Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Schuifraam Plaatsen

Schuifraam plaatsen

Schuifraam plaatsen

Schuifraam plaatsen in de buitenmuur?

Steeds meer mensen kiezen ervoor een schuifraam te plaatsen in hun woning. Aluminium, pvc en houten schuiframen zijn niet meer weg te denken uit moderne woningen. We informeren je graag over de voordelen, de verkrijgbare soorten, waarom het een goede investering is en wat voor schuiframen de prijzen gemiddeld bedragen. Zo maak je straks een weloverwogen keuze voor een schuifraam dat bij jouw woning past.

De voordelen van een schuifraam plaatsen

Een schuifraam plaatsen brengt vele voordelen met zich mee. Het eerste en voornaamste voordeel is de ruimte die het creëert, zowel optisch als praktisch. Want door een schuifraam in de veranda te plaatsen, lijkt deze in meteen veel groter. De grote ramen zorgen ervoor dat de tuin een deel van de kamer wordt. De overgang tussen binnen en buiten wordt minder groot en je benadrukt hiermee de ruimte.

Openslaande deuren beu en stoten ze altijd tegen een kast of doos aan? Dan kan je kiezen voor een schuifraam in - we zeggen maar iets -  het tuinhuis. Ook in de woning zelf integreer je eenvoudig een schuifraam naar het terras en creëert zo een handige oplossing die het unieke karakter van je woonkamer benadrukt.

Een ander voordeel is de extra brede doorgang die je creëert door een schuifraam te plaatsen. Houd je een barbecue in de tuin en wil je zorgen voor extra zitplaatsen? Dan is de eettafel zo buiten gezet. Ook wanneer je een nieuw meubelstuk naar binnen moet krijgen kan een schuifraam oplossing bieden. Door het raam open te schuiven zorg je voor heel wat extra ventilatie na het gebruik van een friteuse, of wanneer er nare luchtjes in huis hangen.

Wil je dat je woonkamer doorloopt in je tuin en houd je de grens het liefst zo onopvallend mogelijk? Door een schuifraam te plaatsen naar de tuin of je terras stap je gemakkelijk naar buiten en weer naar binnen. Met een schuifraam aan het terras of balkon kies je voor een harmonische verbinding tussen interieur en exterieur.

Houten Schuifraam

Soorten schuiframen

Er zijn vele soorten schuiframen verkrijgbaar, waardoor je kunt kiezen voor het raam dat perfect aansluit op je interieur. Daarnaast kies je voor het raam dat jij het meest gebruiksvriendelijk vindt.

Hefschuifraam

Een hefschuifraam is het populairste type, omdat het stevig genoeg is voor zware HR+++ beglazing. Door middel van een mechanisme wordt de vleugel opgetild en het raam eenvoudig opengeschoven. Dankzij de rubberen dichtringen sluit dit type raam zeer goed. Hierdoor kan wind en water goed buitengesloten worden en verhoogt het de isolatiewaarde van je woning. De aankoopprijs die ietwat hoger ligt dan die van andere typen schuiframen, is hierdoor zijn geld waard.

Meer informatie over het isoleren van de woning? Lees er alles over op onze pagina: isolatie plaatsen.

Kiep-schuifraam

Wanneer je een schuifraam laat plaatsen met een beperkter raamoppervlak, kun je kiezen voor een kiepschuifraam. Hierbij kan het raam zowel opengeschoven worden, als op een kier worden gezet. Dit systeem kan echter minder zware ramen dragen en dus is het perfect voor kleinere raampartijen. Ideaal wanneer je graag een constante toevoer van frisse lucht in huis hebt zonder je raam wagenwijd open te hebben.

Dubbel schuifraam met schuif-draaisysteem

Dit type schuifraam met een schuif-draaisysteem bespaart zo mogelijk nog meer ruimte. Deze schuiframen zijn zo goed als volledig te openen, voor een optimale overgang van binnen naar buiten. Deze relatief nieuwe en trendy schuiframen hebben een strak uiterlijk en bestaan uit verschillende delen die samen te vouwen zijn. Hierdoor verkrijg je een groot raamoppervlak.

Opties voor je nieuwe schuifraam


Naast de manier waarop je raam opengaat, heb je misschien nog meer wensen. Zo zijn er diverse opties waarmee je jouw schuifraam helemaal aanpast aan jouw wensen.

