Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Wand Isolatie Metalen Profielen

Isolatiebedrijf

Vergelijk de beste isolatiebedrijven in de regio.

Isolatiebedrijf gezocht?

Op zoek naar een of meerdere isolatiebedrijven of isolatiespecialisten in de regio? Via Casius vind je beste lokale isolatiebedrijven voor dakisolatie, geluidsisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie of andere vormen van isolatie plaatsen. Sommigen overwegen om zelf isolatie te plaatsen, maar vooral bij moeilijker te bereiken plekken komt een isolatiebedrijf goed van pas. Denk maar aan een kruipkelder of het isoleren van een spouwmuur of dak. Gespecialiseerde isolatiebedrijven werken sneller en hebben ervaring met verschillende soorten isolatiemateriaal: PIR isolatie, PUR isolatie, steenwol, glaswol, isolatieplaten of ecologische varianten. Afhankelijk van de grootte van de opdracht is een isolatiebedrijf dan ook een terechte investering.

Professioneel isolatiebedrijf in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele isolatiebedrijven uit de buurt.

Taken van een isolatiebedrijf

Logisch dat een isolatiebedrijf zich specialiseert in isoleren: dak of zolder isoleren, vloer isoleren, spouwmuur isoleren of het isoleren van een gevel. Bij de meeste isolatiespecialisten ben je voor verschillende soorten isolatie aan het juiste adres. Vaak combineren ze kennis van allerlei soorten isolatiemateriaal ook nog met vaardigheden als schrijnwerker, stukadoor of andere renovatieprojecten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je naast isolatie plaatsen ook nog een afwerking in gyproc voor ogen hebt of wanneer het isoleren kadert in een grotere renovatie. De kennis van onze vakmannen stopt niet bij isoleren.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een vloerder. Meer informatie over een specifiek type vloer vind je door op een van de links door te klikken.

Soorten isolatiemateriaal

Afhankelijk van de ruime kies je een ander soort isolatie. Elk isolatiemateriaal heeft zijn eigen typische eigenschappen die het geschikt maakt voor een bepaalde isolatietoepassing. Welk materiaal het beste past, hangt af van jouw wensen. Om het overzicht te bewaren tussen de verschillende isolatiematerialen, kan je ze indelen volgens grondstof of volgens doel.

Isolatiemateriaal volgens grondstof

Minerale isolatie

Minerale isolatie zijn draden van gesmolten glas, samengevoegd in een wollige structuur. Vandaar dat dit isolatiemateriaal ook bekend staat onder de naam minerale wol. Glaswol en steenwol zijn de bekendste soorten en vind je in daken, vloeren of binnenmuren. Grote voordeel is dat minerale wol zowel akoestisch als thermisch isoleert. Je moet er wel dikke lagen van gebruiken.

Kunststof isolatie

Kunststof isolatie vind je terug onder de vorm van PUR, PIR, EPS, XPS of Icynene. Isoleren met kunststof levert een hogere isolatiewaarde op dan bij minerale wol, maar het is minder milieuvriendelijk.

Groene isolatie

Groene isolatie staat uiteraard ook gekend als ecologische isolatie. Je hebt de keuze uit papiervlokken, schapen- en houtwol voor het isoleren van daken, vloeren en muren. Ecologisch, maar helaas wel iets duurder dan de standaard minerale wol.

Isolatiemateriaal volgens doel

Thermische isolatie

Thermische isolatie plaats je vooral om zo weinig mogelijk warmte verloren te laten gaan. Met thermische isolatie sla je twee vliegen in één klap: je geniet van een aangenamer leefklimaat en je spaart ook nog eens een aardig bedrag uit op je energiefactuur. Isoleren van het dak is een populaire toepassing, maar ook muren, vloeren of kelders zijn zeker het overwegen waard.

Akoestische isolatie

Akoestische isolatie houdt het geluid binnen of buiten een ruimte. Voor het geluiddempend maken van een muur plaatst de vakman gewoonlijk een voorzetwand waarop hij een minerale wol (meestal glaswol) aanbrengt. Komt het geluid van je boven- of onderburen, dan kijk je beter om je plafond of de vloer te isoleren.

Isolatiebedrijf kosten

Om te de kosten van het plaatsen van isolatie te bepalen, kijkt een isolatiebedrijf naar verschillende factoren. Welk materiaal verkies je? Gaat het om een simpele rechthoekige kamer of zijn er veel onregelmatigheden? Elke isolatiespecialist bepaalt zijn eigen prijs, maar ervaring kost altijd geld. Een beginnend isolatiebedrijf zal goedkoper zijn dan een specialist met 30 jaar ervaring. Het blijft altijd vergelijken, want een beginnende vakman is niet per se een slechtere vakman dan de meer ervaren concurrent.

