Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Wand Isolatie Metalen Profielen

Isolatiebedrijf

Isolatiebedrijf

Vergelijk de beste isolatiebedrijven in de regio.

Isolatiebedrijf gezocht?

Op zoek naar een of meerdere isolatiebedrijven of isolatiespecialisten in de regio? Via Casius vind je beste lokale isolatiebedrijven voor dakisolatie, geluidsisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie of andere vormen van isolatie plaatsen. Sommigen overwegen om zelf isolatie te plaatsen, maar vooral bij moeilijker te bereiken plekken komt een isolatiebedrijf goed van pas. Denk maar aan een kruipkelder of het isoleren van een spouwmuur of dak. Gespecialiseerde isolatiebedrijven werken sneller en hebben ervaring met verschillende soorten isolatiemateriaal: PIR isolatie, PUR isolatie, steenwol, glaswol, isolatieplaten of ecologische varianten. Afhankelijk van de grootte van de opdracht is een isolatiebedrijf dan ook een terechte investering.

Professioneel isolatiebedrijf in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele isolatiebedrijven uit de buurt.

Taken van een isolatiebedrijf

Logisch dat een isolatiebedrijf zich specialiseert in isoleren: dak of zolder isoleren, vloer isoleren, spouwmuur isoleren of het isoleren van een gevel. Bij de meeste isolatiespecialisten ben je voor verschillende soorten isolatie aan het juiste adres. Vaak combineren ze kennis van allerlei soorten isolatiemateriaal ook nog met vaardigheden als schrijnwerker, stukadoor of andere renovatieprojecten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je naast isolatie plaatsen ook nog een afwerking in gyproc voor ogen hebt of wanneer het isoleren kadert in een grotere renovatie. De kennis van onze vakmannen stopt niet bij isoleren.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een vloerder. Meer informatie over een specifiek type vloer vind je door op een van de links door te klikken.

Soorten isolatiemateriaal

Afhankelijk van de ruime kies je een ander soort isolatie. Elk isolatiemateriaal heeft zijn eigen typische eigenschappen die het geschikt maakt voor een bepaalde isolatietoepassing. Welk materiaal het beste past, hangt af van jouw wensen. Om het overzicht te bewaren tussen de verschillende isolatiematerialen, kan je ze indelen volgens grondstof of volgens doel.

Isolatiemateriaal volgens grondstof

Minerale isolatie

Minerale isolatie zijn draden van gesmolten glas, samengevoegd in een wollige structuur. Vandaar dat dit isolatiemateriaal ook bekend staat onder de naam minerale wol. Glaswol en steenwol zijn de bekendste soorten en vind je in daken, vloeren of binnenmuren. Grote voordeel is dat minerale wol zowel akoestisch als thermisch isoleert. Je moet er wel dikke lagen van gebruiken.

Kunststof isolatie

Kunststof isolatie vind je terug onder de vorm van PUR, PIR, EPS, XPS of Icynene. Isoleren met kunststof levert een hogere isolatiewaarde op dan bij minerale wol, maar het is minder milieuvriendelijk.

Groene isolatie

Groene isolatie staat uiteraard ook gekend als ecologische isolatie. Je hebt de keuze uit papiervlokken, schapen- en houtwol voor het isoleren van daken, vloeren en muren. Ecologisch, maar helaas wel iets duurder dan de standaard minerale wol.

Isolatiemateriaal volgens doel

Thermische isolatie

Thermische isolatie plaats je vooral om zo weinig mogelijk warmte verloren te laten gaan. Met thermische isolatie sla je twee vliegen in één klap: je geniet van een aangenamer leefklimaat en je spaart ook nog eens een aardig bedrag uit op je energiefactuur. Isoleren van het dak is een populaire toepassing, maar ook muren, vloeren of kelders zijn zeker het overwegen waard.

Akoestische isolatie

Akoestische isolatie houdt het geluid binnen of buiten een ruimte. Voor het geluiddempend maken van een muur plaatst de vakman gewoonlijk een voorzetwand waarop hij een minerale wol (meestal glaswol) aanbrengt. Komt het geluid van je boven- of onderburen, dan kijk je beter om je plafond of de vloer te isoleren.

Isolatiebedrijf kosten

Om te de kosten van het plaatsen van isolatie te bepalen, kijkt een isolatiebedrijf naar verschillende factoren. Welk materiaal verkies je? Gaat het om een simpele rechthoekige kamer of zijn er veel onregelmatigheden? Elke isolatiespecialist bepaalt zijn eigen prijs, maar ervaring kost altijd geld. Een beginnend isolatiebedrijf zal goedkoper zijn dan een specialist met 30 jaar ervaring. Het blijft altijd vergelijken, want een beginnende vakman is niet per se een slechtere vakman dan de meer ervaren concurrent.