Verzonken schuifraam

Dit schuifraam zonder dorpel zorgt ervoor dat je gemakkelijk naar binnen en buiten stapt of rijdt. Daarnaast ziet het er strakker uit en geeft het een groter buitengevoel. Bij een verzonken raamprofiel kun je kiezen voor een volledig of half verzonken profiel. Een volledig verzonken schuifraam wordt voorzien van U-profiel aan de binnenkant. Hierdoor kan het dieper geplaatst worden. Bespreek met de vakman wat je wilt, want bij een verzonken profiel is extra aandacht nodig voor waterdichtheid. De aansluiting met je terras en de afvoer van het regenwater moeten correct gerealiseerd worden.

Bij een half-verzonken raamprofiel is er minder aanpassing nodig, ook wanneer je het schuifraam vervangen laat. Bovendien is schoonmaken bij dit type eenvoudiger dan wanneer je voor een volledig verzonken schuifraam kiest. Daarnaast kun je ook kiezen voor frameless schuiframen. Dit geeft je woning een ruimtelijke uitstraling en zorgt voor optimale lichtinval.

Schuifraam met vliegenraam

Met een schuifraam creëer je natuurlijk een grote doorgang naar buiten, maar je wilt voorkomen dat insecten via deze weg naar binnen komen. Een schuifraam met vliegenraam biedt oplossing: hierdoor worden vliegen en andere ongewenste bezoekers tegengehouden en geniet je toch van optimale ventilatie en lichtinval.

Stalen schuifdeur

Materialen schuiframen

De materialen van schuiframen hebben invloed op het onderhoud, de levensduur, de uitstraling en de prijs van het raam. Je kunt schuiframen laten plaatsen in drie verschillende materialen:

  • Houten schuifraam
  • Aluminium schuifraam
  • Pvc schuifraam

Houten schuifraam plaatsen

Een houten schuifraam staat prachtig in een traditioneel of klassiek huis. Ook is dit type schuifraam een milieuvriendelijke keuze. Wel liggen de prijzen van houten schuiframen hoger dan de PVC variant en er is regelmatig onderhoud nodig om ze mooi te houden. Het voordeel is dat ze goed over te schilderen zijn. Zo kun je eenvoudig de schade aan een houten schuifraam herstellen.

Aluminium schuifraam plaatsen

Aluminium schuiframen ogen strak en modern en zijn dan ook de eerste keuze bij minimalistische of moderne woningen. Het is zeer duurzaam, onderhoudsvrij en licht materiaal en aluminium schuiframen plaatsen is relatief eenvoudig. Bovendien heeft dit type schuifraam een hoge draagkracht, bijvoorbeeld voor hoogwaardig isolatieglas. Ook verkleuren ze niet, roesten niet en isoleren uitstekend.

Pvc schuifraam plaatsen

Pvc schuiframen zijn meestal de voordeligste optie. Ze hebben een lange levensduur en zorgen voor een hoge isolatie. Het materiaal is echter onderhevig aan temperatuurverschillen en kan niet eenvoudig overgeschilderd worden. Een pvc schuifraam is in vrijwel iedere kleur verkrijgbaar en onderhoudsvriendelijk.

Schrijnwerker

Schuifraam plaatsen prijs

Hoeveel kost een schuifraam nu eigenlijk? Zoals boven aangegeven hangt voor een schuifraam de prijs af van onder andere het materiaal. Uiteraard speelt ook de afmeting een grote rol, dus geven we je een paar voorbeelden zodat je een idee krijgt wat voor een schuifraam de prijs per m² is. Dit zijn uiteraard richtlijnen, wat voor een schuifraam de kosten uiteindelijk bedragen hangt onder andere af van het schuifsysteem. 

In onderstaande tabellen geven we je een aantal richtprijzen voor de materialen. Het gaat hier om de prijzen van schuiframen inclusief isolatieglas en BTW, exclusief montage.

Type schuifraam Richtprijs
PVC schuifraam 2.500 x 2.000 mm € 1.100
PVC Schuifraam met schuif- en hefsysteem: € 2.100
PVC Schuifraam met schuif- en kiepsysteem € 1.300
PVC Schuifraam met schuif- en draaisysteem € 2.300
Houten schuifraam PVC schuifraam 2.500 x 2.000 mm € 1.300
Aluminium schuifraam PVC schuifraam 2.500 x 2.000 mm € 1.800

Zelf een schuifraam plaatsen of laten plaatsen door een vakman?

Een schuifraam plaatsen is vakwerk, dus is het niet onverstandig om dit aan een vakman over te laten. Zo heb je straks een schuifraam op maat dat isoleert en waterdicht is. De kosten om een schuifraam te laten plaatsen zijn onder andere afhankelijk van de locatie van de woning, eventueel muren uitbreken en een poutrel steken, eventueel het oude schuifraam demonteren en het inmeten van het raam. Ook de schrijnwerker waar je voor kiest heeft invloed op de prijs.

