Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Zwevende Trap Beton

Zwevende trap

Zwevende trap

Zwevende trap plaatsen?

Of het nu gaat om een nieuwbouw of een renovatie, de trap is niet enkel op functioneel maar ook op esthetisch vlak een cruciale factor in je interieur. Bij een verbouwing is het interessant om de trap op dezelfde locatie te plaatsen als voordien, zo moet je geen nieuw trapgat maken of verplaatsen. Bij een nieuwbouw heb je uiteraard meer mogelijkheden, dit kan je op voorhand overleggen met je architect.

Zwevende trap verankeren

Hoe gaat dat nu precies in zijn werk de constructie van een zwevende trap? Om het simpel uit te leggen worden de zwevende traptreden verankerd tegen de muur. Op deze beugels kan men dan het gekozen materiaal plaatsen. Zorg ervoor dat je muren stevig genoeg zijn zodat de traptreden voldoende draagkracht hebben. Een andere optie is een gelaste trapboom waar men de treden dan op gaat monteren. Meestal denken we bij een zweeftrap aan een trap met één open zijde maar het is ook mogelijk om een zwevende trap tussen twee muren te plaatsen. In het laatste geval is de draagkracht lichter omdat je niet een maar twee muren hebt. Hiernaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk een zwevende trap met een draai en dus op meerdere muren te monteren.

Zwevende trap met leuning of toch zonder?

Het is gebruikelijk om aan de kant van de muur, waar de trap gemonteerd is, een leuning te plaatsen. Aan de open kant van de trap wordt bijna nooit een trapleuning of balustrade gezet. Het grote nadeel van een trap met een zijde zonder leuning is de veiligheid. Heb je jonge kinderen maar wil je toch absoluut die mooie zweeftrap plaatsen? Wees dan extra aandachtig om ongelukken te vermijden en opteer misschien toch voor een leuning aan elke kant van de trap.

Liever toch geen zwevende trap? Inspiratie omtrent de andere opties lees je op de pagina trap plaatsen.

zwevende trap met gelaste trapboom

Materialen zwevende trappen

Zwevende trap uit hout

In de meeste gevallen opteren de mensen voor hout als materiaal voor dit type trap. Hout is vrij makkelijk te bewerken, heeft een interessante prijs-kwaliteit verhouding en er is een ruim aanbod aan verschillende houtsoorten en kleuren. Een zweeftrap uit hout is ook interessant omdat je de zwevende traptreden nadien nog kan schilderen of bekleden met een ander materiaal. Een nadeel aan hout is dat het wel kan krimpen of uitzetten door vocht.

Naast talloze houtsoorten zijn er ook nog een aantal andere materialen die kunnen gebruikt worden voor een zweeftrap. Wij geven een kort overzicht van de populairste materialen.

Zwevende trap uit staal

Heb je veel staal in je interieur en opteer je daarom voor een stalen zwevende trap? Deze soort zweeftrap is een pak onderhoudsvriendelijker dan hout. Het grootste nadeel is de hogere prijs.

Zwevende trap uit glas

Wil je de zweeftrap nog een extra dimensie geven? Dan moet je zonder twijfel gaan voor een glazen trap. Je kan op deze manier je interieur echt een eyecatcher geven maar je zal er het extra onderhoud wel moeten bijnemen.

Zwevende betontrap

De voordelen van een zweeftrap uit beton zijn gelijkaardig aan die van een houten constructie. Het grootste nadeel is dat je eventuele vlekken wel moeilijker weg kan werken.

Naast de bovenstaande opties zijn er wel nog een tal van andere materialen beschikbaar. Een zwevende trap uit metaal of inox, composiet of natuursteen zien we ook af en toe. Vraag gerust aan je aannemer wat de voor- en nadelen en mogelijkheden van de verschillende materialen zijn.

zwevende houten trap

Zwevende trap prijs

Wat is de prijs of wat zijn de kosten voor het plaatsen van een zwevende trap? De plaatsing van een zweeftrap zal je in de meeste gevallen meer kosten dan bijvoorbeeld het renoveren van een bestaande trap. De kostprijs van een zwevende trap is afhankelijk van een aantal factoren. Het aantal treden, het gekozen materiaal en de kosten voor de plaatsing zijn de belangrijkste factoren. De gemiddelde kostprijs voor het plaatsen van een zwevende trap ligt tussen de € 4.000 en € 7.000.

Zwevende trap zelf plaatsen of laten plaatsen?

Ben je een doe-het-zelver en ben je van plan zelf een zweeftrap te maken? De constructie en het verankeren van een zwevende trap is geen simpele opdracht maar voor een doorwinterde klusser is dit perfect te doen. Er is ook een verschil tussen zelf een zwevende trap maken en een reeds geproduceerde trap installeren. Het spreekt voor zich dat niet elke klusser het juiste materiaal heeft om zelf een trap op maat uit de grond te stampen. Enkel de montage van een zwevende- of semi zwevende trap is dan weer een ander verhaal.

Wij adviseren alvast om de zwevende trap te laten plaatsen door een professionele schrijnwerker of door de firma die de trap maakt. De vakmannen in kwestie hebben vaak jarenlange ervaring in het monteren van trappen en zullen dit dus ook snel en efficiënt kunnen uitvoeren. Het neemt ook het risico weg dat je fouten maakt bij de montage en de trap moet laten demonteren. Het spreekt voor zich dat je dit naast een pak tijd en geld ook redelijk wat frustraties bespaart.

