Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
spatwand keuken

Spatwand keuken

Spatwand keuken

Wat is een spatwand?

Een spatwand dient om de wand achter het werkblad in de keuken te beschermen tegen opspattend water of vet. Spatwanden roepen vaak een beeld van oude retro tegels op, maar tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om deze wanden te bezetten. Vaak gaat het om een beperkte oppervlakte waardoor een spatwand relatief snel en goedkoop kan installeren. Een spatwand is een van die elementen die dé finishing touch aan je keuken geeft.

Spatwand in de keuken plaatsen?

De achterwand van de keuken voorzien van een spatwand is geen must maar het wordt wel zo goed als altijd gedaan. Je kan er ook voor kiezen om de muren gewoon te schilderen maar dan heb je weinig tot geen bescherming tegen opspattend vet. Je kan uiteraard altijd een spatwand plaatsen en het materiaal nadien met een laagje verf bezetten.

Welke spatwand kiezen voor mijn keuken?

Of het nu gaat om een spatwand in een landelijke keuken of een spatwand in een moderne badkamer, aan mogelijkheden geen gebrek. Denk hier niet enkel aan de verschillende materialen maar ook aan het ruime aanbod in kleuren en afmetingen. Waar kan ik deze materialen vinden? Denk aan de Ikea, Gamma, Brico en Hubo. Wij maakten hieronder een overzicht van de verschillende materialen die je kan gebruiken om de spatwand in de keuken te bezetten.

Materialen voor spatwanden

Spatwand keuken in tegels

Ongetwijfeld het meest gebruikte materiaal voor een spatwand te bezetten. De tegels zijn beschikbaar in talloze formaten, kleuren en patronen. Vooral tegels in mozaïek en natuursteen zijn populair. Let wel op dat de voegen tussen de tegels na verloop van tijd grauw kunnen uitslaan.

spatwand in de keuken

Spatwand keuken in composiet

Composiet wint steeds meer aan populariteit. Het grootste voordeel is dat je dit perfect kan combineren met een werkblad in hetzelfde materiaal. Dit zorgt dat je een mooi geheel krijgt. Composiet is bovendien heel gemakkelijk te onderhouden en goed bestand tegen krassen en hitte. Voor dit soort maatwerk kan je ook altijd bij een schrijnwerker terecht.

Inox spatwand in de keuken

Er zijn een aantal goede redenen om voor een spatwand in inox te kiezen. Het hittebestendige karakter en de levensduur zijn de twee voornaamste. Extra troef: inox is een van de goedkopere materialen om mee te werken. Inox is een perfecte match voor een keuken met een industriële look.

Glazen spatwand in de keuken

Glas is een gewaagde keuze, maar kan een indrukwekkend resultaat geven. Net zoals bij een werkblad gebruikt men altijd veiligheidsglas of gehard glas voor dit soort wanden. Standaard zijn glazen spatwanden ondoorzichtig, maar de fans van een opvallendere kleur hoeven niet te treuren. Er is een groot aanbod aan kleuren beschikbaar. Het sterke en ook hygiënische karakter van glas zijn twee grote pluspunten die de doorslag geven om voor dit materiaal te kiezen.

glazen spatwand keuken

Dekton spatwand in de keuken

Niet het goedkoopste maar wel een stevig materiaal dat heel krasbestendig is. Ook keukenwerkbladen in dekton zijn populair. Een ideale optie om beide te combineren voor een egale look.

Aluminium spatwand in de keuken

Dit materiaal zien we meestal terug in professionele keukens, maar het is ook mogelijk bij jou thuis. De spatwand, dampkap en keukenwerkblad zijn allemaal van hetzelfde materiaal. Aluminium is onderhoudsvriendelijk en relatief goedkoop.

Een spatwand voor je keuken op maat?

Ben jij er nog niet 100% uit voor welk materiaal je gaat kiezen? Of wil je misschien een combinatie van een aantal materialen en dus een spatwand op maat? Zo kan je voor zowel een glazen spatwand als een inox spatwand in de keuken gaan.

Het is altijd interessant om een goede vakman in te schakelen voor het installeren of vervangen van je oude spatwand. Deze kan je advies geven over de verschillende materialen en je een vrijblijvende prijsofferte bezorgen voor de werken.

Gratis prijsoffertes aanvragen

Soortgelijke opdrachten

maandag 09 augustus 2021

Spatwand plaatsen in natuursteen of composiet

We wensen een spatwand te plaatsen in onze (witte) keuken. Het oppervlak is 1,4m breed op 1,24m hoog. We willen een spatwand zonder voegen, dus we denken aan composiet of natuursteen (terrazzo look). Er moet plaats zijn voor 2 stopcontacten in de spatwand.


