Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Terras tegels tuin aanleggen

Terras tegels leggen

Terras tegels leggen

Informatie, prijzen en offertes op maat van de beste terrasleggers uit de buurt voor jouw terras in tegels.

Terras aanleggen met tegels: soorten en prijzen

Soorten terrastegels

Betontegels

Betontegels hebben een moderne uitstraling, zijn vorstvrij en slijtvast. Tel daarbij op dat ze de goedkoopste van alle tegels zijn en je begint te begrijpen waarom ze zo populair zijn. Klein nadeel van dit type tegel is dat ze sneller kleur verliezen dan de keramische- en natuursteentegels.

Vaak zie je een beschermende toplaag op betontegels. In dat geval maak je ze best niet schoon met een hogedrukreiniger, want die kunnen de toplaag beschadigen. Een schoonmaakmiddel zoals chloor of een middel tegen de kalkaanslag is een veiligere optie.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn een duurder alternatief voor de betonnen collega's. Ze zijn doorgaand veel dunner dan andere tegelsoorten en hebben een kenmerkend motief. Let wel, een perfecte ondergrond is nodig om te voorkomen dat ze gaan barsten. Keramische tegels zijn zeer stevig, krasbestendig en vuilafstotend. Bovendien verliezen ze nooit hun kleur verliezen. Enkel bij slecht of nat weer moet je opppassen. De tegels kunnen dan behoorlijk glad zijn.

Tegels uit natuursteen

Laatste optie en tegelijk ook de duurste. Deze tegels worden gemaakt uit natuurlijke materialen, waardoor er een immens aanbod aan soorten en afwerkingsvormen is. Zowel bij landelijke als moderne huizen en tuinen is natuursteen een goede keuze. Ze hebben bijna geen onderhoud nodig en nemen geen vocht op. Belgische hardsteen, Vietnamese blauwsteen en basalt zijn populaire keuzes in België.

Prijs terrastegels

Hoeveel kost het om een terras met tegels te laten leggen? In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen mee. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en montage door een professionele vakman.

Soort tegels Richtprijs per vierkante meter inclusief montage
Betontegels € 50 - € 100
Keramische tegels € 60 - € 120
Tegels uit natuursteen € 80 - € 140

Offertes aanvragen

Opdrachten terras tegels leggen

maandag 27 december 2021

Terras op eerste verdieping renoveren

Het gaat over waterinsijpeling op het terras van de eerste verdieping. Het is niet waterdicht momenteel. Ongeveer 9 m² tegels (daaronder beton).


Terras Berchem (Antwerpen)
maandag 20 december 2021

Tegels terras vervangen

Ons terras moet waterproof worden gemaakt. Oude tegels uitbreken en nieuwe tegels plaatsen. Klein terras, ongeveer 10 m² in totaal.


Terras Sterrebeek
zaterdag 27 november 2021

Terras betegelen in vietnamese blauwsteen

Plaatsen van ongeveer 88m² vietnamese Blauwsteen 20x20x2 op mortelbed. Tegels zijn aanwezig. Chapewerken zijn reeds uitgevoerd. De vorige aannemer heeft enkele fouten gemaakt ter hoogte van uitzettingsvoegen en 2 treden van een trap. Die moeten nog verwijderd worden


Terras Kruibeke
dinsdag 23 november 2021

Herstellen riolering, septische put en terras na verzakking

Uitbreken bestaand terras dan volledig is verzakt door defecte riolering. Vervanging slechte ondergrond, herstelling rioleringsbuizen, herstelling septische put en het terras in betontegels 30x30 opnieuw aanleggen. De schade loopt over een breedte van 2 meter en een lengte 10tal meter (L-vorm). Riolering loopt via achterkant van het huis weg (dus niet via de straatkant).


Terras Roeselare
dinsdag 02 november 2021

Heraanleggen van zwembadterras in tegels

Bij de verbouwingswerken van het zwembad, werd een zelfverklaarde terraslegger geëngageerd die de werken helemaal verkeerd heeft aangepakt. Deze procedure is al in behandeling bij de rechtbank. Graag een specialist met ervaring voor de uitbraak en afvoer van het huidige terras en het leveren en plaatsen van een nieuw terras in tegels. Dit is dringend want de plassen blijven staan en ik kan ook mijn zwembad niet afdichten omdat het terras dat niet meer toelaat. Graag plaatsen van buitentegels met grote afmetingen (momenteel 50 x 50 cm ) over een oppervlakte van +/- 250 m². Opgelet! Dit terras is rondom het zwembad gebouwd, dus er moet heel omzichtig met de boordstenen van de zwembadafwerking worden omgesprongen.


