Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
44 Dakpannen Goten

Dakwerker in de regio?

Dakwerker in de regio?

Dakwerker in de buurt?

Nieuwe dakbedekking leggen, je dakisolatie vervangen of een bestaand dak renoveren? Op een bepaald moment zal je beroep moeten doen op een dakwerker om je uit de nood te helpen bij je dakrenovatie of om een volledig nieuw dak te plaatsen. Via Casius vind je de beste lokale dakwerkers voor je renovatie.

Professionele aannemer in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele aannemers uit de buurt.

Wat zijn de taken van een dakwerker?

Dakbedekking plaatsen of vervangen

Het dak is misschien wel het sterkst onderhevig aan de weersomstandigheden. Na een tijd is het dan ook aan vervanging of herstelling toe. Standaard genomen heb je twee soorten daken: een hellend dak of plat dak. Bij beide opties is de keuze van materiaal belangrijk. Welke uitstraling wil je? Hoe duurzaam zijn de materialen? Wat is de kostprijs? Wat je ook kiest, er zijn altijd voor- en nadelen.

Voor een nieuwbouw dak of een dakrenovatie van een hellend dak, heb je de keuze tussen dakpannen, leien, een rieten dak of shingels/ bitumenleien.

Bij platte daken wordt meestal roofing, EPDM of PVC gebruikt.

Dakrenovatie en herstelling

Een volledig nieuw dak plaatsen is een drastische ingreep. Vaak zijn er kleinere reparaties uit te voeren waardoor je dak terug enkele jaren tegen de zware weersomstandigheden kan. Bij een klein lek loont het om enkele dakpannen te vervangen? Is de schade erger, dan kan je kiezen om grote delen of de volledige dakbedekking te gaan vernieuwen.

De schade kan ook dieper liggen, onder de dakpannen of andere dakbedekking. Vooral bij oude daken kan de houten dakconstructie aangetast zijn. Draagbalken die verrot zijn, spanten die moeten worden vervangen. Wanneer de schade zo groot is, moet je het volledige dak vervangen.

Dakisolatie plaatsen

Je dak (laten) isoleren is een van de efficiëntste manieren om je energiefactuur laag te houden. Bovendien is het wettelijk verplicht om je huis voldoende te isoleren. Afhankelijk van het type dak (plat of hellend) zijn verschillende soorten technieken beschikbaar. Welke techniek je ook kiest, de materialen zullen vaak dezelfde blijven. Minerale wol, ecologische isolatie of isolatieplaten uit PUR, XPS, PIR of EPS zijn de populairste.

Dakkapellen of dakramen plaatsen

Om meer lichtinval te creëren of om de ruimte te vergroten, kan je opteren om een dakraam of dakkapel te installeren. Dakramen installeren is een relatief simpele opgave, dakkapellen vergt al een grotere aanpassing van de dakstructuur. Net daarom moet je voor een dakkapel ook een vergunning aanvragen.

Wat je ook kiest, de extra lichtinval zorgt ervoor dat je gerenoveerde zolder of slaapkamer een heel pak zonniger wordt.

Dakgoten plaatsen

Dakgoten worden vaak vergeten als onderdeel van de dakconstructie. Slecht geïnstalleerde goten of verstopte regenpijpen kunnen voor flink wat vochtschade zorgen aan jouw gevel of in je woning. Het correct opvangen en afvoeren van hemelwater is belangrijk, dus besteed er genoeg aandacht aan.

Dakreiniging en ontmossing

Het is onvermijdelijk dat je dak na een tijd serieus begint te lijden onder de constante aanval van de weersomstandigheden. Om gebarsten dakpannen of een kapotte dakbedekking te voorkomen, kan je je dak van tijd tot tijd reinigen of ontmossen. Doe je dat niet, dan vergroot de kans op lekken of scheuren in je dakbedekking.

