Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Sierbeton

Prijs vloer leggen

Prijs vloer leggen

Wat is de prijs van een vloerder? Hoeveel kost een vloer leggen gemiddeld per m²? Op deze pagina vind je alles over de kosten voor jouw vloer.

Kostprijs vloer leggen

Hoeveel kost het om een vloer opnieuw te laten leggen? Wat kost een vloerder per uur? De totale kosten kan je laten bepalen per vierkante meter of per uur. Over prijzen kan je altijd discussiëren, maar vaak bepalen dezelfde elementen de prijs voor jouw opdracht:

  • De zogenaamde voorrijkosten of transportkosten. Ofwel de tijd die de schilder rekent voor verplaatsingen voor, tijdens en na het uitvoeren van de werken. Hoe groter de afstand, hoe hoger de kosten oplopen. Een vakman dicht bij jou kiezen, helpt dus de factuur laag te houden.
  • De voorbereidende werken. Een deel van deze kosten kan je vermijden. Van het verwijderen van enkele plinten en een ruimte proper maken tot het volledig uitbreken van een oude vloer. Bespreek op voorhand altijd met je vloerder wat je zelf al kan doen en vraag eventueel of je wat materiaal kan lenen of huren.
  • De ervaring van de vloerder. Professionele bedrijven die al tientallen jaren actief zijn zullen vaak een hogere prijs hanteren dan een vakman die net gestart is. Let wel, ervaring is niet alles, want een jong bedrijf betekent niet meteen dat je je stiel niet kent.
  • Het gekozen materiaal.
  • De te behandelen oppervlakte. Vaak betekent een grote oppervlakte een lagere prijs per m². Enkel bij precisiewerk geldt deze regel niet. Oppervlaktes met onregelmatige vormen vergen veel tijd en zijn dus duurder.

Prijs per uur vloer leggen

Als je wil kan je kiezen voor een vast uurtarief om je vloer te laten leggen. Dat is op zich duidelijk, zeker bij heel grote projecten zoals een antieke parketvloer restaureren of bij een volledige renovatie van een huis. Toch wordt het zelden gebruikt. Vloeren en alles wat erbij hoort - denk aan egaliseren, opschuren, tegels vervangen of chape leggen - is perfect uit te drukken in een prijs per vierkante meter.

Hoeveel kost een vloerder of een vloer laten leggen per uur, als je dan toch voor uurtarief kiest. Het uurtarief van een professionele vloerder ligt tussen de €35 en de €50 euro per uur.

Prijs vloer leggen per m²

Een prijs per uur kan dus zeker, maar tegenwoordig bepalen de meeste vloerders - en bij uitbreiding bijna alle bedrijven - hun prijs per vierkante meter. Een prijs per m² is dus de gangbare werkwijze omdat je die gemakkelijk kan toepassen op nagenoeg elke opdracht. Vloertegels plaatsen, oude vloer uitbreken, een chape leggen als ondervloer of nieuw parket plaatsen. Allemaal perfect uit te drukken in vierkante meters. Enkel bij heel grote renovatieprojecten of kleine oplapwerken is een tarief per uur handig. In alle andere gevallen ga je beter voor een prijs per m².

Hoeveel kost een vloer leggen per m² dan exact? Richtprijzen verschillen bij elke vakkman, maar gemiddeld kan je rekenen op een richtprijs tussen de € 30 en € 50 per vierkante meter. De totale prijs hangt natuurlijk af van het uurtarief, het materiaal en de voorrijkosten.

Richtprijzen vloer leggen

Type opdracht vloer leggen Richtprijs per vierkante meter
Vloertegels natuursteen plaatsen € 30 - € 80
Vloertegels keramiek plaatsen € 15 - € 60
Betonvloer gieten € 70 - € 150
Chapewerken € 10 - € 25
Kurkvloer plaatsen € 30 - € 65
Laminaat plaatsen ca. € 10
Parketvloer leggen € 35 - € 55
Parket opschuren € 20 - € 35
Vloer egaliseren € 10 - € 20
Vloer isoleren € 20 - € 35
Vloerverwarming leggen € 30 - € 60

De ene vakman is misschien net begonnen en zal zijn prijs voor het leggen van een vloer per m² lager zetten dan een bedrijf dat al 20 jaar ervaring heeft. Daarom kan het interessant zijn om meerdere prijsoffertes aan te vragen voor je het leggen van jouw vloer. Via Casius kan je gratis en zonder verplichtingen een aantal offertes vergelijken van erkende bedrijven uit je buurt.

Offertes vloer leggen vergelijken

Recente opdrachten voor vloerders

dinsdag 25 januari 2022

Tegels verlijmen

Keramische tegels (60x60) verlijmen op gave chape ( ongeveer 100 m2).


