Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Vakman daklekkage

Daklekkage

Daklekkage

Een lek in het hellend of plat dak?
Casius bezorgt je meerdere offertes van de beste dakwerkers uit de buurt.

Een lekkend dak laten herstellen?

Om een lek in het dak te herstellen, moet je eerst achterhalen waar het probleem zich bevindt. En dat hangt meestal af van het type dak. Bij een hellend dak veroorzaken kapotte pannen of leien meestal het lek. Zelfs een klein defect aan een dakpan kan al voor een serieus vochtprobleem zorgen. Bij een plat dak ligt de oorzaak vaker bij een slechte afvoer. Daardoor blijft het water op het dak staan en kunnen er scheuren in de roofing of EPDM ontstaan.

Vind je geen problemen bij het dak zelf? Dan werp je best eens een blik op de schoorsteen, het raam of jouw dakkapel. De randen of dichtingen kunnen stuk zijn, waardoor er op die manier vocht naar binnen kan sijpelen. Een laatste gevaar is de goot of regenpijp. Als die lekt, kan je ook waterschade richting jouw dak of woning hebben.

Hoe werkt onze dienst Casius?

Wat kost een dakherstelling?

Het is onmogelijk om de kosten voor de herstelling van een daklekkage op voorhand te bepalen. Je laat best een aantal dakwerkers langskomen om een offerte op te maken. Zo heb je meerdere offertes waar je uit kan kiezen. Ben je op zoek naar een vakman om de muren en plafonds opnieuw te doen na de waterschade? Meer informatie over de herstellingswerken na waterschade vind je op deze pagina.

Vraag gratis offertes

Recente opdrachten

woensdag 13 januari 2021

Daklekkage herstellen

Het gaat om een klein plat dak (roofing). Ongeveer 4 op 3 meter. Het ligt op de tweede verdieping, dus ongeveer 6 tot 8 meter hoog. En is 15 tot 20 jaar oud. Toen werd het vernieuwd. We hebben nu in de hoek een waterlek. Telkens wanneer het behoorlijk regent. Bij inspectie vinden we het het waterlek niet. Enkele herstellingen met Rubson hebben niets opgeleverd.


Dakdekken en dakherstelling
woensdag 13 januari 2021

Daklekkage detecteren en herstellen

Bij heel harde slagregen horen wij gedruppel in de schouw. Deze is luid door heel de slaapkamer te horen. Dak is vernieuwd maar schouw is erbarmelijk afgewerkt. Lijkt wel waterdicht maar we weten niet hoe het water zich naar binnenwerkt. De schouw ligt tegen een muur van de buren, deze muur is met een cementsluier afgewerkt, hier zijn wel scheuren in te zien. Mijn gedacht gaat uit dat het water via deze scheuren zijn weg vind in onze schouw. Dit gaat over een plat dak met roofing.


Dakdekken en dakherstelling
dinsdag 12 januari 2021

Daklekkage herstellen

Het druppelt binnen bij regen en waarschijnlijk dienen enkele pannen vervangen te worden. Er zou eens moeten gekeken worden naar het dak vanwaar het lek komt Reservepannen in voorraad.


Dakdekken en dakherstelling
Offertes aanvragen