Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Airconditioning

Airco plaatsen

Airco plaatsen

Wat is de prijs om een airco te plaatsen? Kan ik dit zelf of is het verstandiger om airconditioning te laten plaatsen door een airco installateur? Alle nuttige informatie vind je hier.

Airconditioning laten plaatsen?

Is het eindelijk tijd om je woning die extra upgrade te geven? Of ben je het gewoon beu dat je elke zomer voor je ventilator moet kruipen bij warme temperaturen? Welke reden je ook hebt, een airco plaatsen is altijd een goede investering.

Waar begin ik met zoeken voor de plaatsing van een airco? Normaal zou je eerst moeten beslissen of je de airconditioning zelf wilt plaatsen of het systeem laat plaatsen door een airco installateur. Het moet gezegd dat het enkelingen zijn die zich zelf aan de installatie wagen. Airconditioning wordt bijna altijd door een airco installateur gemonteerd. Deze professionele airco installateurs hebben ook ervaring met de bekende merken zoals Daikin, LG of Samsung. Hun expertise zorgt ervoor dat ze de airco  snel en efficiënt kunnen installeren in jouw bestaande woning.   

Graag meer informatie en een aantal vrijblijvende prijsoffertes? Via het groene formulier kan je offertes aanvragen voor het plaatsen van een airco.

Aangezien je geen superhandige klusser bent, ben je er nu wel uit dat je beroep gaat doen op een airco plaatser voor je airconditioning. Logische volgende stap is je af te vragen welke soorten of welke types installaties er op de markt zijn. Wij helpen je verder!

afstandsbediening airco

Soorten airco

Ga jij voor een airco met of zonder buitenunit? Of kies je toch voor een mobiel toestel voor je airconditioning? Wij lijsten kort op hoe elk type toestel functioneert.

Vaste airco installeren

Vaste airco zonder buitenunit

Een airco zonder buitenunit heeft een opvallend voordeel: alles zit ineen en dus hoef je maar één onderdeel te installeren. De kosten voor installatie liggen dus lager dan bij een airco met buitenunit.

Geen buitenunit betekent wel dat de compressor mee in de woning hangt. Dit zorgt voor een extra geluidshinder. Gelukkig zijn de toestellen vandaag al een pak stiller, waardoor die geluidshinder goed meevalt.

Splitsysteem met buitenunit

Bij dit type wordt de compressor buiten het gebouw gemonteerd. Vrij vertaald betekent dit geen lawaaihinder meer binnen. Bij zo'n splitsysteem hangen enkel de koelbatterij en de ventilator binnen. Deze oplossing neemt minder plaats in en oogt op esthetisch vlak een pak gelikter.

Bij een airco met splitsysteem kan je verschillende binnenapparaten aansluiten op de buitenunit. Je kan dus via één systeem meerdere ruimtes koelen.

Mobiele airco installeren

Ook bij mobiele toestellen kan je kiezen voor eentje met of zonder buitenunit. Een monoblock versie is het populairst omdat die gemakkelijk te gebruiken is. Mobiele airco's zijn goedkoper dan de vaste variant, maar zijn vaak minder efficiënt. Voor wie af en toe een airco nodig heeft, is dit een ideale investering.

Kijk ook eens naar het verbruik van het toestel dat je wil aankopen. Je kan dit zien op het energielabel. Basismodellen hebben meestal een energielabel A+. Duurdere systemen met een lagere impact hebben vaak A++ of zelfs A+++.

Airco plaatsen prijs

Wat is de prijs om een airco te laten plaatsen? De kostprijs voor airconditioning te plaatsen hangt af van een aantal factoren. Het type toestel of de installatie zelf brengt uiteraard de meeste kosten met zich mee. Een airco met meerdere units en een afvoer zal meer kosten dan een goedkopere variant met minder vermogen. Ook de installatiekosten van de airco installateur en de voorrijkosten mogen we niet vergeten.

Airconditioning prijzen inclusief montage

Hoeveel kost het nu exact om een airco te plaatsen? Dat is onmogelijk te zeggen aangezien elke airco installateur zijn eigen prijs stelt. Bij Casius zetten we je wel graag op de juiste weg door je een aantal richtprijzen te bezorgen. Zo krijg jij een concreet beeld van de prijs en verschillende kosten voor het plaatsen van een airco.