97 Dakpannen Panlatten Dakisolatie

Dakwerker prijs per uur of prijs per m²

Er zijn een hoop factoren die de prijs van een dakwerker bepalen. De belangrijkste parameters zijn:

  • Gaat het om een volledig nieuw dak of is het een kleine renovatie van een bestaand dak?
  • Heb je een hellend dak of een plat dak?
  • Welke dakbedekking kies je? Dakpannen, leien, shingles, riet, roofing, EPDM of pvc?
  • Heb je zelf reservemateriaal voorhanden of moet de dakwerker alles zelf voorzien?
  • Welke oppervlakte heeft het dak?

Een gemiddeld uurloon van een dakwerker schommelt tussen de € 30 en € 50 per uur. Maar een inschatting van een uurloon kan bedriegen. Vaak worden prijzen weergegeven per vierkante meter of per uit te voeren opdracht. Denk maar aan het leggen van een dakbedekking zoals een laag roofing of het plaatsen van een dakkapel. Een overzicht van de meest voorkomende taken en een richtprijs vind je hieronder.

Type opdracht Richtprijs in euro
Dakisolatie plaatsen € 10 - € 40 per m²
Dakkapel plaatsen € 3.500 - € 5.500
Dakraam plaatsen € 600 - € 1.400
Lichtkoepel plaatsen € 800 - € 2.500
Lichtstraat plaatsen € 2.000 - € 5.000
Dakpannen leggen € 25 - € 55 per m²
Dakleien leggen € 35 - € 100 per m²
EPDM plaatsen € 50 - € 75 per m²
Roofing branden € 40 - € 60 per m²
Uurloon dakwerker € 35 - € 50
Rieten dak € 80 - € 100 per m²
Onderdak plaatsen € 25 - € 40 per m²
Groendak aanleggen € 35 - € 150 per m²

Prijzen dakwerker vergelijken?

Professionele dakwerker in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen. Via het groene formulier kan je eenvoudig enkele offertes van betrouwbare vakmannen gaan vergelijken.

Offertes dakwerker vergelijken

Recente opdrachten voor dakwerkers

woensdag 19 januari 2022

Plat dak isoleren en epdm plaatsen

We willen graag ongeveer 45 m2 plat dak isoleren, L - vorm , gemakkelijk te betreden. Er is 1 koepel aanwezig . De keuze valt op EPDM, nu ligt er roofing en dit lekt doorheen plafond.


Dakdekken en dakherstelling Avelgem
dinsdag 18 januari 2022

Dakgoot vervangen

dakgoot en dakgoot bekleding en afvoer moeten vervangen worden. Door stormschade. Dakgoot is verbonden met de dakgoot van de buren. Achtergevel , +/- 8 meter breed ter hoogte van tweede verdieping


Dakdekken en dakherstelling Knokke
dinsdag 18 januari 2022

Waterlek aan koepel dichten

We veronderstellen dat er water langs de koepel naar binnenkomt. We willen dit graag laten hertellen.


Dakdekken en dakherstelling Vosselaar
maandag 17 januari 2022

Kanaal in schoorsteen plaatsen voor open haard

Ik heb een oud huis met oude schoorsteen. Deze zou moeten voorzien worden van dubbelwandig kanaal voor een open haard. Zodoende ik mijn open haard kan aansluiten.


Dakdekken en dakherstelling Wachtebeke
maandag 17 januari 2022

Lichtstraat in aanbouw waterdicht maken / vervangen

Lichtstraat in aanbouw herstellen - er komt water door bij regenval. 1,5 op 5 a 6 meter ongeveer.


Dakdekken en dakherstelling Ichtegem
maandag 17 januari 2022

Lekkend puntdak moet hersteld worden

Wij krijgen regenwater binnen. Het dak is een puntdak. We weten niet vanwaar het water komt.


Dakdekken en dakherstelling Weelde
maandag 17 januari 2022

Dakgoten voorkant huis vervangen

Dakgoot inclusief de bak errond vervangen. Huidige dreigt te lekken en ik vermoed dat er snel plekken kunnen ontstaan in het huis. Gaat om 1 kant van het huis over een lengte van 20 meter. Lichte voorkeur voor dakgoot in pvc.


