Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Vakman daklekkage

Daklekkage

Daklekkage

Een lek in het hellend of plat dak?
Casius bezorgt je meerdere offertes van de beste dakwerkers uit de buurt.

Een lekkend dak laten herstellen?

Om een lek in het dak te herstellen, moet je eerst achterhalen waar het probleem zich bevindt. En dat hangt meestal af van het type dak. Bij een hellend dak veroorzaken kapotte pannen of leien meestal het lek. Zelfs een klein defect aan een dakpan kan al voor een serieus vochtprobleem zorgen. Bij een plat dak ligt de oorzaak vaker bij een slechte afvoer. Daardoor blijft het water op het dak staan en kunnen er scheuren in de roofing of EPDM ontstaan.

Vind je geen problemen bij het dak zelf? Dan werp je best eens een blik op de schoorsteen, het raam of jouw dakkapel. De randen of dichtingen kunnen stuk zijn, waardoor er op die manier vocht naar binnen kan sijpelen. Een laatste gevaar is de goot of regenpijp. Als die lekt, kan je ook waterschade richting jouw dak of woning hebben.

Hoe werkt onze dienst Casius?

Wat kost een dakherstelling?

Het is onmogelijk om de kosten voor de herstelling van een daklekkage op voorhand te bepalen. Je laat best een aantal dakwerkers langskomen om een offerte op te maken. Zo heb je meerdere offertes waar je uit kan kiezen. Ben je op zoek naar een vakman om de muren en plafonds opnieuw te doen na de waterschade? Meer informatie over de herstellingswerken na waterschade vind je op deze pagina.

Vraag gratis offertes

Recente opdrachten

donderdag 24 september 2020

Daklekkage schoorsteen herstellen

Er is infiltratie van regenwater via de schoorsteen in de muren. Dit zal moeten gedicht en de muren geïmpregneerd of afgedekt met 'crepi'.


Dakdekken en dakherstelling
maandag 21 september 2020

Daklekkage herstellen

Toelichting vochtprobleem: Het betreft een vochtplek op een muur ter hoogte van een glazen dak. Er bevindt zich een dakgoot vlak bij de vochtplek, welke enkele maanden geleden verstopt zat. Vermoedelijk is de vochtplek hieraan gerelateerd, gezien na het ontstoppen van de dakgoot er minder vocht binnen liep bij regen. Gewenste werken: Herstellen/dichten van het lek.


Dakdekken en dakherstelling
woensdag 16 september 2020

Daklekkage opsporen en herstellen

Momenteel ligt er op het dak EPDM + isolatie en keien (omgekeerd dak). De aanzetstukken in hoeken en aan aflopen zijn van een ander materiaal. Lek ontstaat vreemd genoeg na lichte regen, niet na zware regenval.


Dakdekken en dakherstelling
Offertes vergelijken