Type airco Richtprijs (inclusief BTW en montage)
Vaste airco zonder binnenunit €1.250 - €2.500
Splitsysteem met buitenunit €1.500 - €3.500
Mobiele airco €350 - €700

Tip: Vergelijk een aantal prijsoffertes en bespaar honderden euro's!

Airco zelf plaatsen of laten plaatsen?

Airco zelf plaatsen

Zoals reeds hierboven kort aangehaald is de installatie of montage van je airco geen makkelijke opdracht. Ben je een handige harry met redelijk wat kluservaring en technisch inzicht? Dan kan je een poging wagen. Aan duidelijke montage- en instructieplannen en video’s geen gebrek.

Het grootste probleem is vaak het ontbreken van het geschikte werkmateriaal. Je kan dit materiaal wel gaan huren maar dit brengt ook extra kosten met zich mee. Als je alle extra kosten, de uren dat je er mee bezig bent en mogelijks een hoop frustraties optelt, kan je stellen dat de een airco zelf plaatsen de prijs niet veel zal drukken.

Airco laten plaatsen

Airconditioning in huis laten plaatsen door een professionele airco installateur? De montage of installatie van een airco wordt zo goed als altijd overgelaten aan een airco plaatser. Het grote voordeel is dat je zeker bent dat je installatie perfect en van de eerste keer gaat werken. De installateurs hebben vaak jarenlange ervaring en weten hoe ze je airco snel en efficiënt kunnen plaatsen.

252 Airco

Airco plaatser of airco installateur gezocht?

Ben je op zoek naar een professionele vakman om je airconditioning te installeren? Bij Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste airco installateurs in de regio. Gratis en zonder verplichtingen brengen we zo de particulier al meer dan 20 jaar in contact met de beste stielmannen in de regio.

Offertes airco plaatsen

Soortgelijke opdrachten

zondag 17 oktober 2021

Warmtepomp lucht - lucht plaatsen

Ik verwarm momenteel met elektriciteit. Appartement met 1 slaapkamer. 75 m2.energiebesparing + bijkomend voordeel van airco


CV en verwarming Oud-Heverlee
woensdag 13 oktober 2021

Warmtepomp lucht - lucht

Wij zijn op zoek naar een totaaloplossing voor onze verwarming met eventueel koeling. Huidige situatie: verwarming + sanitair water op gas (totaal gas op jaarbasis max 10.000 kwh) + efficiënte houtkachel voor de winter; zonnepanelen met wat overschot (verbruik elektriciteit 1700 kwh versus 2300 opbrengst) + voorlopig nog terugdraaiende teller. Op termijn zouden we graag willen overschakelen naar milieu-neutralere verwarming, en bij voorkeur ook nog goede investering doen uiteraard. Nog een aanvullende wens: onze verwarming in de kamers boven zouden efficiënte losse units mogen zijn, omdat onze muren niet zo goed geïsoleerd zijn (en niet echt oplosbaar zonder gigantische investering), eventueel met airco voor de warmste dagen op te vangen. Wij hebben ook grote verwarmingen, en ik denk dat het mogelijk is (maar mogelijk niet efficiënt) om deze als semi-lage-temperatuur radiatoren te gebruiken.


CV en verwarming Wilsele
vrijdag 08 oktober 2021

Installeren warmtepompboiler

Een aantal jaar geleden hebben we een airco/verwarming laten plaatsen type lucht-lucht warmtepomp van het merk Daikin. Nu heb ik interesse in een warmtepompboiler. Geen voorkeur voor merk van de installatie.


CV en verwarming Evergem
woensdag 08 september 2021

Ventilatiegat maken in de zolderkamer

We zijn op zoek naar iemand die een ventilatiegat kan installeren in een zolderkamer. In de kamer zijn er geen rechte muur, het zijn alleen schuine muren. Het gat zal dus dan door het dak moeten gaan. Het ventilatiegat dient voor het afvoeren van de warme lucht van de airco.


CV en verwarming Gent
vrijdag 13 augustus 2021

Installeren van technieken: airco, ventilatie D, chauffage, sanitair

Ik zoek een vakman die op hele korte termijn beschikbaar is voor het voorzien van ventilatie D / chauffages/ airco / sanitair . Dit voor een nieuwe tandartspraktijk. Momenteel zijn ze bezig de elektriciteit aan te leggen, en alles dient verder nog te worden voorzien van technieken. Enkel de muren staan er. We hadden een overeenkomst met een vakman, maar die is ernstig ziek geworden, dus zijn we nu dringend op zoek naar iemand die ons verder kan helpen!


