Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Waterschade in muur behandelen

Waterschade

Waterschade

Beschadigde muren of plafonds na waterinfiltratie?
Casius brengt je in contact met professionele vakmannen voor de herstelling.

Herstellingswerken na waterschade?

Schade door een waterlek komt jammer genoeg vaak voor. Een van de meest voorkomende oorzaken is een lek in de douche, waardoor de onderliggende ruimte wordt aangetast. Het zal je dus niet verwonderen dat dit vaak in appartementen voorkomt. Aangezien de oorzaak meestal bij de bovenbuur ligt, zullen de herstellingswerken meestal via de verzekering van de getroffen partij lopen. De elementen die het vaakst worden beschadigd door waterinfiltratie zijn: 

  • Plafond
  • Muren
  • Parket of laminaat
  • Kasten en ander meubilair

Eens je het lek ontdekt hebt, is het cruciaal om eerst de oorzaak van de beschadigingen aan te pakken. Het herstellen van de afvoer in je douche is hier een mooi voorbeeld van. Is het lek gedicht, dan kan je beginnen aan de effectieve herstellingswerken.

Als het lek is gedicht, wordt het een stuk eenvoudiger om de problemen op te lossen. Het plafond herstellen of vernieuwen, herbepleisteren en tot slotte opnieuw schilderen of behangen. Vaak ben je er dan vanaf. Let op dat de beschadigde muren en plafonds voldoende droog zijn na de herstellingen. Pas hierna kan men starten met de bezettingswerken.

Tip: Ben je op zoek naar een bestek voor de verzekering? Gebruik onze dienst en vergelijk meerdere offertes op maat. Onze vakmannen komen graag langs om de herstellingswerken in een duidelijke en vrijblijvende offerte te gieten.

Offertes waterschade aanvragen

Recente opdrachten waterschade

dinsdag 18 januari 2022

Crepimuren injecteren na opstijgend vocht

Door opstijgend vocht is de crepi beschadigd. Ik zoek een vakman die de muren kan injecteren. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 20 meter rondom het huis. Hoogte van enkele 10tallen centimeter en op één plaats ongeveer een meter.


Vochtbehandeling Kalmthout
dinsdag 18 januari 2022

Vochtprobleem oplossen door installatie ventilatie

Wij hebben een huis van 70jaar oud. Nu krijgen we op 2 slaapkamers aan de muren vochtplekken aan een buitenmuur. In de bijbouw is een keuken en daar is in de kasten ook schimmel. En boven de plint in het toilet is er ook schimmel.


Vochtbehandeling Schendelbeke
dinsdag 18 januari 2022

Vochtprobleem oplossen in appartementsgebouw

Het betreft een appartementsgebouw van 3 verdiepen -benedenverdieping. Ik ben eigenaar van de twee bovenste verdiepingen. Beide hebben zwarte schimmel in de badkamer. Dat is een gesloten ruimte zonder ramen. Ze hebben natte buitenmuren. Er is ook schimmel in twee kamers achteraan het appartement. Deze problemen komen telkens terug als ik ze behandel met een spray. 1 Twee experts die ik gebeld heb zeiden dat het geen condens was en dat het niet van buiten komt. Maar ik wil daar een tweede mening over. 2 voor de badkamer heb ik een ventilator geplaatst op advies van een expert. Hij zei dat het zou helpen voor het hele appartement. Het heeft geholpen voor de badkamer, maar niet voor de andere kamers.


Vochtbehandeling Deurne
maandag 17 januari 2022

Vochtprobleem oplossen door ventilatie plaatsen

Er ontstaat steeds schimmel aan de voorgevel en vocht en schimmelproblemen op zolder in de nok van het dak, bij de aansluiting van de buren. De zolder is volledig afgewerkt.


Vochtbehandeling Stekene
maandag 17 januari 2022

Natte muur behandelen

Door een lek in de afvoer van het dak is een muur nat geworden. Het water liep in de muur i.p.v. in de afvoer. De herstelling aan het dak is ondertussen gedaan, die aan de muur moet nog gebeuren.


