Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
115 Hovenier Beregening Gras

Beregeningsinstallatie tuin

Tijd om het gazon op een automatische manier altijd te laten stralen?
Hier kom je alles te weten over de installaties en hun prijzen voor het besproeien van jouw grasperk.

Aanleg beregeningsinstallatie

Het gazon handmatig besproeien is een karwei dat je op regelmatige basis moet uitvoeren. En eerlijk, niet iedereen heeft hier tijd voor. Een beregeningsinstallatie is de ideale manier om het gazon in perfecte staat te houden zonder er zelf tijd aan te besteden. In periodes van extreme droogtes zorgt een sproei-installatie ervoor dat het gazon niet kapot gaat.

Denk na welk water je wilt gebruiken om jouw tuin te besprenkelen. In het beste geval kan je voor een gratis waterbron kiezen, maar da's niet voor iedereen een optie. je kan de sproei-installatie aansluiten op: 

  • grondwater,
  • oppervlaktewater,
  • regenwater,
  • leidingwater.

Eens je weet welke waterbron je kan gebruiken, is het tijd om de watertoevoer te regelen. Is er een natuurlijke waterbron die je kan gebruiken? Kies hier dan voor, je portemonnee zal je dankbaar zijn. Voor je zo'n natuurlijke bron kan aanspreken, heb je een pompinstallatie nodig. Om de pomp op de beregeningsinstallatie aan te sluiten, gebruiken vakmannen vaak vlotterschakelaars.

De laatste stap is om de leidingen in de tuin te leggen. De leidingen komen in smalle gleuven die op strategische plaatsen in de tuin liggen. De meeste professionele beregeningsinstallaties worden aangesloten op polyethyleen buizen (PE-buizen). Na deze aansluiting zijn de sproeiers, druppelslangen of borders klaar om jouw gazon te besproeien.

102 Hovenier Beregening

Beregeningsinstallatie prijs

Wat kost een beregeningsinstallatie?

Reken voor een beregeningssysteem voor een tuin van maximaal 300 m² op €350 à €750. Dit is een totaalprijs met het materiaal, werkuren en installatie inbegrepen. Let wel, de kostprijs kan snel oplopen als je kiest voor een meer geavanceerde beregeningsinstallatie. Het is aangeraden deze installatie te laten plaatsen door een erkende vakman. De specialist zal exact kunnen bepalen welk systeem ideaal is voor jouw tuinoppervlakte en bijhorende beplanting

Offertes beregeningsinstallatie aanvragen

Recent ontvangen opdrachten

donderdag 06 juli 2023

Beregeningsinstallatie tuin

Installatie beregening gazon, ongeveer 400 m2 gazon.


Tuinaanleg en -onderhoud Zingem
vrijdag 16 juni 2023

Vervangen van twee magneetkleppen

Van onze tuinberegening moeten twee kleppen vervangen worden. De ene blijft continu openstaan en de andere lekt. Wij willen kleppen van het merk RPE. Beide kleppen zitten in een put met een metalen deksel. Ik heb foto's gemaakt van de situatie die ik op verzoek kan toesturen. Zelf heb ik alles al schoongemaakt zodat alle leidingen vrij toegankelijk zijn. De kleppen hebben een aansluitingdiameter van 32mm en 50mm, dit zal resp. 1.25 en 2 inch zijn), alles 24V AC. Onze vaste man hiervoor is ziek, vandaar deze aanvraag.


Tuinaanleg en -onderhoud Vosselaar
zaterdag 10 juni 2023

Beregeningsinsatallatie tuin plaatsen

ik wil in de bestaande tuin een beregeningsinstallatie plaatsen.ongeveer 20 are gras en borders met vaste planten.ik beschik over een pomp die het grondwater naar boven haalt.


Tuinaanleg en -onderhoud Grembergen
woensdag 07 juni 2023

Beregeningsinstallatie zeer grote tuin

Ik zoek iemand die een beregeningsinstallatie zou willen plaatsen (eventueel ook een grondwaterboring en pompinstallatie te voorzien) voor een zeer grote tuin (oppervlakte bouwgrond : 27 are). 1200 vierkante meter gazon en daarnaast ook nog eventueel druppelslangen voor de rest van de planten. Een tuinplan is reeds opgesteld.


Tuinaanleg en -onderhoud Tremelo
dinsdag 18 april 2023

Beregeningsinstallatie graspark

ik heb ongeveer een 4000-5000 m2 graspark waar ik een installatie voor wil voorzien.


Tuinaanleg en -onderhoud Landegem
donderdag 05 januari 2023

Beregening van gazon

Sproei installatie plaatsen voor gazon.


Tuinaanleg en -onderhoud Balen
donderdag 04 augustus 2022

Beregeningsinstallatie plaatsen

ik zoek een hovenier om de beregening installatie in mijn tuin te plaatsen, en ook heraanleggen deel van de tuin. We wensen graag efficienter om te gaan met water in de tuin.


Tuinaanleg en -onderhoud Deinze
maandag 21 maart 2022

Plaatsen van beregeninginstallatie

Ik ben op zoek naar een vakman voor het plaatsen ven een beregeninginstallatie voor het gras en haag rondom het huis. Over een oppervlakte van ongeveer 1060m².


Tuinaanleg en -onderhoud Damme
vrijdag 29 mei 2020

Beregening installeren voor tuin

Graag had ik een beregeningsinstallatie laten aanleggen in de tuin. Oppervlakte te besproeien: ongeveer 400 m². Waterput en pomp is aanwezig.


Tuinaanleg en -onderhoud Overpelt
maandag 11 mei 2020

Putboring uitvoeren voor tuin of regenwaterput laten steken

Put boren voor beregening tuin. Het is niet mogelijk met zwaar materiaal. Zou handmatig of met kleine hulpmachine moeten gebeuren.


Tuinaanleg en -onderhoud Kortenaken
Offertes aanvragen