Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Waterschade in muur behandelen

Waterschade

Waterschade

Beschadigde muren of plafonds na waterinfiltratie?
Casius brengt je in contact met professionele vakmannen voor de herstelling.

Herstellingswerken na waterschade?

Schade door een waterlek komt jammer genoeg vaak voor. Een van de meest voorkomende oorzaken is een lek in de douche, waardoor de onderliggende ruimte wordt aangetast. Het zal je dus niet verwonderen dat dit vaak in appartementen voorkomt. Aangezien de oorzaak meestal bij de bovenbuur ligt, zullen de herstellingswerken meestal via de verzekering van de getroffen partij lopen. De elementen die het vaakst worden beschadigd door waterinfiltratie zijn: 

  • Plafond
  • Muren
  • Parket of laminaat
  • Kasten en ander meubilair

Eens je het lek ontdekt hebt, is het cruciaal om eerst de oorzaak van de beschadigingen aan te pakken. Het herstellen van de afvoer in je douche is hier een mooi voorbeeld van. Is het lek gedicht, dan kan je beginnen aan de effectieve herstellingswerken.

Als het lek is gedicht, wordt het een stuk eenvoudiger om de problemen op te lossen. Het plafond herstellen of vernieuwen, herbepleisteren en tot slotte opnieuw schilderen of behangen. Vaak ben je er dan vanaf. Let op dat de beschadigde muren en plafonds voldoende droog zijn na de herstellingen. Pas hierna kan men starten met de bezettingswerken.

Tip: Ben je op zoek naar een bestek voor de verzekering? Gebruik onze dienst en vergelijk meerdere offertes op maat. Onze vakmannen komen graag langs om de herstellingswerken in een duidelijke en vrijblijvende offerte te gieten.

Offertes waterschade aanvragen

Recente opdrachten

maandag 07 juni 2021

Herstellen na waterschade: parket, isolatie, gyprocplafond en elektrische bedrading

Graag een vakman die ons een voorstel kan doen het herstellen pleisterwerk - plafond 6 m x 4 m. De uit te voeren werken zijn het gevolg van water uit de losgekomen flexibel van de wasmachine. Dat water kwam door de parketvloer en isolatie van de eerste verdieping naar het gyprocplafond in onze keuken op het gelijkvloers. Daarbij liep het langs inbouwspots, over hanglampen, in het fornuis en de dampkap, maar vooral langs een plafond van gipsplaaten dat nu op plekken doorweekt is en doorhangt. Onze vraag is dan ook om een bestek/offerte ihkv de verzekering te ontvangen, maar bijkomend uiteraard ook de werken uit te voeren. Lekkage heeft zich afgelopen weekend voorgedaan.


Renovatie Gent
zaterdag 05 juni 2021

Herstellen pleisterwerk na waterschade badkamer

Na waterlek bij de bovenburen, zoeken we iemand die de waterschade aan plafond en muur kan herstellen in de badkamer. Probleem dateert van januari, dus vermoedelijk is alles nu wel voldoende uitgedroogd. Betreft herstelling aan de muur (2m²) en aan het plafond (1m²). Hier heb ik zelf ook wat gaten in het pleister geboord omdat het water via de lamp door het plafond sijpelde en ik het zo wou verspreiden om te vermijden dat het via de elektrische bedrading bleef binnendruppelen.


Pleisterwerken Antwerpen
donderdag 03 juni 2021

Herstellen vochtschade na lek plafond

De bovenbuur had een lek aan zijn waterketel. Hierdoor is er waterschade aan het plafond van mijn toilet in de hal (1.5 m²). Dit moet echt wel hersteld, want onlangs viel de luster hierdoor naar beneden. Maar natuurlijk wil ik eerst dat iemand met kennis van zaken hiervoor komt kijken.


Andere / klussen Boom
Offertes aanvragen