Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Wand Isolatie Metalen Profielen

Isolatiebedrijf

Isolatiebedrijf

Vergelijk de beste isolatiebedrijven in de regio.

Isolatiebedrijf gezocht?

Op zoek naar een of meerdere isolatiebedrijven of isolatiespecialisten in de regio? Via Casius vind je beste lokale isolatiebedrijven voor dakisolatie, geluidsisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie of andere vormen van isolatie plaatsen. Sommigen overwegen om zelf isolatie te plaatsen, maar vooral bij moeilijker te bereiken plekken komt een isolatiebedrijf goed van pas. Denk maar aan een kruipkelder of het isoleren van een spouwmuur of dak. Gespecialiseerde isolatiebedrijven werken sneller en hebben ervaring met verschillende soorten isolatiemateriaal: PIR isolatie, PUR isolatie, steenwol, glaswol, isolatieplaten of ecologische varianten. Afhankelijk van de grootte van de opdracht is een isolatiebedrijf dan ook een terechte investering.

Professioneel isolatiebedrijf in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele isolatiebedrijven uit de buurt.

Taken van een isolatiebedrijf

Logisch dat een isolatiebedrijf zich specialiseert in isoleren: dak of zolder isoleren, vloer isoleren, spouwmuur isoleren of het isoleren van een gevel. Bij de meeste isolatiespecialisten ben je voor verschillende soorten isolatie aan het juiste adres. Vaak combineren ze kennis van allerlei soorten isolatiemateriaal ook nog met vaardigheden als schrijnwerker, stukadoor of andere renovatieprojecten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je naast isolatie plaatsen ook nog een afwerking in gyproc voor ogen hebt of wanneer het isoleren kadert in een grotere renovatie. De kennis van onze vakmannen stopt niet bij isoleren.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een vloerder. Meer informatie over een specifiek type vloer vind je door op een van de links door te klikken.

Soorten isolatiemateriaal

Afhankelijk van de ruime kies je een ander soort isolatie. Elk isolatiemateriaal heeft zijn eigen typische eigenschappen die het geschikt maakt voor een bepaalde isolatietoepassing. Welk materiaal het beste past, hangt af van jouw wensen. Om het overzicht te bewaren tussen de verschillende isolatiematerialen, kan je ze indelen volgens grondstof of volgens doel.

Isolatiemateriaal volgens grondstof

Minerale isolatie

Minerale isolatie zijn draden van gesmolten glas, samengevoegd in een wollige structuur. Vandaar dat dit isolatiemateriaal ook bekend staat onder de naam minerale wol. Glaswol en steenwol zijn de bekendste soorten en vind je in daken, vloeren of binnenmuren. Grote voordeel is dat minerale wol zowel akoestisch als thermisch isoleert. Je moet er wel dikke lagen van gebruiken.

Kunststof isolatie

Kunststof isolatie vind je terug onder de vorm van PUR, PIR, EPS, XPS of Icynene. Isoleren met kunststof levert een hogere isolatiewaarde op dan bij minerale wol, maar het is minder milieuvriendelijk.

Groene isolatie

Groene isolatie staat uiteraard ook gekend als ecologische isolatie. Je hebt de keuze uit papiervlokken, schapen- en houtwol voor het isoleren van daken, vloeren en muren. Ecologisch, maar helaas wel iets duurder dan de standaard minerale wol.

Isolatiemateriaal volgens doel

Thermische isolatie

Thermische isolatie plaats je vooral om zo weinig mogelijk warmte verloren te laten gaan. Met thermische isolatie sla je twee vliegen in één klap: je geniet van een aangenamer leefklimaat en je spaart ook nog eens een aardig bedrag uit op je energiefactuur. Isoleren van het dak is een populaire toepassing, maar ook muren, vloeren of kelders zijn zeker het overwegen waard.

Akoestische isolatie

Akoestische isolatie houdt het geluid binnen of buiten een ruimte. Voor het geluiddempend maken van een muur plaatst de vakman gewoonlijk een voorzetwand waarop hij een minerale wol (meestal glaswol) aanbrengt. Komt het geluid van je boven- of onderburen, dan kijk je beter om je plafond of de vloer te isoleren.

