Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tuinonderhoud Bosmaaier

Wat doet een tuinman?

Wat doet een tuinman?

Wat doet een hovenier?

Je kan bij een tuiman terecht voor alles wat zich in en rond je tuin afspeelt. Kleine karweien zoals een simpel onderhoud van de tuin of het snoeien van hagen, struiken of bomen. Maar ook grote opdrachten zoals een nieuw gazon aanleggen, een afsluiting plaatsen, een terras aanleggen of een grondplan uittekenen om je tuin volledig te renoveren.

Vaak kiest een tuinier een specialisatie die nauw aanleunt bij zijn of haar vorige ervaringen. Een achtergrond in tuinarchitectuur betekent een voorkeur voor ontwerp en uitwerking van volledige tuinen. Sommige hoveniers verkiezen het onderhoud van tuinen, bloemperken en groenzones, terwijl anderen neigen naar bestratingswerken zoals het aanleggen van een terras of oprit en het uitgraven van een waterput of andere grondwerken. Informeer op voorhand even bij jouw tuinier welke ervaringen die heeft. Zo maak altijd de juiste keuze.

Soms heerst er wat twijfel: hoe ver reikt de kennis van een tuinier? Wat kan ik nog door een tuinman laten doen? Omheiningen en afsluitingen zijn logisch. Daarvoor kan je zeker bij een tuinier aankloppen. Maar houten constructies zoals veranda’s of terrasoverkappingen roepen meer vragen op. In principe zit je hiervoor altijd goed bij een hovenier. Vaak hebben ze ervaring met houten constructies in de tuin. Is dat niet zo, dan verwijzen ze je graag door naar schrijnwerkers die je verder kunnen helpen.

Terras in hout of tegels aanlegen

De taken van een tuinman opgesomd

Zoek je een betrouwbare hovenier?

Is jouw vaste tuinier op pensioen en ken je niet meteen een andere in de regio? Dan is het geen slecht idee om op zoek te gaan naar een erkende hovenier die je een goede service biedt. Bij Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste tuiniers in de buurt. Elke vakman voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Wat kost een tuinman?

De prijs die je betaalt voor een tuinier is sterk afhankelijk van het type opdracht en het materiaal dat nodig is. Vraag zeker ook hoeveel iemand aanrekent om ter plaatse te komen. Hoe verder uit de buurt, hoe hoger die kost oploopt uiteraard.

Als je kiest om te werken met een uurloon, is een richtprijs rond de € 35 à € 45 euro per uur geen slecht mikpunt. Licht je goed in over de extra kosten voor aankoop of gebruik van bepaald materiaal. Zeker bij uitgebreide opdrachten kan dit oplopen.

Offertes tuinmannen vergelijken

Recente opdrachten voor tuinwerken

woensdag 22 september 2021

Tuinen opsplitsen met betonomheining

Graag afsluiting in betonpanelen te voorzien, éénzijdig egaal , éénzijdig met reliëf of print afgewerkt. Totaal 38m waarvan 30m met paneelhoogte 2m + 8 m met paneelhoogte 1,4m


Tuinaanleg en -onderhoud Dilsen
woensdag 22 september 2021

Allround onderhoudswerken tuin uitvoeren

Ik zoek iemand die de tuin en het terras in zijn totaliteit netjes kan onderhouden. Graag iemand die ervaring heeft met verschillende werkzaamheden zoals: onkruid wieden in een bloemen- plantenperk, hagen snoeien, gras maaien, terras (waar de tafel staat) reinigen, onkruid verwijderen,... Verder moet de vijver met de nodige producten worden gereinigd zodat de schoonmaakrobot zijn werk kan doen.


Tuinaanleg en -onderhoud Duffel
woensdag 22 september 2021

Tuinafsluiting vervangen door een nieuwe

Een bestaande afsluiting met dak moet volledig vervangen worden. Er zit ook een doorgang ( deur) Dus, ik zoek iemand die de betonplaten, dak en deur kan vervangen, alsook de "vloer" opnieuw kan aanleggen, eventueel ook met betonplaten of een andere oplossing. Ken de afmetingen niet van buiten maar ik schat minder dan 10 m.


Tuinaanleg en -onderhoud Willebroek
Offertes tuin aanvragen