Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Garage Isoleren

Garage isoleren

Plafond, murenof deur van de garage isoleren? Methodes, richtprijzen en offertes op maat vind je hier.

Isoleren, vergeet je de garage niet?

We hechten allemaal belang aan wooncomfort. We isoleren ons huis en dankzij al die isolatiemaatregelen is onze woning aangenaam en warm. Maar stel je eens de vraag: “Heb ik er ook aan gedacht de garage te laten isoleren?” Of is je garage een kille, koude en onaangename ruimte? Sta jij te te bibberen als je je fiets moet repareren of weet je niet hoe snel je de garage weer moet verlaten? Jammer. Het isoleren van je garage brengt je namelijk zoveel meer. Ontdek alles over de voordelen van het isoleren van een garage, op welke manieren je een garage kunt isoleren en hoe je snel en eenvoudig via Casius een vakman hiervoor inschakelt.

Liever meteen een aantal offertes? Vul het groene formulier in en wij doen de rest!

De voordelen van een garage isoleren

Wanneer je een garage in je woning hebt of eentje die vast aan de woning zit, is het verstandig de garage te (laten) isoleren. Daardoor zal er minder energie verloren gaan, wat de energierekening ten goede komt. Via een niet geïsoleerde garage kan er namelijk een hoop warmte verloren gaan omdat de garage als een koudebrug werkt. Het deel van de woning dat aan de garage grenst zal zonder isolatie ook sneller afkoelen.

Door te isoleren zal de garage minder vochtig en tochtig zijn. Je kunt er spullen in opslaan zonder dat je er verder naar hoeft om te kijken. Door het aanbrengen van isolatie kan je een droge, warme en tochtvrije opslagplek creëren en kan je je spullen opslaan zonder dat je bang hoeft te zijn voor schimmel. Of je geeft je ruimte een andere functie. Maak er een hobbyruimte of werkkamer van. Niet enkel garages die onderdeel van de woning zijn, zijn het isoleren waard. Ook een vrijstaande garage isoleren levert een pak voordelen op. Er zijn verschillende manieren waarop een garage kan worden geïsoleerd. Kies jij voor de garage te isoleren van binnenuit of ga je de isolatie toch langs de buitenkant plaatsen?

Dak garage isoleren

Het isoleren van het dak van de garage kan zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant. Doorgaans wordt de laatste optie aanbevolen, omdat de dakconstructie tijdens het isoleren wordt meegenomen. Hou er rekening mee dat je bestaande dakbedekking dan ook onder handen moet nemen en (deels) vernieuwen. Ook het type dak speelt een rol bij de isolatiemethode. Een hellend dak moet anders worden geïsoleerd dan een plat dak.

De gemiddelde prijs voor een dak langs de buitenkant isoleren ligt dan ook tussen de € 40 en de € 115 per m².

Plafond Isoleren

Plafond garage isoleren

Afhankelijk van de dakconstructie kan het plafond, wanneer er spanten aanwezig zijn, van binnen met isolatiedekens worden bekleed. Bij het ontbreken van spanten is het aanbrengen van isolatieplaten een betere optie.

De gemiddelde prijs voor het isoleren van een plafond ligt tussen de € 20 en € 40 per m².

Garagemuren isoleren

Spouwmuurisolatie

Ben jij een van die gelukkige zielen die een garage met spouwmuren heeft? Dan kunnen je garagemuren heel eenvoudig met zogenaamde spouwmuurisolatie worden geïsoleerd. Door in de voegen van de buitenmuur kleine gaatjes aan te brengen, kan er isolatiemateriaal in de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur worden aangebracht. Dit is een hele efficiënte manier om te isoleren. Een ander groot voordeel van deze manier van isoleren, is dat er geen ruimte hoeft te worden opgeofferd en dat je er nauwelijks overlast van hebt.

De gemiddelde prijs voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie ligt tussen de € 15 en € 30 per m².

Buitenmuurisolatie

Deze methode wordt ook wel gevelisolatie genoemd. Helaas is het een behoorlijk ingrijpende methode omdat er nieuwe gevelbekleding moet worden geplaatst. De prijzen voor het laten aanbrengen van buitenmuurisolatie liggen een stuk hoger dan andere methodes van isoleren.

De gemiddelde prijs voor het isoleren van buitenmuren liggen gemiddeld tussen de € 100 en de € 160 per m².

Binnenmuurisolatie

Wanneer spouwmuurisolatie niet mogelijk is of buitenmuurisolatie een te dure optie, kan er ook voor binnenmuurisolatie worden gekozen en kan je je garage isoleren met PIR-, PUR- of andere isolatieplaten. Er kunnen ook voorzetwanden tegen de binnenmuren bevestigd. Door het isoleren treedt er wel wat ruimteverlies aan de binnenkant op.

De gemiddelde prijs voor het aanbrengen van binnenmuurisolatie bedraagt ongeveer € 50 per m².

Isolatie Wand In Houten Profielen

Vloer garage isoleren

Het isoleren van de vloer van de garage kan op twee manieren. De makkelijkste en waarschijnlijk meest voorkomende manier om een garagevloer te isoleren, is het van bovenaf isoleren van de vloer. Houd er wel rekening mee dat de vloer hoger komt te liggen en er bovenop weer een nieuwe vloerafwerking moet worden geplaatst.