Isolatiebedrijf kosten

Om te de kosten van het plaatsen van isolatie te bepalen, kijkt een isolatiebedrijf naar verschillende factoren. Welk materiaal verkies je? Gaat het om een simpele rechthoekige kamer of zijn er veel onregelmatigheden? Elke isolatiespecialist bepaalt zijn eigen prijs, maar ervaring kost altijd geld. Een beginnend isolatiebedrijf zal goedkoper zijn dan een specialist met 30 jaar ervaring. Het blijft altijd vergelijken, want een beginnende vakman is niet per se een slechtere vakman dan de meer ervaren concurrent.

Welke prijs past nu bij isolatie plaatsen? De exacte kost voor isoleren zal bij elke vakman verschillen. De prijs hangt af van het uurtarief van de vakman, het materiaal en de voorrijkosten. Zo ligt de gemiddelde prijs voor minerale wol lager dan PUR-schuim of ecologische isolatie. Een overzicht van alle prijzen vind je in onderstaande tabel.

Richtprijzen isolatiebedrijf

Soort isolatie/ isolatiemateriaal Richtprijs isolatie
Dak garage isoleren langs buiten € 40 - € 115 per m²
Glaswol € 20 - € 25 per m²
Rotswol € 25 - € 30 per m²
PUR-schuim € 30 - € 35 per m²
Isolatieplaten € 10 - € 25 per m²
Groene isolatie € 20 - € 40 per m²
Geluidsisolatie € 20 - € 35 per m²
Gevelisolatie € 120 - € 150 per m² (inclusief materiaal en montage)
Kruipkelder isoleren € 15 - € 45 per m²
Spouwmuur isoleren € 15 - € 30 per m²

Isolatiebedrijven om te isoleren vergelijken?

Professioneel isolatiebedrijf in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen om te isoleren. Via het groene formulier bezorgen wij je gratis een aantal prijsoffertes van erkende isolatiespecialisten in de regio.

Offertes isolatiebedrijf ontvangen

Recente isolatieprojecten

woensdag 19 januari 2022

PUR isolatie spuiten in living

Ik zoek een bedrijf dat pur isolatie kan spuiten in de living. ongeveer 30m2.


Isolatie Niel
maandag 17 januari 2022

Kruipkelder isoleren

Isolatie van kruipkelder totaal oppervlakte 151 vierkante meter Hoogte 120 cm Kelder is langs buiten toegankelijk


Isolatie Sint-Truiden
donderdag 13 januari 2022

Dak en kelder isoleren

Ik ben op zoek naar een vakman die de kelder en het dak kan isoleren. Een open bebouwing. Ongeveer 100m² voor de zolder en de kelder 30m².


Isolatie Sint-Amandsberg
woensdag 12 januari 2022

Plafond en muren kruipkelder isoleren

Ik ben op zoek naar een iemand die de wanden en de plafonds van onze kruipkelder kan isoleren. Het gaat om 110 m².


Isolatie Kapellen (Antwerpen)
woensdag 12 januari 2022

Binnenmuur geluidsdicht maken

Op zoek naar de juiste geluidsisolatie om naast de trap te plaatsen, om inkomend geluid van de buren te dempen. Vooral het contactgeluid is storend.


Isolatie Ledeberg (Gent)
maandag 10 januari 2022

spouwmuurisolatie plaatsen

Ik denk zo een 40m2 spouwmuurisolatie verdeeld over de voor en zijkant van het huis en eventueel de garage.


Isolatie Harelbeke
maandag 10 januari 2022

Vocht in gevel counteren door isolatie plaatsen

Problemen in de slaapkamer. Wij hebben in kamers schimmel in de hoek. Huis is van 1930. En zouden het graag de gevel laten isoleren om eventueel van de vochtproblemen af te geraken in de toekomst.


Isolatie Strombeek-Bever
zaterdag 08 januari 2022

Isoleren tegen geluidsoverlast van de buren

Wij wonen in gerenoveerde woning en hebben last van burenlawaai en zoeken oplossing. Halfopen bebouwing; Zowel boven als beneden.


Isolatie Heist-op-den-Berg
donderdag 06 januari 2022

Egaliseren en isoleren zoldervloer

we zoeken iemand om de betonnen zoldervloer te egaliseren (met egalisattiekorrels?) zodat de zoldervloer meteen geisoleerd wordt.


Isolatie Sint-Katelijne-Waver
donderdag 06 januari 2022

Kruipkelder isolatie

Wij zouden graag de kruipkelder laten bekisten. Liefst eerder mechanische isolatie. 150m2. De hoogte is 150cm.


Isolatie Maaseik
zaterdag 01 januari 2022

Dak isolatie casco-woning

Voor onze cascowoning zijn wij opzoek naar iemand voor ons dak te isoleren. Dit moet van muurplaat tot de nok geïsoleerd worden. EPB voorwaarden in bijlage te vinden.