Welke prijs past nu bij isolatie plaatsen? De exacte kost voor isoleren zal bij elke vakman verschillen. De prijs hangt af van het uurtarief van de vakman, het materiaal en de voorrijkosten. Zo ligt de gemiddelde prijs voor minerale wol lager dan PUR-schuim of ecologische isolatie. Een overzicht van alle prijzen vind je in onderstaande tabel.

Richtprijzen isolatiebedrijf

Soort isolatie/ isolatiemateriaal Richtprijs isolatie
Dak garage isoleren langs buiten € 40 - € 115 per m²
Glaswol € 20 - € 25 per m²
Rotswol € 25 - € 30 per m²
PUR-schuim € 30 - € 35 per m²
Isolatieplaten € 10 - € 25 per m²
Groene isolatie € 20 - € 40 per m²
Geluidsisolatie € 20 - € 35 per m²
Gevelisolatie € 120 - € 150 per m² (inclusief materiaal en montage)
Kruipkelder isoleren € 15 - € 45 per m²
Spouwmuur isoleren € 15 - € 30 per m²

Isolatiebedrijven om te isoleren vergelijken?

Professioneel isolatiebedrijf in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen om te isoleren. Via het groene formulier bezorgen wij je gratis een aantal prijsoffertes van erkende isolatiespecialisten in de regio.

Offertes isolatiebedrijf ontvangen

Recente isolatieprojecten

dinsdag 07 september 2021

Dakisolatie van hellend en plat dak vernieuwen

Vernieuwing dakisolatie van een hellend dak met een aanbouw met plat dak. Grondoppervlak van het huis is 10 op 10, de aanbouw is ongeveer 10 op 4 meter groot. Oude isolatie zal nog moeten worden verwijderd.


Isolatie Schilde
maandag 06 september 2021

Zoldervloerisolatie: PIR of PUR aanbrengen

Zoldervloer isoleren over een oppervlakte van 60 - 70 m² in één grote ruimte. Geen oude isolatie weg te halen. PUR of PIR 10cm dik.


Isolatie Hamme-Mille
zaterdag 04 september 2021

Slaapkamers appartement geluidsdicht maken

We wonen in een appartementsgebouw uit '58 waar helaas alle omgevingsgeluiden luid en duidelijk binnenkomen: of het nu werkzaamheden in het gebouw betreft, dan wel de boven of zijburen, je kan het moeilijk negeren. We zouden -met het oog op een goede nachtrust- onze twee slaapkamers willen geluidsdicht maken. Deze kamers zijn samen ongeveer 20 m² in oppervlakte. In de ene kamer is er een raam voorzien naar de naastgelegen badkamer, in een andere wand zit dan een deur. Appartement uit dikke betonnen muren, en gesitueerd op de 1ste verdieping..


Isolatie Gent
donderdag 02 september 2021

Bevloering en isolatie uitvoeren

Ik zoek iemand voor het leggen van een isolerende chape in de living van 23 vierkante meter op de gelijkvloers. Deze chape moet 4,5cm dik zijn. De afbraakwerken van de vorige vloer alsook de opbouw van de nieuwe vloer doe ik zelf.


Isolatie Wilsele
donderdag 02 september 2021

Vochtige hoek herstellen

De hoek onder het schuine raam is vochtig. Dit bevindt zich op de gelijkvloers en staat er al meer dan 10 jaar.


Isolatie Lokeren
woensdag 01 september 2021

Houten gevelbekleding plaatsen

Ik wil een houten gevelbekleding laten plaatsen aan mijn poolhouse van snelbouwsteen. Het gaat om 19m² met 2 kanten en 1 hoek. Hiervoor dacht ik aan thermowood. Er zouden eveneens 2 deuren geplaatst moeten worden.


Isolatie Melsele
zaterdag 28 augustus 2021

Isolatie plaatsen: isolerende sidings

Ik wil graag isolerende sidings aan de achterkant van mijn huis plaatsen. Het gaat om iets meer dan 100m². Het gaat om een woning van de jaren 1960 met 1 verdiep en een licht hellend dak.


Isolatie Herentals
dinsdag 24 augustus 2021

Geluidswerend isoleren van tussenverdiep

Wij zoeken een vakman/aannemer om het plafond tussen 2 appartementen geluidsdicht te isoleren. Wel dient de planning afgestemd te worden op de AirBnB-resreveringen van de ondergelegen buur. Want, we denken dat de beste oplossing waarschijnlijk bestaat uit het voorzien van een verlaagd plafond met daartussen isolatiemateriaal. Natuurlijk staan we ook open voor andere opties. Het gaat om een kleine 40m², momenteel in hout.


Isolatie Gent
maandag 23 augustus 2021

Dak van aanbouw isoleren

Isoleren van de plafond van gecreëerde ruimte onder het terras. Ruimte van 8 op 5. Terras is in goede staat en is net opnieuw gevoegd. Blijft wel voor waterproblemen zorgen.