Vochtbehandeling Deurne
maandag 17 januari 2022

Vochtprobleem oplossen

Het is een vochtplek van 50cm² in de hoek van appartements gebouw. In de slaapkamer op gelijkvloers aan de kant van de tuin. Zou kunnen komen van terras of badkamer van de eerste verdieping. Wij zouden graag weten vanwaar het vocht komt en het dan ook laten herstellen.


Vochtbehandeling Ganshoren
woensdag 12 januari 2022

Sanitair afvoer door lek herstellen en waterschade aan de muren herstellen

Ik heb vochtschade in mijn woning. Er is waarschijnlijk een lek in de sanitaire afvoer. Er is reeds een expert langsgekomen die een lekdetector heeft uitgevoerd. Door die lek, zijn de muren beschadigd (zo´n 8m2).


Vochtbehandeling Overijse
woensdag 12 januari 2022

Vochtprobleem oplossen en de herstellingen doen

Wij hebben last van vocht. Schimmel in de slaapkamers en badkamer. Dit is begonnen vorig jaar nadat we de aluminium ramen hebben vervangen door pvs. Het is zo erg dat er al stukjes plafond naar beneden gekomen zijn. We willen graag de oorzaak hiervan vinden.


Vochtbehandeling Wemmel
maandag 10 januari 2022

Opzoeken van vochtprobleem en verhelpen.

Waterschade in julli. De binnenmuur die naast de buitenmuur was helemaal nat. Vochtigheid is nu wat beter. Maar het moet wel hersteld worden. Er is een probleem bij de buren ook.


Vochtbehandeling Brussel
maandag 10 januari 2022

Vochtprobleem oplossen in verschillende kamers

In ons huis (1990) zijn enkele vochtplekken en wou graag bekijken om dit probleem op te lossen. Ook in de badkamer en slaapkamer zijn condensproblemen. Ook in de dressing is het vochtig.


Vochtbehandeling Broechem
vrijdag 07 januari 2022

oplossen van vochtprobleem

Op zoek naar bedrijf dat het vochtprobleem kan behandelen. Het probleem situeert zich vooraan in het huis, in de hoek. Dit probleem stelt zich enkel in de winter. Slagregen + koude? Er staat een ingemaakte kast in de hoek. Onderaan komt er vocht in en schimmel.


Vochtbehandeling Averbode
donderdag 30 december 2021

Vochtproblemen in vloer en muur

Vochtproblemen aan de binnenkant van onze woning ter hoogte van de vloer en de muren. Op de grond vlekken van een goeie 20 à 30 centimeter, op de muur al zeker meer dan een halve meter. We weten niet van waar het vocht komt, sowieso niet van de kelder want die bevindt zich op een andere plek in de woning.


Vochtbehandeling Westerlo
maandag 27 december 2021

Vochtproblemen oplossen

Ik zoek iemand die ons kan helpen met het oplossen van het vocht vooral boven op de slaapkamers (condentie vocht) Het plamuursel loopt gewoon van onze muren We hebben ook al groene schimmel Zolder + gang naar beneden + 3 slaapkamers


Vochtbehandeling Lokeren
donderdag 23 december 2021

Vaststellen en oplossen vochtproblemen met schimmelvorming

We hebben aan de zijde van de voorgevel langs de binnenkant redelijk veel schimmels boven de plint, rond de ramen, boven de voordeur en in de hoeken van de muren. Ook staat er een beetje condens op de ramen, zowel raam- als deurgeheel zijn recent vernieuwd. Wel vermoeden we dat de voegen van de voorgevel niet 100% meer voldoen, waardoor eventueel extra vocht aanwezig is. Gevelbreedte = 4meter, 2 bouwlagen hoog. Plaatsen van stelling ifv de werkzaamheden is geen probleem. We vermoeden tevens ook dat er opstijgend vocht ter hoogte van de living is, aangezien het probleem zich enkel aan de voorgevel van de woning situeert. Schimmelvorming enkel op niveau gelijkvloers.


