Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Garage Isoleren

Garage isoleren

Plafond, murenof deur van de garage isoleren? Methodes, richtprijzen en offertes op maat vind je hier.

Isoleren, vergeet je de garage niet?

We hechten allemaal belang aan wooncomfort. We isoleren ons huis en dankzij al die isolatiemaatregelen is onze woning aangenaam en warm. Maar stel je eens de vraag: “Heb ik er ook aan gedacht de garage te laten isoleren?” Of is je garage een kille, koude en onaangename ruimte? Sta jij te te bibberen als je je fiets moet repareren of weet je niet hoe snel je de garage weer moet verlaten? Jammer. Het isoleren van je garage brengt je namelijk zoveel meer. Ontdek alles over de voordelen van het isoleren van een garage, op welke manieren je een garage kunt isoleren en hoe je snel en eenvoudig via Casius een vakman hiervoor inschakelt.

Liever meteen een aantal offertes? Vul het groene formulier in en wij doen de rest!

De voordelen van een garage isoleren

Wanneer je een garage in je woning hebt of eentje die vast aan de woning zit, is het verstandig de garage te (laten) isoleren. Daardoor zal er minder energie verloren gaan, wat de energierekening ten goede komt. Via een niet geïsoleerde garage kan er namelijk een hoop warmte verloren gaan omdat de garage als een koudebrug werkt. Het deel van de woning dat aan de garage grenst zal zonder isolatie ook sneller afkoelen.

Door te isoleren zal de garage minder vochtig en tochtig zijn. Je kunt er spullen in opslaan zonder dat je er verder naar hoeft om te kijken. Door het aanbrengen van isolatie kan je een droge, warme en tochtvrije opslagplek creëren en kan je je spullen opslaan zonder dat je bang hoeft te zijn voor schimmel. Of je geeft je ruimte een andere functie. Maak er een hobbyruimte of werkkamer van. Niet enkel garages die onderdeel van de woning zijn, zijn het isoleren waard. Ook een vrijstaande garage isoleren levert een pak voordelen op. Er zijn verschillende manieren waarop een garage kan worden geïsoleerd. Kies jij voor de garage te isoleren van binnenuit of ga je de isolatie toch langs de buitenkant plaatsen?

Dak garage isoleren

Het isoleren van het dak van de garage kan zowel van binnenuit als vanaf de buitenkant. Doorgaans wordt de laatste optie aanbevolen, omdat de dakconstructie tijdens het isoleren wordt meegenomen. Hou er rekening mee dat je bestaande dakbedekking dan ook onder handen moet nemen en (deels) vernieuwen. Ook het type dak speelt een rol bij de isolatiemethode. Een hellend dak moet anders worden geïsoleerd dan een plat dak.

De gemiddelde prijs voor een dak langs de buitenkant isoleren ligt dan ook tussen de € 40 en de € 115 per m².

Plafond Isoleren

Plafond garage isoleren

Afhankelijk van de dakconstructie kan het plafond, wanneer er spanten aanwezig zijn, van binnen met isolatiedekens worden bekleed. Bij het ontbreken van spanten is het aanbrengen van isolatieplaten een betere optie.

De gemiddelde prijs voor het isoleren van een plafond ligt tussen de € 20 en € 40 per m².

Garagemuren isoleren

Spouwmuurisolatie

Ben jij een van die gelukkige zielen die een garage met spouwmuren heeft? Dan kunnen je garagemuren heel eenvoudig met zogenaamde spouwmuurisolatie worden geïsoleerd. Door in de voegen van de buitenmuur kleine gaatjes aan te brengen, kan er isolatiemateriaal in de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur worden aangebracht. Dit is een hele efficiënte manier om te isoleren. Een ander groot voordeel van deze manier van isoleren, is dat er geen ruimte hoeft te worden opgeofferd en dat je er nauwelijks overlast van hebt.

De gemiddelde prijs voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie ligt tussen de € 15 en € 30 per m².

Buitenmuurisolatie

Deze methode wordt ook wel gevelisolatie genoemd. Helaas is het een behoorlijk ingrijpende methode omdat er nieuwe gevelbekleding moet worden geplaatst. De prijzen voor het laten aanbrengen van buitenmuurisolatie liggen een stuk hoger dan andere methodes van isoleren.

De gemiddelde prijs voor het isoleren van buitenmuren liggen gemiddeld tussen de € 100 en de € 160 per m².

Binnenmuurisolatie

Wanneer spouwmuurisolatie niet mogelijk is of buitenmuurisolatie een te dure optie, kan er ook voor binnenmuurisolatie worden gekozen en kan je je garage isoleren met PIR-, PUR- of andere isolatieplaten. Er kunnen ook voorzetwanden tegen de binnenmuren bevestigd. Door het isoleren treedt er wel wat ruimteverlies aan de binnenkant op.

De gemiddelde prijs voor het aanbrengen van binnenmuurisolatie bedraagt ongeveer € 50 per m².

Isolatie Wand In Houten Profielen

Vloer garage isoleren

Het isoleren van de vloer van de garage kan op twee manieren. De makkelijkste en waarschijnlijk meest voorkomende manier om een garagevloer te isoleren, is het van bovenaf isoleren van de vloer. Houd er wel rekening mee dat de vloer hoger komt te liggen en er bovenop weer een nieuwe vloerafwerking moet worden geplaatst.

Kies je ervoor om de vloer aan de onderkant te isoleren, dan zal je wat meer tijd moeten uittrekken voor die werken. Je moet de vloer uitbreken, oppassen voor de leidingen en voorzichtiger te werk gaan. Geen onoverkomelijke problemen, maar het zorgt ervoor dat het isoleren meer tijd in beslag neemt. Toch heeft het via onder langs isoleren van de garagevloer de voorkeur.

