Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Pleisterwerken

Wat doet een stukadoor?

Wat doet een stukadoor?

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor is verantwoordelijk voor alle pleisterwerken in en rond je woning. Hij of zij brengt de afwerklaag aan op muren, plafonds of op de gevel van een gebouw. Die laag kan dienen als bescherming van de achterliggende wand of als voorbereiding op het schilderen of behangen.

Een stukadoor is vaak een specialisatie, iets waar je je op toespitst. Maar dat betekent niet dat stukadoors enkel maar pleister kunnen uitsmeren. Pleisterwerken in huis betekenen dat je kennis nodig hebt van maatwerk in hout of schrijnwerk in het algemeen. Stukadoors combineren daarom vaak het plaatsen van gyproc of natte pleister met ramen en deuren installeren of maatwerk aan kasten en meubels in je interieur.

Je kan ook beroep doen op een stukadoor om je huis te laten bepleisteren, bijvoorbeeld met crepi. Bedrijven die zich hierop toeleggen, komen in aanraking met verschillende soorten gevels en hebben dan ook ervaring met metselwerken.

De taken van een stukadoor

Wat kost een stukadoor?

De prijs van een stukadoor hangt sterk af van de opdracht en de methode. Bij ons is een prijs per uur de norm, maar sommige vakmannen verkiezen een prijs per vierkante meter. Spreek dus op voorhand goed af welk tarief je kiest. Als richtprijs kan je €25 - €40 per uur gebruiken.

Zoek je een betrouwbare stukadoor?

Is jouw stukadoor op pensioen en ken je niet meteen een andere in de regio? Dan is het geen slecht idee om op zoek te gaan naar een erkende vakman die je een goede service biedt. Bij Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste stukadoors in de buurt. Elke vakman voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Offertes stukadoor aanvragen

Recente oprachten voor stukadoors

dinsdag 18 januari 2022

Muur bepleisteren en afwerken

In de slaapkamer van onze nieuwe woning is er één muur geïsoleerd door de verkopers, maar niet opnieuw bepleisterd en afgewerkt. Daarvoor zoeken we nu een stukadoor die de muur kan bepleisteren . De muur meet ongeveer 2,6 x 4 m en er loopt een schuin dak (zie foto, het betreft de muur achter kast en bureau).


Pleisterwerken Gent
dinsdag 18 januari 2022

Bepleistering herstellen na vochtschadd

Door waterinsijpeling zijn er grote vochtplekken aan de muur en aan een stuk van het schuin dak. De bepleistering zal moeten herdaan worden op die plaatsen.


Pleisterwerken Gent
dinsdag 18 januari 2022

Bepleisteren van muren doorheen hele woning

Pleisterwerken op nieuw snelbouw en bestaande muren: +/- 860 m2, valse plafonds +/-400 m2 (dit zijn gyprokplaten afwerken), cementeren +/-100 m2. Werken uit te voeren over 4 verdiepingen.


Pleisterwerken Vilvoorde
Offertes stukadoor