Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
stukadoor muur

Wat doet een stukadoor?

Wat doet een stukadoor?

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor is verantwoordelijk voor alle pleisterwerken in en rond je woning. Hij of zij brengt de afwerklaag aan op muren, plafonds of op de gevel van een gebouw. Die laag kan dienen als bescherming van de achterliggende wand of als voorbereiding op het schilderen of behangen.

Een stukadoor is vaak een specialisatie, iets waar je je op toespitst. Maar dat betekent niet dat stukadoors enkel maar pleister kunnen uitsmeren. Pleisterwerken in huis betekenen dat je kennis nodig hebt van maatwerk in hout of schrijnwerk in het algemeen. Stukadoors combineren daarom vaak het plaatsen van gyproc of natte pleister met ramen en deuren installeren of maatwerk aan kasten en meubels in je interieur.

Je kan ook beroep doen op een stukadoor om je huis te laten bepleisteren, bijvoorbeeld met crepi. Bedrijven die zich hierop toeleggen, komen in aanraking met verschillende soorten gevels en hebben dan ook ervaring met metselwerken.

De taken van een stukadoor

Wat kost een stukadoor?

De prijs van een stukadoor hangt sterk af van de opdracht en de methode. Bij ons is een prijs per uur de norm, maar sommige vakmannen verkiezen een prijs per vierkante meter. Spreek dus op voorhand goed af welk tarief je kiest. Als richtprijs kan je €25 - €40 per uur gebruiken.

Zoek je een betrouwbare stukadoor?

Is jouw stukadoor op pensioen en ken je niet meteen een andere in de regio? Dan is het geen slecht idee om op zoek te gaan naar een erkende vakman die je een goede service biedt. Bij Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste stukadoors in de buurt. Elke vakman voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Offertes stukadoor aanvragen

Recente oprachten voor stukadoors

zondag 19 september 2021

Muren bepleisteren bij een renovatieproject

Op zoek naar een vakman om muren te bepleisteren in een renovatiebouw. Onder andere ook pleisterwerken in de badkamer. Het zou gaan om ongeveer 50m²


Pleisterwerken Gent
woensdag 15 september 2021

Douchewand bepleisteren met tadelakt

Renovatie badkamer: een wand in tadelakt bepleisteren. Het gaat om een hoekwand met een oppervlakte van 15 m².


Pleisterwerken Huise
dinsdag 14 september 2021

Herstellen gevolgschade waterlek: gyproc plaatsen en schilderen

Door waterlek van bovenbuur moet het plafond hersteld worden, dit lijkt mij op het eerste zicht gyproc te zijn. Muren en anderen moeten nagekeken worden. Er moet vooreerst een offerte opgemaakt worden voor de verzekering (blokpolis van het appartementsgebouw) ter goedkeuring, vooraleer de werken effectief uitgevoerd mogen worden. Badkamer : +/- 12m² Het lek zou hersteld zijn op 3 september


Pleisterwerken Antwerpen
Offertes stukadoor