Isolatie Haaltert
vrijdag 31 december 2021

Gevel isoleren via buitenkant

Ik zoek een isolatiebedrijf voor het isoleren van de gevel via de buitenkant. Ik weet nog niet goed welke optie ik ga kiezen om tot een goed en budetvriendelijk resultaat te komen.


Isolatie Aarschot
donderdag 30 december 2021

Geluidsisolatie plaatsen binnenmuur

Wij ondervinden geluidsoverlast van de buren in ons appartement. Het gaat om luchtgeluid, dus bijv. spelende kinderen en luidruchtige personen. Dit is alleen in de salon. we denken aan een isolerende voorzetwand voor 2 muren. Het gaat om 1 muur van +/- 6 meter zonder speciale zaken en 1 muur van +/- 3.5 meter met een radiator + wandcontactdozen. Hoogte van de muur is 2.50m


Isolatie Vilvoorde
woensdag 22 december 2021

Koude voorgevel isoleren of verluchting plaatsen

Betreft een koude muur aan de voorzijde van de woning (niet-geïsoleerd / wel in 2016 voorzien van een vloeibare beschermlaag op de voorgevel, maar mogelijks al uitgewerkt?). Hierdoor komen er condens druppels op de muur en vormen deze na een tijdje schimmel. Ik had graag een offerte voor dit vocht/condens probleem op te lossen.


Isolatie Deurne
donderdag 16 december 2021

Isolatie kelderplafonds in appartementsgebouw

Ik zoek, samen met de mede-eigenaars, iemand die de plafonds van de kelders wil isoleren. Gezien er eveneens buizen lopen zal minstens deels met PUR schuim of een alternatief moeten worden gewerkt. Het zou gaan om naar schatting 400 m2 plafond (2x+/-200m2).


Isolatie Sint-Gillis
zaterdag 11 december 2021

Buitenmuurisolatie van rijwoning

Ik zoek een vakman om de buitenmuren van mijn huis te isoleren. Het betreft een rijhuis. Materiaal in overleg met vakman. Het gaat om zo een 140 m².


Isolatie Wijchmaal
vrijdag 10 december 2021

Dak isoleren

Hellend dak isolatie van 117 m². Pannendak met onderdak maar zonder isolatie. Er zijn ook 3 veluxen aanwezig. Zoldervloer is reeds geïsoleerd.


Isolatie Gingelom
dinsdag 07 december 2021

Spouwmuur isoleren

Ik heb twee jaren geleden een huis gekocht. Nu merk ik dat ik last heb van vochtigheid in een van de kamers. Ik zou de gevel willen laten isoleren met spouwschuim (4m breed) en tegelijkertijd de dakgoot laten nakijken, misschien heeft deze ook herstellingen nodig


Isolatie Nieuwpoort
dinsdag 07 december 2021

Geluidsisolatie plafond plaatsen

Wij zoeken een oplossing om de geluidsoverlast van onze bovenburen te beperken. Geluidsisolatie + nieuw vals plafond. Momenteel horen wij alles van gesprekken tot het inladen van de vaatwas. Het gaat over een oppervlakte van een 100 tot 150 vierkante meter. We zouden graag hebben dat er eens een expert ter plaatse komt zodat de verschillende opties kunnen bekeken worden en we een aantal offertes kunnen voorleggen en dit bespreken met onze bovenburen.


Isolatie Antwerpen
dinsdag 07 december 2021

Kruipkelder isoleren

Vakman gezocht om de kruipkelder te isoleren. Het gaat om +/- 107 m2 isolatie tegen het kelderplafond dat, gezien de vele buizen, het best met PUR lijkt te worden gedaan. We wensen wel een gegarandeerde R-waarde van > of = 3,5 m2.K/W te verkrijgen om een premie aan te kunnen vragen.


Isolatie Sint-Gillis
vrijdag 03 december 2021

Gevel isoleren

Vakman nodig voor buitenmuurisolatie: - rechter zijgevel boven plat dak buurvrouw : hoogte 4 m x breedte 9 m = 36 m² - achtergevel bovengedeelte 57 m² : hoogte 3.2 m x breedte 6.5 m = 21 m², samen is dit 21 + 36 = 57 m² - dikte 12 cm PUR of gelijkwaardig - afwerking : Crépi of andere interessante mogelijkheid


Isolatie Hoboken (Antwerpen)
Offertes isolatiewerken