Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Vloerder legt kurkvloer

Kurkvloer plaatsen

Kurkvloer plaatsen

Kurkvloer: volwaardige vloer of vage trend?

Kurkvloer laten plaatsen?

Je kan kiezen uit tegels, laminaat, parket, natuursteen, gepolierde beton en ga zo maar door. Jawel, het aanbod materialen om een vloer mee aan te leggen is immens. Kurk is misschien een vreemd materiaal om aan dit lijstje toe te voegen, maar toch een interessante optie om wat grondiger te bekijken. Het ecologische karakter en de duurzaamheid van een kurkvloer zijn slechts twee van de vele redenen om eentje te overwegen.

Je kan de kurkvloeren opdelen in twee categorieën. Enerzijds de traditionele kurktegels die je op de ondervloer gaat verlijmen of plakken. Anderzijds kan je kiezen voor klikvloeren. Ze bezitten een  functionele klikverbinding, waardoor je ze vlotter kan leggen. Deze zwevende kurkvloeren staan bij producent en vloerders bekend als kurklaminaat, omdat het systeem exact hetzelfde is al bij een gewone laminaatvloer

Wat zijn de voordelen van een kurkvloer?

Een kurkvloer is onderhoudsvriendelijk. Nee, serieus, we menen het. Een kurkvloer is écht onderhoudsvriendelijk. Het materiaal werkt vuil-, stof- en waterafstotend en voorkomt dat schimmels en bacteriën kunnen aanhechten aan je vloer. Meer nog, de beschermende laag zorgt ervoor dat stof en vuil er gewoon bovenop blijven liggen. Je moet het natuurlijk nog schoonvegen, maar dat gebeurt in een wip.

Kurk heeft verschillende isolerende eigenschappen. Het isoleert thermisch en heeft een geluiddempend karakter, waardoor geluiden van harde voetstappen op het verdiep boven je worden afgezwakt. Bovendien wordt de warmte in de woning dankzij de kurkvloer goed bijgehouden. Je kan een kurkvloer ook combineren met vloerverwarming, maar dan boet die verwarming wel iets in aan efficiëntie in vergelijking met andere vloeren.

Kurkvloer
Plaatsing kurkvloer

Een van de grootste voordelen is de verhouding prijs - kwaliteit. Zeker bij aanzienlijke oppervlaktes kan een kurkvloer al snel enkele honderden euro’s goedkoper uitvallen dan pakweg een parketvloer. Leuk extraatje: het aanbod in kurkvloeren is enorm en breidt nog elke dag uit. Vroeger had je enkel de natuurlijke bruine afwerking, maar het aanbod kleuren en structuren is intussen stevig vergroot.  Trek je de lijn door en wil je kurk ook op andere oppervlaktes aanbrengen? Leef je uit! Je vindt kurk steeds meer terug op wanden en trappen.

Een kurkvloer is flexibel. Het rekbare en elastische materiaal heeft een hoge draagkracht. Dit zorgt ervoor dat zware meubels geen permanente druksporen zullen nalaten.

En de nadelen van kurkvloer?

Beslis je om een kurkvloer te leggen, dan moet de ondergrond perfect egaal zijn. Klinkt logisch en dat geldt natuurlijk voor elk type vloer, maar een kurkvloer is een dunne vloer, vaak niet meer dan een paar millimeter dik. Kleine onvolmaaktheden kunnen dus grote gevolgen hebben. Als het nodig is, laat je je vloer dus beter eerst egaliseren door een goede vakman.

Langdurige blootstelling aan zon blijft een pijnpunt voor kurk. Vooral bij goedkopere kurksoorten kan verkleuring ontstaan, waardoor de kurkvloer verbleekt. Nieuwe vloeren zijn wel beter bestand tegen de schadelijke UV-stralen.

Kan een kurkvloer ook in mijn badkamer?