CV en verwarming Gent
dinsdag 10 augustus 2021

Airco met buitenunit

ik zoek iemand die een airco met buitenunit kan plaatsen voor een ruimte van +-70m2 de ruimte is 2m45 hoog en het toestel moet ook kunnen verwarmen


CV en verwarming Merelbeke
zondag 01 augustus 2021

Buitenunit airco installeren

Vaste airco buitenunit te plaatsen


CV en verwarming Stabroek
donderdag 24 juni 2021

Praktijkruimte aanbouwen

Wij zoeken een firma voor de aanbouw (30m2) aan ons huis om een praktijk te starten (personal coaching) met alle sanitair, airco, elektriciteit, rondom een padje, kortom totaal afgewerkt. De aanvraag bij de gemeente is reeds goedgekeurd, alsook de plannen van de architect zijn aanwezig.


Aan-, uit en opbouw Sint-Denijs
woensdag 23 juni 2021

Herstellingswerken na waterschade

Ten gevolge van waterschade door een mobiele airco-unit die de bovenbuur had geïnstalleerd, hebben we vochtproblemen. Graag een vakman ter plaatse om te kijken wat mogelijk is naar herstelling toe. Betreft een MDF raambekasting (3-tal meter) vervangen, muurvocht probleem oplossen en terug mooi afwerken - pleisteren/schilderen/voegen dichten,... Het appartement is gesitueerd op een 3e verdieping, er is een lift in het gebouw aanwezig.


Vochtbehandeling Beveren-Waas
woensdag 23 juni 2021

Dakkapel plaatsen of vervangen

Ik heb een 3-zijdig hoekdak met dakpannen. Op het 2de verdiep van de 3 wil ik een dakkapel laten plaatsen. Tijdens deze werken dient er ook ineens provisie geplaatst te worden voor een airco unit aan te sluiten. De exacte afmetingen moeten ter plaatse nog bepaald worden maar de kapel zelf zou een breedte hebben van 4-5m.


Dakdekken en dakherstelling Edegem
zaterdag 19 juni 2021

allerlei werkzaamheden

Ik zoek een klusjesman voor de volgende werkjes: buitenlicht met sensor plaatsen, ophangen van fotokaders, sleutelkasje en prikbord. Raamplaat maken voor mobiele airco - dit zou dienen om de slangdoorvoer naar buiten te voorzien, thermostatische douchekraan vervangen, onkruid tuintje verwijderen tussen stenen (20 x 10 m)


Andere / klussen Baarle-Hertog
woensdag 16 juni 2021

Airconditioning plaatsen

Graag een airco plaatsen in een appartement (3e verdieping, lift beschikbaar) Deze zou dienen voor het koelen v/e kamer 40m³. Condensafvoer moet naar buiten, eventueel via verdampingsschuif. Monoblock kan, veronderstel ik, maar voor luchtaanvoer en -afvoer moet er door beton van 30 cm gegaan worden. Dus, misschien is "split" een betere optie.


CV en verwarming Oostende
woensdag 16 juni 2021

Split airco voor 3 slaapkamers

Split airco installeren in 3 slaapkamers. Enkel de optie koelen is nodig. Als het kan zonder buitenunit, want ik wil graag de gevel egaal houden. Maar ik sta open voor suggesties.


CV en verwarming Beveren (Leie)
woensdag 16 juni 2021

Monoblock airco plaatsen

Plaatsen van een monoblock airconditioning. Toestel is voor in de benedenruimte waar de keuken en zithoek zich bevinden.


CV en verwarming Halen
woensdag 16 juni 2021

Vaste airco plaatsen

Nieuwe airco plaatsen in een slaapkamer van 90 m². Split of monoblock is te zien, ik wil allesinds een vast toestel.


CV en verwarming Waarschoot
dinsdag 15 juni 2021

Airco met buitenunit plaatsen

Wij zouden graag een airco laten plaatsen. Op de bovenverdieping, meteen onder het dak. Het zal zeker met een buitenunit moeten. Het gaat om 3 kamers die moeten afgekoeld worden


CV en verwarming Kalmthout
maandag 14 juni 2021

Monoblock airco plaatsen

Wij hebben een klein huisje met open gang.gelijkvloers ,midden verdiep en zolder punt dak. Alle warmte verzameld zich op zolder. Daar zouden we graag een monoblock airco zonder buiten unit hangen.


