Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Traphal schilderen

Traphal schilderen

Traphal schilderen

Het schilderen van een traphal kan een flinke klus zijn. De muren langs de trap kunnen heel hoog zijn en moeilijk bereikbaar. Het bereiken van een fraai resultaat vraagt een specialistische aanpak. De afwerking van de hal en de trap is bovendien erg bepalend voor de uitstraling van het interieur van je woning. Het inschakelen van een professionele schilder is hierbij echt aan te raden. Een vakman kan je enerzijds adviseren over materialen en kleuren. Anderzijds ben je verzekerd van een prachtig geschilderde traphal. Het scheelt je bovendien een hoop tijd en (moeilijk) werk.

Hoe de traphal schilderen?

Bij het verven van de traphal zul je een aantal keuzes moeten maken. Wil je bijvoorbeeld alle elementen van het trapgat schilderen of slechts enkele? Gaat het om de muren, het plafond, de trap en/of de trapleuningen? Als je alles wilt laten verven, is het slim om van boven naar beneden te werken. Je begint dan dus met het plafond te schilderen, dan doe je de muren en als laatste de trap en de trapleuningen. Voordat je van start gaat is het verstandig om vloerbedekking te beschermen met plastic of oude kranten. Verder heb je uiteraard de juiste soorten verf, kwasten en schilderstape nodig. De verschillende onderdelen zullen eerst geschuurd, gereinigd en geëgaliseerd moeten worden. Dit is nodig om oneffenheden weg te werken en te zorgen dat de verf goed blijft zitten. Het is de basis voor een mooi strak resultaat.

Zodra alle te verven oppervlaktes hier klaar voor zijn start het echte schilderwerk. Als eerste breng je dan primer (grondverf) op de ondergrond aan. Deze laag verf moet goed drogen en vervolgens licht geschuurd worden. Hierna is het tijd voor de eindlaag. Voor het beste resultaat, een mooi dekkend en egaal geheel, zijn vaak minstens twee lagen van deze verf nodig. Een belangrijke voorwaarde is overigens dat je verf van hoge kwaliteit gebruikt.

Hal schilderen

Hoe een hoge traphal schilderen?

De hal van de trap kan erg hoog zijn, zeker als je woning uit meerdere verdiepingen bestaat. Om alle plekken te kunnen bereiken heb je een ladder, steiger en/of speciale hulpmiddelen nodig. Het is hierbij van belang op een veilige manier te werken, want aan ongelukken met personen of objecten in jouw huis heeft niemand wat. Een stellage met steigerplanken geeft over het algemeen meer veiligheid dan een ladder. Een ladder staat minder stabiel en in een trapgat is het risico op omvallen vrij groot. Het plaatsen van een stelling of ladder vereist kortom de nodige deskundigheid. Er op werken vraagt durf, een goede fysieke conditie en behendigheid. Ons advies is om hierbij een professional in te schakelen. Deze heeft de kennis, kunde, materialen en ervaring in huis om jouw hoge traphal te schilderen.

Tip: een traphal schilderen is echt wel een gevaarlijk werk. Laat het daarom best doen door een erkende vakman die voldoende veiligheidsmateriaal heeft.

De hal van de trap behangen

Het is ook mogelijk om de traphal te behangen, althans de muren. Behang is verkrijgbaar in prachtige dessins en met een fraaie structuur. Als er al behang op de muren zit, is het meestal noodzakelijk om dit te verwijderen voordat je nieuw behang aanbrengt. Met behulp van een spatel of plamuurmes trek je het meeste behang er veelal gauw af. Restjes die achterblijven zul je ook moeten weghalen, want anders loop je het risico dat dit door het nieuwe behang heen zichtbaar is. Strijk de resten in met een sopje of afweekmiddel, laat het even weken en je zult zien dat je ook deze stukken van de muur afkrijgt. De muur moet goed schoon zijn voordat je gaat behangen, dus boen lijmresten en vuil er goed van af. Heb je een erg gladde muur? Schuur deze dan lichtjes op voordat je gaat behangen.