Kurk in jouw badkamer

Kurk werd vroeger bijna uitsluitend gebruikt in kantoren of grote winkelruimtes, maar wint intussen aan populariteit bij particulieren. Grootste reden hiervoor is het groot aantal toepassingen. Trappen, wanden, vloeren in living, keuken, slaapkamers of toilet. Ook in de badkamer vind je kurk terug. Lijkt wat vreemd, want de meeste natuurlijke producten horen daar normaal niet echt thuis.

Kurk heeft het grote voordeel om van nature waterafstotend te zijn, waardoor het zijn plaats in badkamers of keukens niet gestolen heeft. Naast waterafstotend is kurk een isolerend materiaal. Het neemt warmte op uit de omgeving en dempt scherpe geluiden zoals voetstappen. Vrij vertaald: kurk biedt een beetje akoestische en warmte-isolatie. Geen fan van het uitzicht van kurk, maar wel van de isolerende en dempende eigenschappen? Dan kan je kurk altijd gebruiken als ondervloer bij pakweg laminaat of parket.

Verlijmen en vernissen

Kurk plaatsen doe je door te verlijmen met een speciale lijm. Na verlijming moet de vloer nog worden afgewerkt met een beschermende afwerkingslaag. Die beschermt het kurk shampoo en andere producten die in de badkamer wel al eens in het rond vliegen. Bovendien is de vloer hierna extra bestand tegen water en vocht.

Als laatste kan je jouw vloer van enkele vernislagen voorzien. Deze laag krijgt wel wat te verduren, dus vervang je die best van tijd tot tijd.

De prijs van kurkvloer

De kosten om een kurkvloer te laten leggen kunnen variëren. De kwaliteit van de kurk heeft het meeste invloed op de kostprijs. Ook de verschillende plaatsingsmethodes, lijmen of klikken, beïnvloeden de prijs. Gemiddeld mag je voor het plaatsen van een kurkvloer door een erkende vakman rekenen op prijs van 30 à 65 euro per m².

Offertes kurkvloer aanvragen

Recente opdrachten vloeren

donderdag 16 december 2021

Kurk vloer voor de badkamer

Ik zou graag een kurk vloer hebben in mijn badkamer. De oude vloer is al uitgebroken en de chappe is al aanwezig. Het leggen van de kurk laat ik liefst over aan een vakman ook het plaatsen en behandelen ervan. Ik moet nog een kurk vloer kiezen. Ik zou dus graag iemand hebben die deze vloer voor mij installeert en mij de juiste kurk vloer kan aanbieden.


Vloerwerken Waarschoot
woensdag 17 november 2021

Nieuwe kurkvloer leggen

Een gladde betonvloer van 33m² momenteel. Hier wil ik graag een kurkvloer op leggen, plakken of met kliksysteem.


Vloerwerken Gent
vrijdag 12 november 2021

Tussenvloer geluidsdempend renoveren

Graag de deskundige mening van een specialist om de mogelijke oplossingen te bekijken om de tussenvloer (tussen 0 & +1) akoestisch te isoleren. Dit is een oude woning en de structuur bestaat uit houten balken waarop een kurkvloer is gelegd, maar die kraakt ontzettend, en maakt veel lawaai van zodra er iemand boven aanwezig is. We staan open voor ieder voorstel, want we komen zelf niet tot een sluitende oplossing. Oppervlakte is +/- 25 m². de eindafwerking zouden we graag in parket hebben (eventueel na plaatsen van isolatie en een nieuwe vloerbasis?


Vloerwerken Zottegem
dinsdag 19 oktober 2021

Vloer egaliseren en Kurkvloer leggen

Momenteel ligt er een originele planken vloer (oud en on-egaal) met daarop een oude laminaat. De vloer zou dus eerst moeten geëgaliseerd worden en daarna een donkere kurkvloer met houtprint (donker grijs). De kamer is ongeveer 16m².


