Casius logo
Offertes aanvragen Ik ben een vakman
Installatie dakraam

Dakraam

Dakraam

Een nieuw dakraam plaatsen voor meer lichtinval?
Informatie, prijzen en offertes op maat vind je hier.

Is het nu dakraam of Velux?

Een dakraam en een Velux lijken synoniemen, maar eigenlijk is Velux enkel een merk dat dakramen verdeeld. Vergelijk het met Nesquik dat bijna synoniem is geworden voor cacaopoeder. Of je nu een Velux of een dakraam aanvraagt bij jouw vakman, maakt niet veel uit. Je zal sowieso een mooie lijst met mogelijkheden krijgen, al dan niet van het merk Velux.

Dakraam of Velux plaatsen

Soorten dakramen

Je hebt niet enkel verschillende merken, er zijn ook verschillende types dakramen waar je uit kan kiezen. Een daglichtsysteem combineert een aantal dakramen naast of boven elkaar. Je kan een hoop vensters boven en naast elkaar zetten en zo een muur van licht creëren. Het lijkt alsof je een muur van dakramen bouwt. Een andere - en veruit de populairste - optie is het tuimelvenster. Zoals de naam doet vermoeden kan je dit type dakvenster makkelijk kantelen en dus ook schoonmaken. Wanneer je aan een dakraam denkt, heb je meer dan waarschijnlijk dit type in je hoofd. Een variant van het tuimelvenster is een uitzettuimelvenster. Het principe blijft hetzelfde al kan je dit dakraam op meerdere manieren openen.

Dakraam

De voordelen van een dakraam

Een dakraam brengt, naast het extra zonlicht, ook nog een aantal voordelen met zich mee. Een van die voordelen is meer warmte. Iedereen kent het gevoel dat het "lekker warm is achter het glas!" Bij dakramen is dat niet anders. Als je dakramen installeert, zal je minder moeten verwarmen in die ruimtes.

Bovendien zijn dakramen handig om ruimtes grondig te verluchten. Door de ramen op verschillende plekken te installeren, creëer je extra ventilatie.

Prijs dakraam plaatsen

De kosten voor het plaatsen van een dakvenster hangt onder andere af van de afmetingen en het materiaal waar je voor kiest. Dakramen zijn bijna altijd opgebouwd uit hout of pvc. Pvc is doorgaans net iets duurder dan hout. In onderstaande tabel vind je een indicatie van de kosten voor het installeren van een dakraam.

Type dakraam Richtprijs (inclusief montage)
Houten dakraam (55 x 78 cm) € 600 - € 800
PVC dakraam (55 x 78 cm) € 650 - € 850
Houten dakraam (94 x 140 cm) € 850 - € 1.000
PVC dakraam (94 x 140 cm) € 900 - € 1.100
Houten dakraam (134 x 140 cm) € 1.200 - € 1.350
PVC dakraam (134 x 140 cm) € 1.250 - € 1.400

Offertes dakramen aanvragen

Recente opdrachten voor dakramen

zondag 11 april 2021

Installeren dakraam

Ik wens een dakraam te laten installeren, want er is meer licht nodig in de zolderruimte. Ik heb nog geen zicht op de afmetingen, noch aan welke zijde ik dit best zou laten plaatsen. Aan één van de kanten zit iets lager al een klein raam, dus graag een vakman ter plaatse om te adviseren. Betreft een dak dat reeds geïsoleerd is, maar nog niet verder afgewerkt langs de binnenzijde.


Dakdekken en dakherstelling
maandag 29 maart 2021

Hellend pannendak repareren

Betreft renoveren hellend dak - detailbeschrijving en fotomateriaal beschikbaar in bijlage oa: verwijderen en dichtmaken dakraam (velux) Aangeslepen en/of gebarsten passen thv kilgoten dienen te worden vervangen en bevestigd met RVS schroeven Pan type = Koramic Oude Pottelbergse pan 451 Rustiek Werkhoogte: betreft een woning met gelijkvloers en kamers onder het dak. Opgelet: - Uitvoering mag niet in onder aanneming uitgevoerd worden


Dakdekken en dakherstelling
maandag 15 maart 2021

Velux dakraam plaatsen

Graag had ik één of twee dakvensters laten plaatsen op zolder in PVC 55x78 of 94x140 er is nog geen opening voorzien.


Dakdekken en dakherstelling
Offertes aanvragen