Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
44 Dakpannen Goten

Dakwerker in de regio?

Dakwerker in de regio?

Dakwerker in de buurt?

Nieuwe dakbedekking leggen, je dakisolatie vervangen of een bestaand dak renoveren? Op een bepaald moment zal je beroep moeten doen op een dakwerker om je uit de nood te helpen bij je dakrenovatie of om een volledig nieuw dak te plaatsen. Via Casius vind je de beste lokale dakwerkers voor je renovatie.

Professionele aannemer in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele aannemers uit de buurt.

Wat zijn de taken van een dakwerker?

Dakbedekking plaatsen of vervangen

Het dak is misschien wel het sterkst onderhevig aan de weersomstandigheden. Na een tijd is het dan ook aan vervanging of herstelling toe. Standaard genomen heb je twee soorten daken: een hellend dak of plat dak. Bij beide opties is de keuze van materiaal belangrijk. Welke uitstraling wil je? Hoe duurzaam zijn de materialen? Wat is de kostprijs? Wat je ook kiest, er zijn altijd voor- en nadelen.

Voor een nieuwbouw dak of een dakrenovatie van een hellend dak, heb je de keuze tussen dakpannen, leien, een rieten dak of shingels/ bitumenleien.

Bij platte daken wordt meestal roofing, EPDM of PVC gebruikt.

Dakrenovatie en herstelling

Een volledig nieuw dak plaatsen is een drastische ingreep. Vaak zijn er kleinere reparaties uit te voeren waardoor je dak terug enkele jaren tegen de zware weersomstandigheden kan. Bij een klein lek loont het om enkele dakpannen te vervangen? Is de schade erger, dan kan je kiezen om grote delen of de volledige dakbedekking te gaan vernieuwen.

De schade kan ook dieper liggen, onder de dakpannen of andere dakbedekking. Vooral bij oude daken kan de houten dakconstructie aangetast zijn. Draagbalken die verrot zijn, spanten die moeten worden vervangen. Wanneer de schade zo groot is, moet je het volledige dak vervangen.

Dakisolatie plaatsen

Je dak (laten) isoleren is een van de efficiëntste manieren om je energiefactuur laag te houden. Bovendien is het wettelijk verplicht om je huis voldoende te isoleren. Afhankelijk van het type dak (plat of hellend) zijn verschillende soorten technieken beschikbaar. Welke techniek je ook kiest, de materialen zullen vaak dezelfde blijven. Minerale wol, ecologische isolatie of isolatieplaten uit PUR, XPS, PIR of EPS zijn de populairste.

Dakkapellen of dakramen plaatsen

Om meer lichtinval te creëren of om de ruimte te vergroten, kan je opteren om een dakraam of dakkapel te installeren. Dakramen installeren is een relatief simpele opgave, dakkapellen vergt al een grotere aanpassing van de dakstructuur. Net daarom moet je voor een dakkapel ook een vergunning aanvragen.

Wat je ook kiest, de extra lichtinval zorgt ervoor dat je gerenoveerde zolder of slaapkamer een heel pak zonniger wordt.

Dakgoten plaatsen

Dakgoten worden vaak vergeten als onderdeel van de dakconstructie. Slecht geïnstalleerde goten of verstopte regenpijpen kunnen voor flink wat vochtschade zorgen aan jouw gevel of in je woning. Het correct opvangen en afvoeren van hemelwater is belangrijk, dus besteed er genoeg aandacht aan.

Dakreiniging en ontmossing

Het is onvermijdelijk dat je dak na een tijd serieus begint te lijden onder de constante aanval van de weersomstandigheden. Om gebarsten dakpannen of een kapotte dakbedekking te voorkomen, kan je je dak van tijd tot tijd reinigen of ontmossen. Doe je dat niet, dan vergroot de kans op lekken of scheuren in je dakbedekking.

97 Dakpannen Panlatten Dakisolatie

Dakwerker prijs per uur of prijs per m²

Er zijn een hoop factoren die de prijs van een dakwerker bepalen. De belangrijkste parameters zijn:

  • Gaat het om een volledig nieuw dak of is het een kleine renovatie van een bestaand dak?
  • Heb je een hellend dak of een plat dak?
  • Welke dakbedekking kies je? Dakpannen, leien, shingles, riet, roofing, EPDM of pvc?
  • Heb je zelf reservemateriaal voorhanden of moet de dakwerker alles zelf voorzien?
  • Welke oppervlakte heeft het dak?