De gemiddelde prijs voor het isoleren van een garagevloer ligt tussen € 20 en € 35 per m².

Garagepoort isoleren

Heb je het dak, de wanden en de vloer van de garage inmiddels geïsoleerd? Klasse, maar heb je er ook aan gedacht om de garagepoort te isoleren? Natuurlijk gaat een garagepoort vaak open en kan er warmte verloren gaan. In gesloten toestand is het belangrijk dat via de garagepoort geen warmte verloren gaat. Een metalen of houten garagepoort kunnen kieren met rubberen strips worden afgedicht, de garagepoort zelf kan met PUR-platen, XPS-platen of platen van piepschuim worden bekleed. Je kunt een houten garagepoort ook met glas- of steenwol en de binnenzijde met MDF-platen afwerken.
Het is het overwegen waard om de bestaande poort door een nieuw, geïsoleerd exemplaar te vervangen, bijvoorbeeld een sectionaalpoort. Dit type poort heeft panelen die al met isolatie zijn gevuld.

Offertes garage isoleren

Wil je precies weten welke opties er in jouw situatie mogelijk zijn en hoeveel het isoleren van je garage nu gaat kosten? Bij Casius kun je helemaal gratis een of meerdere vrijblijvende offertes aanvragen voor al je bouw- en renovatiewerken. Kom onmiddellijk in contact met de allerbeste vakmensen bij jou uit de buurt en laat de vakman de garage isoleren. Casius brengt namelijk al 20 jaar en naar volle tevredenheid klanten snel en eenvoudig met een vakman in contact.

Gratis prijsoffertes aanvragen

Soortgelijke opdrachten

donderdag 15 september 2022

Plafond kelder isoleren

Ik zoek een isolatiebedrijf om het plafond van mijn kelder te isoleren. Indien mogelijk met gespoten PUR. De kelder heeft een opervlakte van ongeveer 80m². De hoogte van de kelder is zo goed als overal 2m of meer. De kelder is opgedeeld in 6 ruimtes + gang. Één van deze ruimtes is een garage.


Isolatie Tienen
maandag 01 augustus 2022

Plafond isoleren open kelder

Vloer boven open kelder isoleren (14m2) en vloer boven garage en kelder isoleren (75m2)


Isolatie Hasselt
maandag 23 mei 2022

Garage isoleren

Wij zoeken een isolatiespecialist om de wanden van onze vrijstaande garage van 4m breedte op 6m70 lengte te isoleren. Ivm het dak hebben we geen idee of dit voldoende geïsoleerd is (wij hebben dit huis een paar jaar geleden gekocht). Wij denken dat er tussen de binnen- en buitenmuur niet of onvoldoende is geïsoleerd aangezien de garage vochtig kan aanvoelen. Aan de garagepoort zien en voelen we ruimte tussen de 2 muren van +/- 3,5 à 4 cm. Afwerken van de randen rond het raam, de deur en de garage mag zeker en vast, maar is geen must.


Isolatie Hamme (O-Vl)
maandag 11 april 2022

Isoleren van garagedoorgang via buitenkant

Ik zoek een vakman voor de buiten isolatie van een gargage doorgang. Mijn appartement is op de eerste verdieping. Onder mijn appartement is een doorrit voor auto's. Het gaat om buitenisolatie van ongeveer een 65 m2. Mijn voorkeur gaat naar isolatie om te spuiten. Het doel van het isoleren is om mijn appartement tegen. koude te isoleren.


Isolatie Berchem (Antwerpen)
vrijdag 08 april 2022

plafond isoleren

plafond in garage gelegen onder de woonruimte laten isoleren. Reeds houten structuur voor vals plafond aanwezig.


Isolatie Sint-Amandsberg
maandag 21 februari 2022

Plafond garage isoleren

Ik zoek iemand om de plafond van een garage (onder slaapkamer) te isoleren, eventueel ook advies over verdere isolatie.


Isolatie Ekeren (Antwerpen)
maandag 21 februari 2022

Kruipkelderisolatie plaatsen

Isoleren van de vloer van de eerste verdieping vanuit de garage/kelder. De hoogte van de kelder is groot genoeg om in recht te staan (min 170cm). Ik zou graag gespoten isolatie gebruiken, zodat alle openingen goed afgedicht worden. Er lopen ook leidingen en elektrische kabels over het plafond, dus isolatieplaten zijn niet zo handig.


Isolatie Brussel
donderdag 17 februari 2022

isoleren van de zoldering van een inrit

Ik ben opzoek naar een vakman voor het isoleren van de zoldering van een inrit naar de garage. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 26m2 (7.40m x3.50m). De zoldering moet met isolatieplaten (langs buiten de buitenzijde) geïsoleerd worden. Deze platen moeten tegen de zoldering bevestigd worden. Dikte van de platen: is te bepalen (max. mogelijke dikte is 20 cm).


Isolatie Bost
maandag 10 januari 2022

spouwmuurisolatie plaatsen

Ik denk zo een 40m2 spouwmuurisolatie verdeeld over de voor en zijkant van het huis en eventueel de garage.


Isolatie Harelbeke
maandag 21 juni 2021

Renoveren garagedak met geïsoleerde dakplaten

Voor een grote garage wensen we het hellend dak te laten vernieuwen en ineens isoleren. Momenteel wordt het er ontzettend heet, en ook valt er regelmatig vuil naar beneden omdat de golfplaten echt wel aan vervanging toe zijn. Graag isolatieplaten (30 mm) te voorzien voor een oppervlakte van 15,10 m x 3,6 m.


Isolatie Kapelle-op-den-Bos
Offertes isolatiewerken