Keukenmontage en -renovatie Mariakerke
dinsdag 20 juli 2021

Composiet spatwand installeren

Spatwand plaatsen in bestaande keuken: Wit composiet : 278 x 75,5 cm Montage tegen een egaal bezette muur.


Keukenmontage en -renovatie Brasschaat
woensdag 14 juli 2021

Werkblad en spatwand vervangen

Werkblad 3,4m2 - uitsnijding 50 op 70 cm en 50 op 100 cm: momenteel een soort geplastificeerd hout dat vervangen moet worden door composiet. Spatwand 4,4 m op 0,6 m composiet.


Keukenmontage en -renovatie Deurne
dinsdag 08 juni 2021

Composieten spatwand plaatsen

Graag zouden we een composieten spatwand willen plaatsen met een terrazo look. Dit zou maatwerk moeten zijn om onze stopcontacten uit te werken en een hoekje. De oppervlakte bedraagt ongeveer 4.5 a 5 m².


Keukenmontage en -renovatie Sint-Kwintens-Lennik
dinsdag 18 mei 2021

Renoveren of vervangen van werkblad en spatwand keuken

Het werkblad en de spatwand + een tablet (totaal een 7-tal lopende meter) in de keuken zijn van een donkere steensoort waar je werkelijk àlle vlekken op ziet. Deze is helaas niet meer proper te krijgen + elke vlek blijft. heel lastig, zeker in de keuken. Bij voorkeur laten we deze 'renoveren' - opschuren van steen teneinde de ingedroogde vlekken et verwijderen en nadien afwerken met een bescherming (foodproof) waardoor de "poriën" van de steen gesealed worden en er geen vuilresten meer kunnen doordringen in de steenstructuur.


Keukenmontage en -renovatie Scheldewindeke
maandag 17 mei 2021

Realiseren werkblad-op-maat voor keukeneiland: dekton

Graag een specialist die ons een voorstel-op-maat kan bezorgen voor een Dekton-werkblad voor het keukeneiland. Afmetingen: 1 werkkblad : 3m60 lang, 1 m breed, met 1 zijwand tot op de grond 1 werkblad op kastgedeelte : 1m90 breed, 58 cm diep + spatwand 90 cm hoog (dikte werkblad = 2 cm, dikte spatwand = smal) Graag uitvoering in 'Nilium Satin', 'Rem' of 'Liquid Shell'


Keukenmontage en -renovatie Erembodegem
zaterdag 15 mei 2021

Keukenbladen laten vervangen

Wij zouden graag ons keukenblad laten vervangen. Mijn kookplaat staat te dicht tegen de muur. Vandaar dat ik dit ook graag zou laten verbreden. Het is een L vorm. Het zou 3m lang zijn. + alsook het blad van het eiland. 110cm x 1,2m - dit zou ik graag laten vergroten De spatwand is halfopen en daar staat ook een blad op. En deze zou ik graag laten vervangen. 3à4cm hoog is dat.


Keukenmontage en -renovatie Beernem
donderdag 29 april 2021

Werkblad en spatwand in composiet plaatsen

Bestaande werkblad en spatwanden verwijderen en vervangen door composiet.


Keukenmontage en -renovatie Stabroek
dinsdag 13 april 2021

Vernieuwing keuken: keukenblad, spatwand, spoelbak, toestellen ...

De keuken zou vernieuwd moeten worden. De kasten zouden behouden moeten worden maar het keukenblad, de spatwand, de spoelbak en de toestellen moeten vernieuwd worden.


Keukenmontage en -renovatie Leuven
zaterdag 10 april 2021

Keuken opfrissen

Mijn huidige keuken is een kwalitatieve keuken, maar qua uitzicht verouderd. Een nieuwe keuken is dus op zich niet aan de orde, maar een degelijke opfrisbeurt is wel noodzakelijk. + Keukenblad vervangen + Vervangen van de kasten + Spatwand achteraan ook vervangen + Spoelbak + kraan vervangen Graag in de moderne stijl


Keukenmontage en -renovatie Antwerpen
maandag 22 maart 2021

Werkblad vernieuwen

Het huidige werkblad weghalen en een nieuw werkblad, de afmetingen is 1m60 en 2m30, hier moet nog het kookvuur en de gootsteen uitgezaagd worden. Er moet ook opstaande spatwand plaatsen met een hoogte van 75cm. Alsook de gootsteen en een nieuwe kookplaat plaatsen. De kookplaat is een keramische kookplaat.