Zoek je een vakman om een schuifraam te plaatsen? Vraag dan gratis offertes aan via ons formulier en vergelijk direct een aantal prijsoffertes. Zo weet je precies wat een schuifraam naar jouw wensen gaat kosten.

Vraag gratis prijsoffertes aan!

Soortgelijke opdrachten

maandag 24 januari 2022

Verouderd aluminium schuifraam van de pergola vervangen

Verouderd aluminium schuifraam van de pergola vervangen door een vouwdeur. Het glazen plafond blijft behouden.


Kozijnen, deuren en ramen Beersel
woensdag 19 januari 2022

aam in badkamer vernieuwen + nieuwe voordeur, schuifraam en venster in living

We hebben een bungalow van de jaren 60, gedeeltelijk vernieuwd. In totaal moet er nog de voordeur (in glas), onze 2 grote ramen in de living (waaronder schuifraam) en het venster in de badkamer vernieuwd worden. We wensen het venster volledig te vervangen, door een kleiner venster, met een luchtrooster in en glaskubussen aan de kant van de straat + binnen (om het stuk muur op te vangen die vrij komt door het verkleinen). Vensterglas is ongeveer 1m30 breed en ongeveer 25 cm hoog + omkadering. Advies voor badkamer, wat het glas betreft: dubbel, 3dubbel? materiaal omkadering: pvc. kleur: donker (badkamer is donker).


Kozijnen, deuren en ramen Gistel
maandag 17 januari 2022

PVC schuifraam plaatsen

Wij willen graag een PVC schuifraam van 200x240 vervangen. Het schuifraam is van een gesloten bebouwing. Maar makkelijk toegankelijk via de tuin.


Kozijnen, deuren en ramen Leopoldsburg
maandag 17 januari 2022

Nieuw schuifraam maken en plaatsen

Wij hebben een oud schuifraam (450cm) dat moet vernieuwd worden en ook enkele andere ramen in het huis. Wij opteren voor PVC. Enkele ramen moeten ook hersteld aan de ankerslotjes.


Kozijnen, deuren en ramen Hoboken (Antwerpen)
maandag 10 januari 2022

Schuifraam in aluminium plaatsen

Schuifraam van terras in ral kleur aluminium. Ongeveer 2m30 breed. 2 m hoog. Dagkanten moeten mee afgewerkt worden. Op 2e verdieping.


Kozijnen, deuren en ramen Oostende
maandag 03 januari 2022

Vervangen van houten ramen en plaatsen van rolluiken

Hoeten ramen, glas HR type 3 volledige ramen vervangen vooraan op gelijkvloers, 2 op de 1ste verdieping verdieping, ongeveer zelfde stijl als achteraan, + rolluiken plaatsen vooraan en keuken (6 kleinere ramen). Eventueel vervanging schuifraam en voordeur, of bijkomend HR glas.


Kozijnen, deuren en ramen Begijnendijk
maandag 27 december 2021

Schuifraam + ramen vervangen

Vervangen van bestaande houten schuifraam met dubbel glas door een PVC of aluminium (gekleurd) en hoogrendementsglas met ventilatie bovenaan. Afmetingen 2,40mBx2,15mH. Achteraan moeten er ook nog een dubbelraam en klein raampje vervangen worden.


Kozijnen, deuren en ramen Bredene
maandag 29 november 2021

Schuifraam vervangen

Ik wil mijn schuifraam laten vervangen. Deze meet 220x220.


Kozijnen, deuren en ramen Genk
donderdag 11 november 2021

2 grote raamgehelen renoveren

Op de eerste verdieping willen we graag 2 raamgehelen laten vervangen aangezien deze nog enkel glas hebben en het verschil merkbaar te voelen is vergeleken met beneden, waar de ramen wel al zijn vernieuwd. Graag PVC-uitvoering - raam A: 3000 x 1800 mm BxH, graag een schuifraam te voorzien want dit voorziet de doorgang van een dakterras. Raam B: 3000 x 1200 mm BxH - indeling te overleggen.


Kozijnen, deuren en ramen Tienen
vrijdag 22 oktober 2021

Houten schuifraam vervangen door PVC of alu schuifraam

Ik wens het oude houten schuifraam ( 3200 x 2310 ) van mijn appartement op de 5de verdieping te vervangen door een pvc of alu schuifraam (monorail) met HR-glas


Kozijnen, deuren en ramen Blankenberge
dinsdag 12 oktober 2021

Grote schuifdeur aan veranda vervangen

Vernieuwen van schuifdeur in dubbel glas. Het schuifraam moet volledig vervangen worden. 300x330cm Nu is dat in het aluminium. En we zouden graag terug aluminium willen.


