Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Waterschade in muur behandelen

Waterschade

Waterschade

Beschadigde muren of plafonds na waterinfiltratie?
Casius brengt je in contact met professionele vakmannen voor de herstelling.

Herstellingswerken na waterschade?

Schade door een waterlek komt jammer genoeg vaak voor. Een van de meest voorkomende oorzaken is een lek in de douche, waardoor de onderliggende ruimte wordt aangetast. Het zal je dus niet verwonderen dat dit vaak in appartementen voorkomt. Aangezien de oorzaak meestal bij de bovenbuur ligt, zullen de herstellingswerken meestal via de verzekering van de getroffen partij lopen. De elementen die het vaakst worden beschadigd door waterinfiltratie zijn: 

  • Plafond
  • Muren
  • Parket of laminaat
  • Kasten en ander meubilair

Eens je het lek ontdekt hebt, is het cruciaal om eerst de oorzaak van de beschadigingen aan te pakken. Het herstellen van de afvoer in je douche is hier een mooi voorbeeld van. Is het lek gedicht, dan kan je beginnen aan de effectieve herstellingswerken.

Als het lek is gedicht, wordt het een stuk eenvoudiger om de problemen op te lossen. Het plafond herstellen of vernieuwen, herbepleisteren en tot slotte opnieuw schilderen of behangen. Vaak ben je er dan vanaf. Let op dat de beschadigde muren en plafonds voldoende droog zijn na de herstellingen. Pas hierna kan men starten met de bezettingswerken.

Tip: Ben je op zoek naar een bestek voor de verzekering? Gebruik onze dienst en vergelijk meerdere offertes op maat. Onze vakmannen komen graag langs om de herstellingswerken in een duidelijke en vrijblijvende offerte te gieten.

Offertes waterschade aanvragen

Recente opdrachten

donderdag 14 januari 2021

Opsporen en herstellen van waterschade (en schimmels) door lek bij bovenbuurvrouw

Onze bovenbuurvrouw zit met een lekkende douche. Wij werden wakker met een plas in de slaapkamer en berging (naast de slaapkamer). In de slaapkamer zelf zijn er problemen aan de plint, de deur en de kast. In de berging viel ons op dat er achter de kast schimmel is tegen de vloer. Dit lek is er dus wellicht al wat langer. We wachten nog tot alles volledig is opgedroogd om te zien of er opnieuw bezet/geschilderd moet worden, op de foto's kan je alvast zien wat voor een schade er aanwezig is.


Vochtbehandeling
maandag 11 januari 2021

Herstellingen uitvoeren na waterschade

Waterinfiltratie en dus waterschade in mijn grote garage. Komt via het dak binnen. Ik zoek een vakman om zowel het dak als de beschadigde muren te herstellen.


Renovatie
vrijdag 08 januari 2021

Herstellingswerken na waterschade

Bij het afbreken en heropbouwen op het naburig perceel werd de scheimuur niet afgeschermd, waardoor er waterinfiltraties in de daarnaast gelegen woning bestonden ten gevolge waarvan ik op heden vochtschade aan haar zijde van de scheimuur heeft. Het zou gaan over 3 verdiepingen waar het moet hersteld worden


Andere / klussen
Offertes aanvragen