Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
stukadoor muur

Wat doet een stukadoor?

Wat doet een stukadoor?

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor is verantwoordelijk voor alle pleisterwerken in en rond je woning. Hij of zij brengt de afwerklaag aan op muren, plafonds of op de gevel van een gebouw. Die laag kan dienen als bescherming van de achterliggende wand of als voorbereiding op het schilderen of behangen.

Een stukadoor is vaak een specialisatie, iets waar je je op toespitst. Maar dat betekent niet dat stukadoors enkel maar pleister kunnen uitsmeren. Pleisterwerken in huis betekenen dat je kennis nodig hebt van maatwerk in hout of schrijnwerk in het algemeen. Stukadoors combineren daarom vaak het plaatsen van gyproc of natte pleister met ramen en deuren installeren of maatwerk aan kasten en meubels in je interieur.

Je kan ook beroep doen op een stukadoor om je huis te laten bepleisteren, bijvoorbeeld met crepi. Bedrijven die zich hierop toeleggen, komen in aanraking met verschillende soorten gevels en hebben dan ook ervaring met metselwerken.

De taken van een stukadoor

Wat kost een stukadoor?

De prijs van een stukadoor hangt sterk af van de opdracht en de methode. Bij ons is een prijs per uur de norm, maar sommige vakmannen verkiezen een prijs per vierkante meter. Spreek dus op voorhand goed af welk tarief je kiest. Als richtprijs kan je €25 - €40 per uur gebruiken.

Zoek je een betrouwbare stukadoor?

Is jouw stukadoor op pensioen en ken je niet meteen een andere in de regio? Dan is het geen slecht idee om op zoek te gaan naar een erkende vakman die je een goede service biedt. Bij Casius brengen we je gratis en zonder verplichtingen in contact met de beste stukadoors in de buurt. Elke vakman voldoet aan de eisen van het Erkend Vakwerk keurmerk.

Offertes stukadoor aanvragen

Recente oprachten voor stukadoors

donderdag 10 juni 2021

Bepleisteren van binnenmuren in metselwerk - dringend - 50m²

Voor de renovatie van een kleine arbeiderswoning te Heusden ben ik op zoek naar een specialist die zo snel mogelijk de pleisterwerken tegen metselwerk kan uitvoeren. Benedenverdieping is 1 ruimte: twee muren van 7 meter lengte. 2,85 meter hoogte. Zijmuren niet nodig. Bovenverdieping: 2 muren van 7 meter lengte. 2,20 meter hoogte. 2 zijmuren van 4 meter op 1 meter 30 (hellend dak).


Pleisterwerken Heusden (O-Vl)
woensdag 09 juni 2021

Herstellen plafondpleister na waterinfiltratie - appartement

Door het onweer afgelopen vrijdag is er water binnengekomen in het appartementsgebouw en door ons plafond naar binnen gesijpeld. Er is duidelijk schade aan het plafond, waar de infiltratie is gebeurd, dus dit dient te worden hersteld. Betreft woonkamer van een 25m² - beschadigde pleister te herstellen en volledige plafond te herschilderen. Dit kan weliswaar pas uitgevoerd worden nadat een dakspecialist zijn werkzaamheden heeft uitgevoerd, om te zorgen dat er geen herhaling van de lekakge kan zijn bij nieuwe regenval. De offerte van de vakman moet in orde zijn met onze verzekeraar (AG insurance).


Pleisterwerken Brussel
maandag 07 juni 2021

Herstellen stukwerk buiten

Ca. 4 m2 moet opnieuw gestukt worden


Pleisterwerken Essen
Offertes stukadoor