Een gemiddeld uurloon van een dakwerker schommelt tussen de € 30 en € 50 per uur. Maar een inschatting van een uurloon kan bedriegen. Vaak worden prijzen weergegeven per vierkante meter of per uit te voeren opdracht. Denk maar aan het leggen van een dakbedekking zoals een laag roofing of het plaatsen van een dakkapel. Een overzicht van de meest voorkomende taken en een richtprijs vind je hieronder.

Type opdracht Richtprijs in euro
Dakisolatie plaatsen € 10 - € 40 per m²
Dakkapel plaatsen € 3.500 - € 5.500
Dakraam plaatsen € 600 - € 1.400
Lichtkoepel plaatsen € 800 - € 2.500
Lichtstraat plaatsen € 2.000 - € 5.000
Dakpannen leggen € 25 - € 55 per m²
Dakleien leggen € 35 - € 100 per m²
EPDM plaatsen € 50 - € 75 per m²
Roofing branden € 40 - € 60 per m²
Uurloon dakwerker € 35 - € 50
Rieten dak € 80 - € 100 per m²
Onderdak plaatsen € 25 - € 40 per m²
Groendak aanleggen € 35 - € 150 per m²

Prijzen dakwerker vergelijken?

Professionele dakwerker in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen. Via het groene formulier kan je eenvoudig enkele offertes van betrouwbare vakmannen gaan vergelijken.

Offertes dakwerker vergelijken

Recente opdrachten voor dakwerkers

donderdag 23 september 2021

English inquiry: skylight installation in flat roof

Engelstalig: I am the owner of the topfloor of an appartment building and would like to have a skylight installed in my kitchen. Prefereably the dimensions would be +/- 1 x 2 m , or maybe in 2 smaller parts/skylights combined. The opening/hole through the flat roof has yet to be made. In the building there's an elevator to easily transport the working materials. Permission has all ready been requested to the board of owners, so according to the manager, this will be confirm shortly.


Dakdekken en dakherstelling Berchem (Antwerpen)
woensdag 22 september 2021

Dakkapel installeren op licht hellend dak

De vorige eigenaar heeft de oude dakkapel vervangen door plaat een houten plaat en willen we opnieuw een dakkapel laten installeren op een licht hellend dan. Graag een zijkant met dakpannen. Afmetingen moet nog worden bekeken ter plaatse.


Dakdekken en dakherstelling Hoboken (Antwerpen)
woensdag 22 september 2021

Plat dak renoveren

Plat dak van de aanbouw herstellen / renoveren. Ik denk een 4 meter op 2,5 meter.


Dakdekken en dakherstelling Gentbrugge
woensdag 22 september 2021

Isoleren van plat dak

Als onderdeel van de geplande renovatie van onze laagbouwwoning, willen we het dak extra isoleren; Ofwel door een buitentoepassing van isolerende EPDM, of wel langs de binnenzijde (zolder) te laten isoleren. Oppervlakte +/- 165 m²


Dakdekken en dakherstelling Schoten
dinsdag 21 september 2021

Dakkapel plaatsen of vervangen

We willen heel graag een dakkapel laten plaatsen, omdat we in de zolder nog een badkamer willen. De kamer is wat te klein en we willen ook wat licht.


Dakdekken en dakherstelling Wijnegem
dinsdag 21 september 2021

Plat dak herstellen

Plat dak herstellen of renoveren. Vochtschade zichtbaar langs binnenkant. Plat dak van de aanbouw. Oppervlakte ken ik niet van buiten.


Dakdekken en dakherstelling Diest
dinsdag 21 september 2021

Hellend leien dak en plafond repareren: lekkage

Lekkage in een leien dak. Momenteel zien we op twee plaatsen een lek aan de binnenkant van het huis. Plafond in gyproc, dus we zouden graag iemand vinden die zowel het dak als de schade binnenin kan herstellen.


