Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Tuinhuis schilderen

Tuinhuis schilderen

Tuinhuis schilderen

Tijd om het tuinhuis een nieuwe laag verf te geven?
Kies de beste schilder in de regio.

Tuinhuis laten schilderen?

Iedereen met een tuinhuis kent het gevoel: na enkele jaren bladert de verf af en mag je er opnieuw aan beginnen. Het is belangrijk om dit regelmatige onderhoud niet te schuwen om zo de levensduur van je tuinhuis te verlengen. Geen zin om deze klus zelf uit te voeren? Laat ons weten wat er moet gebeuren en wij bezorgen je een aantal offertes op maat. Gratis en zonder verplichtingen!

Schilderen of beitsen?

Tuinhuis schilderen

De eerste optie is om je tuinhuis te schilderen. Gebruik hier altijd een dekkende verf. Doe je dat niet en ga je voor een verf die niet tegen de weersomstandigheden bestand is, zal de verf sneller beginnen afschilferen of barsten.

Gebruik een buitenprimer en zorg dat het hout altijd droog is voor je aan de volgende laag begint. Om je tuinhuis in goede conditie te houden, is preventief opschuren geen overbodige luxe voor je. Wil je dat de houtstructuur zichtbaar blijft, dan is je tuinhuis schilderen niet de beste optie. De verf geeft het hout een egale look, maar de nerven zal je niet meer zien. Wil je liever wel je houtstructuur bewaren? Dan is het best om je tuinhuis te beitsen.

Tuinhuis beitsen

Als je de originele houtstructuur wilt blijven behouden is beitsen de beste keuze. Hierbij impregneren we het hout met een dekkende beits zodat het beter bestand is tegen weersomstandigheden. Als je een goed dekkende beits kiest, hoef je geen primer aan te brengen. Nadat je de beits hebt aangebracht, moet je deze minstens 12 uur laten drogen. Als de eerste laag droog is schuur je deze best nog even op voor je de tweede laag gaat verven.

Bespaar door meerdere offertes te vergelijken. Op deze manier kies je altijd voor de offerte met de beste prijs-kwaliteit. 

Offertes aanvragen

Als je bij Casius een aanvraag doet zoeken zij de beste match, ook al gaat het soms over werken die niet groot of standaard zijn. We plaatsten via Casius al vele opdrachten en vonden telkens de juiste vakman. Doe zo verder en vergeet niet: het is nog een gratis dienst ook!

M. Lens

Offertes aanvragen