Kozijnen, deuren en ramen Sint-Amandsberg
dinsdag 13 juli 2021

Nieuw schuifraam plaatsen

Ons schuifraam komt redelijk laag ook door onze dakkoepel en de isolatie op ons dakterras. Het gaat open langs rechts, dat is de muur van de lichtkoepel Nu zouden wij graag een schuifraam hebben dat langs links open gaat waardoor het veel handiger is om naar het dakterras te gaan. Oppervlakte van het schuifraam : 4,5x2m


Kozijnen, deuren en ramen Antwerpen
maandag 12 juli 2021

Vernieuwen van ramen en deuren

Ik zou graag alle ramen en deuren laten vervangen. 1 standaard voordeur 3 ramen, slaapkamerramen (190 x 80cm) 1 grootschuifraam van (3x2m)


Kozijnen, deuren en ramen Gent
zaterdag 10 juli 2021

Muggenraam maken

wij zijn op zoek naar een specialist die voor ons een muggenraam op maat kan maken. Dit voor aan een grote schuifdeur.


Kozijnen, deuren en ramen Oetingen
woensdag 30 juni 2021

Brandwerende deur plaatsen en draaideur plaatsen

Plaatsing van een 1 brandwerende schuifdeur & 1 draaideur.


Kozijnen, deuren en ramen Duffel
zaterdag 19 juni 2021

Herstellen of vervangen schuifdeur veranda

De schuifdeur van de veranda is uit de rail gevallen (de schuifdeur zelf is nog volledig, geen glasbreuk). Graag zou ik willen weten wat er juist hersteld kan worden. Mijn bedoeling was om het te herstellen zodat de schuifdeur terug kan werken. Maar ik heb gemerkt dat het stuk dat er nog staat (naast het schuifraam) ook niet echt meer stabiel is. Dus graag eens bekijken wat er juist kan/moet gebeuren mogelijks moet de volledige voorkant vervangen worden. Ik stuur u ook enkele extra foto’s door ivm waterschade van enkele jaren geleden en van de buitenkant van de veranda, gelieve ook die zaken te bekijken als u ter plaatse bent.


Kozijnen, deuren en ramen Lombardsijde
vrijdag 18 juni 2021

Brandwerende deuren plaatsen

2 buitendeuren en 1 maal schuifdeur op aanvraag brandweer. Materiaal niet bepaald.


Kozijnen, deuren en ramen Dendermonde
dinsdag 08 juni 2021

14 Brandwerende deuren plaatsen

Voor ons project gelegen in de Maria Hënriettalei 1 te 2018 Antwerpen zijn wij op zoek naar brandvertragende deuren volgens de norm AI1 30 afgewerkt met wanden volgens de norm EI 60 - Het betreft 5 liftverdiepingen, In bijlage een schets van de situatie met afmetingen. Telkens bovenaan een vast paneel, links een vast paneel, vervolgens een zelfsluitende deur 110cm met deurpomp en dan langs de rechterkant een deur die geopend kan worden met een kantschuif verwerkt in de deur. Elke deur voorzien van de mogelijkheid een cilinderslot in te steken. Binnenwerk (slot) inclusief, enkel de cilinder voorzien we zelf in ons sluitplan. Verder hebben we voor de kelderverdieping volgende RF deuren + afwerking nodig in; Technische ruimte A 244x87 Technische ruimte B 244x87 EHBO lokaal 244x84 Verwarmingslokaal 220x88 RF luik verwarmingslokaal 64x50 Stockruimte 240x87 Plonge 220x87 RF luik technische ruimte liftschacht 100x100 RF wand + deur sterke dranken. 248X160 (totale opening) Voor al deze bovenstaande deuren heb ik de bestaande deurmaat opgenomen. Alle maten zijn in CM!!


Kozijnen, deuren en ramen Antwerpen
maandag 07 juni 2021

Herstelling ramen door binnenkomend water

Het is voor binnenkomend water en tocht aan de schuiframen. De aannemer die de ramen geplaatst heeft, is failliet. En we willen graag weten wat de oorzaak is van de problemen en advies over wat er moet gebeuren. Nl. een herstelling of nieuwe ramen. Het gaat om 3,2m en het ander 2,7m - 2 schuiframen.