Keukenmontage en -renovatie Hamme (O-Vl)
maandag 22 maart 2021

Keukenblad maken

keukenblad laten maken. Ik weet de materiaal zelf niet ik zou dit graag bespreken met de vakman. Eiland met spoelbak en tafel 240 x 90 Werkblad met fornuis 215 x 60 Spatwand 215 x 70 het oude werkblad moet afgebroken worden.


Keukenmontage en -renovatie Zele
maandag 15 maart 2021

Complete keuken renovatie

Moderne jaren 1990 keuken herwaarderen. Nieuwe fronten , nieuwe aanbouwtafel , luifel verwijderen , dampkap herwerken , ... nieuwe spatwand en oude moet verwijderd worden. de oppervlakte is 6 meter op 4,5meter dampkap herwerken. De keuken 2 delen je wilt enkel de keuken deurtjes veranderen.


Keukenmontage en -renovatie Schendelbeke
maandag 08 maart 2021

Complete keukenrenovatie

Bestaande keuken in U-vorm met als maten langs de zijde van de wasbak 155x58 cm, de korte zijde 84x49, de kookzijde 151x68 cm. Bestaande kookplaat dient behouden te blijven. Er is ook nog een afdekplaat boven een radiator met afmetingen 219x33 cm;, die dienst kan doen om te ontbijten of iets te drinken. Afmetingen spatwand 90x130 cm. Het keukenblad moet vervangen worden. Ook een kas die bovenop het werkblad staat die vervangen moet worden.


Keukenmontage en -renovatie Blankenberge
donderdag 04 februari 2021

Keuken op maat maken & plaatsen

Het betreft de afbraak en plaatsing van een keuken in een appartementsgebouw op de vijfde verdieping. De ruimte is 10m² en ik gok dat een parallelle keuken de beste optie zal zijn. Graag is de keuken voorzien van een elektrische kookplaat en dampkap, enkele spoelbak met afdruipdeel, kleine vaatwasser, combi-oven en koelkast met diepvries (no-frost). Liefst een natuurkleurig houten werkblad en tegels als spatwand en vloer. De keukenkasten liefst wit of zwart en zonder handgrepen.


Keukenmontage en -renovatie Mechelen
vrijdag 29 januari 2021

Keukenrenovatie uitvoeren

Ik zou graag een volledig nieuwe keuken willen plaatsen Wat moet er gebeuren? Keukenblad vervangen, nieuwe spatwand, nieuwe keukenkastdeuren plaatsen, apparatuur vervangen (kookplaat, oven, koelkast, diepvries,...), plafond, vloer of wanden aanpassen Dit moet niet op maat gemaakt worden, enkel de keuken zou geplaatst moeten worden. De oppervlakte van de keuken is 24 vierkante meter.


Keukenmontage en -renovatie Erps-Kwerps
donderdag 10 december 2020

Keukenrenovatie uitvoeren

Bestaande deurtjes terug juist afstellen, vervangen van keukentoestellen (kleine ijskast naar grote ijskast met vriesschuiven, dus aanpassen nis, oven vervangen, kookvuur vervangen), nieuwe werkbladen + spatwand). Ik heb nog niks aangekocht, eventueel kan ik met de vakman bespreken hoe we dit het best kunnen aanpakken. Dit gaat over een open keuken met een oppervlakte van ongeveer 10vierkante meter


Keukenmontage en -renovatie Antwerpen
zondag 29 november 2020

keukenrenovatie uitvoeren

De oude keuken moet aangepast worden. Inbouwkoelkast verdwijnt. Oven verhuizen naar deze kast en kast van oven moet weggenomen worden. Er moet ook een nieuw kookeiland van max 1m20 om 3m komen (zonder toestellen) Eventueel ook nieuw keukenblad en spatwand. De keuken is in L-vorm De keuken is in totaal 15m²


Keukenmontage en -renovatie Putte
dinsdag 10 november 2020

Keukenrenovatie uitvoeren

Graag zou ik met de vakman bespreken hoe we mijn keuken kunnen renoveren: Dit moet er gebeuren: -Keukenblad vervangen - Nieuwe spatwand - Keukenkasten herstellen / schilderen - Nieuwe keukenkastdeuren plaatsen - Apparatuur vervangen (kookplaat, oven, koelkast, diepvries,...) - Kraanwerk vervangen Qua afmetingen heb ik niet echt een idee, ik wil dit gerust later naar de vakman doorsturen.