Terras Kortrijk
dinsdag 19 oktober 2021

Dakterras met balustrade realiseren

We willen graag een dakterras laten aanleggen op een plat dak voorzien van roofing en siergrind. Het is een groot platform, maar qua terras-terrein denk ik aan richting 30 m². Siergrind dient daar dus te worden verwijderd en dan graag een terrasvloer in kunststof terrasplanken of -tegels, of een interessant alternatief. Omwille van de veiligheid graag ook een balustrade (in metaal?) rondom te voorzien (+/- 20 lopende meter) Eventueel een ander type terrasafbakening -in overleg met vakman- wordt ook overwogen. (evt. sponden in rvs en platen in glas).


Terras Tessenderlo
maandag 11 oktober 2021

Zwevend terras afbreken en terug plaatsen

Mijn terrastegels rusten op cementzakjes op een plat dak. De roofing van het dak wordt vernieuwd waardoor de tegels tijdelijk moeten verwijderd worden waarna ze terug geplaatst moeten worden op tegeldragers of terug cementzakjes. De tegels zijn voorhanden, de tegeldragers niet. Het terras is ± 16m² groot.


Terras Hasselt
dinsdag 05 oktober 2021

Terras aanleggen in tegels

Ik zoek een vloerder om het terras terug op orde te brengen. Oude terras is al verwijderd, er hoeft niets te worden uitgebruiken. Het gaat om een oppervlakte van 42,50 m2, alles op hetzelfde niveau.


Terras Bree
vrijdag 01 oktober 2021

Terras aanleggen

Ik zou graag een terras laten aanleggen. Van 2x3m. Liefst met betontegels. Nu is dat nog gewoon grasveld.


Terras Lokeren
vrijdag 24 september 2021

Terras leggen

Is voor 20 vierkante meter terras te leggen met klinkers. Nu liggen er tegels.


Terras Halle
vrijdag 24 september 2021

Terras in stadstuin vernieuwen

Oude terras met kapotte tegels moet worden uitgebroken. We willen dat graag laten herbetegelen, graag met aandacht voor waterdoorlaatbaarheid of een andere vorm om het regenwater op te vangen. Het gaat om een terras van 7m40 op 2m80.


Terras Gent
maandag 30 augustus 2021

Terras installeren

Ik zoek iemand die alles tot en met het beton gieten wil doen voor ons terras van 4m x 4m31. Hiervoor had ik graag tegels van 50cm op 50cm met een donkere look en goed afwasbaar zijn. Eventueel met een klein opstapje.


Terras Veltem-Beisem
maandag 30 augustus 2021

Twee terrassen met balustrades opnieuw aanleggen

Ik wil graag mijn terras laten vernieuwen. Het gaat om twee terrassen van 9 meter op 2. Momenteel terrassen in tegels en dat willen we behouden. Type tegel nog niet beslist. Balustrades zijn gemaakt uit metaal/ inox.


Terras Lokeren
woensdag 25 augustus 2021

Houten terrassen leggen

Vervangen van volledig terrassen rond woning volgens bestaand plan. Momenteel in bankirai 40 jaar oud. Liefst hout en tegels Ongeveer een 200m²


Terras Grez-Doiceau
maandag 16 augustus 2021

Aanleggen van oprit en tuinterras

Graag willen we de oprit (21 m²) laten aanleggen met klinkers. het is een nieuwe verkaveling, dus er is momenteel niks voorzien, enkel grond. Eventueel zou er eerst een 20-tal cm moeten worden afgevoerd ifv de nodige onderlaag - daar heb ik niet goed zicht op. In de tuin achteraan de woning willen we graag een terras (18 m²) laten leggen. Onze voorkeur gaat uit naar terrastegels 60 x 60 , maar we staan zeker open voor andere materialen/uitvoeringen als daar voordelen aan gekoppeld zijn naar onderhoud/duurzaamheid/uitstraling/prijs,..... Af te werken met boordstenen rond-om-rond. Eventueel zou er ook een betonplaat gegoten moeten worden, aansluitend aan het terras voor het tuinhuis.


Terras Wondelgem
woensdag 28 juli 2021

Dakterras hout aanleggen + balustrade

Wij hebben aan ons huis een klein terrasje van 3,5 x 2,5m op de eerste verdieping, toegankelijk via de aangrenzende kamer. We zouden hier graag houten planken of tegels op tegeldragers willen laten plaatsen en ook een balustrade van 2,5m breed in gelaagd glas of alu spijltjes.


Terras Antwerpen
maandag 26 juli 2021

Stuk tuin egaliseren en klein houten terras plaatsen

Wij zouden graag een klein stukje gazon van ongeveer 2 op 2 meter egaliseren en daarna houten tegels plaatsen om vuilnisbakken op te zetten. De ondergrond nu is gewoon gazon dat door de hond wat uitgegraven is.


