Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Dakwerkers in de buurt

Dakwerkers in de buurt gezocht!

Ik zoek een dakwerker!

Nieuwe dakbedekking leggen, je dakisolatie vervangen of een bestaand dak renoveren? Op een bepaald moment zal je beroep moeten doen op een dakwerker om je uit de nood te helpen bij je dakrenovatie of om een volledig nieuw dak te plaatsen. Via Casius vind je de beste vakbedrijven voor jouw renovatie. Vraag meteen een offerte aan!

Professioneel bedrijf voor dakwerken in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en vrijblijvend een aantal prijsoffertes aanvragen en vind je zeker het antwoord op de vraag 'Ik zoek een dakwerker'..

Wat zijn de taken van een dakwerker?

Dakbedekking plaatsen of vervangen

Het dak is misschien wel het sterkst onderhevig aan de weersomstandigheden. Na een tijd is het dan ook aan vervanging of herstelling toe. Standaard genomen heb je twee soorten daken: een hellend dak of plat dak. Bij beide opties is de keuze van materiaal belangrijk. Welke uitstraling wil je? Hoe duurzaam zijn de materialen? Wat is de kostprijs? Wat je ook kiest, er zijn altijd voor- en nadelen.

Voor een nieuwbouw dak of een dakrenovatie van een hellend dak, heb je de keuze tussen dakpannen, leien, een rieten dak of shingels/ bitumenleien.

Bij platte daken wordt meestal roofing, EPDM of PVC gebruikt.

Dakrenovatie en herstelling

Een volledig nieuw dak plaatsen is een drastische ingreep. Vaak zijn er kleinere reparaties uit te voeren waardoor je dak terug enkele jaren tegen de zware weersomstandigheden kan. Bij een klein lek loont het om enkele dakpannen te vervangen? Is de schade erger, dan kan je kiezen om grote delen of de volledige dakbedekking te gaan vernieuwen.

De schade kan ook dieper liggen, onder de dakpannen of andere dakbedekking. Vooral bij oude daken kan de houten dakconstructie aangetast zijn. Draagbalken die verrot zijn, spanten die moeten worden vervangen. Wanneer de schade zo groot is, moet je het volledige dak vervangen.

Dakisolatie plaatsen

Je dak (laten) isoleren is een van de efficiëntste manieren om je energiefactuur laag te houden. Bovendien is het wettelijk verplicht om je huis voldoende te isoleren. Afhankelijk van het type dak (plat of hellend) zijn verschillende soorten technieken beschikbaar. Welke techniek je ook kiest, de materialen zullen vaak dezelfde blijven. Minerale wol, ecologische isolatie of isolatieplaten uit PUR, XPS, PIR of EPS zijn de populairste.

Dakkapellen of dakramen plaatsen

Om meer lichtinval te creëren of om de ruimte te vergroten, kan je opteren om een dakraam of dakkapel te installeren. Dakramen installeren is een relatief simpele opgave, dakkapellen vergt al een grotere aanpassing van de dakstructuur. Net daarom moet je voor een dakkapel ook een vergunning aanvragen.

Wat je ook kiest, de extra lichtinval zorgt ervoor dat je gerenoveerde zolder of slaapkamer een heel pak zonniger wordt.

Dakgoten plaatsen

Dakgoten worden vaak vergeten als onderdeel van de dakconstructie. Slecht geïnstalleerde goten of verstopte regenpijpen kunnen voor flink wat vochtschade zorgen aan jouw gevel of in je woning. Het correct opvangen en afvoeren van hemelwater is belangrijk, dus besteed er genoeg aandacht aan.

Dakreiniging en ontmossing

Het is onvermijdelijk dat je dak na een tijd serieus begint te lijden onder de constante aanval van de weersomstandigheden. Om gebarsten dakpannen of een kapotte dakbedekking te voorkomen, kan je je dak van tijd tot tijd reinigen of ontmossen. Doe je dat niet, dan vergroot de kans op lekken of scheuren in je dakbedekking.

Ik zoek een dakwerker

Dakwerker prijs per uur of prijs per m²

Er zijn een hoop factoren die de prijs van een dakwerker bepalen. De belangrijkste parameters zijn:

 • Gaat het om een volledig nieuw dak of is het een kleine renovatie van een bestaand dak?
 • Heb je een hellend dak of een plat dak?
 • Welke dakbedekking kies je? Dakpannen, leien, shingles, riet, roofing, EPDM of pvc?
 • Heb je zelf reservemateriaal voorhanden of moet de dakwerker alles zelf voorzien?
 • Welke oppervlakte heeft het dak?

Een gemiddeld uurloon van een dakwerker schommelt tussen de € 30 en € 50 per uur. Maar een inschatting van een uurloon kan bedriegen. Vaak worden prijzen weergegeven per vierkante meter of per uit te voeren opdracht. Denk maar aan het leggen van een dakbedekking zoals een laag roofing of het plaatsen van een dakkapel. Een overzicht van de meest voorkomende taken en een richtprijs vind je hieronder.

Type opdracht Richtprijs in euro
Dakisolatie plaatsen € 10 - € 40 per m²
Dakkapel plaatsen € 3.500 - € 5.500
Dakraam plaatsen € 600 - € 1.400
Lichtkoepel plaatsen € 800 - € 2.500
Lichtstraat plaatsen € 2.000 - € 5.000
Dakpannen leggen € 25 - € 55 per m²
Dakleien leggen € 35 - € 100 per m²
EPDM plaatsen € 50 - € 75 per m²
Roofing branden € 40 - € 60 per m²
Uurloon dakwerker € 35 - € 50
Rieten dak € 80 - € 100 per m²
Onderdak plaatsen € 25 - € 40 per m²
Groendak aanleggen € 35 - € 150 per m²

Prijzen dakwerker vergelijken?

Ik zoek een dakwerker? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen. Via het groene formulier kan je eenvoudig enkele offertes van betrouwbare vakmannen gaan vergelijken.

Offertes dakwerker vergelijken

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
  at Casius.Website.Library.Helpers.LeadHelper.GetRecentLeads(String keywords, String proType, String projectType, String region, Nullable`1 dateFrom, Nullable`1 dateUntil, Int32 count) in C:\Projects\Casius\Website\Umbraco 8\Libs\Casius.Website.Library\Helpers\LeadHelper.cs:line 20
  at ASP._Page_Views_Partials_Grid_Editors_DocTypeGridEditor_gridRecentRequests_cshtml.Execute() in D:\Websites\Casius Public\umbraco\Views\Partials\Grid\Editors\DocTypeGridEditor\gridRecentRequests.cshtml:line 9
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
  at Umbraco.Web.Mvc.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer) in D:\a\1\s\src\Umbraco.Web\Mvc\ProfilingView.cs:line 25
  at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
  at Our.Umbraco.DocTypeGridEditor.Web.Extensions.HtmlHelperExtensions.RenderDocTypeGridEditorItem(HtmlHelper helper, IPublishedElement content, String editorAlias, String viewPath, String previewViewPath, Boolean isPreview)
  at ASP._Page_app_plugins_doctypegrideditor_render_DocTypeGridEditor_cshtml.Execute() in D:\Websites\Casius Public\umbraco\app_plugins\doctypegrideditor\render\DocTypeGridEditor.cshtml:line 28
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
  at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
  at Umbraco.Web.Mvc.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer) in D:\a\1\s\src\Umbraco.Web\Mvc\ProfilingView.cs:line 25
  at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
  at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_Base_cshtml.Execute() in D:\Websites\Casius Public\umbraco\Views\Partials\grid\editors\Base.cshtml:line 20
Offertes dakwerkers aanvragen