Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Isolatie Vloer Cellulose

Vloerisolatie

Vloerisolatie

Vrijdagavond. Je komt thuis, doet je schoenen uit en voelt de warme vloer tegen je voeten. Vloerisolatie zorgt tegelijk voor heerlijk comfort en een fikse energiebesparing.

Soorten vloerisolatie

Isolatieplaten

Isolatieplaten vind je in alle verschillende materialen: XPS, EPS, PIR, kurk, Resol, rotswol of houtwol ... Omdat deze platen in fabrieken gemaakt worden, zijn ze heel gemakkelijk te installeren. Het lijkt wat op een puzzel maken. Belangrijk om weten: vloerisolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde, waardoor de laag minder dik moet zijn dan andere vormen van isolatie, zoals gespoten PUR. Hun drukvastheid zorgt ervoor dat je vloer later niet zal indeuken.

Gespoten PUR

Gespoten PUR is gemakkelijk, snel en zonder onderbrekingen aan te brengen. Het schuim vormt één egaal vlak, waardoor de kans op gaatjes of oneffenheden bijna nul is. Logisch gevolg: de isolatiewaarde van dit PUR-schuim is torenhoog. Hoewel gespoten PUR eenvoudig is om mee te werken, moet je toch beroep doen op een erkende vakman of -vrouw. Slecht aangebrachte PUR kan na een tijd gaan inzakken en ernstige schade veroorzaken.

Isolerende chape

Isolerende chapes of mortel heeft een groot voordeel: je slaat een stap over. Je plaatst tegelijk zowel de isolatie als de uitvullingschape en bespaart dus een hoop tijd en moeite. De chape is vloeibaar en nestelt zich in alle hoeken en rond elke leiding. Het nadeel van zo'n chape is de geringe isolerende waarde. Om die te compenseren moet je moet een dikke laag gieten of de chape combineren met een andere isolatievorm.

Maak kennis met Leentje uit Aalst.

Vloerisolatie, hoeveel kost dat?

Verschillende materialen betekent verschillende prijzen. Bovendien heeft elke vakman zijn eigen tarief. In de tabel hieronder vindt u enkele richtprijzen.

Isolatiemateriaal Richtprijs per m²
Isolatieplaten € 20 - € 25 (incl. plaatsingskosten)
Gespoten PUR € 30 - € 35 (incl. plaatsingskosten)
Isolerende chape € 30 - € 35 (incl. plaatsingskosten)

Recente opdrachten vloerisolatie

maandag 24 mei 2021

Vloerisolatie op de vloer

Vloerisolatie plaatsen over 25 m² gelijkvloers, cementtegels boven kelder.


Isolatie Lessines
maandag 12 april 2021

Vloerisolatie en chape voorzien

Vakman voor mijn woning te voorzien van vloerisolatie schuim en chape: 80 m² - enkel benedenverdieping.


Vloerwerken Sleidinge
dinsdag 06 april 2021

Plaatsen van vloerverwarming en vloerisolatie

Plaatsen van vloerisolatie en vloerverwarming. Ik heb alles er al uit gegraven. Oppervlakte ervan is +/- 60 a 70 m2. Het is enkel de benden verdieping.


CV en verwarming Sint-Genesius-Rode

Gratis offertes aanvragen

Offertes aanvragen