Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Waterschade in muur behandelen

Waterschade

Waterschade

Beschadigde muren of plafonds na waterinfiltratie?
Casius brengt je in contact met professionele vakmannen voor de herstelling.

Herstellingswerken na waterschade?

Schade door een waterlek komt jammer genoeg vaak voor. Een van de meest voorkomende oorzaken is een lek in de douche, waardoor de onderliggende ruimte wordt aangetast. Het zal je dus niet verwonderen dat dit vaak in appartementen voorkomt. Aangezien de oorzaak meestal bij de bovenbuur ligt, zullen de herstellingswerken meestal via de verzekering van de getroffen partij lopen. De elementen die het vaakst worden beschadigd door waterinfiltratie zijn: 

  • Plafond
  • Muren
  • Parket of laminaat
  • Kasten en ander meubilair

Eens je het lek ontdekt hebt, is het cruciaal om eerst de oorzaak van de beschadigingen aan te pakken. Het herstellen van de afvoer in je douche is hier een mooi voorbeeld van. Is het lek gedicht, dan kan je beginnen aan de effectieve herstellingswerken.

Als het lek is gedicht, wordt het een stuk eenvoudiger om de problemen op te lossen. Het plafond herstellen of vernieuwen, herbepleisteren en tot slotte opnieuw schilderen of behangen. Vaak ben je er dan vanaf. Let op dat de beschadigde muren en plafonds voldoende droog zijn na de herstellingen. Pas hierna kan men starten met de bezettingswerken.

Tip: Ben je op zoek naar een bestek voor de verzekering? Gebruik onze dienst en vergelijk meerdere offertes op maat. Onze vakmannen komen graag langs om de herstellingswerken in een duidelijke en vrijblijvende offerte te gieten.

Offertes waterschade aanvragen

Recente opdrachten

zondag 29 augustus 2021

Herstellingswerken uitvoeren na waterschade

Door overstroming is het nodig om het laminaat te vervangen. Bij de muren tot op 45cm hoogte moet men de bezetting afkappen en opnieuw bezetten, behangen alsook schilderen. Daarnaast moeten 3 deuren vervangen worden, de tegels in de keuken hersteld worden en de klinkers buiten opnieuw ingevoegd worden.


Renovatie Meise
vrijdag 16 juli 2021

Herstellingswerken na waterschade

Door werken aan het dak, waarbij de dakwerker het dak heeft laten openliggen is er na een hevige regenbui veel water binnengekomen bij de lichtpunten. De bepleistering van het plafond was hierdoor helemaal beschadigd, alsook de parket die daar onder de lek ligt. Wij vermoeden dat er nieuwe parket gelegd moet worden op ongeveer 40m2. De bepleistering van het plafond is ook 40m2.


Renovatie Malle
zaterdag 10 juli 2021

Herstellingswerken na waterschade

Muur bepleisteren en schilderwerken, deur vervangen, parket vernieuwen


Renovatie Heusden-Zolder
Offertes aanvragen