Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Wand Isolatie Metalen Profielen

Isolatiebedrijf

Isolatiebedrijf

Vergelijk de beste isolatiebedrijven in de regio.

Isolatiebedrijf gezocht?

Op zoek naar een of meerdere isolatiebedrijven of isolatiespecialisten in de regio? Via Casius vind je beste lokale isolatiebedrijven voor dakisolatie, geluidsisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie of andere vormen van isolatie plaatsen. Sommigen overwegen om zelf isolatie te plaatsen, maar vooral bij moeilijker te bereiken plekken komt een isolatiebedrijf goed van pas. Denk maar aan een kruipkelder of het isoleren van een spouwmuur of dak. Gespecialiseerde isolatiebedrijven werken sneller en hebben ervaring met verschillende soorten isolatiemateriaal: PIR isolatie, PUR isolatie, steenwol, glaswol, isolatieplaten of ecologische varianten. Afhankelijk van de grootte van de opdracht is een isolatiebedrijf dan ook een terechte investering.

Professioneel isolatiebedrijf in de regio vinden? Al meer dan 20 jaar is Casius de kortste weg naar de beste vakman. Via het groene formulier kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal prijsoffertes aanvragen van professionele isolatiebedrijven uit de buurt.

Taken van een isolatiebedrijf

Logisch dat een isolatiebedrijf zich specialiseert in isoleren: dak of zolder isoleren, vloer isoleren, spouwmuur isoleren of het isoleren van een gevel. Bij de meeste isolatiespecialisten ben je voor verschillende soorten isolatie aan het juiste adres. Vaak combineren ze kennis van allerlei soorten isolatiemateriaal ook nog met vaardigheden als schrijnwerker, stukadoor of andere renovatieprojecten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je naast isolatie plaatsen ook nog een afwerking in gyproc voor ogen hebt of wanneer het isoleren kadert in een grotere renovatie. De kennis van onze vakmannen stopt niet bij isoleren.

In de lijst hieronder vind je een overzicht van de voornaamste taken van een vloerder. Meer informatie over een specifiek type vloer vind je door op een van de links door te klikken.

Soorten isolatiemateriaal

Afhankelijk van de ruime kies je een ander soort isolatie. Elk isolatiemateriaal heeft zijn eigen typische eigenschappen die het geschikt maakt voor een bepaalde isolatietoepassing. Welk materiaal het beste past, hangt af van jouw wensen. Om het overzicht te bewaren tussen de verschillende isolatiematerialen, kan je ze indelen volgens grondstof of volgens doel.

Isolatiemateriaal volgens grondstof

Minerale isolatie

Minerale isolatie zijn draden van gesmolten glas, samengevoegd in een wollige structuur. Vandaar dat dit isolatiemateriaal ook bekend staat onder de naam minerale wol. Glaswol en steenwol zijn de bekendste soorten en vind je in daken, vloeren of binnenmuren. Grote voordeel is dat minerale wol zowel akoestisch als thermisch isoleert. Je moet er wel dikke lagen van gebruiken.

Kunststof isolatie

Kunststof isolatie vind je terug onder de vorm van PUR, PIR, EPS, XPS of Icynene. Isoleren met kunststof levert een hogere isolatiewaarde op dan bij minerale wol, maar het is minder milieuvriendelijk.

Groene isolatie

Groene isolatie staat uiteraard ook gekend als ecologische isolatie. Je hebt de keuze uit papiervlokken, schapen- en houtwol voor het isoleren van daken, vloeren en muren. Ecologisch, maar helaas wel iets duurder dan de standaard minerale wol.

Isolatiemateriaal volgens doel

Thermische isolatie

Thermische isolatie plaats je vooral om zo weinig mogelijk warmte verloren te laten gaan. Met thermische isolatie sla je twee vliegen in één klap: je geniet van een aangenamer leefklimaat en je spaart ook nog eens een aardig bedrag uit op je energiefactuur. Isoleren van het dak is een populaire toepassing, maar ook muren, vloeren of kelders zijn zeker het overwegen waard.

Akoestische isolatie

Akoestische isolatie houdt het geluid binnen of buiten een ruimte. Voor het geluiddempend maken van een muur plaatst de vakman gewoonlijk een voorzetwand waarop hij een minerale wol (meestal glaswol) aanbrengt. Komt het geluid van je boven- of onderburen, dan kijk je beter om je plafond of de vloer te isoleren.

Isolatiebedrijf kosten

Om te de kosten van het plaatsen van isolatie te bepalen, kijkt een isolatiebedrijf naar verschillende factoren. Welk materiaal verkies je? Gaat het om een simpele rechthoekige kamer of zijn er veel onregelmatigheden? Elke isolatiespecialist bepaalt zijn eigen prijs, maar ervaring kost altijd geld. Een beginnend isolatiebedrijf zal goedkoper zijn dan een specialist met 30 jaar ervaring. Het blijft altijd vergelijken, want een beginnende vakman is niet per se een slechtere vakman dan de meer ervaren concurrent.

