Casius logo
Offertes aanvragen Aanmelden als vakman
Schuiframen

Schuiframen plaatsen

Schuiframen hebben heel wat voordelen. Zo brengen ze veel licht binnen en brengen ze zelfs de tuin een beetje binnen in huis. Meer info vind je op deze pagina!

Schuifraam plaatsen in de buitenmuur?

Steeds meer mensen kiezen ervoor een schuifraam te plaatsen in hun woning. Aluminium, pvc en houten schuiframen zijn niet meer weg te denken uit moderne woningen. We informeren je graag over de voordelen, de verkrijgbare soorten, waarom het een goede investering is en wat voor schuiframen de prijzen gemiddeld bedragen. Zo maak je straks een weloverwogen keuze voor een schuifraam dat bij jouw woning past.

De voordelen van een schuifraam plaatsen

Schuiframen plaatsen brengt vele voordelen met zich mee. Het eerste en voornaamste voordeel is de ruimte die het creëert, zowel optisch als praktisch. Want door een schuifraam in de veranda te plaatsen, lijkt deze in meteen veel groter. De grote ramen zorgen ervoor dat de tuin een deel van de kamer wordt. De overgang tussen binnen en buiten wordt minder groot en je benadrukt hiermee de ruimte.

Openslaande deuren beu en stoten ze altijd tegen een kast of doos aan? Dan kan je kiezen voor een schuiframen in - we zeggen maar iets -  het tuinhuis. Ook in de woning zelf integreer je eenvoudig een schuifraam naar het terras en creëert zo een handige oplossing die het unieke karakter van je woonkamer benadrukt.

Een ander voordeel is de extra brede doorgang die je creëert door schuiframen te plaatsen. Houd je een barbecue in de tuin en wil je zorgen voor extra zitplaatsen? Dan is de eettafel zo buiten gezet. Ook wanneer je een nieuw meubelstuk naar binnen moet krijgen kan een schuifraam oplossing bieden. Door het raam open te schuiven zorg je voor heel wat extra ventilatie na het gebruik van een friteuse, of wanneer er nare luchtjes in huis hangen.

Wil je dat je woonkamer doorloopt in je tuin en houd je de grens het liefst zo onopvallend mogelijk? Door schuiframen te plaatsen naar de tuin of je terras stap je gemakkelijk naar buiten en weer naar binnen. Met schuiframen aan het terras of balkon kies je voor een harmonische verbinding tussen interieur en exterieur.

Houten Schuifraam

Soorten schuiframen

Er zijn vele soorten schuiframen verkrijgbaar, waardoor je kunt kiezen voor het raam dat perfect aansluit op je interieur. Daarnaast kies je voor het raam dat jij het meest gebruiksvriendelijk vindt.

Hefschuifraam

Een hefschuifraam is het populairste type, omdat het stevig genoeg is voor zware HR+++ beglazing. Door middel van een mechanisme wordt de vleugel opgetild en het raam eenvoudig opengeschoven. Dankzij de rubberen dichtringen sluit dit type raam zeer goed. Hierdoor kan wind en water goed buitengesloten worden en verhoogt het de isolatiewaarde van je woning. De aankoopprijs die ietwat hoger ligt dan die van andere typen schuiframen, is hierdoor zijn geld waard.

Meer informatie over het isoleren van de woning? Lees er alles over op onze pagina: isolatie plaatsen.

Kiep-schuifraam

Wanneer je een schuifraam laat plaatsen met een beperkter raamoppervlak, kun je kiezen voor een kiepschuifraam. Hierbij kan het raam zowel opengeschoven worden, als op een kier worden gezet. Dit systeem kan echter minder zware ramen dragen en dus is het perfect voor kleinere raampartijen. Ideaal wanneer je graag een constante toevoer van frisse lucht in huis hebt zonder je raam wagenwijd open te hebben.

Dubbel schuifraam met schuif-draaisysteem

Dit type schuifraam met een schuif-draaisysteem bespaart zo mogelijk nog meer ruimte. Deze schuiframen zijn zo goed als volledig te openen, voor een optimale overgang van binnen naar buiten. Deze relatief nieuwe en trendy schuiframen hebben een strak uiterlijk en bestaan uit verschillende delen die samen te vouwen zijn. Hierdoor verkrijg je een groot raamoppervlak.

Opties voor je nieuwe schuifraam


Naast de manier waarop je raam opengaat, heb je misschien nog meer wensen. Zo zijn er diverse opties waarmee je jouw schuifraam helemaal aanpast aan jouw wensen.

Verzonken schuifraam

Dit schuifraam zonder dorpel zorgt ervoor dat je gemakkelijk naar binnen en buiten stapt of rijdt. Daarnaast ziet het er strakker uit en geeft het een groter buitengevoel. Bij een verzonken raamprofiel kun je kiezen voor een volledig of half verzonken profiel. Een volledig verzonken schuifraam wordt voorzien van U-profiel aan de binnenkant. Hierdoor kan het dieper geplaatst worden. Bespreek met de vakman wat je wilt, want bij een verzonken profiel is extra aandacht nodig voor waterdichtheid. De aansluiting met je terras en de afvoer van het regenwater moeten correct gerealiseerd worden.

Bij een half-verzonken raamprofiel is er minder aanpassing nodig, ook wanneer je het schuifraam vervangen laat. Bovendien is schoonmaken bij dit type eenvoudiger dan wanneer je voor een volledig verzonken schuifraam kiest. Daarnaast kun je ook kiezen voor frameless schuiframen. Dit geeft je woning een ruimtelijke uitstraling en zorgt voor optimale lichtinval.