CV en verwarming Boom
maandag 14 juni 2021

Monoblock airco particulier

ik zou in een duplex appartement 2 in Gent monoblocks willen plaatsen 1x voor volume +/- 80 m² airco alleen in de living 1 x voor volume +/- 30 m² airco en verwarming in de duplex boven


CV en verwarming Gent
maandag 14 juni 2021

Monoblock airco plaatsen

We zijn een nieuwbouw aan het zetten en willen de 2 slaapkamers op de bovenste verdieping verwarmen en verkoelen met een airco zonder buitenunit. De slaapkamers zijn elk 25-30 m³ groot. Graag een monoblock airco


CV en verwarming Vlezenbeek
maandag 14 juni 2021

Monoblock airco installeren

Installeren van een Monoblock airco binnen in slaapkamer.


CV en verwarming Assenede
dinsdag 11 mei 2021

Houten terras plaatsen

Wij zouden graag ons terras aanleggen. Het is een 10m² ongeveer. Er zijn niet veel mogelijkheden omdat er een bak van de airco tegen mijn gevel staat. Ik zou dat graag in het hout hebben. Nu de vakman mag zeker zelf voorstellen doen over hoe het "mooi" te maken.


Terras Gent
maandag 10 mei 2021

Plaatsing van Airco zonder buitenunit

We zouden graag een airco plaatsen zonder buitenunit (mobiel of Monoblock), dus geen split-Airco. We zouden dus graag een expert laten langskomen die ons advies kan geven over de mogelijkheden en de installatie.


CV en verwarming Elsene
maandag 03 mei 2021

Installeren airco-unit

Wij wensen graag airco te laten installeren in onze woning, vrijstaand huis.


CV en verwarming Halle
vrijdag 30 april 2021

Plaatsen airco

ik wil mijn woning voorzien van airco. Mobiele units of vaste airco, dat moet bekeken worden. Het gaat over de living, hobbykamer en eventueel de slaapkamers.


CV en verwarming Aalst
donderdag 22 april 2021

CV ketel en radiatoren vervangen

Gerenoveerde woning. Momenteel verwarming op elektriciteit. Bekijken welke verwarming op de slaapkamers kan komen. We willen bekijken of er beste en airco of radiator zou geplaatst moeten worden. Ik heb geen idee of het gas of stookolie moet zijn. er is hellemaal nog niets aanwezig. Er moeten 4 kamers verwarmd worden.


CV en verwarming Mol
dinsdag 20 april 2021

Airco's plaatsen

Ik zoek iemand die 3 airco's wilt plaatsen in 3 verschillende appartementen. (dezelfde app blok) Mono split airco units.


CV en verwarming Deurne
maandag 19 april 2021

Split-unit Airco plaatsen

Op een appartement tweede verdieping zouden we graag een split-airco plaatsen. Het appartement heeft een heel nauwe balkon van 17 cm. Als het kan zouden we graag de airco op dit balkon plaatsen (indien buiten-unit een diepte heeft van max. 17 cm). Indien niet mogelijk zouden we de buiten-unit graag aan het balkon bevestigen zodat we die kunnen wegnemen wanneer het winter is of wanneer we zouden verhuizen. Het gaat dus om een 'tijdelijke' of verplaatsbare split-airco. We hadden gedacht aan een caravan-model.


CV en verwarming Elsene
maandag 12 april 2021

Airco merk LG repareren of vervangen

Ik heb op 2 plaatsen een airco hangen in huis die niet werkt, ik zou deze graag laten controleren en herstellen. Indien niet nodig installatie te vervangen. Dit is een LG.


Elektriciteit Deurne
maandag 12 april 2021

Plaatsen houten gevelbekleding 110m²

We wensen graag de gevel (ca 110m²) te laten uitbekleden in hout - oa om de kabelgoten van de airco te verbergen. Graga uitvoering in hardhout (ceder, padouk, eik, iroko,...) Niet heel dringend, maar toch graag nog dit jaar uit te voeren.


Gevel- en metselwerken Zottegem
woensdag 07 april 2021

Airco met of zonder buitenunit plaatsen

Ik zou graag airco's bij mij thuis laten installeren. Met of zonder buiten unites zou ik graag met de vakman bespreken.


Andere / klussen Roeselare
Offertes airco plaatsen