Keukenmontage en -renovatie Lubbeek
woensdag 30 september 2020

Spatwand in glas plaatsen

Ik zoek een vakman om een spatwand in glas op te meten en te plaatsen in mijn nieuwe keuken. Spatwand moet aan de kookplaten komen. De grootte van de spatwand zou ik graag bespreken met de vakman.


Keukenmontage en -renovatie Hoboken (Antwerpen)
vrijdag 04 september 2020

Composieten werkblad plaatsen

Wij wensen huidig kunststof keukenblad te laten vervangen door een composiet blad zie bijlage. Alsook vervanging tegeltjes achter keukenblad of voorzien van spatwand in hetzelfde materiaal. (keukenfrontjes vervangen we zelf)


Keukenmontage en -renovatie Berchem (Antwerpen)
zondag 07 juni 2020

Volledige keukenrenovatie

Keuken,achterdeur,raam,plafond en vloer. Afmeting ONG.400x390cm Ik zou graag een moderne stijl hebben. Het betreft: keukenblad vervangen, nieuwe spatwand, keukenkasten vervangen, apparatuur vervangen (kookplaat, oven, koelkast, diepvries,...), plafond, vloer of wanden aanpassen.


Keukenmontage en -renovatie Antwerpen
dinsdag 17 maart 2020

Keuken renoveren

Wij zouden onze bestaande keuken deels willen renoveren. Graag zouden we het oude werkblad en de spatwand vervangen. We zouden ook een nieuw eiland (=2 kasten met schuiven) met daaraan een tafel willen plaatsen. We zouden graag het werkblad (bestaand deel v/d keuken + eiland), spatwand en tafel in hetzelfde materiaal afwerken.


Keukenmontage en -renovatie Berlare
woensdag 11 december 2019

Keuken deels renoveren

Keukenwerkblad met spatwanden vervangen door graniet en nieuwe kraan en spoelbak plaatsen. Keuken in klassieke stijl.


Keukenmontage en -renovatie Steenokkerzeel
woensdag 20 november 2019

Keukenrenovatie

Landelijke stijl: Keuken opfrissen en enkele toestellen vervangen van gas naar inductie Keukenblad vervangen, nieuwe spatwand, apparatuur vervangen (kookplaat, oven, koelkast, diepvries,...), plafond, vloer of wanden aanpassen.


Keukenmontage en -renovatie Lichtaart
maandag 07 oktober 2019

Keuken renoveren

Ik heb wateroverlast gehad waardoor de muren in mijn keuken nat zijn. Mijn muren, het plafond en de tegels dienen herstelt te worden. Oppervlakte van de keuken bedraagt ongeveer 15m². Als het gaat om de keuken zelf moeten volgende zaken vervangen worden: keukenblad vervangen, nieuwe spatwand, keukenkasten herstellen / schilderen, apparatuur vervangen (dampkap, kookplaat, oven, koelkast, diepvries,...), plafond, vloer of wanden aanpassen.


Keukenmontage en -renovatie Heverlee
zaterdag 21 september 2019

Spatwand in keuken plaatsen

Spatwand plaatsen in keuken: ongeveer 174,5 cm x 65,5 cm. Er is één stopcontact. Materiaal maakt niet zo veel uit, bij voorkeur een spatwand die uit één deel bestaat (metaal, glas, kuntstof ...). Ik bekijk graag de verschillende opties.


Keukenmontage en -renovatie Antwerpen
woensdag 11 september 2019

Moderne keuken aanpassen

We willen graag een spatwand in de keuken laten zetten. Ook zouden we graag drukkasten hebben die wit zijn. Keukenblad is eventueel maar niet dringend


Keukenmontage en -renovatie Duffel
donderdag 29 augustus 2019

Keukenblad en spatwand vervangen

Het is een lange keuken van ongeveer 3,5 meter met een kleine hoek van ongeveer 1,5 meter Landelijk stijl. Keukenblad vervangen en ook nieuwe spatwand. Keukenblad in betonlook.


Keukenmontage en -renovatie Wiekevorst
maandag 12 augustus 2019

Spatwand in dekton te plaatsen

Reeds 2 jaar hebben we een dekton werkblad. Nu zijn we op zoek naar een spatwand in hetzelfde materiaal. Het betreft de volledige lengte van het keukenblok.


Keukenmontage en -renovatie Melsele
Offertes spatwand plaatsen