Vloerwerken Gent
maandag 15 februari 2021

kurken vloer plaatsen

Een kurken vloer laten plaatsen. +- 50m2


Vloerwerken Geel
maandag 15 februari 2021

Herstellen van kurken vloer

Een herstelling van enkele beschadigde tegels van een gelijmde santana kurkvloer. (10j oud) 1 tegel op reserve die kan gebruikt worden voor 1 schade. De andere schade is misschien op te lossen door te schuren en vernissen. Wij zijn ook eventueel aan het twijfelen over een volledig nieuwe vloer maar daarvoor moet de vakman eens komen kijken


Vloerwerken Arendonk
dinsdag 09 februari 2021

Kurkvloer leggen

Kurkvloer in slaapkamer en dressroom. Tussen 10 en 30 m²


Vloerwerken Kluisbergen
dinsdag 09 februari 2021

kurkvloer leggen

Wij hebben 3 ruimtes waar we graag kurkvloer hadden gehad. Ongeveer : Keuken 40m³, gang 18m³, living 40m³. Deze zijn in volgorde met elkaar verbonden. Overal licht momenteel een tegelvloer die perfect in orde is. De vloer(middenste ruimte) in de gang licht een 2 tal cm lager dan de andere ruimtes. Graag hadden wij een idee gehad wat de totale kosten zijn van vloer + plaatsing.


Vloerwerken Lint
woensdag 03 februari 2021

Kurken vloer aanleggen

Momenteel hebben wij een tegelvloer liggen, ik vroeg mij af als het mogelijk is om de kurken vloer hierover te leggen (graag in samenspraak met de vakman). De oppervlakte die aangelegd moet worden is ongeveer 30 vierkante meter.


Vloerwerken Lommel
dinsdag 02 februari 2021

Kurken vloer aanleggen

Ik wil graag een kurken vloer laten aanleggen. Momenteel liggen er tegels, graag zou ik dit willen vervangen door kurk. De oppervlakte die aangelegd moet worden is ongeveer 10 vierkante meter.


Vloerwerken Willebroek
zondag 31 januari 2021

Kurkvloer leggen

1ste verdiep van woning graag in kurk vloer, is ongeveer 60 m². De vloer helt wel af op bepaalde stukken. Voorheen lag tapijt.


Vloerwerken Brugge
zondag 17 januari 2021

Kurken vloer aanleggen

Graag zou ik een kurken/dunne tegel/PVC vloer over een bestaande tegelvloer willen plaatsen, dit zou ik graag bespreken met de vakman. De totaaloppervlakte die zou moeten aangelegd moet worden heb ik nog niet echt een idee van, dit kan ik later gerust doorsturen naar de vakman.


Vloerwerken Werchter
maandag 04 januari 2021

Kurken vloer aanleggen

Is van belang dat de ondergrond is beton of moet nog isoleren. Ongeveer een 40 m².


Vloerwerken Lissewege
maandag 04 januari 2021

Nieuwe kurkvloer leggen

Leggen van een nieuwe kurkvloer voor ongeveer 97m² in een viertal kamers. Betreft de eerste verdieping en zou zo geluidswerend mogelijk moeten zijn. Momenteel ligt er een oude houten vloer waar de kurkvloer op mag komen te liggen.


Vloerwerken Kortrijk
woensdag 30 december 2020

Kurken vloer aanleggen

Ik wil in de badkamer een zwarte kurkvloer. aanleggen Momenteel is er een houten parket die niet egaal is. Deze zal ik verwijderen. Nieuwe ondervloer op de bruggen is dus nodig. Muren worden getegeld tot op de vloer. De totaaloppervlakte die aangelegd moet worden is ongeveer 20 vierkante meter.


Vloerwerken Houthalen-Helchteren
maandag 28 december 2020

Kurken vloer aanleggen

Kurken vloer over houten vloer leggen als isolatie en geluidsdemping. De totaalopp die aangelegd moet worden is ongeveer 80m². Eventueel zou ik graag met de vakman andere opties ook bespreken zoals: PVC, Laminaat & vinyl.


Vloerwerken Deurne
vrijdag 25 december 2020

Egaliseren van chape

Een kamer van 11 m² op het 1e verdiep zou geëgaliseerd moeten worden om een kurkvloer te kunnen leggen. De oude chape is wat te korrelig geworden.