Kozijnen, deuren en ramen Wetteren
dinsdag 20 april 2021

Vervangen 15tal ramen en schuiframen en voordeur

Het vervangen van ongeveer 15 ramen, voordeur en schuifraam in 2 fasen. De oude vervangen en nieuwe voorzien. Materiaaltype is voorlopig nog onbeslist, maar sowieso aluminium of PVC


Kozijnen, deuren en ramen Schilde
woensdag 24 maart 2021

Ramen vervangen inclusief beglazing

We willen de ramen vernieuwen, momenteel is dit enkel glas. Eventueel ook iets vergroten. We hadden interesse in aluminium versie of staalramen. Dit betreft een 4 ramen + voordeur in de voorgevel, in de achtergevel 5 ramen en een achterdeur. Aan de zijkanten 3 kleine ramen en de ander kant een schuifraam.


Kozijnen, deuren en ramen Mol
dinsdag 23 maart 2021

Herstellen of vervangen van schuifraam.

Het beslag van ons schuifraam toont slijtage, graag herstelling of vernieuwen van het beslag. Als het schuifraam open gaat, beweegt het. De afmetingen zijn +- 2,5 breed en 2m hoog. Het merk van het raam is GU.


Kozijnen, deuren en ramen Zele
maandag 22 maart 2021

Voordeur en te openen raam naar veranda

Wij hebben een nieuwe voordeur nodig (pvc) met bovenlicht. En een raam/schuifdeur/te openen deur naar de veranda, pvc of metaal 3,4m breed)


Kozijnen, deuren en ramen Meulebeke
zondag 21 februari 2021

Herstellen ramen

Het betreft ramen (hout - 20j oud) die door de tijd slecht openen en sluiten. Graag nakijken of hier iets aan kan verholpen worden. 2 ramen, 1 gewoon formaat en 1 grotere. Met een slot, geen schuifraam.


Kozijnen, deuren en ramen Heist-aan-Zee
woensdag 17 februari 2021

Pvc schuifraam herstellen

Wit pvc- raam schuift moeilijk. Raam zit gevat in pvc kader van 3 X 1.8O m. Dit kader is stuk. Herstellen schuifraam en eventueel glas middenstuk vervangen Het raam is 5m40 op 2m.


Kozijnen, deuren en ramen Bellegem
donderdag 26 november 2020

Ramen vernieuwen

Ik zoek een ramenplaatser om al de ramen in onze woning te vernieuwen en eventueel ook een nieuwe voordeur met glazen omlijsting te plaatsen en glas met staal(look) binnendeuren te voorzien (mocht dat tot uw diensten behoren). Het gaat om 2 hefschuiframen (living en keuken), 2 grote vaste ramen (living), 1 groot vast met 1/3 draai/kiep (living), 2 kleinere vaste ramen (garage), 3 ramen draai/kiep (slaapkamers), 1 raam 2/3 vast en 1/3 kiep (badkamer), 1 kiep raam (wc). Indien mogelijk het glas rond de voordeur en nieuwe voordeur, dat is 1 strook melkglas aan de zijkant en een strook gewoon glas bovenaan en een aluminium voordeur. Twee glas met staal(look) binnendeuren waarvan 1 uit melkglas bestaat. Ik heb de bouwtekening toegevoegd.


Kozijnen, deuren en ramen Zwevegem
zondag 22 november 2020

Vervangen van glas in schuifraam

Ons binnenste glas van ons schuifraam is gescheurd, dit is een raam met een houten kozijn. Ik zou graag met de vakman bespreken wat ik het best kan doen, een volledig nieuw raam of enkel het binnenste glas vervangen. Qua afmetingen heb ik niet echt een idee.


Kozijnen, deuren en ramen Temse
maandag 02 november 2020

Loftdeur ophangen + schuifsysteem

Ik ben op zoek naar iemand die een loftdeur en bijhorend schuifsysteem kan ophangen. 95x200cm


Kozijnen, deuren en ramen Geel
zondag 01 november 2020

Ramen en schuifdeur herstellen

Enkele ramen (4) met een PVC omlijsting nakijken en terug goed bevestigen. (Enkele ramen/scharnieren zijn losgekomen, dit moet terug proper op zijn plaats gestoken worden) Alsook de schuifraam in de keuken moet hersteld worden. Er is een stuk onderaan afgebroken, dit moet dus nagekeken en hersteld worden.


Kozijnen, deuren en ramen Halle (Kempen)
zaterdag 03 oktober 2020

Schuifdeursysteem herstellen

We hebben een houten schuifraam, het enige probleem is: ze gaat zeer stroef open en dicht, vermoedelijk het systeem versleten.


Kozijnen, deuren en ramen Brasschaat
Gratis offertes aanvragen