Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Terras tegels tuin aanleggen

Terras tegels leggen

Terras tegels leggen

Informatie, prijzen en offertes op maat van de beste terrasleggers uit de buurt voor jouw terras in tegels.

Terras aanleggen met tegels: soorten en prijzen

Soorten terrastegels

Betontegels

Betontegels hebben een moderne uitstraling, zijn vorstvrij en slijtvast. Tel daarbij op dat ze de goedkoopste van alle tegels zijn en je begint te begrijpen waarom ze zo populair zijn. Klein nadeel van dit type tegel is dat ze sneller kleur verliezen dan de keramische- en natuursteentegels.

Vaak zie je een beschermende toplaag op betontegels. In dat geval maak je ze best niet schoon met een hogedrukreiniger, want die kunnen de toplaag beschadigen. Een schoonmaakmiddel zoals chloor of een middel tegen de kalkaanslag is een veiligere optie.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn een duurder alternatief voor de betonnen collega's. Ze zijn doorgaand veel dunner dan andere tegelsoorten en hebben een kenmerkend motief. Let wel, een perfecte ondergrond is nodig om te voorkomen dat ze gaan barsten. Keramische tegels zijn zeer stevig, krasbestendig en vuilafstotend. Bovendien verliezen ze nooit hun kleur verliezen. Enkel bij slecht of nat weer moet je opppassen. De tegels kunnen dan behoorlijk glad zijn.

Tegels uit natuursteen

Laatste optie en tegelijk ook de duurste. Deze tegels worden gemaakt uit natuurlijke materialen, waardoor er een immens aanbod aan soorten en afwerkingsvormen is. Zowel bij landelijke als moderne huizen en tuinen is natuursteen een goede keuze. Ze hebben bijna geen onderhoud nodig en nemen geen vocht op. Belgische hardsteen, Vietnamese blauwsteen en basalt zijn populaire keuzes in België.

Prijs terrastegels

Hoeveel kost het om een terras met tegels te laten leggen? In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen mee. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en montage door een professionele vakman.

Soort tegels Richtprijs per vierkante meter inclusief montage
Betontegels € 50 - € 100
Keramische tegels € 60 - € 120
Tegels uit natuursteen € 80 - € 140

Offertes aanvragen

Offertes aanvragen