Dakdekken en dakherstelling Hamont-Achel
dinsdag 21 september 2021

Waterinsijpeling na schouwwerken herstellen

Oorzaak van het lek is niet vastgesteld. De zolderruimte is afgewerkt met gyproc, en ik vermoed dat het water langs de montageprofielen druppelt. Uiteindelijk komt het in een ingebouwde kast terecht, maar het is niet zo dat er ergens op de muur een vochtplek te zien is. Een jaar geleden zijn er werken aan de schouw gebeurd, ik vermoed dat er toen een aantal dakpannen zijn verschoven of losgekomen, waardoor er nu water kabinnensijpelt bij specifieke weersomstandigheden (windrichting ed)


Dakdekken en dakherstelling Tielt (Vl-Br)
maandag 20 september 2021

Plat dak vernieuwen om dakterras te plaatsen

Ik zoek een dakwerker om van een bestaand dakterras de roofing te vervangen en het dak steviger te maken om nadien te gebruiken als dakterras. Ook het plaatsen van een omheining en een trap naar de tuin + het leggen van een planken vloer. Oppervlakte is 8 vierkante meter.


Dakdekken en dakherstelling Borgerhout (Antwerpen)
maandag 20 september 2021

Vervangen lichtkoepel

De bestaande kunststof lichtkoepel (1 +/- m²) moet worden vervangen, wegens lekken. Het dak is +/- 20 jaar geleden gerenoveerd, maar ik vermoed dat de lekkage wordt veroorzaakt doordat ze de koepel toen niet hebben verhoogd.


Dakdekken en dakherstelling Geel
maandag 20 september 2021

Herstellingswerken uitvoeren tgv waterinsijpeling

Bij hevige slagregen komt er water binnen op de zolder, via een aantal nokkenpannen die niet zijn vast gecementeerd. Deze moeten dus worden afgedicht. Vermoedelijk moet ook een deel van de panlatten worden daar deze aan het rotten zijn. Tijdens het isoleren van de zolder merkte ik ook dat er een tussenbalk is die deels aan vervangen toewas, dus dat heb ik toen deels hersteld, maar ook graag hier voorstel van vakman gewenst. De binnenzijde van de zolder (onderdak bestaande uit platen) heb ik wel wat dichtgesmeerd, maar daar verwacht ik wel enige schade, dus graag ter plekke bekijken.


Dakdekken en dakherstelling Wijer
maandag 20 september 2021

Herstellen waterinsijpeling hellend dak

Bij hevige regenval & een bepaalde windrichting sijpelt er via het dak (hellend) water binnen in de keuken, met de gevolgen vandien. Ik vermoed dat het probleem zijn oorzaak vindt ter hoogt evan de doorvoer van de dampkap, maar ik ben niet zelf op het dak geweets. Graag - op vraag van de huiseigenares- een specialist om een herstelling volgens regels van de kunst, liefst op korte termijn


Dakdekken en dakherstelling Kessel-Lo
maandag 20 september 2021

Plat dak repareren: scheuren en voegen herstellen of dak vervangen

Door werken zijn onze loden van het dak beschadigd, er zitten al scheuren in, alsook onze voegen We hebben schrik dat onze EPDM hierdoor bloot zal komen te staan en dat er dan waterinsijpeling komt We zouden dit dus graag al laten herstellen Het dak zelf is ongeveer 7,5x4m


Dakdekken en dakherstelling Ninove
maandag 20 september 2021

Dak lekkage repareren plat dak

We hebben een lek in ons plat dak waar roofing op ligt. We denken te weten vanwaar het komt maar weten het natuurlijk niet zeker, daarom graag iemand met kennis om te controleren en de herstellingswerken uit te voeren.


Dakdekken en dakherstelling Londerzeel
zondag 19 september 2021

Hellend leien dak met dakkoepel vernieuwen

Ik zou graag mijn dak laten vernieuwen Vernieuwen van leien dak en kleine koepel. Koepel is nu in zink maar zou ook in leien moeten zijn. Ongeveer 155m²


Dakdekken en dakherstelling De Haan
zaterdag 18 september 2021

Nieuwe dakkoepel plaatsen + vals plafond installeren

Vals plafond vervangen en een nieuwe lichtkoepel plaatsen. Graag rechthoekige vorm met afmetingen van (ongeveer) 70 x 180. Koepel moet in een plat dak komen met een lichte helling. Vals plafond zou een oppervlakte hebben van 3 meter op 6.50 x 7 meter. In dat plafond moeten ook enkele spots/ verlichting worden gemonteerd. Type materiaal nog niet beslist, graag iets wat later kan worden geschilderd.


Dakdekken en dakherstelling De Klinge
zaterdag 18 september 2021

Dakraam installeren

Ik zoek iemand die een dakraam kan installeren (afmetingen: 78 x 98 cm) in een hellend leien dak. De opening dient ook nog te worden gemaakt. Werkhoogte +/- 3 meter, makkelijk bereikbaar langs de achterzijde van het gebouw.