Welke prijs past nu bij isolatie plaatsen? De exacte kost voor isoleren zal bij elke vakman verschillen. De prijs hangt af van het uurtarief van de vakman, het materiaal en de voorrijkosten. Zo ligt de gemiddelde prijs voor minerale wol lager dan PUR-schuim of ecologische isolatie. Een overzicht van alle prijzen vind je in onderstaande tabel.

Richtprijzen isolatiebedrijf

Soort isolatie/ isolatiemateriaal Richtprijs isolatie
Dak garage isoleren langs buiten € 40 - € 115 per m²
Glaswol € 20 - € 25 per m²
Rotswol € 25 - € 30 per m²
PUR-schuim € 30 - € 35 per m²
Isolatieplaten € 10 - € 25 per m²
Groene isolatie € 20 - € 40 per m²
Geluidsisolatie € 20 - € 35 per m²
Gevelisolatie € 120 - € 150 per m² (inclusief materiaal en montage)
Kruipkelder isoleren € 15 - € 45 per m²
Spouwmuur isoleren € 15 - € 30 per m²

Isolatiebedrijven om te isoleren vergelijken?

Professioneel isolatiebedrijf in jouw regio gezocht? Via Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste vakmannen om te isoleren. Via het groene formulier bezorgen wij je gratis een aantal prijsoffertes van erkende isolatiespecialisten in de regio.

Offertes isolatiebedrijf ontvangen

Recente isolatieprojecten

vrijdag 16 juli 2021

Isoleren gemeenschappelijke muur

Onze buren hebben een gemeenschappelijke muur weggedaan, want ze willen er een nieuwe muur plaatsen. Graag iemand die op korte termijn deze dan kan isoleren, want ze willen binnen 2 weken beginnen aan de opbouw van de nieuwe muur. Het is niet zo'n ontzettend grote muur: ik vermoed +/-18m², plus minus 6 m breed en 3m hoog -De afbraak is al begonnen, en het is dus nu pas we zagen dat er geen isolatie was, maar zij willen zo snel mogelijk de werken uitgevoerd hebben.


Isolatie Harelbeke
maandag 05 juli 2021

Isolatiechape plaatsen

Isolatiechape laten uitvoeren renovatie bungalow-woning prefab Zou gaan over een 150m².


Isolatie Eeklo
zaterdag 26 juni 2021

Chape vernieuwen

We willen onze keuken renoveren en zouden de vloer willen isoleren en chape veranderen als dit mogelijk is, waar we dan later een vloer op laten plaatsen We zouden infrarood verwarming laten plaatsen. De oppervlakte van de keuken is een 25-tal m²


Isolatie Geraardsbergen
maandag 21 juni 2021

Renoveren garagedak met geïsoleerde dakplaten

Voor een grote garage wensen we het hellend dak te laten vernieuwen en ineens isoleren. Momenteel wordt het er ontzettend heet, en ook valt er regelmatig vuil naar beneden omdat de golfplaten echt wel aan vervanging toe zijn. Graag isolatieplaten (30 mm) te voorzien voor een oppervlakte van 15,10 m x 3,6 m.


Isolatie Kapelle-op-den-Bos
dinsdag 15 juni 2021

Vals plafond met geluidsisolatie plaatsen

Vals plafond met geluidsisolatie plaatsen in gelijkvloers appartement om minder geluid te hebben van de bovenburen. Ongeveer 30 vierkante meter.


Isolatie Etterbeek
maandag 07 juni 2021

Isoleren met kurk van uitbouw - 32m²

Het betreft een uitbouw van een woonhuis van vòòr 1940. Dus zonder spouw. Ik wil de buitenwanden langs de binnenzijde laten isoleren met kurk van 10 cm, want dat is ecologisch materiaal. Qua afwerking aan de binnenzijde heb ik nog geen definitieve beslissing genomen: kan afwerking in hout of gips zijn, of kurk - als afwerking dan. Het mag natuurlijk aanvoelen, niet te strak. (natuurlijk ) . Het gaat over zo’n 32 m² in totaal.


Isolatie Sint-Jans-Molenbeek
dinsdag 25 mei 2021

Isoleren hellend dak via zolderruimte (150m²)

We zijn recent eigenaar geworden van een woning. Deze is eigenlijk volledig op het gelijkvloers en de zolder loopt dus over de volledige oppervlakte van het huis. Ik vermoed een 150m², maar heb dit nagevraagd. Betreft dakisolatie langs de binnenzijde van het hellend dak.


Isolatie Zaffelare
vrijdag 21 mei 2021

Hellend dak isoleren

Ik zou graag mijn dak laten isoleren. Het dak is 150/160m² Het is een hellend dak Nu liggen er gewone nieuwe pannen op met een soort doek daarop.