Vloerwerken Putte
woensdag 23 december 2020

Kurken vloer leggen

Ik wil graag een kurken vloer aanleggen. Deze moet aangelegd worden in de slaapkamer. De totaalopp die aangelegd moet worden is ongeveer 25vierkante meter. Er ligt momenteel al kurk, deze moet eruit gehaald worden en terug geplaatst worden met nieuwe kurk.


Vloerwerken Merksem
maandag 14 december 2020

Kurkvloer leggen

Kurkvloer in keuken op bestaande tegelvloer. De tegels van de vloer zijn 20x20cm Moet de vloer hiervoor uitgebroken worden 2x4,5m


Vloerwerken Nijlen
zondag 29 november 2020

Kurkwanden plaatsen

We zijn op zoek naar iemand die kurkwanden kan plaatsen in ons appartement. Het gaat (voorlopig) om een oppervlakte van ongeveer 22m². - maar daar kan altijd nog opp bijkomen.


Vloerwerken Borgerhout (Antwerpen)
zondag 12 juli 2020

Tegelvloer leggen

Ik wil mij kurken vloer verwijderd hebben en een vol keramische tegelvloer hebben. Het zou gaan over +/- 32m² ongeveer.


Vloerwerken Deurne
dinsdag 12 mei 2020

Kurkvloer plaatsen

Kurk plaatsen op 1ste verdieping. Liefst gelijmde kurk. Betreft 2 slaapkamers, hal, badkamer en dressing. Aansluitend ook de trap tussen gelijkvloers en 1ste verdiep en tussen 1ste en 2de verdiep. Momenteel laminaat. Trappen zijn in geverfd hout. Totale opp. is ong. 60m².


Vloerwerken Zottegem
vrijdag 03 april 2020

Herlakken kurkvloer

Hulp nodig bij het reinigen en herlakken van een kurkvloer. Oppervlakte 60m². Alle producten en instructies beschikbaar. Uit te voeten na de lockdown maatregelen.


Vloerwerken Ham
dinsdag 21 januari 2020

Nieuwe parket en isolatie plaatsen

Nieuwe laminaat en parket leggen. Door een groot waterlek is de kurkvloer in mijn badkamer beschadigd. Om de vloerbekleding te laten vervangen of herstellen heb ik een bestek nodig voor de verzekering. Na goedkeuring van het dossier zullen de werken dan ook nog moeten uitgevoerd worden. Oppervlakte : 5m op 4 m. + isolatie. Oude moet eveneens verwijderd worden.


Vloerwerken Hoegaarden
donderdag 04 juli 2019

Kurkvloer leggen

We hebben een partij lijmkurk gekocht voor 2 slaapkamers en zijn op zoek naar een plaatser. 50 m² te leggen.


Vloerwerken Zolder
dinsdag 16 april 2019

Kurkvloer leggen op gelijkvloers

Stenen tegelvloer een nieuwe krasvrije kurkvloer te laten leggen. 5 ruimtes : toilet, hall, living keuken berging. Oppervlakte 50 m²


Vloerwerken Ruiselede
dinsdag 05 maart 2019

Egaliseren oneffen chape

Op het eerste verdiep van de woning is de chape oneffen. Doel is om deze te egaliseren en een nieuwe vloer te leggen (waarschijnlijk kurk of laminaat) en nieuwe deuren. De totale oppervlakte bedraagt 50,5 m².


Vloerwerken Mechelen
donderdag 31 januari 2019

Plaatsen kurk op vloer

Plaatsen van kurk op vloer ca 40m² en een wand in de badkamer ca 4m². Materiaal nog niet aangekocht.


Vloerwerken Oostduinkerke
dinsdag 04 december 2018

Laminaat plaatsen over kurkvloer

Laminaat leggen op bovenverdieping bestaande uit 4 slaapkamers en overloop met bestaande kurktegelvloer. Oppervlakte : 70 à 80m².


Vloerwerken Aalter
maandag 19 november 2018

Kurkvloer in appt leggen

Kurkvloer in appt leggen, ongeveer 80 M2


Vloerwerken Oostduinkerke
Offertes aanvragen