Dakdekken en dakherstelling Baasrode
maandag 17 januari 2022

Nieuw plat dak leggen

Er zijn vochtplekken op de 2e verdieping in de keuken en kleine kamer onder het plat dak. Waarschijnlijk een kleine scheur op het dak vermoed ik. Plat dak is gerenoveerd met EPDM in 2007.


Dakdekken en dakherstelling Anderlecht
vrijdag 14 januari 2022

EPDM rond afvoer plat dak herstellen

Lek aan de afvoer van een plat dakje herstellen. Het tapgat zal wss vervangen moeten worden alsook de epdm errond. Het gaat hier om een dakje van +-10m². De afvoer loopt naar beneden in de technische ruimte en zo naar de ondergrondse riolering.


Dakdekken en dakherstelling Tienen
donderdag 13 januari 2022

Plat dak renoveren

Het zou gaan om EPMD te leggen om een plat dak + ongeveer 3,5mx10,00m die nu bedekt is met roofing. Er zit nu een dakkoepel in.


Dakdekken en dakherstelling Merelbeke
donderdag 13 januari 2022

Nieuwe dakkapel plaatsen

Op zoek naar een vakman om een nieuwe dakkapel te plaatsen. Wij hadden graag een dakkapel te geplaatst.


Dakdekken en dakherstelling Houthulst
donderdag 13 januari 2022

Waterinsijpeling langs de schouw op een hellend dak herstellen.

Waterinsijpeling langs de schouw op een hellend dak. De stenen zijn helemaal nat, zichtbaar tot op zolder. De schouw dient dus waterdicht gemaakt te worden. Vermoedelijk opnieuw gevoegd worden, alsook met "aquaplan" of iets gelijksoortig de bakstenen waterkerend maken, loodslab vernieuwen, afwerken bovenaan schouw met zwarte zink, dakkap nakijken op stevigheid. Schouw is nog in gebruik voor condensatieketel. Graag ook duivenpinnen plaatsen.


Dakdekken en dakherstelling Herentals
dinsdag 11 januari 2022

Enkele platte daken vervangen

Wij hebben 2 platte daken met roofing moeten vervangen worden +30j en 1 dak van 15j moet nagekeken worden wegens condens op bovenste verdiep. Het zijn vrij grote daken in totaal ongeveer 250m² of meer appartementen met 4 verdiepen.


Dakdekken en dakherstelling Sint-Lambrechts-Woluwe
dinsdag 11 januari 2022

Lek opsporen dak en herstellen

Vochtige muur in slaapkamer bovenverdieping ter hoogte van de dakgoot. Graag iemand die komt kijken en de oorzaak opspoort en hersteld. Het is een hellend dak met pannen. Langs voorgevel van het huis van halfopen bebouwing de kant waar de woningen aansluiten.


Dakdekken en dakherstelling Haaltert
maandag 10 januari 2022

Hellend dak repareren

Het dak is hellend met dakpannen. en we hebben een lek. Graag het lek opsoren en herstellen


Dakdekken en dakherstelling Achel
maandag 10 januari 2022

Lekkende dakgoot repareren en dak vernieuwen + isolatie

Ik vermoed dat er ergens een lekkende dakgoot is, want er blijven steeds druppels vallen. Daarnaast wil ik ook graag informeren voor renovatie en of een nieuw dak met pannen leggen en isolatie.


Dakdekken en dakherstelling Hamme (O-Vl)
maandag 10 januari 2022

Lek bij lichtstraat in plat dak

Lichtstraat lekt via aanpalend EPDM (10 jaar oud) dak.


Dakdekken en dakherstelling Schoten
maandag 10 januari 2022

Opsporen van lek en herstellen

We hebben een woning gekocht en hebben pas dan de vochtproblemen gezien. Er zijn verschillende plaatsen in het huis. Het is de regen die in het huis binnendringt. Mss Langs het dak, mss langs de gevels. Dat weten we niet juist.


