Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Isolatiebedrijf gezocht

Isolatiebedrijf

Vergelijk de beste isolatiebedrijven in de regio.

Zoek je een bedrijf om isolatiewerken uit te voeren?

Op zoek naar een of meerdere isolatiebedrijven of isolatiespecialisten in de regio? Via Casius vind je beste lokale isolatiebedrijven voor dakisolatie, geluidsisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie of andere vormen van isoleren.

Sommigen overwegen om zelf isolatie te plaatsen, maar vooral bij moeilijker te bereiken plekken komt een professionele vakman goed van pas. Denk maar aan een kruipkelder of het isoleren van een spouwmuur of dak. Gespecialiseerde isolatiebedrijven werken sneller en hebben ervaring met verschillende soorten isolatiemateriaal: PIR isolatie, PUR isolatie, steenwol, glaswol, isolatieplaten of ecologische varianten. Afhankelijk van de grootte van de opdracht is het inschakelen van een vakman dan ook een goede investering.

Vind hier een vakman uit jouw regio!

Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Klik op de groene knop en vraag snel, gratis en vrijblijvend tot drie offertes aan bij erkende vakbedrijven uit jouw buurt. 

Soorten isolatiewerken

Bij de meeste isolatiespecialisten ben je voor verschillende soorten isolatie aan het juiste adres. Vaak combineert een isolatiebedrijf allerlei soorten isolatiemateriaal ook nog met vaardigheden als schrijnwerker, stukadoor of andere renovatieprojecten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je naast isolatie plaatsen ook nog een afwerking in gyproc voor ogen hebt of wanneer het isoleren kadert in een grotere renovatie. De kennis van onze vakmannen stopt niet bij isoleren.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken. Klik op de links voor meer info:

Meer info over het isoleren van:

 

Soorten isolatiemateriaal

Afhankelijk van de ruime kies je een ander soort isolatie. Elk isolatiemateriaal heeft zijn eigen typische eigenschappen die het geschikt maakt voor een bepaalde isolatietoepassing. Welk materiaal het beste past, hangt af van jouw wensen. Om het overzicht te bewaren tussen de verschillende isolatiematerialen, kan je ze indelen volgens grondstof of volgens doel.

Isolatiemateriaal volgens grondstof

Minerale isolatie

Minerale isolatie zijn draden van gesmolten glas, samengevoegd in een wollige structuur. Vandaar dat dit isolatiemateriaal ook bekend staat onder de naam minerale wol. Glaswol en steenwol zijn de bekendste soorten en vind je in daken, vloeren of binnenmuren. Grote voordeel is dat minerale wol zowel akoestisch als thermisch isoleert. Je moet er wel dikke lagen van gebruiken.

Kunststof isolatie

Kunststof isolatie vind je terug onder de vorm van PUR, PIR, EPS, XPS of Icynene. Isoleren met kunststof levert een hogere isolatiewaarde op dan bij minerale wol, maar het is minder milieuvriendelijk.

Groene isolatie

Groene isolatie staat uiteraard ook gekend als ecologische isolatie. Je hebt de keuze uit papiervlokken, schapen- en houtwol voor het isoleren van daken, vloeren en muren. Ecologisch, maar helaas wel iets duurder dan de standaard minerale wol.

Isolatiemateriaal volgens doel

Thermische isolatie

Thermische isolatie plaats je vooral om zo weinig mogelijk warmte verloren te laten gaan. Met thermische isolatie sla je twee vliegen in één klap: je geniet van een aangenamer leefklimaat en je spaart ook nog eens een aardig bedrag uit op je energiefactuur. Isoleren van het dak is een populaire toepassing, maar ook muren, vloeren of kelders zijn zeker het overwegen waard.

Akoestische isolatie

Akoestische isolatie houdt het geluid binnen of buiten een ruimte. Voor het geluiddempend maken van een muur plaatst de vakman gewoonlijk een voorzetwand waarop hij een minerale wol (meestal glaswol) aanbrengt. Komt het geluid van je boven- of onderburen, dan kijk je beter om je plafond of de vloer te isoleren.

Isolatie plaatsen

Wat kosten isolatiewerken?

Om de kosten van het plaatsen van isolatie te bepalen, zijn er verschillende factoren van belang. Welk materiaal verkies je? Gaat het om een simpele rechthoekige kamer of zijn er veel onregelmatigheden? Elke isolatiespecialist bepaalt zijn eigen prijs, maar ervaring kost altijd geld. Een beginnend bedrijf zal goedkoper zijn dan een specialist met 30 jaar ervaring. Het blijft altijd vergelijken, want een beginnende vakman is niet per se een slechtere vakman dan de meer ervaren concurrent.

Welke prijs past nu bij isolatie plaatsen? De exacte kost voor isoleren zal bij elke vakman verschillen. De prijs hangt af van het uurtarief van de vakman, het materiaal en de voorrijkosten. Zo ligt de gemiddelde prijs voor minerale wol lager dan PUR-schuim of ecologische isolatie. Een overzicht van alle prijzen vind je in onderstaande tabel of lees het artikel dakisolatie aanbrengen.

Wat kost het om een huis te isoleren?

Soort isolatie/ isolatiemateriaal Richtprijs isolatie
Dak garage isoleren langs buiten € 40 - € 115 per m²
Glaswol € 20 - € 25 per m²
Rotswol € 25 - € 30 per m²
PUR-schuim € 30 - € 35 per m²
Isolatieplaten € 10 - € 25 per m²
Groene isolatie € 20 - € 40 per m²
Geluidsisolatie € 20 - € 35 per m²
Gevelisolatie € 120 - € 150 per m² (inclusief materiaal en montage)
Kruipkelder isoleren € 15 - € 45 per m²
Spouwmuur isoleren € 15 - € 30 per m²

Isolatiebedrijven vergelijken?

Zoek je een vakman om je woning, zolder, dak, ... te isoleren? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen om te isoleren. Via het groene formulier bezorgen wij je gratis een aantal prijsoffertes van erkende isolatiespecialisten in de regio.

Offertes ontvangen

Recente isolatieprojecten

maandag 23 januari 2023

Hellend dak repareren en isoleren

Ik ben op zoek naar een vakman die een lek in mijn hellend dak kan herstellen, alsook het dak te isoleren.


Isolatie Mazenzele
maandag 23 januari 2023

Gevels isoleren

Ik wil 2,5 gevels laten isoleren en mijn voordeur, ramen en vensterbanken vervangen. Ik weet echter niet wat eerst moet gebeuren: het raamwerk etc vervangen of de gevels laten isoleren en vernieuwen. De zijgevel is teven een “tuinmuur” van de buren en voor deze muur mag het een ander isolatiemateriaal zijn dan voor de voorgevel en halve achtergevel.


Isolatie Ruisbroek (Vl-Br)
maandag 23 januari 2023

Isolatie van tuinhuis

Graag wens ik mijn tuinhuis te isoleren van ca. 10m2. ( dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie).


Isolatie Sint-Kruis (Brugge)
Offertes isolatiewerken