Ook hier is het belangrijk dat je kleine barsten en gaten in de muur opvult met een vulmiddel. Dit garandeert een mooier eindresultaat. Let goed op de gebruiksaanwijzing van het plamuursel voordat je gaat behangen. Het heeft vaak een aantal uren nodig om goed te drogen. Als je erg poreuze muren hebt, kan het nodig zijn om hierop een voorstrijkmiddel aan te brengen. Poreuze wanden absorberen namelijk veel vocht en dan loop je het risico dat het behang niet goed blijft plakken. Met een behangvoorstrijkmiddel los je dit probleem op.

Ben je klaar met de genoemde voorbereidingen? Dan kun je aan de slag met het prepareren van banen behang. Reken uit hoeveel banen en welke lengtes je nodig hebt. Maak de banen altijd een stukje te lang, zodat je wat speling hebt. Afhankelijk van het type behang moet je of het behang of de muur instrijken met behanglijm. Tegenwoordig is vliesbehang bijvoorbeeld erg populair. Bij dit type behang smeer je de muur in met behangplaksel en dat werkt erg prettig. Je hebt hierbij geen behangtafel nodig en hoeft niet te wachten op het intrekken van de lijm.

Schilderen Traphal Borstel

Offertes aanvragen

Casius bezorgt je prijsoffertes voor je schilderwerken!

Opdracht plaatsen

Traphal bepleisteren

Pleisterwerken zullen in de eerste plaats dienen als basis voor schilderwerk of behang. Daarnaast kan pleisterwerk ook erg mooi staan als afwerking op de wanden van de traphal. Een traphal bepleisteren is echt een klus voor vakmensen, want het vereist veel kennis en handigheid om pleisterwerk netjes aan te brengen.

Prijs verven traphal

De prijs die je betaalt voor het verven van de hal is met name afhankelijk van de oppervlakte die geschilderd moet worden. Daarnaast spelen de benodigde materialen en de voorrijkosten een rol. De gemiddelde prijs voor het verven van de traphal ligt tussen de €30 en €40 per vierkante meter. Schilders kunnen ook werken met een uurtarief. Dit ligt meestal tussen de € 35 en € 50.

Offertes verven hal van de trap

Soortgelijke opdrachten

zondag 17 oktober 2021

Traphal schilderen en oude lagen verwijderen

Betreft het schilderen van een kleine traphal (+/- 20 m²) - momenteel is deze afgewerkt met behangpapier, dus dit zou vooreerst door een vakman (of door mezelf) moeten worden verwijderd.


Behang- en schilderwerken Lauwe
woensdag 06 oktober 2021

Traphal behangen

ik zoek iemand die de traphal kan behangen en dit is zeker 4 meter hoog op het hoogste punt. Hal beneden met 3 deuren en hal boven met 4 deuren.


Behang- en schilderwerken Bornem
donderdag 08 juli 2021

Binnen schilderen

Om mijn huis verkoopklaar te zetten, wil ik alle muren laten bijwerken en in het wit schilderen. Het gaat om een 4tal kamers en de traphal. Ik zoek een schilder die dit goedkoop kan doen. Ik zal zelf voor het materiaal zorgen.


Behang- en schilderwerken Mechelen
woensdag 12 mei 2021

Schilderen van traphal

Schilderen van traphal in appartement van drie verdiepingen. Nu is de muur gewoon beschilderd. De oppervlakte precies weet ik niet.


Behang- en schilderwerken Deurne
dinsdag 13 april 2021

Traphal schilderen

Wij zoeken een schilder die onze traphal kan schilderen. Wij wonen in een rijwoning (bel-étage) met 3 verdiepingen. De muur van onze traphal was volledig behangen met kurk. Deze hebben we laten verwijderen en opnieuw laten bezetten. Nu zoeken we nog een vakman die de muren en plafonds van onze traphal (alle verdiepingen) kan komen schilderen (afplakken + primer + afwerking muurverf).


Behang- en schilderwerken Berchem (Antwerpen)
zondag 14 maart 2021

Binnenschilderwerken

Barsten opvullen en verven van living(+/-45m²) + keuken(11m²) + trap + nachtgang(7m²) + inkomhal (5m²) 1 muur behangen dit is in de traphal en de rest van de muren verven. En 7 vlakke, standaarddeuren verven.


Behang- en schilderwerken Beringen
Offertes schilderwerken