Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tuinonderhoud Bosmaaier

Wat doet een tuinman?

Wat doet een hovenier?

Je kan bij een tuiman terecht voor alles wat zich in en rond je tuin afspeelt. Kleine karweien zoals een simpel onderhoud van de tuin of het snoeien van hagen, struiken of bomen. Maar ook grote opdrachten zoals een nieuw gazon aanleggen, een afsluiting plaatsen, een terras aanleggen of een grondplan uittekenen om je tuin volledig te renoveren.

Vaak kiest een tuinier een specialisatie die nauw aanleunt bij zijn of haar vorige ervaringen. Een achtergrond in tuinarchitectuur betekent een voorkeur voor ontwerp en uitwerking van volledige tuinen. Sommige hoveniers verkiezen het onderhoud van tuinen, bloemperken en groenzones, terwijl anderen neigen naar bestratingswerken zoals het aanleggen van een terras of oprit en het uitgraven van een waterput of andere grondwerken. Informeer op voorhand even bij jouw tuinier welke ervaringen die heeft. Zo maak altijd de juiste keuze.

Soms heerst er wat twijfel: hoe ver reikt de kennis van een tuinier? Wat kan ik nog door een tuinman laten doen? Omheiningen en afsluitingen zijn logisch. Daarvoor kan je zeker bij een tuinier aankloppen. Maar houten constructies zoals veranda’s of terrasoverkappingen roepen meer vragen op. In principe zit je hiervoor altijd goed bij een hovenier. Vaak hebben ze ervaring met houten constructies in de tuin. Is dat niet zo, dan verwijzen ze je graag door naar schrijnwerkers die je verder kunnen helpen.

Terras in hout of tegels aanlegen

De taken van een tuinman opgesomd

Zoek je een betrouwbare hovenier?

Is jouw vaste tuinier op pensioen en ken je niet meteen een andere in de regio? Dan is het geen slecht idee om op zoek te gaan naar een erkende hovenier die je een goede service biedt. Bij Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste tuiniers in de buurt. Elke vakman voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Wat kost een tuinman?

De prijs die je betaalt voor een tuinier is sterk afhankelijk van het type opdracht en het materiaal dat nodig is. Vraag zeker ook hoeveel iemand aanrekent om ter plaatse te komen. Hoe verder uit de buurt, hoe hoger die kost oploopt uiteraard.

Als je kiest om te werken met een uurloon, is een richtprijs rond de € 35 à € 45 euro per uur geen slecht mikpunt. Licht je goed in over de extra kosten voor aankoop of gebruik van bepaald materiaal. Zeker bij uitgebreide opdrachten kan dit oplopen.

Offertes tuinmannen vergelijken

Recente opdrachten voor tuinwerken

woensdag 22 maart 2023

Draadafsluiting

Graag zou ik prijs willen vragen voor een draadomheining van 180 cm hoog met bovenbaar en betonplaat en dit voor een lengte van ongeveer 19 meter + een poortje van ongeveer 1 meter breed (kleur zwart). Graag prijs inclusief plaatsing en btw. Hoeveel meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 meter Ben je eigenaar?: Nee, ik word binnen de 3 maanden eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Tuinaanleg en -onderhoud Eernegem
woensdag 22 maart 2023

Tuinonderhoud

Op welke basis moet het onderhoud gebeuren?: Jaarlijks Welke werken moeten uitgevoerd worden?: Groot algemeen tuinonderhoud, Gazon onderhoud / maaien, Snoeien van struiken / bomen, Onkruid wieden, Afvoeren van tuinafval, Schoonspuiten van terras, bestrating, tuinhuis, ...


Tuinaanleg en -onderhoud Stabroek
woensdag 22 maart 2023

Tuinonderhoud

Op welke basis moet het onderhoud gebeuren?: Op frequente basis Welke werken moeten uitgevoerd worden?: Groot algemeen tuinonderhoud, Gazon onderhoud / maaien, Onkruid wieden, Snoeien van struiken / bomen


Tuinaanleg en -onderhoud Meulebeke
Offertes tuin aanvragen