terug wat.

Verder kan je kiezen of je voor een vaste totaalprijs gaat of liever werkt met een globale prijsschatting die nog kan wijzigen naargelang de werken vorderen.

Uiteindelijk staat of valt alles met afspraken die je op voorhand maakt. Wees niet bang om vragen te stellen en dingen op papier te zetten. Als je vraagt naar een tarief per uur, mag je rekenen op een prijs tussen de € 30 en € 45 per uur.

Offertes aannemer vergelijken

Offertes aanvragen