Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Garage Isoleren

Garage isoleren

Garage isoleren

Plafond, murenof deur van de garage isoleren? Methodes, richtprijzen en offertes op maat vind je hier.

Isoleren, vergeet je de garage niet?

We hechten allemaal belang aan wooncomfort. We isoleren ons huis en dankzij al die isolatiemaatregelen is onze woning aangenaam en warm. Maar stel je eens de vraag: “Heb ik er ook aan gedacht de garage te laten isoleren?” Of is je garage een kille, koude en onaangename ruimte? Sta jij te te bibberen als je je fiets moet repareren of weet je niet hoe snel je de garage weer moet verlaten? Jammer. Het isoleren van je garage brengt je namelijk zoveel meer. Ontdek alles over de voordelen van het isoleren van een garage, op welke manieren je een garage kunt isoleren en hoe je snel en eenvoudig via Casius een vakman hiervoor inschakelt.

Liever meteen een aantal offertes? Vul het groene formulier in en wij doen de rest!

De voordelen van een garage isoleren

Wanneer je een garage in je woning hebt of eentje die vast aan de woning zit, is het verstandig de garage te (laten) isoleren. Daardoor zal er minder energie verloren gaan, wat de energierekening ten goede komt. Via een niet geïsoleerde garage kan er namelijk een hoop warmte verloren gaan omdat de garage als een koudebrug werkt. Het deel van de woning dat aan de garage grenst zal zonder isolatie ook sneller afkoelen.

Door te isoleren zal de garage minder vochtig en tochtig zijn. Je kunt er spullen in opslaan zonder dat je er verder naar hoeft om te kijken. Door het aanbrengen van isolatie kan je een droge, warme en tochtvrije opslagplek creëren en kan je je spullen opslaan zonder dat je bang hoeft te zijn voor schimmel. Of je geeft je ruimte een andere functie. Maak er een hobbyruimte of werkkamer van. Niet enkel garages die onderdeel van de woning zijn, zijn het isoleren waard. Ook een vrijstaande garage isoleren levert een pak voordelen op. Er zijn verschillende manieren waarop een garage kan worden geïsoleerd. Kies jij voor de garage te isoleren van binnenuit of ga je de isolatie toch langs de buitenkant plaatsen?

Dak garage isoleren

Het isoleren van het dak van de garage kan zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant. Doorgaans wordt de laatste optie aanbevolen, omdat de dakconstructie tijdens het isoleren wordt meegenomen. Hou er rekening mee dat je bestaande dakbedekking dan ook onder handen moet nemen en (deels) vernieuwen. Ook het type dak speelt een rol bij de isolatiemethode. Een hellend dak moet anders worden geïsoleerd dan een plat dak.

De gemiddelde prijs voor een dak langs de buitenkant isoleren ligt dan ook tussen de € 40 en de € 115 per m².

Plafond Isoleren

Plafond garage isoleren

Afhankelijk van de dakconstructie kan het plafond, wanneer er spanten aanwezig zijn, van binnen met isolatiedekens worden bekleed. Bij het ontbreken van spanten is het aanbrengen van isolatieplaten een betere optie.

De gemiddelde prijs voor het isoleren van een plafond ligt tussen de € 20 en € 40 per m².

Garagemuren isoleren

Spouwmuurisolatie

Ben jij een van die gelukkige zielen die een garage met spouwmuren heeft? Dan kunnen je garagemuren heel eenvoudig met zogenaamde spouwmuurisolatie worden geïsoleerd. Door in de voegen van de buitenmuur kleine gaatjes aan te brengen, kan er isolatiemateriaal in de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur worden aangebracht. Dit is een hele efficiënte manier om te isoleren. Een ander groot voordeel van deze manier van isoleren, is dat er geen ruimte hoeft te worden opgeofferd en dat je er nauwelijks overlast van hebt.

De gemiddelde prijs voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie ligt tussen de € 15 en € 30 per m².

Buitenmuurisolatie

Deze methode wordt ook wel gevelisolatie genoemd. Helaas is het een behoorlijk ingrijpende methode omdat er nieuwe gevelbekleding moet worden geplaatst. De prijzen voor het laten aanbrengen van buitenmuurisolatie liggen een stuk hoger dan andere methodes van isoleren.

De gemiddelde prijs voor het isoleren van buitenmuren liggen gemiddeld tussen de € 100 en de € 160 per m².

