Stap 4: De uitvoering

Coördinatie werkzaamheden: Verschillende werkzaamheden in het verbouwingsproces hangen samen. De tegelzetter kan pas met de vloertegels aan de slag als de elektricien de bedrading heeft aangelegd. Deze kan op zijn beurt pas aan het werk als de vloer is aangebracht. Het afstemmen van de werkzaamheden en het op tijd inschakelen van de diverse vakmensen vraagt om een goede coördinatie. Dit is de verantwoordelijkheid van de aannemer.

 

Leveren bouwmaterialen: Het bestellen en aanleveren van bouwmaterialen zijn eveneens de verantwoordelijkheid van de aannemer. Als u zelf voor (een deel van) de materialen zorgt, stem aankoop en levering dan goed af op de overeengekomen planning.

 

Overleg: Tijdens de verbouwing zult u regelmatig overleggen met de aannemer of andere vakmensen over de voortgang. Aan de orde komen zaken als planning, kosten, veranderingen en problemen. Het is verstandig om de daar gemaakte afspraken schriftelijk vast te leggen in een bouwverslag. Wanneer u een architect in de arm heeft genomen, kunt u zich laten vertegenwoordigen door de architect.

 

Meer- en minderwerk: Tijdens de uitvoering kan blijken dat er extra werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Dit heet meerwerk. Het tegenovergestelde kan ook voorkomen: u signaleert dat een in het contract omschreven klus komt te vervallen. Dan is er sprake van minderwerk. Natuurlijk hebben beide gevallen financiële gevolgen. Laat meer- en minderwerk niet op z'n beloop maar leg het vast.

 

Tips:

  • Maak foto's!
  • Betaal (termijnen) pas als u volledig tevreden bent.
  • Houd een dagboek bij. Schrijft op wie wat gedaan heeft en noteer bijzonderheden.
  • Schrijf bij regiewerk ook de werktijden en leveringen op.
  • Heeft u vragen? Twijfel niet en vraag het de vakman of bel Casius 02/ 788.18.00.

 

 

 

 

 

Offerte aanvragen

Werkwijze

 

1. Help!
stap 1
2. Omschrijf
stap 2
3. Bespreek
stap 3
4. Kies
stap 4

 

EENVOUDIG, SNEL, VRIJBLIJVEND en GRATIS

 

 

Offerte aanvragen

Werkwijze

Hoe Werkt Casius