Terras Kapellen (Antwerpen)
dinsdag 13 juli 2021

Terras vernieuwen

op een bestaand terras van 3 op 5 m tegels van 60 op 60 plakken


Terras Maasmechelen
dinsdag 06 juli 2021

Composiet terras aanleggen

Wij zouden graag ons terras laten aanleggen, liefst in composiet. In totaal ongeveer een 25m² Langs de ene kant is er nu aarde waar een grasmat op ligt en aan de andere kant liggen er plastieken tegels.


Terras De Pinte
vrijdag 02 juli 2021

vernieuwen terras

Ik zoek iemand die mijn terras met betonklinkers wil uitbreken en heraanleg met keramische tegels. De terras is 41 vierkante meter groot.


Terras Vichte
woensdag 30 juni 2021

Terras aanleggen + beton traptrede plaatsen

Terras aanleggen met betontegels voor een oppervlakte van ongeveer 10 m² + plaatsen van beton traptreden 4 x 2,40 breed. Er moet niet afgebroken worden.


Terras Hechtel
vrijdag 25 juni 2021

Uitbreiden terras in chape

Wij hebben zwevende tegels liggen en zouden deze graag in chape leggen. 2 rijen tegels bijleggen. 10 m² ongeveer. Tegels liggen hier.


Terras Zonhoven
zaterdag 19 juni 2021

Terrastegels plaatsen - Blauwe Hardsteen

Ik zoek een aannemer om terrastegels in natuursteen te plaatsen. De tegels zelf heb ik aangekocht, enkel de funderingen, plaatsen en voegen dient te gebeuren door een goede vakman. Totale oppervlakte 28m² over verschillende plaatsen. Het gaat om een terras, een kleine oppervlakte op een andere locatie en een trap richting tuin. Oude terras zal al voor een deel uitgebroken zijn, chape zal ook voor een deel gedaan zijn. Opgelet, tegels in blauwe hardsteen van 3 centimeter dik en 80x80.


Terras Kontich
woensdag 16 juni 2021

Grindkoer vervangen door terras buitentegels

Huidige grindkoer (8 m x 4 m) zouden we graag laten vervangen door een terras in buitentegels. Er moet ook een wachtbuis gelegd worden voor komend sanitair. Gesitueerd aan de achterzijde van de woning, bereikbaar via een gang van >1 m breedte


Terras Moerbeke-Waas
dinsdag 15 juni 2021

Terras heraanleggen met keramische tegels

Heraanleggen terras. Dit zijn nu PVC planken maar we zouden dit willen vervangen door tegels. Dit omdat de pvc planken doorzakken. Er is wel een waterput die nog bereikbaar moet zijn. Terras is 7,5meter op 3,5 meter. Terras zouden we in keramische tegels willen laten aanleggen.


Terras Mechelen
dinsdag 15 juni 2021

Terras aanleggen met grote tegels

Terras aanleggen van in totaal 28 vierkante meter met tegels van om en bij 50x50 met boordrand (nog te kiezen, via plaatser). Bestaande terras zal verwijderd zijn, graafwerken zullen nog moeten gebeuren.


Terras Bevere
donderdag 03 juni 2021

Terras terug aanleggen uitbreken oud terras

Uitbreken tegels en terras 70 vierkante meter terug aan leggen met nieuwe tegels


Terras Veerle
dinsdag 01 juni 2021

Terras vernieuwen

Ik zou graag mijn terras vernieuwen Nu ligt dat deels in klinkers en deels in beton Dat is ongeveer een 30m² Ik ben aan het twijfelen over gepolierde beton voor het terras of tegels.


Terras Melle
zondag 23 mei 2021

Composiet terras uitbreiden

Ik zou mijn huidig terras uitbreiden. Op het extra stuk staat nu beplanting. + met aansluitend plateau in composiet terrasplanken 3,5m x 2,5m De rest van het terras zijn tegels maar dat moet zo behouden worden.


Terras Heusden-Zolder
woensdag 19 mei 2021

Plaatsen terras beton megategels (48m²) & hout (19m²)

POST 1: TEGELS rond zwembad 48 m² (zie plan bijlage) - Levering Tegels: voorzien door klant - Plaatsen van beton mega tegels 1.37m x 1.32m x 9cm dik (onderlaag tegels moet nog voorzien worden: koffer steenballast & funderingslaag porfier met cement OF gelijkaardig) - Wirtz borduren aan & zijde : 12 lopende meter - Totale oppervlakte: 48m² POST 2: Houten terras rond zwembad 19m² (zie plan bijlage) - Levering tropisch hout : voorzien door klant - Plaatsen houten latten (bamboo latten van 1850 mm x 139mm): onder latten ook structuur voorzien om op plat dak te plaatsen. Een deel van de houten latten wordt ook gesneden om cirkelvormig terras te verkrijgen (zie plan) = planken aan boord van cirkel proper afzagen - Totale oppervlakte 19m²


Terras Duisburg
Offertes aanvragen