Vloerwerken Buggenhout
maandag 24 januari 2022

Plinten herplaatsen en gordijnen opghangen

35 m2 plinten wegnemen en na injecteren van muren tegen opstijgend vocht terugplaatsen. Enkele kleine klusjes zoals stok glasgordijnen terughangen. Bij voorkeur hergebruiken van plinten


Vloerwerken Linden
zondag 23 januari 2022

Vloer plaatsen in garage

Wij zouden graag een vloertje leggen in onze oude garage. De huidige situatie is: vloer met laagje egalisator op. Het vloertje mag een tegel zijn van 30/30 instandaard keramiek.


Vloerwerken Vlierzele
zaterdag 22 januari 2022

Vloertegels plaatsen

Ik wil mijn vloer in de living laten uitbreken en een nieuwe chape laten leggen met nieuwe vloertegels van 60x60. Het gaat over 50m2 vloer en 26 lopende meter plinten. Eerst contact voor de komst expert op 31 januari 2022 wegens schadedossier.


Vloerwerken Eppegem
donderdag 20 januari 2022

Oude vloer verwijderen en nieuwe plaatsen

Ik zou graag de laminaat vervangen in de living, keuken, slaapkamer en hal. Totale oppervlakte: 45 m² (Oude verwijderen en nieuwe plaatsen) Mag opnieuw laminaat zijn. Het moet wel een ander kleur zijn.


Vloerwerken Brussel
dinsdag 18 januari 2022

Chape/ vloerplaat gieten na verwijderen vloer

Ik wil chape gieten, op dit moment ligt de oude vloer nog, maar ik ga zelf de oude vloer wegdoen. Het gaat om een oppervlakte van ongeveer 60 m²


Vloerwerken Brugge
maandag 17 januari 2022

Laminaat leggen +ondervloer slaapkamer

Ik zoek iemand om laminaat en ondervloer te leggen in slaapkamer. 25m²


Vloerwerken Hoeilaart
zaterdag 15 januari 2022

Steentapijt verwijderen en nieuwe vloer leggen

Wij willen graag een nieuwe vloer leggen die berekend is op een hond (durft al eens plassen op de tegels). We zoeken een stevige vloer/ tegel die gemakkelijk is in onderhoud. Het gaat om een ruimte van 50 m²: keuken en berging. Oude vloer is steentapijt, moet nog worden uitgebroken. Er zitten ook 2 putten voor afvoer in, die moeten behouden worden en willen we graag bereikbaar houden in de toekomst.


Vloerwerken Hulste
zaterdag 15 januari 2022

Nieuwe laminaatvloer leggen

Er is bestaande tegelvloer in de living en we willen graag die opfrissen. We willen laminaat plaatsen zonder de tegelvloer te breken. De living is ongeveer 31 m² groot. We willen graag ook nieuwe plinten plaatsen.


Vloerwerken Ham
donderdag 13 januari 2022

Nieuwe parketvloer leggen

Parket op oude tegelvloer in inkomhal, woonkamer en slaapkamer (ruimtes bevinden zich allen op het gelijkvloers). De oude vloer moet niet uitgebroken is als dat niet nodig is. 30m² + 12m² + 15m² ongeveer


Vloerwerken Zulte
donderdag 13 januari 2022

Nieuwe parketvloer leggen

Wij zoeken iemand voor de aankoop en plaatsen van parket vloer in bestaand appartement in de leefruimte: 30m2. Graag het verschil bekijken tussen half-massief (gelaagd) en massief parket.


Vloerwerken Antwerpen
woensdag 12 januari 2022

110 m² vloertegels leggen

Vloerder gezocht, ons ganse gelijkvloers moet gevloerd worden, de chape hebben we net klaar. Tegelvloer 110 m².


Vloerwerken Oostduinkerke
woensdag 12 januari 2022

Chapewerken

Het aanleggen van chape buiten voor terras. Eigenlijk ophogen van de bestaande chape en over het verwijderde zwembad. Gesloten bebouwing. Materiaal moet door het huis.


Vloerwerken Kontich
dinsdag 11 januari 2022

Vloer gelijkvloers plaatsen

Op het gelijkvloers in een oud rijhuis moet (indien nodig) de bestaande houten vloer worden verwijderd en de ondervloer waterpas worden gelegd. In het achterste deel (keuken ca. 20m²) moeten tegels worden gelegd, in de voorste delen (eetkamer en living ca. 25m²) parketvloer leggen. Het is 1 ruimte.


Vloerwerken Jette
maandag 10 januari 2022

Gieten van chape op isolatie

15 m² chapevloer van 5 cm aanleggen op al geplaatste isolatie, werf in achterhuis.


Vloerwerken Jette
maandag 10 januari 2022

Tegels toilets herstellen/vervangen

Wegens een lek in het toilet zijn de natuurtegels van de vloer en onderaan de muur verkleurd. Het gaat om een ruimte van 1m50 op 1m50.


