Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
115 Hovenier Beregening Gras

Beregeningsinstallatie tuin

Tijd om het gazon op een automatische manier altijd te laten stralen?
Hier kom je alles te weten over de installaties en hun prijzen voor het besproeien van jouw grasperk.

Aanleg beregeningsinstallatie

Het gazon handmatig besproeien is een karwei dat je op regelmatige basis moet uitvoeren. En eerlijk, niet iedereen heeft hier tijd voor. Een beregeningsinstallatie is de ideale manier om het gazon in perfecte staat te houden zonder er zelf tijd aan te besteden. In periodes van extreme droogtes zorgt een sproei-installatie ervoor dat het gazon niet kapot gaat.

Denk na welk water je wilt gebruiken om jouw tuin te besprenkelen. In het beste geval kan je voor een gratis waterbron kiezen, maar da's niet voor iedereen een optie. je kan de sproei-installatie aansluiten op: 

  • grondwater,
  • oppervlaktewater,
  • regenwater,
  • leidingwater.

Eens je weet welke waterbron je kan gebruiken, is het tijd om de watertoevoer te regelen. Is er een natuurlijke waterbron die je kan gebruiken? Kies hier dan voor, je portemonnee zal je dankbaar zijn. Voor je zo'n natuurlijke bron kan aanspreken, heb je een pompinstallatie nodig. Om de pomp op de beregeningsinstallatie aan te sluiten, gebruiken vakmannen vaak vlotterschakelaars.

De laatste stap is om de leidingen in de tuin te leggen. De leidingen komen in smalle gleuven die op strategische plaatsen in de tuin liggen. De meeste professionele beregeningsinstallaties worden aangesloten op polyethyleen buizen (PE-buizen). Na deze aansluiting zijn de sproeiers, druppelslangen of borders klaar om jouw gazon te besproeien.

102 Hovenier Beregening

Beregeningsinstallatie prijs

Wat kost een beregeningsinstallatie?

Reken voor een beregeningssysteem voor een tuin van maximaal 300 m² op €350 à €750. Dit is een totaalprijs met het materiaal, werkuren en installatie inbegrepen. Let wel, de kostprijs kan snel oplopen als je kiest voor een meer geavanceerde beregeningsinstallatie. Het is aangeraden deze installatie te laten plaatsen door een erkende vakman. De specialist zal exact kunnen bepalen welk systeem ideaal is voor jouw tuinoppervlakte en bijhorende beplanting

Offertes beregeningsinstallatie aanvragen

Recent ontvangen opdrachten

donderdag 05 januari 2023

Beregening van gazon

Sproei installatie plaatsen voor gazon.


Tuinaanleg en -onderhoud Balen
donderdag 04 augustus 2022

Beregeningsinstallatie plaatsen

ik zoek een hovenier om de beregening installatie in mijn tuin te plaatsen, en ook heraanleggen deel van de tuin. We wensen graag efficienter om te gaan met water in de tuin.


Tuinaanleg en -onderhoud Deinze
maandag 21 maart 2022

Plaatsen van beregeninginstallatie

Ik ben op zoek naar een vakman voor het plaatsen ven een beregeninginstallatie voor het gras en haag rondom het huis. Over een oppervlakte van ongeveer 1060m².


Tuinaanleg en -onderhoud Damme
vrijdag 29 mei 2020

Beregening installeren voor tuin

Graag had ik een beregeningsinstallatie laten aanleggen in de tuin. Oppervlakte te besproeien: ongeveer 400 m². Waterput en pomp is aanwezig.


Tuinaanleg en -onderhoud Overpelt
maandag 11 mei 2020

Putboring uitvoeren voor tuin of regenwaterput laten steken

Put boren voor beregening tuin. Het is niet mogelijk met zwaar materiaal. Zou handmatig of met kleine hulpmachine moeten gebeuren.


Tuinaanleg en -onderhoud Kortenaken
zondag 15 december 2019

Tuin van 700 m² heraanleggen

Aanleg van volledig nieuwe tuin met beplantin , terras voor tuinhuis, voorziening van elektriciteit en beregeningssysteem . Terras in klinkers voor 70 à 80 m². De tuin is 700 m².


Tuinaanleg en -onderhoud Zandhoven
Offertes aanvragen