Dakdekken en dakherstelling Destelbergen
zaterdag 18 september 2021

Dakkapellen plaatsen

Momenteel is er 1 kleine velux in ons dak. Dat zou moeten veranderen in twee dakkapellen. Het dak dient integraal geïsoleerd te worden. Het dak is 12x5m en het is een pannendak.


Dakdekken en dakherstelling Itterbeek
vrijdag 17 september 2021

Lichtstraat vervangen

De huidige lichtstraat aan de inkomhal zou vervangen moeten worden. Betreft 2 aparte 'panelen': 2,00 x 2,80 m & 2,00 x 2,40 m De huidige houten draagconstructie is rot en dringend aan vervanging toe, Werkhoogte 1e verdieping - +/- 5 m, stelling kan geplaatst worden aan de inkom. Alternatieve voorstellen zijn ook welkom, eventueel de opening van de lichtstraat verkleinen en rondom afwerken als 'plat dak'


Dakdekken en dakherstelling Temse
vrijdag 17 september 2021

Een nokpan vastleggen

Een nokpan helemaal in het begin van het dak. Het dak is 2 verdiepen hoog.


Dakdekken en dakherstelling Ruiselede
vrijdag 17 september 2021

Lekkage opsporen en herstellen

Op zoek naar een dakwerker voor lekopsporing en -herstelling aan een semi-hellend dak van een woonhuis, opgesplitst in 3 woonunits .


Dakdekken en dakherstelling Elsene
donderdag 16 september 2021

Nieuw zadeldak plaatsen

Nieuwbouwconstructie waarbij we het dak willen laten plaatsen. Dakpannen van het oude huis worden gerecupereerd (nieuwbouw is een replica van het oude). Houtstructuur en isolatie moet wel nog nieuw worden aangekocht. Zadeldak voor een woning met grondoppervlakte van om en bij de 100 m².


Dakdekken en dakherstelling Galmaarden
donderdag 16 september 2021

Puntdak vervangen door plat dak

Ik wil mijn puntdak vernieuwen en plat dak van maken zo dat ik een groot ruimte heb waar ik extra slaapkamers wil. Gaat om een grondoppervlakte van 45 m².


Dakdekken en dakherstelling Antwerpen
donderdag 16 september 2021

Schoorsteen vegen en plaatsen inox rooster

Schoorsteen vegen met attest en plaatsen van inox rooster op de schoorsteen (ter vermijding nest kauwen).


Dakdekken en dakherstelling Aalst
woensdag 15 september 2021

Dakkapel plaatsen op pannendak

De bedoeling is voor van de zolder van rijwoning een volwaardige kamer te maken. Dakkapel(groot) of een enkelzijdige nokverhoging. Omvat totaalproject, isolatie, elektriciteit. Breedte van 3 à 4 meter. Voorkeur naar kunststof qua afwerking.


Dakdekken en dakherstelling Deinze
dinsdag 14 september 2021

Plat dak met dakkoepel: lek herstellen

Mijn plat dak lekt op één plaats langs de kant van de dakkoepel. Daar blijft het water staan en lekt het door het dak heen over een oppervlakte van ongeveer 2 m². Vooral bij hevige regen lekt het hard.


Dakdekken en dakherstelling Beveren-Waas
dinsdag 14 september 2021

Dakraam installeren in metalen dak

Nieuw gebouw waar we een nieuw dakraam willen installeren op de bovenverdieping. Dak van metaal waar nog een opening moet worden gemaakt.


Dakdekken en dakherstelling Elsene
maandag 13 september 2021

Dakkapel plaatsen op eerste verdieping

Dakkapel van 7 meter breed op 1e verdieping laten plaatsen. We hebben de plannen en de vergunning al.


Dakdekken en dakherstelling Korbeek-Lo
maandag 13 september 2021

Lek in hellend dak herstellen

Ik zou graag een hellend dak laten herstellen. Geen idee of het lekt op een specifieke plek of ter hoogte van het hele dak. Oppervlakte van het dak: 10x3m.


Dakdekken en dakherstelling Heist-op-den-Berg
maandag 13 september 2021

Dakramen vernieuwen en dak isoleren

Ik wil 2 Velux ramen vervangen op zolder en extra isoleren.


Dakdekken en dakherstelling Ekeren (Antwerpen)
Offertes dakwerkers aanvragen