Kies je ervoor om de vloer aan de onderkant te isoleren, dan zal je wat meer tijd moeten uittrekken voor die werken. Je moet de vloer uitbreken, oppassen voor de leidingen en voorzichtiger te werk gaan. Geen onoverkomelijke problemen, maar het zorgt ervoor dat het isoleren meer tijd in beslag neemt. Toch heeft het via onder langs isoleren van de garagevloer de voorkeur.

De gemiddelde prijs voor het isoleren van een garagevloer ligt tussen € 20 en € 35 per m².

Garagepoort isoleren

Heb je het dak, de wanden en de vloer van de garage inmiddels geïsoleerd? Klasse, maar heb je er ook aan gedacht om de garagepoort te isoleren? Natuurlijk gaat een garagepoort vaak open en kan er warmte verloren gaan. In gesloten toestand is het belangrijk dat via de garagepoort geen warmte verloren gaat. Een metalen of houten garagepoort kunnen kieren met rubberen strips worden afgedicht, de garagepoort zelf kan met PUR-platen, XPS-platen of platen van piepschuim worden bekleed. Je kunt een houten garagepoort ook met glas- of steenwol en de binnenzijde met MDF-platen afwerken.
Het is het overwegen waard om de bestaande poort door een nieuw, geïsoleerd exemplaar te vervangen, bijvoorbeeld een sectionaalpoort. Dit type poort heeft panelen die al met isolatie zijn gevuld.

Offertes garage isoleren

Wil je precies weten welke opties er in jouw situatie mogelijk zijn en hoeveel het isoleren van je garage nu gaat kosten? Bij Casius kun je helemaal gratis een of meerdere vrijblijvende offertes aanvragen voor al je bouw- en renovatiewerken. Kom onmiddellijk in contact met de allerbeste vakmensen bij jou uit de buurt en laat de vakman de garage isoleren. Casius brengt namelijk al 20 jaar en naar volle tevredenheid klanten snel en eenvoudig met een vakman in contact.

Gratis prijsoffertes aanvragen

Soortgelijke opdrachten

woensdag 23 augustus 2023

Geluidsisolatie of Thermische isolatie langs binnenzijde

isoleren van een betonnen plafond van een garageruimte op de begane grond van een gebouw van 3 appartementen Hoeveel oppervlakte (m²) moet er ongeveer geïsoleerd worden?: Tussen 50 en 100 m² Wat voor type pand moet geïsoleerd worden?: In mijn woning Wat voor isolatie wil je laten plaatsen tegen je muren en/of plafonds?: Geluidsisolatie (omgevingsgeluiden weren of geluid binnenshuis houden)


Isolatie Brussel
donderdag 03 augustus 2023

Kruipkelderisolatie

Het gaat om de isolatie van de conciergerie van een herenhuis. De garages op het gelijkvloers moeten niet geisoleerd. Wel het plafond voor de isolatie van het appartement erboven. De buitenmuren moeten ook van binnen geisoleerd worden. Type woning:: Woonhuis Hoe hoog is de ruimte onder de vloer?: 80 centimeter of hoger Waar wil je de vloerisolatie laten aanbrengen?: In de kelder Wat wil je isoleren?: Vloer isoleren Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Brussel
dinsdag 13 juni 2023

Isolatie plafond garage

Betreft garag van ca 60 m2 met betonnen plafond. Aanbrengen PIR platen op het plafond.


Isolatie Antwerpen
dinsdag 30 mei 2023

Vloerisolatie op 3 verdiepen

Ik ben op zoek naar een bedrijf voor isoleren van de vloeren: garage, 1ste verdiep en 2de verdiep.


Isolatie Aartselaar
dinsdag 09 mei 2023

Plafond garage isoleren

Ik zou graag de plafond van mijn garage laten isoleren ca 80m2, zie plattegrond in bijlage.


Isolatie Borgerhout (Antwerpen)
dinsdag 09 mei 2023

Vloer isoleren van mijn appartement

Door middel van het plafond van de garage ingang te isoleren wil ik graag de vloer van mijn appartement isoleren. Exacte oppervlakte dient nog worden opgemeten.


Isolatie Berchem-Sainte-Agathe
maandag 20 maart 2023

Garagesleuf isoleren

Het gaat concreet om het aanbrengen van isolatie aan de bovenkant van de garagesleuf die deels onder mijn appartement loopt. Die zou ik graag laten isoleren omwille van energetische (en akoestische) redenen. De oppervlakte is +- 32m2. Behalve de isolatie moet ook een brandveilige bedekking aangebracht worden om het geheel mooi af te werken.


Isolatie Brussel
maandag 20 maart 2023

Plafond van garage isoleren

Plus minus 200 vierkante meters te isoleren


Isolatie Wenduine
woensdag 18 januari 2023

Tuinhuis isoleren

Ik ben op zoek naar een vakman om ons bestaande metalen tuinhuis/garage volledig te isoleren. Zodat ik weet waar ik aan toe ben (dit is de bedoeling om dan voor professionele doeleinden te gebruiken. De bestaande garage is ongeveer 6mx 3,5m. Volledige isolatie is gewenst. Dak, wanden en onder de (tegel) vloer (die nog moet geplaatst worden)


Isolatie Emelgem
maandag 09 januari 2023

Plafond van de garage isoleren

Op zoek naar een vakman om het plafond van onze garage - die zich onder de woonkamer bevindt - te isoleren. Ongeveer 20 vierkante meter.


Isolatie Brussel
Offertes isolatiewerken