Dakdekken en dakherstelling Vilvoorde
maandag 10 januari 2022

Plat dak repareren door herhaaldelijk waterinsijpelen

In de living is er waterinsijpeling via het plat dak. Aan de dakgoot is het al enkele malen hersteld. Water blijft op het dak staan. Lek moet opgezocht worden en hersteld. Dak is 40m². Plat dak moeilijker te bereiken omdat er nog een veranda achter het huis staat.


Dakdekken en dakherstelling Oostende
maandag 10 januari 2022

Lek in dak repareren

Ik heb binnen sijpelend water als het regent. Het probleem kan aan het dak liggen of aan de dakgoot. Het water loopt binnen in de keuken van bovenaf.


Dakdekken en dakherstelling Paal
maandag 10 januari 2022

Plat dak herstellen

Plat dak herstellen en afvoer regenwater. Schade veroorzaakt door storm in het voorjaar.


Dakdekken en dakherstelling Borgerhout (Antwerpen)
maandag 10 januari 2022

Plat dak repareren

Een lichtstraat met Veluxramen is afgewerkt met koper. Door scheurtjes aan de lasnaden is er nu insijpeling van regenwater. Scheurtjes zouden terug moeten dichtgelast worden. Dit is een vermoeden. Kan ook zijn door aansluiting aan de gevelwand.


Dakdekken en dakherstelling Nazareth
maandag 10 januari 2022

Lek rond waterleiding bij terras herstellen

Terras op plat dak waar een leiding voor water zit. Rond die leiding/ waterput lekt het binnen in huis.


Dakdekken en dakherstelling Antwerpen
maandag 10 januari 2022

Plat dak repareren na verwijderen oud gasvuur

Oude gasvuur die verwijderd is. De oude buis zou moeten weggehaald worden en het gat in het platte dak gedicht.


Dakdekken en dakherstelling Aalst
maandag 10 januari 2022

Plat dak repareren

Ik heb een lek in de badkamer afkomstig van het plat dak.


Dakdekken en dakherstelling Langdorp
zondag 09 januari 2022

Nieuwe dakkoepel plaatsen achterkant woning

Wij zouden graag een nieuwe dakkoepel (mag ook een andere optie zijn. Zolang er maar extra licht binnenkomt) laten plaatsen op een plat dak in een rijhuis. Achterkant is niet bereikbaar en de koepel bevind zich aan de achterkant. Alles zal door het huis moeten gebeuren.


Dakdekken en dakherstelling Mechelen
vrijdag 07 januari 2022

Nieuwe dakkoepel plaatsen

Ik zou graag op mijn gang 2 koepels laten plaatsen Op mijn dak ligt roofing. Het dak is niet superhoog, 2m50


Dakdekken en dakherstelling Oostende
donderdag 06 januari 2022

Plat dak vernieuwen

Daken op de achtergevel (platte daken)( 3/5m + 2.5/5m (met koepel1.5/2.5m) vervangen terug naar een plat dak met 10 cm isolatie. Buitentoilet dat aan het huis hangt afbreken en opnieuw opbouwen.


Dakdekken en dakherstelling Wilrijk
donderdag 06 januari 2022

Nieuwe dakkoepel plaatsen

Voor ons terras zijn wij op zoek naar een lichtstraat ipv het melkglas dat er nu op licht. Dit graag in zwarte pvc. De afmetingen zijn 90cm op 272cm (van onderuit gemeten, bovenkant zal iets meer zijn).


Dakdekken en dakherstelling Mol
woensdag 05 januari 2022

2 platforms vernieuwen in epdm

Ik zou graag mijn daken laten renoveren Renovatie van 2 platforms. Afmetingen 1ste dak : 3m op 3m80, hier staat er constant water op. Afmetingen 2de dak : 4m50 op 2m70 + 3m10 op 60 cm. In dit platform zit een dakvenster van 1m70 op 1m. Dit venster zou ook vervangen moeten worden. Het venster is in slechte staat. Lek aanwezig, al een 10tal keren opgelapt


Dakdekken en dakherstelling Gent
Offertes dakwerkers aanvragen