Binnenmuurisolatie

Wanneer spouwmuurisolatie niet mogelijk is of buitenmuurisolatie een te dure optie, kan er ook voor binnenmuurisolatie worden gekozen en kan je je garage isoleren met PIR-, PUR- of andere isolatieplaten. Er kunnen ook voorzetwanden tegen de binnenmuren bevestigd. Door het isoleren treedt er wel wat ruimteverlies aan de binnenkant op.

De gemiddelde prijs voor het aanbrengen van binnenmuurisolatie bedraagt ongeveer € 50 per m².

Isolatie Wand In Houten Profielen

Vloer garage isoleren

Het isoleren van de vloer van de garage kan op twee manieren. De makkelijkste en waarschijnlijk meest voorkomende manier om een garagevloer te isoleren, is het van bovenaf isoleren van de vloer. Houd er wel rekening mee dat de vloer hoger komt te liggen en er bovenop weer een nieuwe vloerafwerking moet worden geplaatst.

Kies je ervoor om de vloer aan de onderkant te isoleren, dan zal je wat meer tijd moeten uittrekken voor die werken. Je moet de vloer uitbreken, oppassen voor de leidingen en voorzichtiger te werk gaan. Geen onoverkomelijke problemen, maar het zorgt ervoor dat het isoleren meer tijd in beslag neemt. Toch heeft het via onder langs isoleren van de garagevloer de voorkeur.

De gemiddelde prijs voor het isoleren van een garagevloer ligt tussen € 20 en € 35 per m².

Garagepoort isoleren

Heb je het dak, de wanden en de vloer van de garage inmiddels geïsoleerd? Klasse, maar heb je er ook aan gedacht om de garagepoort te isoleren? Natuurlijk gaat een garagepoort vaak open en kan er warmte verloren gaan. In gesloten toestand is het belangrijk dat via de garagepoort geen warmte verloren gaat. Een metalen of houten garagepoort kunnen kieren met rubberen strips worden afgedicht, de garagepoort zelf kan met PUR-platen, XPS-platen of platen van piepschuim worden bekleed. Je kunt een houten garagepoort ook met glas- of steenwol en de binnenzijde met MDF-platen afwerken.
Het is het overwegen waard om de bestaande poort door een nieuw, geïsoleerd exemplaar te vervangen, bijvoorbeeld een sectionaalpoort. Dit type poort heeft panelen die al met isolatie zijn gevuld.

Offertes garage isoleren

Wil je precies weten welke opties er in jouw situatie mogelijk zijn en hoeveel het isoleren van je garage nu gaat kosten? Bij Casius kun je helemaal gratis een of meerdere vrijblijvende offertes aanvragen voor al je bouw- en renovatiewerken. Kom onmiddellijk in contact met de allerbeste vakmensen bij jou uit de buurt en laat de vakman de garage isoleren. Casius brengt namelijk al 20 jaar en naar volle tevredenheid klanten snel en eenvoudig met een vakman in contact.

Gratis prijsoffertes aanvragen

Soortgelijke opdrachten

maandag 10 januari 2022

spouwmuurisolatie plaatsen

Ik denk zo een 40m2 spouwmuurisolatie verdeeld over de voor en zijkant van het huis en eventueel de garage.


Isolatie Harelbeke
maandag 21 juni 2021

Renoveren garagedak met geïsoleerde dakplaten

Voor een grote garage wensen we het hellend dak te laten vernieuwen en ineens isoleren. Momenteel wordt het er ontzettend heet, en ook valt er regelmatig vuil naar beneden omdat de golfplaten echt wel aan vervanging toe zijn. Graag isolatieplaten (30 mm) te voorzien voor een oppervlakte van 15,10 m x 3,6 m.


Isolatie Kapelle-op-den-Bos
vrijdag 10 april 2020

Isoleren buitengevel bijgebouw en crepi plaatsen

Ik zoek een vakman voor buitengevelisolatie met crepi van een bijgebouw (grote garage) zonder verdieping (~70m²). Beperkte complexiteit en gemakkelijk bereikbaar. Voldoende ruimte voorzien om veilig te kunnen werken.


Isolatie Kontich
woensdag 14 november 2018

Plaatsen van een geluidsisolerende scheidingswand

Omwille overlast van de buurman zouden we een dubbele kamer willen geluidsarm maken. De komst van een technieker is nodig willen we weten wat er moet gebeuren en wat de beste geluidsisolatie is. Kamer : 62 m², 2 kleine kamers boven de garage met tussenschot.