Welke prijs past nu bij isolatie plaatsen? De exacte kost voor isoleren zal bij elke vakman verschillen. De prijs hangt af van het uurtarief van de vakman, het materiaal en de voorrijkosten. Zo ligt de gemiddelde prijs voor minerale wol lager dan PUR-schuim of ecologische isolatie. Een overzicht van alle prijzen vind je in onderstaande tabel.

Richtprijzen isolatiebedrijf

Soort isolatie/ isolatiemateriaal Richtprijs isolatie
Dak garage isoleren langs buiten € 40 - € 115 per m²
Glaswol € 20 - € 25 per m²
Rotswol € 25 - € 30 per m²
PUR-schuim € 30 - € 35 per m²
Isolatieplaten € 10 - € 25 per m²
Groene isolatie € 20 - € 40 per m²
Geluidsisolatie € 20 - € 35 per m²
Gevelisolatie € 120 - € 150 per m² (inclusief materiaal en montage)
Kruipkelder isoleren € 15 - € 45 per m²
Spouwmuur isoleren € 15 - € 30 per m²

Isolatiebedrijven om te isoleren vergelijken?

Professioneel isolatiebedrijf in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen om te isoleren. Via het groene formulier bezorgen wij je gratis een aantal prijsoffertes van erkende isolatiespecialisten in de regio.

Offertes isolatiebedrijf ontvangen

Recente isolatieprojecten

maandag 27 juni 2022

Vloerisolatie op de vloer plaatsen

Vloerisolatie tussen balken met behoud van de originele plankenvloer. Het betreft een oud herenhuis van de 19e eeuw. Ik vermoed dat een isolatie op bv van cellulose vlokken een goede keuze kan zijn. 25m² ongeveer


Isolatie Koekelberg
maandag 27 juni 2022

Kruipkelderisolatie plaatsen

Kelder moet gechapt worden voor te kunnen vloeren er ligt al een vloer in op sommige plaatsen maar is te oneffen voor er een over te leggen. 70 m²


Isolatie Brussel
dinsdag 21 juni 2022

Kruipkelder isoleren en ventilatieroosters plaatsen

De kruipkelder te isoleren met platen onder betonnen gewelven. Alsook wil ik ventilatieroosters laten plaatsen voor de verluchting. Kruipkelder loopt onder de volledige woning en is wrs 100m² -150m². De hoogte is normaal geen probleem.


Isolatie Moregem
maandag 20 juni 2022

Geluidisolatie plaatsen

Wij zoeken een oplossing voor contact geluid in ons appartement (bouwjaar 1970) waarbij we overlast hebben van de bovenburen (voornamelijk schuivende meubelen, voetstappen, etc). Iets van geluidisolatie? Thermische isolatie?


Isolatie Brussel
vrijdag 17 juni 2022

PUR spuiten in duplex oppervlakte 80 m² vloerhoogte 9 cm PUR

PUR spuiten in duplex oppervlakte 80 m² vloerhoogte 9 cm PUR


Isolatie Boom
donderdag 16 juni 2022

Plafond en isolatie plaatsen

Ik zou graag een systeemplafond willen laten plaatsen met thermische isolatie. De oppervlakte is ongeveer 36 à 40m².


Isolatie Bavikhove
woensdag 15 juni 2022

Isoleren en bepleisteren gevels

Ik ben op zoek naar een vakman voor het isoleren een bepleisteren van de buiten gevels van onze woning. De totale oppervlakte is ongeveer 200m².


Isolatie Kapelle-op-den-Bos
dinsdag 14 juni 2022

Gevels isoleren en crepi plaatsen

Voor een renovatie willen we de gevel langs buiten isoleren met PUR/PIR en afwerken met crepi of steenstrips. Het betreft een totale oppervlakte van 212 m2.


Isolatie Kermt
dinsdag 14 juni 2022

Spouwmuurisolatie

Ik zou graag de spouwmuren in mijn huis willen laten isoleren door een vakman. Ik heb de oppervlakte nog niet opgemeten, maar ik kan dit later nog meedelen.


Isolatie Ukkel
maandag 13 juni 2022

Isoleren binnenmuur

Ik zoek een gespecialiseerde firma om de binnenmuur in mijn slaapkamer te isoleren met akoestische isolatie te tegen burenlawaai. De hoogte is 2,5m en de breedte is 4m ongeveer.


Isolatie Vlissegem
Offertes isolatiewerken