Vraag via het groene formulier een aantal vrijblijvende prijsoffertes aan!

Offertes zwevende trap

Soortgelijke opdrachten

maandag 06 september 2021

Zwevende betontrap plaatsen

Zwevende betontrap (ongeveer 2.17 meter hoog) met 4 treden dan een platform om de trap te knikken. Platform laten doorlopen (3 à 4 meter ver) onder de trap om later als bureau te gebruiken. Trap moet zich bevinden op het gelijkvloers in een nieuwbouwwoning. Moet binnen de maand gebeuren.


Trappen Antwerpen
dinsdag 23 maart 2021

Zwevende trap laten plaatsen

Een trap in mijn nieuwbouw(prefab woning) laten plaatsen. Ik zou graag een zwevende trap willen. materiaal ga ik nog bespreken met de vakman. de hoogte van de trap is 2 m 80 en de breedte 1 meter.


Trappen Vorst (Kempen)
maandag 22 februari 2021

3 trappen plaatsen

Ik zou graag 3 nieuwe trappen willen plaatsen in onze nieuwbouwwoning: Trap 1 - Is een trap van de kelder naar de gelijkvloers (budgetvriendelijke trap - niet zichtbaar) - Dit gaat over een draaitrap, graag zou ik hier voor de goedkoopste oplossing gaan. Dit zou over een 16-tal treden gaan. Trap 2 - Trap van gelijkvloers naar 1e verdiep (z trap open niet zwevend maar rustend op ondermuur) - Hier gaat mijn voorkeur uit naar Hout, dit zou tevens gaan over een 16-tal treden Trap 3 - Trap van 1 e naar tweede verdieping (tussen twee muren). Hier gaat mijn voorkeur uit naar Hout, dit zou gaan over een 15-tal treden. In deze trap zitten wel 2 kwartslagen Er zijn alreeds plannen beschikbaar van onze architect, ik kan deze gerust doorsturen naar de vakman in kwestie.


Trappen Landen
donderdag 21 januari 2021

Houten trap plaatsen

We willen in onze nieuwbouw woning een strakke witte zwevende trap plaatsen. Materiaal is voor ons niet zo belangrijk (metaal, glas, hout, composiet), als de trap maar wit en zwevend is. Er zijn nog geen tekening voorzien, graag zou ik dit met de vakman bespreken.


Trappen Sint-Denijs-Westrem
dinsdag 11 februari 2020

Houten trap plaatsen

Zwevende binnentraptrap van ongeveer 3.5m met 13 treden in hout zonder balustrade plaatsen. Opening is reeds aanwezig.


Trappen Rumst
dinsdag 01 oktober 2019

trapbekleding HPL / CPL / laminaat plaatsen

Bestaande houten trap die bekleed werd door tapijt . Tapijt versleten en op een deel weggenomen. Door zware lijmresten ziet het er onbegonnen uit om de houten trap blank te zetten en te schilderen voor een modernere look. We zoeken naar een moderne bekleding ipv het versleten tapijt . ( eventueel met trapverlichting)!


Trappen Zwevegem
dinsdag 27 augustus 2019

Plaatsen van een houten trap

Nieuwbouw :plaatsen van een zwevende trap,geplaatst tegen muur,eiken bekleding van GLV nr 1°verdiep lengte treden 90cm,dikte 7cm 11treden bevestiging wand aan buitenzijde muur(snelbouwblokken) muurgreep(hout of metaal) 3m,met gleuf voor ledstrip


Trappen Peer
donderdag 22 augustus 2019

Zwevende houten trap plaatsen

Woningrenovatie, nieuw trapgat gemaakt, op de moment geen trap aanwezig dus, trapgat van 1m24 breed, 2m96 lang, afstand vloer tot vloer 2m91. Graag hadden we een zwevende trap gehad over de volledige breedte van het trapgat en niet te steil.


Trappen Berlaar
woensdag 20 maart 2019

Zwevende trap plaatsen in nieuwbouw

We zijn op zoek naar een zwevende trap, al dan niet met glazen leuning, voor onze moderne nieuwbouwwoning. De ruwbouwwerken zijn net afgerond. Nieuwbouw in snelbouwstenen.


Trappen Mol
maandag 04 februari 2019

Metalen trap plaatsen

We zijn op zoek naar een vakman voor een zwevende trap. Plannen beschikbaar . Verbouwing met aanbouw. GLV naar 1 ste verdieping. Metalen trap.


Trappen Rumst
dinsdag 04 december 2018

Metalen trap plaatsen

Kleine gang, trap richting zolder, smallere trap dan standaard, muren niet stevig genoeg voor een zwevende trap. Moet in februari-maart gebeuren, na de dakwerken.


Trappen Hoboken (Antwerpen)
woensdag 10 oktober 2018

Nieuwe vaste zoldertrap plaatsen

Zoldergat met luik dichtmaken en open zoldergat maken op een andere plaats. Een nieuwe vaste trap plaatsen met leuning. Da afmetingen van de huidige zoldergat 1,5x80cm . Het zoldergat is gebetoneerd .


Trappen Zwevegem
Prijsoffertes aanvragen