Isolatie Blanden
dinsdag 30 oktober 2018

Gevelisolatie plaatsen

Bestaande woning die we rondom rond willen laten isoleren. Totale oppervlakte is om en bij de 200m². Hierbij komt ook de mogelijkheid tot plaatsen van nieuwe ramen, verwijderen van een garagepoort en ook deze te vervangen door een raam (met ophoging van een muur). Hiervoor hadden we graag offertes.


Isolatie Boutersem
zondag 11 maart 2018

Zolder en garage isoleren

Huidige isolatie in dak van zolder en garage vervangen. Zolder en garage zijn beiden schuin dak. Totale oppervlakte +/- 24m². Steunbalken op zolder zouden verhoogd moeten worden om er een volwaardige kamer van te kunnen maken. Eventueel isolatie in keuken laten plaatsen +/- 20m² , daarvoor zal huidig plafond uitgebroken moeten worden en vervangen door nieuw plafond met latten of gyproc.


Isolatie Kuurne
donderdag 12 oktober 2017

Schuin dak isoleren langs binnenzijde

Zadeldak met houtwerk in goede staat, asbestleien, geen onderdak. Nieuwe sanitaire installatie op zolder (voorheen kelder/garage) dus vorstvrij voor de winter is noodzakelijk. Te isoleren oppervlakte 107 m²


Isolatie Diest
woensdag 12 juli 2017

Garage isoleren

Wij willen de garage laten isoleren daar wij daar juist boven wonen en een stenen vloer hebben. Plafond van garage te isoleren:oppervlakte : 60 m².


Isolatie Deurne
zaterdag 29 april 2017

Isoleren dak

Betreft zolderkamer bovenop garage die echter te bereiken is via slaapkamer. Dak te isoleren om alzo geschikt te maken als fitness ruimte. - afstand tussen kepers = 40 tot 44 cm - diepte tot onderdak = 17 cm met dien verstande dat er halverwege nog een dwarsbalk ligt die alles draagt. Het resterend dakoppervlak (ongeveer 152 m2) volgt later mogelijks ook nog.


Isolatie Langdorp
woensdag 04 januari 2017

Garage + garagepoorten isoleren

Dubbele garage (+-40m²) isoleren + isolatiekader rond beide garagepoorten


Isolatie Hoeleden
donderdag 08 december 2016

Isoleren van 1 groot en 1 kleiner dak

Isoleren van groot en klein dak: Het grote dak is ongeveer 81,6 m2. Het kleine dak (boven de garage met zolder) is 35m2.


Isolatie Fouron-le-Comte
zondag 13 november 2016

Isoleren plat dak garage

Isoleren van plat dak garage. De oppervlakte is ongeveer 36 m².


Isolatie Westerlo
zaterdag 12 november 2016

Dak en garage isoleren

Graag had ik een offerte ontvangen om het dak van het huis plus een deel van de garage laten isoleren en een nazicht van het gebinte.


Isolatie Steenhuffel
donderdag 03 november 2016

Isoleren plafond met PUR platen

Isoleren van plafond in garage met PIR platen van 8 a 10 cm met tand en groef en voorzien van aluminiumlaag van 50um overschilderd met synthetische witte verflaag dit voor ongeveer 100 m2. Bijkomend een ruimte in vals plafond van de ingang van appartementsgebouw. Plafond afgemaakt in gyprocplaten met ingebouwde spots, hoogte van de te isoleren ruimte varieert van 20 tot 50 cm. Deze ruimte dient ingeblazen te worden met zogenaamde papiervlokken of cellulose vlokken brandveilig behandeld. De gyprocplaten dienen hersteld te worden en herschilderd. Het appartementsgebouw is gelegen te Blankenberge. Ik verwacht een richtprijs voor de prijsofferte per m2 voor zowel de garage als de inkomhal. Een gedetaillerde offerte kan volgens mij pas na bezoek.


Isolatie Blankenberge
dinsdag 25 oktober 2016

Isoleren zadeldak

Rijwoning gebouwd rond 1934, zolder op 3e verdiep met trappen, voor het huis eigen stadsgarage voor parkeren op straat voertuig/container. Aanwezige isolatie van glaswol met plakband hangt los: prutsers! Graag een betrouwbare firme met goede prijs/kwaliteit. Zadeldak - gebruik te maken van platen. Zolderkamer ook aanwezig.


Isolatie Aalst
Offertes isolatiewerken