Vochtbehandeling Vilvoorde
dinsdag 21 december 2021

Condensatieprobleem verhelpen door ventilatie

Graag een vochtspecialist om de mogelijkheden te bekijken naar het condensprobleem dat zich stelt op de bovenverdieping. In de slaapkamers hangen soms vochtdruppels op de muren. Recent zijn er nieuwe ramen en muurisolatie voorzien, echter is er geen ventilatie voorzien, dus graag een deskundige om de vochtigheid te meten en een passende oplossing voor te stellen.


Vochtbehandeling Tielt
maandag 20 december 2021

Expert voor vochtanalyse muur

Vochtplek binnenshuis aan bovenkant van muur. Dit door een slecht afgewerkte muur bij de buurvrouw. Vocht doet zich in kleine mate voor op 3 plaatsen, nooit groter dan 1m2


Vochtbehandeling Aalst
vrijdag 10 december 2021

Muren bepleisteren en schilderen tgv doorslaand vocht

In ons verhuurappartement hebben wij last van doorslaand vocht tengevolge van de nieuwbouw naast ons. Alles zit in handen van de verzekering daarom vragen wij eerst te komen kijken naar de werken die dienen te gebeuren. Het vocht situeert zich in de slaapkamers + kinderkamer van mijn huurders: de muren grenzend aan de nieuwbouw zijn zwart en er is schimmelvorming. Ik schat een totale oppervlakte van +/- 20m². Het pleisterwerk dient te worden afgekapt en opnieuw bezet te worden, aansluitend ook schilderwerken.


Vochtbehandeling Eksaarde
woensdag 08 december 2021

Herstelling na waterschade van eetkamer en badkamer

Door waterinfiltratie door de buitenmuur én de badkamer zou moeten worden hersteld: - in de eetkamer en een stuk keuken een aantal muren en het plafond - in de badkamer (als dat er meteen bij kan) minstens een (betegelde) muur en vloer, maar te bekijken waar er nog schade zou kunnen gevormd zijn (bvb onder het bad en/of de ophanging). Er is een expertiseverslag met vochtmetingen.


Vochtbehandeling Mariakerke
dinsdag 30 november 2021

Waterschade herstellen

Een nis in de kelder staat vol water wegens doorlekken van het water van de buren. We zoeken iemand om de schade te herstellen aan de grond en de muren


Vochtbehandeling Wilrijk
vrijdag 26 november 2021

Herstellingswerken na waterschade: binnengevel

Water lek van het dak en slechte plaatsing van regentoevoer. Problemen met de toevoer zijn opgelost, nu willen we de schade aanpakken en op termijn het dak renoveren. Het gaat om de buitengevel die moet aangepakt worden: 3 op 2 meter. Schade voornamelijk binnen maar ook buiten. Regenwater is naar beneden gelekt en ook aan de binnenkant op het gelijkvloers is er intussen vochtschade vastgesteld.


Vochtbehandeling Mechelen
woensdag 24 november 2021

Herstellen gyprocplafond en -wand na waterschade

Er is maandenlang een lek geweest ten gevolge van een probleem in het appartement van de bovenbuur. Het is eindelijk gelocaliseerd, maar nog niet hersteld. Mijn appartement is gelegen op het gelijkvloers en zowel een vals plafond (7 m²) als een valse muur (gyproc) zijn beschadigd. Graag een vakman om alvast een bestek op te maken , om (na definitieve oplossing lek- en vochtvrij) de herstellingswerken zsm te kunnen aanvangen: gyproc vervangen + herbepleisteren + schilderafwerking. Appartement = gelijkvloers. Ook zou een beschadigde dampkap moeten worden vervangen. Deze is verroest door de langdurige lekkage. Ze werkt op zich nog, dus aan de elektrische aansluiting/bekabeling is niks mis. Enkel het dampkap-element zelf zou moeten worden vervangen. l


Vochtbehandeling Kessel-Lo
Offertes aanvragen