Vloerwerken Astene
zondag 09 januari 2022

Vloer egaliseren in keuken, toilet en hal

We zoeken een vakman om een deel van de vloer van ons te renoveren huis te egaliseren. Het gaat om een opp van 40 vierkante meter of misschien wel meer, op het gelijkvloers in onze bungalow. Oppervlakte hangt af van advies vakman. Ruimtes sowieso te behandelen: keuken, hal, toilet en een aparte slaaphal. De keuken loopt door in de living en we zouden graag wat tips willen of die hele ruimte te egaliseren is of eventueel een stuk ervan.


Vloerwerken Roeselare
zaterdag 08 januari 2022

vloer uitbreken, beton,chape en vloeren mbt vloerverwarming

Ik zoek gespecialiseerd bedrijf die mij kan helpen om 70m² vloer uit te breken, grond af te graven, beton en chape te gieten zodat loodgieter vloerverwarming kan plaatsen, daarna chappen en vloeren. Leegstaand huis waar de huurders in moeten.


Vloerwerken Sint-Niklaas
woensdag 05 januari 2022

Laminaat en ondervloer plaatsen

Zou in 5 ruimtes laminaat willen laten leggen. Totaal oppervlakte ongeveer 60 m2. living 20m² badkamer 6m² waterbestendige 2 slaapkamers 10m² keuken daar ligt nu stenen vloer max 10m² waterbestendige Laminaat aan te kopen door plaatser.


Vloerwerken Gent
dinsdag 04 januari 2022

Chape leggen op dakterras

Ik ben opzoek naar een vakman voor chapewerken. Het gaat over 28 m², achteraan 1e verdieping op een dakterras. Bedoeling is om er daarna epoxy op te leggen. Ondergrond moet dus heel stevig zijn.


Vloerwerken Mechelen
maandag 03 januari 2022

Nieuwe parketvloer leggen

Enkel plaatsing (aankoop parket al gedaan). Het betreft 1 ruimte, de living met een oppervlakte van om en bij de 42m2


Vloerwerken Leopoldsburg
zondag 02 januari 2022

Terras leggen

We zoeken iemand voor bestrating van een terras (50m²) en in de tuin. Mogelijk ook herleggen van 2 opritten die momenteel wat verzakt zijn Waaltjes als vloer hebben we zelf.


Vloerwerken Essen
woensdag 29 december 2021

Parket oliën

Graag hestellen en of oliën van parket. Het gaat om Franse eik parket, en ongeveer 26 m².


Vloerwerken Wolvertem
woensdag 29 december 2021

Laminaat leggen in nieuwbouw

Voor nieuwbouw huis oplevering april zoeken we een laminaatlegger voor 3 slaap kamers en 1 gang oppervlakte 46m². Mogelijks leggen van ondervloer indien nodig.


Vloerwerken Essen
dinsdag 28 december 2021

Vloer voor in bijbouw

Wij gaan een stukje bijbouwen (32 vierkante meter) waar we een vloer zullen leggen, alsook onze oude vloer moet vervangen worden. (zie blijlage gemarkeerde deel in het geel)


Vloerwerken Moen
dinsdag 28 december 2021

Laminaat leggen in slaapkamers

Wij zijn bezig met een verbouwing van een woning en wensen op de 4 slaapkamers + 2 overlopen laminaat te plaatsen. Het materiaal (dekzeil, ondervloer en laminaat) is reeds door ons aangekocht. Voor de afwerking dienen we nog plinten te gaan halen. Oppervlakte bedraagt +/-75m².


Vloerwerken Gentbrugge
donderdag 23 december 2021

Renoveren woonkamervloer

Vakman voor het renoveren van vloer in woonkamer (ongeveer 40m²). Momenteel liggen er keramische vloertegels waarvan twee gebarsten, om die reden wensen we een nieuwe vloer te leggen. Eén optie die we overwegen is laminaat. Als alternatief denken we ook na over betegeling. Graag een vakman die ons hierin kan informeren - wat we specifiek graag zouden willen weten: -Indien nodig: uitbreken van de huidige vloer en egaliseren -Aanbrengen beschermende onderlaag -Plaatsen van afwerkingslaag in laminaat/tegels -Voor- en nadelen van verschillende toepassingen Betreft een appartement, (kleine) lift aanwezig in het gebouw


Vloerwerken Heverlee
maandag 20 december 2021

Chape plaatsen

We hebben riolering vernieuwd en gaan beton laten storten. Hierop moet dan chape komen. Het gaat om de keuken en een deel van de gang, ongeveer 15m2.


Vloerwerken Nieuwpoort
maandag 20 december 2021

Pvc vloer leggen

Ik zoek een vakman om 60m2 pvc vloer leggen. PVC vloer al in mijn bezit.


Vloerwerken Leuven
zondag 19 december 2021

Volledige bevloering van villa

Renovatie villa: Wij wensen een natuurstenen vloer te leggen. Alles is reeds gestript. Chappe wordt voorzien. Vloer 100 m2 en 3 badkamers te tegelen. Zowel boven als beneden.


Vloerwerken Sint-Genesius-Rode
Offertes aanvragen