Isolatie Essen
donderdag 19 augustus 2021

Chapewerken op zolder

Momenteel ligt er op onze zolder een PUR-schuim laag van 15cm als isolatie, we willen de zolder afwerken met laminaat en zoeken een soort chape/egalisatie om op de PUR-schuim te plaatsen. Ondergrond zolder is beton, maar zoeken een lichtere chape om geen problemen te krijgen met het gewicht. Welke dikte moet geëgaliseerd worden tussen 1 en 5 cm Totale oppervlakte 40m² Qua dikte graag 5cm


Isolatie Tielrode
donderdag 12 augustus 2021

Geluidisolatie plaatsen voor dunne muren en plafond plaatsen

Klein appartement met dunne muren en plafond. Geluid isolatie van muren en plafond. Oppervlakte is 16m² + 12m² + 12m² + 9m² + 12m².


Isolatie Deurne
woensdag 04 augustus 2021

Isoler façades per l'intérieur et toiture

Isoler les murs par l'intérieur si possible. Il s'agit de plusieurs façades, mais car c'est un bâtiment syndicat, peut-être is faudrait seulement isoler un appartement. Surfaces prévus: 62.13 m², 31.25 m², 8.78 m² et 22.10 m².


Isolatie Woluwe-Saint-Lambert
dinsdag 03 augustus 2021

Isoleren van plafond in kelder

Plafond in kelder dient geïsoleerd met PU of andere techniek om de EPC van appartement te verbeteren. Afmeting onbekend maar kan opgemeten worden


Isolatie Gent
woensdag 28 juli 2021

Insonoriser un mur mitoyen

Je voudrai insonoriser un mur mitoyen de 3 mètres de hauteur sur 4,50 mètres de longueur. Bruits gênant des voisins et chien qui aboie pendant leur absence. Il s'agit d'un mur intérieur au niveau de la salle à manger.


Isolatie Mouscron
vrijdag 16 juli 2021

Isoleren gemeenschappelijke muur

Onze buren hebben een gemeenschappelijke muur weggedaan, want ze willen er een nieuwe muur plaatsen. Graag iemand die op korte termijn deze dan kan isoleren, want ze willen binnen 2 weken beginnen aan de opbouw van de nieuwe muur. Het is niet zo'n ontzettend grote muur: ik vermoed +/-18m², plus minus 6 m breed en 3m hoog -De afbraak is al begonnen, en het is dus nu pas we zagen dat er geen isolatie was, maar zij willen zo snel mogelijk de werken uitgevoerd hebben.


Isolatie Harelbeke
maandag 05 juli 2021

Isolatiechape plaatsen

Isolatiechape laten uitvoeren renovatie bungalow-woning prefab Zou gaan over een 150m².


Isolatie Eeklo
zaterdag 26 juni 2021

Chape vernieuwen

We willen onze keuken renoveren en zouden de vloer willen isoleren en chape veranderen als dit mogelijk is, waar we dan later een vloer op laten plaatsen We zouden infrarood verwarming laten plaatsen. De oppervlakte van de keuken is een 25-tal m²


Isolatie Geraardsbergen
maandag 21 juni 2021

Renoveren garagedak met geïsoleerde dakplaten

Voor een grote garage wensen we het hellend dak te laten vernieuwen en ineens isoleren. Momenteel wordt het er ontzettend heet, en ook valt er regelmatig vuil naar beneden omdat de golfplaten echt wel aan vervanging toe zijn. Graag isolatieplaten (30 mm) te voorzien voor een oppervlakte van 15,10 m x 3,6 m.


Isolatie Kapelle-op-den-Bos
dinsdag 15 juni 2021

Vals plafond met geluidsisolatie plaatsen

Vals plafond met geluidsisolatie plaatsen in gelijkvloers appartement om minder geluid te hebben van de bovenburen. Ongeveer 30 vierkante meter.


Isolatie Etterbeek
maandag 07 juni 2021

Isoleren met kurk van uitbouw - 32m²

Het betreft een uitbouw van een woonhuis van vòòr 1940. Dus zonder spouw. Ik wil de buitenwanden langs de binnenzijde laten isoleren met kurk van 10 cm, want dat is ecologisch materiaal. Qua afwerking aan de binnenzijde heb ik nog geen definitieve beslissing genomen: kan afwerking in hout of gips zijn, of kurk - als afwerking dan. Het mag natuurlijk aanvoelen, niet te strak. (natuurlijk ) . Het gaat over zo’n 32 m² in totaal.


Isolatie Sint-Jans-Molenbeek
dinsdag 25 mei 2021

Isoleren hellend dak via zolderruimte (150m²)

We zijn recent eigenaar geworden van een woning. Deze is eigenlijk volledig op het gelijkvloers en de zolder loopt dus over de volledige oppervlakte van het huis. Ik vermoed een 150m², maar heb dit nagevraagd. Betreft dakisolatie langs de binnenzijde van het hellend dak.


Isolatie Zaffelare
Offertes isolatiewerken