Schuifraam met vliegenraam

Met een schuifraam creëer je natuurlijk een grote doorgang naar buiten, maar je wilt voorkomen dat insecten via deze weg naar binnen komen. Een schuifraam met vliegenraam biedt oplossing: hierdoor worden vliegen en andere ongewenste bezoekers tegengehouden en geniet je toch van optimale ventilatie en lichtinval.

Stalen schuifdeur

Materialen schuiframen

De materialen van schuiframen hebben invloed op het onderhoud, de levensduur, de uitstraling en de prijs van het raam. Je kunt schuiframen laten plaatsen in drie verschillende materialen:

  • Houten schuifraam
  • Aluminium schuifraam
  • Pvc schuifraam

Houten schuifraam plaatsen

Dit soort schuifraam staat prachtig in een traditioneel of klassiek huis. Ook is dit type schuifraam een milieuvriendelijke keuze. Wel liggen de prijzen van deze schuiframen hoger dan de PVC variant en er is regelmatig onderhoud nodig om ze mooi te houden. Het voordeel is dat ze goed over te schilderen zijn. Zo kun je eenvoudig de schade aan een schuifraam uit hout herstellen.

Aluminium schuifraam plaatsen

Aluminium schuiframen ogen strak en modern en zijn dan ook de eerste keuze bij minimalistische of moderne woningen. Aluminium ramen zijn zeer duurzaam, onderhoudsvrij en licht. Bovendien is aluminium schuiframen plaatsen relatief eenvoudig. Ook hebben aluminium schuiframen een hoge draagkracht, bijvoorbeeld voor hoogwaardig isolatieglas. Ook verkleuren ze niet, roesten niet en isoleren ze uitstekend.

Pvc schuifraam plaatsen

Pvc schuiframen zijn meestal de voordeligste optie. Ze hebben een lange levensduur en zorgen voor een hoge isolatie. PVC schuiframen zijn echter onderhevig aan temperatuurverschillen en kunnen niet eenvoudig overgeschilderd worden. Een pvc schuifraam is in vrijwel iedere kleur verkrijgbaar en onderhoudsvriendelijk. De nieuwere generaties pvc schuiframen zijn echter al veel slanker dan een aantal jaar geleden. Daarom zijn pvc schuiframen meer en meer te vinden in woningen. 

Wat doet een schrijnwerker?

Schuifraam plaatsen prijs

Hoeveel kost een schuifraam nu eigenlijk? Zoals boven aangegeven hangt voor een schuifraam de prijs af van onder andere het materiaal. Uiteraard speelt ook de afmeting een grote rol, dus geven we je een paar voorbeelden zodat je een idee krijgt wat voor een schuifraam de prijs per m² is. Dit zijn uiteraard richtlijnen, wat voor een schuifraam de kosten uiteindelijk bedragen hangt onder andere af van het schuifsysteem. 

In onderstaande tabellen geven we je een aantal richtprijzen voor de materialen. Het gaat hier om de prijzen van schuiframen inclusief isolatieglas en BTW, exclusief montage.

Type schuifraam Richtprijs
PVC schuifraam 2.500 x 2.000 mm € 1.100
PVC Schuifraam met schuif- en hefsysteem: € 2.100
PVC Schuifraam met schuif- en kiepsysteem € 1.300
PVC Schuifraam met schuif- en draaisysteem € 2.300
Houten schuifraam PVC schuifraam 2.500 x 2.000 mm € 1.300
Aluminium schuifraam PVC schuifraam 2.500 x 2.000 mm € 1.800

Hoe beveilig je een schuifraam?

Door de grootte springen schuiframen vaak ook in het oog van inbrekers. Vaak wordt zelfs vergeten om deze ramen vast te doen omdat ze minder vaak gebruikt worden. Maar ook daarnaast zijn er een aantal zaken die je kan doen om het inbrekers moeilijker te maken om via het schuifraam je woning te betreden.

  • Zet een stok achter de schuifdeur en blokkeer het schuifmechanisme.
  • Je kan een uithefbeveiliging installeren waardoor inbrekers het raam niet uit de railing kunnen tillen.
  • Kies een slot met een meerpuntsluiting waardoor je schuifdeur beter vast zit.
  • Voorzie je schuiframen van stevig veiligheidsglas

Vraag gratis prijsoffertes aan!

Soortgelijke opdrachten

dinsdag 05 september 2023

Reparatie houten schuiframen

Ik ben op zoek naar een vakman die een Meranti raamdorpel (2 schuiframen) aangetast door houtrot kan repareren.


Kozijnen, deuren en ramen Ledeberg (Gent)
dinsdag 22 augustus 2023

Nieuwe binnendeuren, buitendeur en schuifraam

Volledige renovatie +/- 7 nieuwe binnendeuren en eventueel 2 buitendeuren en een schuifraam of dubbele terrasdeuren.


Kozijnen, deuren en ramen Dessel
maandag 14 augustus 2023

Plaatsen van schuifdeur

Schuifdeur op tweede verdiep, mogelijks niet bereikbaar via woning, wel via dakterras op tweede verdiep, waar schuifdeur moet komen. Daar moet ook huidige schuifdeur verwijderd worden.


Kozijnen, deuren en ramen Veltem-Beisem
Gratis offertes aanvragen