Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Verlichting lampen

Verlichting

Verlichting

De juiste verlichting kan je woning transformeren en een heerlijke rust over je huis laten neerdalen. Casius gidst je langs info, prijslijsten en brengt je in contact met de erkende vakmensen uit je regio.

Welke types verlichting zijn er?

De wereld van verlichting heeft de laatste jaren een gigantische verandering doorgemaakt. Gloeilampen zijn nagenoeg verdwenen terwijl spaar- en ledlampen de nieuwe norm zijn. Naast de technologische evolutie gebruiken we licht op een andere manier gaan gebruiken. Functionele verlichting vullen we aan met accenten en sfeerverlichting.

Op zoek naar een vakman om je te helpen met jouw project? Vraag gratis offertes aan en ontdek de beste prijzen uit je regio.

Soorten lampen

LED lampen

Je kan eigenlijk niet meer om ledlampen heen. Ze zijn veel zuiniger, produceren amper warmte, zijn dankzij hun compacte vorm gemakkelijk te plaatsen en gaan met een beetje geluk je hele leven mee. Door et kille licht dat ze uitstraalden waren ze lang niet populair. Intussen is dit euvel verholpen en vind je een groot assortiment ledlampen met een heel warme kleur.

TL-lamp

Ook de overbekende tl-lampen zijn de laatste jaren geëvolueerd. Hoger rendement, energiezuiniger en smaller zodat ze beter passen bij modern design.

Wie voor tl-lampen gaat, gebruikt die best in een ruimte waar het licht een tijd aan moet blijven. De lamp onmiddellijk uitschakelen nadat je ze aanlegt, zorgt ervoor dat ze veel sneller verslijt.

Spaarlamp

Net als ledlampen verbruiken spaarlampen een pak minder stroom dan een traditionele lamp. Bovendien schijnen ze een heel warm licht uit. Het is dus niet verwonderlijk dat spaarlampen geweldig populair zijn. Net als bij tl-lampen moet je ook hier gaan opletten dat je een spaarlamp in een ruimte of plek zet waar het licht een tijd aan moet blijven. 

Gratis offertes aanvragen

Wat is de prijs van verlichting?

De prijs van verlichting kan gigantisch schommelen. Je kan ledlampen kopen aan € 1, maar je kan er evengoed € 30 per stuk aanhangen. De kwaliteit van de lamp, het merk, al dan niet dimbaar licht, ... Het zijn allemaal factoren die de prijs sterk beïnvloeden.

Ben je op zoek naar een exacte prijs voor jouw project en wil je graag wat prijzen vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij erkende vakmensen uit je buurt.

Offertes aanvragen