Isolatie Rekem
donderdag 13 mei 2021

Isoleren van keukenmuur dmv injectie/inspuiting van binnenuit

Ik ben mijn keuken aan het renoveren en heb net de elektrische renovatie (machines en kasten) besteld, maar besef dat ik eerst had moeten denken aan het isoleren van mijn koude keukenmuur. Afmetingen: hoogte 2m; breedte 4m60, blootgesteld aan 3 zijden. Omdat mijn keuken erg smal is, kan ik geen isolerende panelen toevoegen. Tevens bevindt mijn appartement zich op een 3e verdieping, dus ik vermoed dat het beter is om van binnenuit te isoleren. Zou een thermische injectie mogelijk zijn? Indien mogelijk: vóór 7 juli 2021, maar ik ben bereid de renovatiewerkzaamheden indien nodig uit te stellen.


Isolatie Bruxelles
woensdag 12 mei 2021

Isoleren van huis

De EPC waarde van het huis is F. Hierdoor zou het dak en de muren volledig geïsoleerd moeten worden. De oppervlakte van het huis weet ik niet zo goed.


Isolatie Wevelgem
dinsdag 11 mei 2021

Geluidsisolatie plaatsen / kurkspuit

Ik zou graag geluidsisolatie plaatsen. Bedoeling is ook te isoleren tegen geluid die ik produceer tov van bovenbuur. Het zou gaan om een 65m² Indien dat kan zou ik dat graag met kurk laten doen.


Isolatie Sint-Lambrechts-Woluwe
woensdag 05 mei 2021

Isoleren zoldervloer 100 m²

Ik zoek een vakman om me te adviseren mbt de mogelijkheden van isolatie van de zoldervloer, oppervlakte ongeveer 100m².


Isolatie Sint-Jans-Molenbeek
vrijdag 30 april 2021

Geluidsisolatie plafond plaatsen.

We zouden graag twee kamers voorzien van geluidsisolatie op het plafond. In totaal zo'n 30m2. De hoogte is 3m20.


Isolatie Gentbrugge
woensdag 21 april 2021

Zoldervloer isoleren

De isolatie van de zoldervloer. De oppervlakte ervan is 100 m². Er moet niets afgebroken worden.


Isolatie Russeignies
maandag 19 april 2021

Akoestisch isoleren scheidingsmuur 51m²

We zijn onze woning aan het opsplitsen in 2 wooneenheden. Hiertoe moet een binnenmuur (die dan fungeert als scheidingsmuur) akoestisch geïsoleerd worden om net te veel hinder van het 'buren'geluid te hebben + afwerken in plaatmateriaal, ongeveer 51m²


Isolatie Hasselt
maandag 29 maart 2021

Plafond isoleren

Wij zouden graag ons plafond van 50m² laten inspuiten met isolatie om het geluid van de bovenburen te verminderen. Liefst zouden wij dit laten inspuiten via de onderkant.


Isolatie Anderlecht
maandag 29 maart 2021

Renoveren gevel 35m² - isoleren + afwerking nog nader te bepalen

De gevel zou te dienen worden gerenoveerd. Ik sta open voor de voorstellen van een vakspecialist. Betreft een 35-tal m², gevelbreedte 4 à 5 meter Momenteel is er iets tegen de gevel "aangeplakt door de vorige eigenaars (zouden eventueel steenstrips kunnen zijn) Ik wens de façade degelijk te laten isoleren en te laten afwerken met crépi, of een bekleding in vezelcement, of...? Ik ben er nog niet uit... Indien mogelijk ook de dakgoot vervangen over de gevelbreedte.


Isolatie Oudenaarde
zondag 28 maart 2021

Geluidsisolatie plaatsen slaapkamer

Ik wil een expertise voor verbeteren van de geluidsisolatie van een rijwoning. Het gaat om het verminderen van burengeluiden. Ik denk dat best een voorafgaande continue geluidssterktemeting gebeurt over bvb. 48u. Ik verwacht een technisch voorstel en bijhorende prijsopgave. Graag een prognose van de te verwachten vermindering van geluidssterkte. Ik zou beginnen met de slaapkamermuur (3,5 m x 2,5 m). Bij gunstig resultaat zie ik uit naar geluidsisolatie voor de gehele binnenmuur.


Isolatie Wetteren
maandag 22 maart 2021

Spouwmuur na-isoleren

Onze spouwmuur dient gevuld te worden, ongeveer 85m² oppervlakte. Half-open bebouwing


Isolatie Meulebeke
woensdag 03 februari 2021

Geluidsisolatie binnenmuur rijwoning

Wij wonen in een rijhuis van 1870. Onze slaapkamer grenst aan de living van de buren en we ondervinden heel wat geluidshinder. Graag zoeken we naar een oplossing (14m² binnenmuur). Hierbij beroepen we ons graag op jullie advies,


Isolatie Gent
maandag 01 februari 2021

Spouwmuur isoleren van halfopen bebouwing

Spouwmuur isoleren van een halfopen bebouwing. Het gaat om een oppervlakte van 117.3 vierkante meter. Het EPC-attest voeg ik toe in bijlage.


Isolatie Olen
Offertes isolatiewerken